Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, LiquidTroll είπε

Δεν ξερω τι εισοδήματα έχεις, αν τα εχεις μπραβο,  και συμφωνώ για τα ενοικια, τραγικό!

Όμως, σήμερα, μπορείς να δεσμευτείς, ότι για τα επομενα 20 χρόνια θα δίνεις μια δόση 1000 + Ευρώ?

Θέλεις να σου πω πόσοι άνθρωποι υπάρχουν που ειπανε "Δίνω 1200€ στο δάνειο, κάποτε έπαιρνε η γυναίκα μου 1800€ και εγώ 2000€ και νομίζαμε ότι το μπορούμε άνετα" , και μετά κάνανε δικαστήρια για να μπούνε στο νόμο Κατσέλη για να μην χάσουνε το σπίτι τους?

Για να μην πω ότι λόγω οικονομικών προβλημάτων χωρίσανε, γιατί θα είμαι οφ-τοπικ.

Αν έχεις όντως εισοδήματα, κατά τη γνώμη μου, για να πάρεις ένα σπίτι 250.000, καλό είναι, λέω εγώ, να έχεις μια προκαταβολή καλή, της τάξης των 60-80-100 χιλιάδων. 

Εύχομαι τα καλύτερα και να έχετε όλοι μια στέγη, ειλικρινά

Εσύ καλά τα λες.

Εγώ είπα ποια είναι η πραγματικότητα πλέον στη μακροχρόνια διαμονή στο ενοίκιο.

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πάντως τωρα που αύξησαν την τιμή της golden visa πιστεύω θα πέσουν οι τιμές αλλά δεν ξέρω πόσο καιρό θα κάνει να φανεί στην αγορά .

Δημοσ.
2 ώρες πριν, parlapipas25 είπε

Πάντως τωρα που αύξησαν την τιμή της golden visa πιστεύω θα πέσουν οι τιμές αλλά δεν ξέρω πόσο καιρό θα κάνει να φανεί στην αγορά .

θα ισχυε αν ολη η ακριβεια ηταν εξαιτιας των Golden Visa.

• Like 1
Δημοσ.

η ακριβεια υπαρχει γιατι δεν ειναι θεσμοθετημενη η αγορα και ο καθενας πουλαει οτι να'ναι.

Αν εβγαζαν ενα νομο που να λεει προστιμο η φυλακιση αν το ακινητο δεν ειναι ετοιμο για μεταβιβαση σε τρεις μερες καθως και υπογεγραμμενη εκθεση και εκτιμηση απο πιστοποιημενο εκτιμητη.Εκει θα βλεπατε πως θα εξαφανιζονταν το 90% απο τις αγγελιες,καθως αφορα προβληματικα ακινητα.

• Like 1
Δημοσ.

Και το ότι έβγαλαν προγράμματα και επιδοτήσεις όπως το παρόν του θέματος για πριμοδότηση ακίνητων με χαρακτηριστικά που είδη είχαν έλλειψη στην αγορά...  σε ότι υπήρχε η τιμή εκτοξεύτηκε και ότι παρατημένο ερείπιο βγήκε για πούλημα με τιμή όσο είχαν κάποτε οι κανονικές κατοικίες

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Deu164 είπε

Και το ότι έβγαλαν προγράμματα και επιδοτήσεις όπως το παρόν του θέματος για πριμοδότηση ακίνητων με χαρακτηριστικά που είδη είχαν έλλειψη στην αγορά...  σε ότι υπήρχε η τιμή εκτοξεύτηκε και ότι παρατημένο ερείπιο βγήκε για πούλημα με τιμή όσο είχαν κάποτε οι κανονικές κατοικίες

πολυ καλα εκαναν. πουλησα το ριμαδι το σπιτι στο χωριο μου για 60κ.

Δημοσ.

ελλειψη ακινητων δεν υπαρχει,ετσι πληρωνονται να λενε.

Η αληθεια ειναι οτι με το κοστος ζωης  γερμανιας και μισθους αφρικης το 90% του πληθυσμου ειναι outpriced.

