Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπαίνω στο ηλεκτρονικό μισθωτήριο και στην ΗΜ/ΝΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ αναφέρει πως δεν έχει υπογραφεί συμφωνητικό. Ο Λογιστής έχει λάβει φωτοτυπία του συμφωνητικού με υπογραφή, υπάρχει κάποιος λόγος που στην φόρμα μου βγάζει αυτή την πληροφορία ότι δεν έχει υπογραφεί συμφωνητικό;

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, zoranb είπε

Μπαίνω στο ηλεκτρονικό μισθωτήριο και στην ΗΜ/ΝΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ αναφέρει πως δεν έχει υπογραφεί συμφωνητικό. Ο Λογιστής έχει λάβει φωτοτυπία του συμφωνητικού με υπογραφή, υπάρχει κάποιος λόγος που στην φόρμα μου βγάζει αυτή την πληροφορία ότι δεν έχει υπογραφεί συμφωνητικό;

Ναι, δεν ψήθηκε ο λογιστής να τη βάλει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, george1807 said:

Ναι, δεν ψήθηκε ο λογιστής να τη βάλει.

τί εννοείς; μπορούσε από φωτοτυπία/scan αρχείο να τη βάλει κ δεν το έκανε;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αν υπάρχει ή όχι συμφωνητικό μίσθωσης δεν αφορά το taxis 

Μπορεί να γίνει καταχώριση στο taxis και χωρίς αυτό. 

Το ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης κυρίως είναι για τήρηση των όρων μίσθωσης. 

Επίσης το μισθωτήριο στο taxis δεν αναιρεί το ιδιωτικό συμφωνητικό. 

Αυτό στο taxis είναι κυρίως για φορολογικούς λόγους. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να υπάρχει όμως πεδίο για την υπογραφή αυτό δεν σημαίνει πως είναι κ απαραίτητο;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, zoranb είπε

τί εννοείς; μπορούσε από φωτοτυπία/scan αρχείο να τη βάλει κ δεν το έκανε;

Απλα την ημερομηνία του ιδιωτικού συμφωνητικού βάζουμε στο taxis 

Δεν το ανεβάζουμε σε αυτό. 

Η καταχώριση του ηλεκτρονικού μισθωτήριου πρέπει να γίνει εντός μηνός από τη συνάψη ιδιωτικου συμφωνητικού. 

Δημοσ.
Just now, Γιάννης Platano said:

Απλα την ημερομηνία του ιδιωτικού συμφωνητικού βάζουμε στο taxis 

Δεν το ανεβάζουμε σε αυτό. 

Για την φόρμα του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου λέω, δεν ξέρω εάν το taxis που λες είναι το ίδιο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, zoranb είπε

Το ξέχασε μάλλον 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το να λείπει αυτό το πεδίο είναι κάτι μεμπτό; Μπορεί να επιφέρει κάποιο πρόστιμο;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, zoranb είπε

Το να λείπει αυτό το πεδίο είναι κάτι μεμπτό; Μπορεί να επιφέρει κάποιο πρόστιμο;

Όχι, δεν είναι υποχρεωτικό.

Μισθωτήριο Taxis => Καθαρά φορολογικοί λόγοι 

Ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης => Περιγραφή και συμφωνία των επι μέρους υποχρεώσεων. Καθαρά νομικό θέμα.

Το πρώτο είναι υποχρεωτικό, το δεύτερο προαιρετικό.

Δημοσ.
2 minutes ago, george1807 said:

Ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης => Περιγραφή και συμφωνία των επι μέρους υποχρεώσεων. Καθαρά νομικό θέμα.

Μαζί με το μισθωτήριο όμως είναι υποχρεωτικό να μπεί κ το ενεργειακό πιστοποιητικό... έτσι δεν είναι;

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, zoranb είπε

Μαζί με το μισθωτήριο όμως είναι υποχρεωτικό να μπεί κ το ενεργειακό πιστοποιητικό... έτσι δεν είναι;

Σωστά 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, zoranb είπε

Για την φόρμα του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου λέω, δεν ξέρω εάν το taxis που λες είναι το ίδιο.

Το ίδιο είναι 

1 ώρα πριν, george1807 είπε

Σωστά 

Εγώ πριν 5 μήνες δεν το έβαλα έστω κι αν υπήρχε σε ισχύ γιατί δεν αναγνώριζε τον αριθμό του. 

Δεν μου έκανε πρόβλημα στην υποβολή. 

1 ώρα πριν, george1807 είπε

Απαραίτητο να υπάρχει ειδικά αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα μεταξύ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή και φτάσουν στα δικαστήρια. 

Δημοσ.
21 hours ago, Γιάννης Platano said:

Εγώ πριν 5 μήνες δεν το έβαλα έστω κι αν υπήρχε σε ισχύ γιατί δεν αναγνώριζε τον αριθμό του. 

Χρειάζεται λογιστής για την υποβολή του ΠΕΑ ή μπορεί κ μόνος του κάποιος να το βάλει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, zoranb είπε

Χρειάζεται λογιστής για την υποβολή του ΠΕΑ ή μπορεί κ μόνος του κάποιος να το βάλει;

Φυσικά μπορεί και μόνος του αν κάνει ο ίδιος την ηλεκτρονική καταχώριση μισθωτήριου. 

Εχει ένα αριθμό αυτό 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...