Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
48 minutes ago, futureshock said:

Χαζη Ερώτηση, το 10% που θελει να δωσεις για το δανειο το δινεις σε ποιον? Στην τραπεζα ή στο ιδιοκτητη? 

Στον ιδιοκτήτη.

• Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 minute ago, futureshock said:

Οποτε εφοσον ξερω τον ιδιοκτήτη μπορω να συμβιβαστω μαζι του και να μην του δώσω αυτο το 10% ? 

H τράπεζα σου δίνει το 90% της αξίας του τελικού ποσού που αναγράφεται στο συμβολαιο  και το υπόλοιπο 10% πρέπει να το δώσεις στον ιδιοκτήτη. Το ποσό που αναγράφεται στο τελικό συμβόλαιο είναι το ποσό που εκτίμησε το σπιτι ο μηχανικός της τράπεζας στην περίπτωση που είναι μικρότερο από το ποσό που συμφώνησες με τον πωλητή( και πρέπει εκτός από το 10% να δώσεις και την υπόλοιπη διαφορά στον ιδιοκτήτη) η το ποσό που συμφώνησες με τον πωλητή, στην περίπτωση που το ποσό που εκτιίμησε ο μηχανικός είναι παραπάνω από το ποσό που συμφωνησες(και δίνεις το 10% στον ιδιοκτήτη).

• Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, futureshock said:

Οποτε εφοσον ξερω τον ιδιοκτήτη μπορω να συμβιβαστω μαζι του και να μην του δώσω αυτο το 10% ? 

Όχι. Είναι προϋπόθεση της τράπεζας για την χορήγηση του δανείου (και στο σπίτι μου 2, προϋπόθεση και του προγράμματος, στην απίθανη περίπτωση που η τράπεζα σε θεωρούσε τόσο φερέγγυο που δεν ήθελε ίδια συμμετοχή). 

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, xartemporas είπε

Στον ιδιοκτήτη.

Και εννοείται μέσω τραπέζης και κατά προτίμηση με κάποιο ιδιωτικό συμφωνητικό 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, GIORGOS_SPITIMOU2 είπε

Τι προέγκριση σας έδωσε η Πειραιώς και τι προέγκριση η Εθνική Τράπεζα ? Ευχαριστώ !

Εμένα από Πειραιώς μου δώσανε 180κ πάντως ενώ από Alpha Bank 100κ

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Yohji είπε

Εμένα από Πειραιώς μου δώσανε 180κ πάντως ενώ από Alpha Bank 100κ

Ειναι δυνατον να υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα? Μιλαμε για 2πλασια προεγκριση. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Ειναι δυνατον να υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα? Μιλαμε για 2πλασια προεγκριση. 

Στην alpha πηγαν με το εκκαθαριστικό μου που ήταν μικρο αλλά και παλιό ενώ στην Πειραιώς βάση μισθοδοσίας 

• Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, πόσες μέρες άργησε να ετοιμαστεί η σύμβαση με την τράπεζα από τότε που τους παραδωσατε τα πάντα και ο εκτιμητής έδωσε την εκτίμηση του; Με ενημέρωσαν για την εκτίμηση, μεσολάβησε Πάσχα κι ακόμα να ετοιμαστεί η σύμβαση. Μιλάμε για περίπου 25 ημερολογιακές ημέρες στη περίπτωση μου κι ακόμα τίποτα. 

Δημοσ.
Στις 27/4/2025 στις 8:15 ΠΜ, dimitris55555 είπε

Καλημέρα παιδιά, πόσες μέρες άργησε να ετοιμαστεί η σύμβαση με την τράπεζα από τότε που τους παραδωσατε τα πάντα και ο εκτιμητής έδωσε την εκτίμηση του; Με ενημέρωσαν για την εκτίμηση, μεσολάβησε Πάσχα κι ακόμα να ετοιμαστεί η σύμβαση. Μιλάμε για περίπου 25 ημερολογιακές ημέρες στη περίπτωση μου κι ακόμα τίποτα. 

Ο μηχανικος σας εδωσε τα λεφτα που ζητησατε ή σας το εβγαλε λιγοτερα; Εγω περιμενω την εκτιμηση ηρθε την προηγουμενη εβδομαδα να δει το σπιτι και μας ειπαν 10 εργασιμες.

Δημοσ.

Εμένα ήρθε ο μηχανικός για  έλεγχο και εκτίμηση πήρα το ποσό που ήθελα (γενικά σε επικοινωνία με το μηχανικό να αναφέρεται το επιθυμητό ποσό της εκτίμησης πάντα σε λογικά πλαίσια) την μεγάλη εβδομάδα έγινε το ραντεβού και έχω ήδη απάντηση για τεχνικό και νομικό έλεγχο περίπου μία εβδομάδα λιγότερες από εβδομάδα σε εργάσιμες λόγω πάσχα. γενικά εάν το ακίνητο δεν έχει εκκρεμότητες τακτοποίηση συνυπαίθριοι και λοιπά προχωράει πολύ γρήγορα και ας λένε το αντίθετο.

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, tsifpan είπε

Εμένα ήρθε ο μηχανικός για  έλεγχο και εκτίμηση πήρα το ποσό που ήθελα (γενικά σε επικοινωνία με το μηχανικό να αναφέρεται το επιθυμητό ποσό της εκτίμησης πάντα σε λογικά πλαίσια) την μεγάλη εβδομάδα έγινε το ραντεβού και έχω ήδη απάντηση για τεχνικό και νομικό έλεγχο περίπου μία εβδομάδα λιγότερες από εβδομάδα σε εργάσιμες λόγω πάσχα. γενικά εάν το ακίνητο δεν έχει εκκρεμότητες τακτοποίηση συνυπαίθριοι και λοιπά προχωράει πολύ γρήγορα και ας λένε το αντίθετο.

