Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Yohji είπε

γιατί δώσανε μεγαλα δάνεια σε άτομα που δεν μπορούν   θέλουν  να τα εξυπηρετήσουν 

Fixed 

Προφανώς γιατί οι κακές  συνήθειες παρελθουσών δεκαετιών δεν κόβονται εύκολα …

Επεξ/σία από Jiakometi
  • Confused 1
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Yohji είπε

Αμφιβάλλω για αυτό στην πλειονότητα των περιπτώσεων.

Σαφώς είναι δικαίωμα σου. 
Να πω όμως το εξής: 

Ο δανειολήπτης γνώριζε εκ των προτέρων το ύψος της δόσης και τις οικονομικές του δυνατότητες. 
Πως αποφάσισε να προχωρήσει ;;

Επισης επέτρεψε μου να πω ότι κάτι γνωρίζω από «στρατηγικούς κακοπληρωτές» (έχω αλλά δεν πληρώνω, επιδιώκοντας κούρεμα, επιδότηση κλπ). 
Καιρός είναι αυτά να σταματήσουν, μια και αποτελούν διαχρονική παθογένεια …

Επεξ/σία από Jiakometi
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Jiakometi είπε

Σαφώς είναι δικαίωμα σου. 
Να πω όμως το εξής: 

Ο δανειολήπτης γνώριζε εκ των προτέρων το ύψος της δόσης και τις οικονομικές του δυνατότητες. 
Πως αποφάσισε να προχωρήσει ;;

Επισης επέτρεψε μου να πω ότι κάτι γνωρίζω από «στρατηγικούς κακοπληρωτές» (έχω αλλά δεν πληρώνω, επιδιώκοντας κούρεμα, επιδότηση κλπ). 
Καιρός είναι αυτά να σταματήσουν, μια και αποτελούν διαχρονική παθογένεια …

Η τράπεζα αξιολογεί την πιστοληπτική ικανότητα του δανειολήπτη. Εκείνοι φέρουν την ευθύνη να κάνουν σωστή αξιολόγηση των νόμιμων εισοδημάτων και της δυνατότητας εξυπηρέτησης του δανείου. 

Επεξ/σία από Yohji
  • Like 1
  • Confused 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
6 ώρες πριν, ramshi είπε

Καλησπέρα με την ασφάλεια ζωής η την ιδιωτική ασφάλιση που λένε ότι είναι υποχρεωτική τι παίζει?

Δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο, υποχρεωτική είναι η ασφάλιση του ακινήτου.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατά κάποιο τρόπο είναι και η ζωής μέσω τον ωρών της τράπεζας σε περίπτωση δανείου για να είναι εξασφαλισμένη η τράπεζα για τα χρηματά τους
Aν ποτέ χρειαστεί να εισπράξει κάποιος θα είναι η τράπεζα...

Επεξ/σία από Deu164
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ερώτηση για όποιον ξέρει , σε περίπτωση που έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες και έχει υπογραφεί και η δανειακή σύμβαση , σε πόσο καιρό περίπου γίνεται η εκταμίευση; 

• Like 1
Δημοσ.

Κτηματολογικο αποσπασμα ποσο καιρό κάνει να εκδοθεί και με τι κόστος?Αμοιβή δικηγόρων για προσημειωση ποσο πάει κι αυτό?

• Like 1
Δημοσ.

Καλά πόσο καιρό κάνουν για τη δανειακή σύμβαση στην Πειραιώς κοντεύει μήνας από όταν τους έδωσα τη μεταγραφή στο κτηματολόγιο...

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα σας,
ενδιαφέρομαι για αγορά σπιτιού αξίας 150.000 στην Αθήνα.
Δεδομένου ότι θα χρειαστώ 15.000 στην περιπτωση που πάρω όλο το ποσό του δανείου (150.000*0,90=135.000), τι άλλα έξοδα πρέπει να υπολογίσω? μεσίτη, για συμβολαιογράφο δικηγόρο μηχανικούς? υποθυκοφυλάκειο?
Παρακαλώ όποιος έχει ολοκληρώσει την διαδικασία θα το εκτιμούσα πολύ να μου απαντήσει ώστε να διαμορφώσω το οικονομικό πλάνο μου, για να δω αν όντως μπορώ να ανταπεξέλθω. Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.
Στις 26/9/2025 στις 4:28 ΜΜ, Yohji είπε

Καλά πόσο καιρό κάνουν για τη δανειακή σύμβαση στην Πειραιώς κοντεύει μήνας από όταν τους έδωσα τη μεταγραφή στο κτηματολόγιο...

Κι εγω την Πειραιώς περιμενω εχω υπογραψει τελικη σύμβαση και περιμένω το δικηγορο να μιλήσει με τη δικηγορο μου για την προσημειωση,πολυ καθυστερηση η Πειραιως πάντως.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, giorgos_x είπε

Καλημέρα σας,
ενδιαφέρομαι για αγορά σπιτιού αξίας 150.000 στην Αθήνα.
Δεδομένου ότι θα χρειαστώ 15.000 στην περιπτωση που πάρω όλο το ποσό του δανείου (150.000*0,90=135.000), τι άλλα έξοδα πρέπει να υπολογίσω? μεσίτη, για συμβολαιογράφο δικηγόρο μηχανικούς? υποθυκοφυλάκειο?
Παρακαλώ όποιος έχει ολοκληρώσει την διαδικασία θα το εκτιμούσα πολύ να μου απαντήσει ώστε να διαμορφώσω το οικονομικό πλάνο μου, για να δω αν όντως μπορώ να ανταπεξέλθω. Ευχαριστώ πολύ!

Ανάλογα πόσοι από αυτούς που θα χρειαστείς είναι δικοί σου

Μεσίτης 2%

Συμβολαιογράφος 1-2%

Δικηγόρος 1000€

Μηχανικός ανάλογα τι ελέγχους θα χρειαστεί να κάνει 

Δικηγόρος από την τράπεζα για υποθήκη 1000€

Έξοδα μετεγγραφής στο Κτηματολόγιο.

Έξοδα δανείου.

Δεν θυμάμαι όλα τα πόσα ακριβώς αλλά νομίζω ένα 10% της αξίας σε καλύπτει 

• Thanks 2
Δημοσ.

Κάνα μηνα μετα βγαίνει γίνεται η εκταμίευση παιδια αλλα εξαρτάται την τράπεζα και πόσο τους πρήζεις. Υπέγραψα 29/5 συμβόλαιο και 30/9 έγινε εκταμίευση 

Δημοσ.
23 ώρες πριν, ramshi είπε

Κι εγω την Πειραιώς περιμενω εχω υπογραψει τελικη σύμβαση και περιμένω το δικηγορο να μιλήσει με τη δικηγορο μου για την προσημειωση,πολυ καθυστερηση η Πειραιως πάντως.

Και εγώ στη Πειραιώς περιμένω. Εχω υπογράψει δανειακή σύμβαση και ακόμη περιμένω να ορίσουν δικηγόρο να γίνει η προσημείωση ώστε να γίνει η εκταμίευση του ποσού. Είναι μακράν οι χειρότεροι. 

10 ώρες πριν, txcellas είπε

Κάνα μηνα μετα βγαίνει γίνεται η εκταμίευση παιδια αλλα εξαρτάται την τράπεζα και πόσο τους πρήζεις. Υπέγραψα 29/5 συμβόλαιο και 30/9 έγινε εκταμίευση 

Ποσό χρόνο σου πήρε από τη στιγμή που υπέγραψες την δανειακή σύμβαση μέχρι να σου εκταμιεύσουν το ποσό ; 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...