Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, dsi44 είπε

υπερβολικο το χιλιαρικο για αγορα 120.000

Νομίζω ότι είναι 1%, έχεις δώσει ή ακούσει λιγότερο;

Δημοσ.
21 ώρες πριν, stelios_2809 είπε

Καλησπέρα !

μας βγάζουν από το σπιτι που νοικιάζουμε .. για τον προφανή λόγο μέσα στα πρώτα 2 χρόνια και 8 μήνες που είμαστε ήδη εκεί (καθόλα τυπικοί κλπ). πλέον με ένα μωρό στο σπιτι είναι διαφορετικά τα πράγματα. 

λεμε να κάνουμε αίτηση για το πρόγραμμα αλλά μαλλον το χάνουμε. Στο εισόδημα οριακά είμαστε οκ , ηλικιακά οκ, εγώ όμως έχω ήδη σπιτι από τους γονείς μου , στο χωριό και μάλλον μας βγάζει εκτός. Αν κανεις λύση γάμου και κάποιος από εμάς Πάει ατομικά είναι κάτι που στέκει ; Η σε απορρίπτουν πάλι βλέποντας το ιστορικό ;

Αν έχετε παντρευτεί για να χωρίσετε θα πάρει τουλάχιστον ένα εξάμηνο ούτως ή άλλως. Μπορεί να πάτε μετά ατομικά αλλά μπορεί να μην πληροίτε τα κριτήρια 

Ζητήθηκε σε κάποιον προσύμφωνο από την τράπεζα μετά τον έλεγχο; Νόμιζα δεν ήταν απαραίτητο και εγώ προσωπικά έχω κάνει ιδιωτικό συμφωνητικό. Πραγματικά νομίζω οι υπάλληλοι δεν ξέρουν τα απολύτως βασικά της διαδικασίας 

Δημοσ.

Καλησπέρα , έχει τύχει σε κάποιον ο μεσίτης να ζητά 3% αμοιβή στην αξία του σπιτιού ? Σε όσα σπίτια έχουμε δει όλοι στο χαρτί γράφουν 2% , όταν τον ρώτησα μου είπε είναι η πολιτική του γραφείου , άρα ο κάθε μεσίτης ορίζει όσο θέλει καταλαβαίνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το νόμιμο είναι 0.80% για ποσό έως 120.000,00 ευρώ
Για κάθε πρόσθετο φύλλο στο πέραν του πρώτου στο συμβόλαιο +5.0 ευρώ
Για κάθε φύλλο επικυρωμένων αντιγράφων των συμβολαιογραφικών πράξεων +4 .0 ευρώ
Για κάθε φύλλο αντιγράφων των συμβολαιογραφικών πράξεων από το αρχείο σε μεταγενέστερο χρόνο (επικυρωμένο) 5.0 ευρώ
Συν ότι αιτήσεις, δηλώσεις και επισκέψεις σε υπηρεσίες  
Συν ο ΦΠΑ στα παραπάνω

Κ.Υ.Α. αριθμ. 111376/31.12.2011 Καθορισμός δικαιωμάτων συμβολαιογράφων -

Υπάρχουν και κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση με τους χρόνους αναμονής η και γιατί έτσι Θέλουν ζητάνε και όσα Θέλουν...

Επεξ/σία από Deu164
Δημοσ.
14 ώρες πριν, techplastic είπε

Καλησπέρα , έχει τύχει σε κάποιον ο μεσίτης να ζητά 3% αμοιβή στην αξία του σπιτιού ? Σε όσα σπίτια έχουμε δει όλοι στο χαρτί γράφουν 2% , όταν τον ρώτησα μου είπε είναι η πολιτική του γραφείου , άρα ο κάθε μεσίτης ορίζει όσο θέλει καταλαβαίνω.

Μου έχει τύχει να ζητάνε 3% για κάτι που είχαμε αναθέσει προς πώληση εκτός Αττικής σε γραφείο Αττικής και ήταν λογικό γιατί θα είχε επιπλέον έξοδα σε περίπτωση που πήγαινε πελάτη. Βέβαια δεν μας έφερε ποτέ πελάτη σε αντίθεση με τον ρουφιάνο καφετζή του χωριού που είχε 3 άτομα έκανε το παζάρι και τσίμπησε αυτός το δωράκι του αλλά σε καμία περίπτωση δεν έφτασε το 3% 😛

Είναι ελεύθερα διαπραγματευσιμη αμοιβή, ίσως ζητάει 3% γιατί είναι ακίνητο με μεγάλη ζήτηση, ίσως γιατί τόσα θεωρεί ότι αξίζει η δουλειά του.  Σε κάθε περίπτωση μπορείς και εσυ με τη σειρά σου να του προτείνεις 2 και αν δεχτεί να προχωρήσεις 

Δημοσ.
14 hours ago, techplastic said:

Το κατώτατο είναι 2. Κάποια πιο "premium" γραφεία έχουν 3 (π.χ. ένα που αρχίζει με E μετά έχει & και μετά V). Έχει έρθει μεσίτης για την πώληση του σπιτιού μου ο οποίος μου είπε για 9% (σκόπευε να το πουλήσει σε πελάτη στο εξωτερικό). Του είπα ότι μπορεί να πάρει όσα θέλει, αρκεί τελικά να μπει το ζητούμενο ποσό στον λογαριασμό μου (τύπου εγώ θέλω 100, αν θες να το πουλήσεις 110 και να πάρεις εσύ τα 10, παρ' τα, δεν θα πάρω 92 επειδή εσύ θες 9%). 