η προσφορα ακινητων ειναι πολυ μεγαλυτερη απο τη ζητηση και ομως οι τιμες ανεβαινουν λογω στρεβλωσεων.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 29/6/2025 στις 6:21 ΜΜ, dsi44 είπε

ελλειψη ακινητων δεν υπαρχει,ετσι πληρωνονται να λενε.

Η αληθεια ειναι οτι με το κοστος ζωης  γερμανιας και μισθους αφρικης το 90% του πληθυσμου ειναι outpriced.

η προσφορα ακινητων ειναι πολυ μεγαλυτερη απο τη ζητηση και ομως οι τιμες ανεβαινουν λογω στρεβλωσεων.

Γενικότερα δεν ξέρω τι γίνετε άλλα στη περιοχή και τα περίχωρα που είμαι και έψαχνα την αγορά για σχεδόν 1 έτος αλλά και παλιότερα κάποια εποχή πριν 2 χρονιά που μόνο κοίταζα η ίδια ποικιλία δεν υπάρχει. 

Οταν πήρα απόφαση να προχωρήσω σε αγορά τα 2 πρώτα δεν τα πρόλαβα ακόμα τότε γιατί ψαχνόμουν με τις διαδικασίες. Τα επόμενα 2 τα απέρριψα το ένα μετά το άλλο μετά την αρχική προφορική συμφωνία γιατί έβρισκα κάτι καλύτερο ήταν και υποδεέστερα από τα πρώτα 2 που δεν πρόλαβα οπότε και συνέχιζα να ψάχνω...
Το πέμπτο τελικά που αγόρασα ήταν το πρώτο που είχα σταμπάρει αλλά δεν ήταν ακόμα 100% σίγουροι αν θα το πούλαγαν.  Με πήραν τηλέφωνο να πάω να το δω μια μέρα πριν δώσω προκαταβολή για άλλο. 
Υπήρχε μια σχετική ποικιλία και με έπαιρνε μέχρι ένα σημείο να το κάνω άλλα όσο περνούσαν οι εβδομάδες και πλησίαζε η εκκίνηση του ανακοινωμένου προγράμματος μειωνόταν γρήγορα.

Ποικιλία στις αγγελίες υπάρχει μεν άλλα όχι που να καλύπτουν τις προϋποθέσεις του προγράμματος και οι οποίες είναι ίδιες με αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά γενικότερα εδώ και 1-2 δεκαετίες

Την πρωτιά έχουν τα ερείπια 50 60+ ετών που δεν έχουν ανακαινιστεί ποτέ πολλά από αυτά εγκαταλειμμένα και η ανακίνηση τους κοστίζει όσο και η αγορά τους...
Γεμάτες οι αγγελίες με δημοπρασίες που στο 90% των περιπτώσεων είναι γουρούνι στο σακί ή άκυρες του τύπου έχει κλείσει η δημοπρασία άλλα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ο πλειοδότης από τη τράπεζα ή το fund και η αγγελία πάνω από 6--8 μήνες...

Αλλά έπαιρνα τηλέφωνο και μου έλεγαν πωλείτε το Χ ποσοστό εξ'αδιαίρετου για επένδυση, ένας μου ζήτησε 2κ προκαταβολή χέρι με χέρι για το ανοίξει να το δούμε... Η πλειοψηφία από ότι έχει μείνει τουλάχιστον μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν ότι να ναι, άκυρες η ιδιαίτερες και μη ξεκάθαρες περιπτώσεις. Πολλά πωλούταν για επένδυση νοικιασμένα με συμβόλαια 2-3 ετών...