Και σε εμάς το ίδιο συνέβη. Όλα κύλησαν γρήγορα! Η εκτίμηση ήταν λιγότερο απ αυτό που ζητήσαμε, κάναμε ένσταση και όλα πήγαν καλά. Πήραμε όλο το ποσό και σήμερα κάναμε το συμβόλαιο. Γενικά μηχανικός, εκτίμηση και ένσταση μας πήρε πολύ χοντρικά 1 μήνα. 

• Like 2
Δημοσ.

Νομίζω ότι πάει σχετικά γρήγορα για τους τυχερούς που βρήκαν σπίτι, ακριβώς επειδή είναι τοσο λίγοι. Εμένα με πήρε τηλέφωνο η τράπεζα να μάθει αν έχω βρει τίποτα, και μου έκανε και κήρυγμα να ρίξουμε τα στάνταρ μας αν θέλουμε να αγοράσουμε κάτι...

• Haha 5
Δημοσ.

Ήθελε ψάξιμο από πολύ πριν ανοίξει το πρόγραμμα και τύχη προφανώς. Εγώ περιμένω αύριο τον μηχανικό της τράπεζας για την εκτίμηση.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, JDimi είπε

Ήθελε ψάξιμο από πολύ πριν ανοίξει το πρόγραμμα και τύχη προφανώς. Εγώ περιμένω αύριο τον μηχανικό της τράπεζας για την εκτίμηση.

Ακριβώς αυτό το είχα βρει και κλείσει πριν ανακοινωθεί οτιδήποτε για το πρόγραμμα. Δεν το γνώριζα βέβαια... 
Την ήμερα που ξεκίνησε το πρωί πήγα και ζήτησα  επανυπολογισμό της προέγκρισης για το ποσό του συγκριμένου ακίνητου που ήθελα να καλύψω.
Κοιτάξαμε μήπως και μπορεί να γίνει με το πρόγραμμα να κάνανε σεφτέ με το καλημέρα άλλα ήμουν έκτος των εισοδηματικών κριτηρίων... 

Είχα κλείσει άλλο προφορικά και μια μέρα πριν πάω να δώσω προκαταβολή για να το κλείσω έκατσε να μπορέσω να δω  καλύτερα ένα που είχα το είχα δει πριν μήνες άλλα δεν ήταν εύκολη περίπτωση γιατί οι ιδιοκτήτες είχαν μεταναστεύσει μόνιμα προ μερικών μηνών Αυστραλία και έπρεπε να έρθει μεσίτης γνωστός τους από επαρχία για να το ανοίξει...

Είχαμε μιλήσει και το είχα δει αρχικά λίγο πριν φύγουν από κοντά όταν σκεφτόταν να το πουλήσουν άλλα δεν το είχαν αποφασίσει οριστικά, το καθυστερούσαν για να δουν πως θα τους πάει η  επιστροφή στην Αυστραλία, ήταν και γεμάτο έμεναν μέσα οπότε είχα μονό μια γενική εικόνα...

Η σύντροφος είναι νομικός και στο παρελθόν είχε δουλέψει για μερικά χρόνια σαν βοηθός συμβολαιογράφου στο γραφείο του θείου τής και ακόμα εξυπηρετεί πού και πού οπότε έλεγξε τα χαρτιά εγώ το σπίτι και επιτόπου συμφωνήσαμε έστειλα προκαταβολή να το κλείσω και έφυγα με τα χαρτιά για τον επανυπολογισμό της προέγκρισης στη τράπεζα!

Βέβαια μέχρι πρόσφατα το τρέξιμο και η αναμονή ήταν ατέλειωτα με τα πληρεξούσια από πρεσβείες, χαρτιά και το σπασμένο τηλέφωνο... Εγώ Αθήνα ο μεσίτης επαρχία και ο ιδιοκτήτης Αυστραλία τρέχα γύρευε...  και λίγο πριν υπογράψουμε σκέφτονταν να ακυρώσει για να το δώσει με μεγαλύτερη τιμή  με το πρόγραμμα μίας και οι τιμές και ζήτηση εκτοξευτήκαν... Είχε ήδη ανέβει στο my property και είχα κάνει αποδοχή οπότε του έτριξα τα δόντια ότι δεν το ακυρώνω αν ακυρώσει είτε θα περιμένει να ακυρωθεί αυτόματα λόγο χρόνου ή να πάει να ζητήσει την ακύρωση δικαστικά, τον έφερα στα ίσια με τη μια!

Η αλήθεια είναι ότι όταν το έκλεισα η τιμή ήταν νορμάλ ίσως και λίγο προς τα κάτω καθώς την τιμή την είχαν αποφασίσει πριν φύγουν, όταν το εκτίμησε η τράπεζα με βάση την αγορά έτσι όπως έχει γίνει το εκτίμησε +60Κ

Γενικά η αγορά έχει γίνει ένα μπάχαλο πριμοδοτούν αγορά κατοικίας για ακίνητα που δεν υπάρχουν στην αγορά, αυξάνουν τεχνητά τη ζήτηση και τις τιμές και βρίσκουν την ευκαιρία οι τυχοδιώκτες να ζητάνε για παλιά κτίσματα σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και για κατεδαφιστέα ερείπια ότι τους κατέβει... 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...