Φυσικά δεν ήρθε κανένας πελάτης από αυτόν. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε

Το κατώτατο είναι 2. Κάποια πιο "premium" γραφεία έχουν 3 (π.χ. ένα που αρχίζει με E μετά έχει & και μετά V). Έχει έρθει μεσίτης για την πώληση του σπιτιού μου ο οποίος μου είπε για 9% (σκόπευε να το πουλήσει σε πελάτη στο εξωτερικό). Του είπα ότι μπορεί να πάρει όσα θέλει, αρκεί τελικά να μπει το ζητούμενο ποσό στον λογαριασμό μου (τύπου εγώ θέλω 100, αν θες να το πουλήσεις 110 και να πάρεις εσύ τα 10, παρ' τα, δεν θα πάρω 92 επειδή εσύ θες 9%). 

Φυσικά δεν ήρθε κανένας πελάτης από αυτόν. 

Για ποιον λόγο να πληρώσει κάποιος τέτοιο premium επειδή ο αγοραστής θα είναι αλλοδαπός ; Αλλά από λεφτά που δεν τα έχεις και από χθες και είναι αέρας όσο θέλεις ανεβάζεις όσο θέλεις κατεβάζεις και ότι κάτσει ...

Δημοσ.
55 minutes ago, Morosana said:

Για ποιον λόγο να πληρώσει κάποιος τέτοιο premium επειδή ο αγοραστής θα είναι αλλοδαπός ; Αλλά από λεφτά που δεν τα έχεις και από χθες και είναι αέρας όσο θέλεις ανεβάζεις όσο θέλεις κατεβάζεις και ότι κάτσει ...

Έχω ένα σπίτι. Θέλω να το πουλήσω. Θεωρώ ότι για να το στερηθώ, αξίζει να το κάνω βάζοντας στον λογαριασμό μου 100€. Τώρα αν ο μεσίτης θέλει να το πουλήσει 110€ για να πάρει αυτός τα 10 ή θέλει 102 για να πάρει 2, το ίδιο μου κάνει. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Μακιαβέλλι είπε

Έχω ένα σπίτι. Θέλω να το πουλήσω. Θεωρώ ότι για να το στερηθώ, αξίζει να το κάνω βάζοντας στον λογαριασμό μου 100€. Τώρα αν ο μεσίτης θέλει να το πουλήσει 110€ για να πάρει αυτός τα 10 ή θέλει 102 για να πάρει 2, το ίδιο μου κάνει. 

Αρκετοί προσεγγίζουν τους πωλητές λέγοντας τους ότι έχουν πελάτες από εξωτερικό λες και θα κάνει κάποια διαφορά αν με πληρώσει Λιβανέζος ή Λειβαδέζος 😛 Άσε που από τον Έλληνα μπορείς να πάρεις και κανένα μετρητάκι  να το γράψεις λίγο πιο χαμηλά και να μείνεις κάτω απ' το ραντάρ.

Δημοσ.
5 minutes ago, Morosana said:

Αρκετοί προσεγγίζουν τους πωλητές λέγοντας τους ότι έχουν πελάτες από εξωτερικό λες και θα κάνει κάποια διαφορά αν με πληρώσει Λιβανέζος ή Λειβαδέζος 😛 Άσε που από τον Έλληνα μπορείς να πάρεις και κανένα μετρητάκι  να το γράψεις λίγο πιο χαμηλά και να μείνεις κάτω απ' το ραντάρ.

Ε το λένε σε φάση "θα το πάρει ο τάδε πλούσιος Άραβας" ή "θα σου φέρω μια καραβιά υποψήφιους από Κατάρ για το 3αρι σου".

Και Καταριανός δεν ήρθε (ούτε να το δει δηλαδή) και χωρίς μεσίτη το πούλησα και όλα στα χαρτιά για να μπορώ να αγοράσω κι εγώ σαν άνθρωπος το επόμενο. Ούτε 2, ούτε 3, ούτε 9, μια χαρά. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Εμ πολύ συχνά πληρώνει και ο πωλητής τον μεσίτη.

Επεξ/σία από Yohji
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Yohji είπε

Εμ πολύ συχνά πληρώνει και ο πωλητής τον μεσίτη.

Κάτι που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι για να αξιώσει ο μεσίτης χρήματα πρέπει να έχει υπογράψει και με τα 2 μέρη. Πολλές φορές έχουν πάρει απλά ένα προφορικό οκ από τον πωλητή όποτε εσείς που έχετε σκοπό να αγοράσετε κάντε μια ερώτηση του πωλητή και μπορεί να σας γλιτώσει μερικά χρήματα ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...