Επεξ/σία από Deu164
Δημοσ.
Στις 27/6/2025 στις 2:52 ΜΜ, LiquidTroll είπε

Παιδια μακάρι να πάρετε (παρουμε) όλοι σπίτια, όμως θα ρωτήσω τα εξής, γιατί πολλοι φίλοι μου το ψάχνουνε με το Σπιτι μου 2

1. Πως να εμπιστευτούμε ένα πτωχευμένο κράτος? Εδώ οι γονείς μου πήρανε δάνειο για το πατρικό το 1984, και οι δύο δημόσιοι υπάλληλοι , Πασοκάρα, και το ξεπληρώσανε κατα το 2000 κάτι. Σε εποχές ακμάζουσες, με παχιές αγελάδες

2. Άνθρωποι που πήρανε δάνεια μετά το 2000, όταν έσκασε η κρίση, πάθανε μεγάλο κάζο.Και τότε, βγαίνανε και λεγανε "Παρτε δάνεια, σου αξίζει ένα σπίτι κλπ κλπ" Πως μπορούμε εμείς να ήμαστε σίγουροι τι θα γίνει μετά απο 10-15-20 χρόνια, καθώς τα πράγματα ΔΕΝ φαίνονται, παγκόσμια, να πάνε καλά

3. Κοιτάζω σπίτια, έτσι ενημερωτικά, και για ένα σπίτι 80-100 τμ (για να μπει μια οικογένεια), σε ψιλο καλή περιοχή - λαική (όχι κιριλέ), και κάτω απο 250.000 € δεν βρίσκεις! Η αγορά (και η ενοικίαση φυσικά) ακινήτου, δεν θυμάμαι ποτέ να ήτανε τόσο μα τόσο ακριβή. Συμφέρει?

Παράδειγμα...στο Περιστέρι, μια λαική συνοικεία, 75-100 τμ, με μονο κριτήριο την θέση στάθμευσης, κοιτάξτε λίγο τις τιμές

https://www.spitogatos.gr/pwliseis-katoikies/peristeri/me_garage/emvado_apo-75/emvado_eos-100

Δεν ξέρω, για μένα, είναι πάρα πολύ μεγάλο το ρίσκο, και δεν εμπιστεύομαι ούτε τράπεζες ούτε το κράτος, να μπω σε τέτοια δέσμευση.

εμεις πηραμε με το σπιτι μου 1

για τα ποσα που λες ποτε μα ποτε δεν θα επαιρνα τετοιο μεγαλο ρισκο (η θα επαιρνα αν ειχε μια ανεση 80-100 στην ακρη γονεις με καλο αποθεμα κλπ

μονο ετσι μπορεις να κοντρολαρεις μακροχρονια  μια τετοια δεσμευση

αν ξεκιναει ο αλλος επειδη εχει μαζεψει κανα 15-20 στην ακρη να παρει σπτι με 200-250 που γραφεις τον εχει πιει και δεν το ξερει καν

• Like 1
Δημοσ.

Για σπιτια πιο ακριβα απο 250k εχει προσπαθησει κανεις να κανει καποια συννενόηση κατω απο το τραπεζι; Ή δεν γινεται υπαρχουν αντικειμενικες αξιες;

Δημοσ.

πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης πατρικής οικογένειας σας ζήτησε η Πειραιώς? Τι εννοούν.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, ramshi είπε

πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης πατρικής οικογένειας σας ζήτησε η Πειραιώς? Τι εννοούν.

ναι. εγω που πουλησα εδωσα στον αγοραστη πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για εμενα και την μητερα μου που ανηκε το ακινητο, συν του πατερα μου. ολα εγραφαν οτι δεν εχουμε συγγενεια με τον αγοραστη , 

• Thanks 1
Δημοσ.

Άραγε απλό πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ζητάνε απλά θέλει από όλη την οικογένεια?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ramshi είπε

Άραγε απλό πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ζητάνε απλά θέλει από όλη την οικογένεια?

και ΥΔ οτι δεν εχουμε συγγενεια 

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, fidepab982 είπε

ναι. εγω που πουλησα εδωσα στον αγοραστη πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για εμενα και την μητερα μου που ανηκε το ακινητο, συν του πατερα μου. ολα εγραφαν οτι δεν εχουμε συγγενεια με τον αγοραστη , 

Το πιστοποιητικό μεταγραφής ακινήτου στο κτηματολόγιο ποσο καιρό έκανε να γίνει μετά το συμβόλαιο ; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...