Μακιαβέλλι Δημοσ. 20 Μαϊου Δημοσ. 20 Μαϊου 19 minutes ago, Yohji said: Εμ πολύ συχνά πληρώνει και ο πωλητής τον μεσίτη. Το ξέρω. Αυτό περιγράφω.
techplastic Δημοσ. 20 Μαϊου Δημοσ. 20 Μαϊου 7 ώρες πριν, Morosana είπε Μου έχει τύχει να ζητάνε 3% για κάτι που είχαμε αναθέσει προς πώληση εκτός Αττικής σε γραφείο Αττικής και ήταν λογικό γιατί θα είχε επιπλέον έξοδα σε περίπτωση που πήγαινε πελάτη. Βέβαια δεν μας έφερε ποτέ πελάτη σε αντίθεση με τον ρουφιάνο καφετζή του χωριού που είχε 3 άτομα έκανε το παζάρι και τσίμπησε αυτός το δωράκι του αλλά σε καμία περίπτωση δεν έφτασε το 3% 😛 Είναι ελεύθερα διαπραγματευσιμη αμοιβή, ίσως ζητάει 3% γιατί είναι ακίνητο με μεγάλη ζήτηση, ίσως γιατί τόσα θεωρεί ότι αξίζει η δουλειά του. Σε κάθε περίπτωση μπορείς και εσυ με τη σειρά σου να του προτείνεις 2 και αν δεχτεί να προχωρήσεις Αυτό κατάλαβα και εγώ , πως δηλαδή όρισε την αμοιβή του 3% εάν κλείσει την συμφωνία με τους ιδιοκτήτες με την προσφορά που έκανα , βέβαια στην περίπτωση μου είπα πόσα είμαι διατεθειμένος να δώσω και είναι λίγο πιο κάτω από την τιμή που το πουλάει ο ιδιοκτήτης , θέλω να πιστεύω πως θα καταφέρει να τους πείσει να αποδεχτούν την προσφορά , το 2% αν έγινε 3% για να μην πέσει έξω στην αμοιβή της αρχικής τιμής με την τιμή που θέλω να αγοράσω εγώ το σπίτι το καταλαβαίνω , τώρα εάν συμφωνώ ή όχι είναι άλλο θέμα εμένα με νοιάζει να καταφέρω να κάνω την αγορά. 1
ShadowGame Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου Καλησπέρα, μπορεί κάποιος που έχει εκταμιεύσει το δάνειο να μας πεί το τελικό επιτόκιο για αυτην την εποχή? Και κατα πόσο αλλάζει το επιτόκιο οταν πρόκειται για οικογένεις με 3 η περισσότερα παιδιά. Γνωρίζω οτι επιδοτούνται κατα 50% και 75% αντίστοιχα αλλα επειδή εμπλέκονται spread και euribor τόκοι εχω μπερδευτεί για το πώς υπολογίζεται το τελικό επιτόκιο.
vkp Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου Έχει χρησιμοποιησει κανείς την fast track διαδικασία της πειραιως να μας πει λεπτομέρειες??
plastic1821 Δημοσ. 23 Μαϊου Δημοσ. 23 Μαϊου Παιδιά ενδιαφέρομαι για ένα διαμέρισμα, αλλά αυτό δεν έχει μπριζες, συνδεδεμένους διακόπτες για ηλεκτρικά παντζούρια,δεν έχει νιπτήρα, λεκάνη θα πρέπει δηλαδή αυτά να τα βάλω εγώ. Είναι λόγοι για να με απορρίψει το πρόγραμμα;
Terteri Δημοσ. 23 Μαϊου Δημοσ. 23 Μαϊου Στις 22/5/2025 στις 3:25 ΜΜ, ShadowGame είπε Καλησπέρα, μπορεί κάποιος που έχει εκταμιεύσει το δάνειο να μας πεί το τελικό επιτόκιο για αυτην την εποχή? Και κατα πόσο αλλάζει το επιτόκιο οταν πρόκειται για οικογένεις με 3 η περισσότερα παιδιά. Γνωρίζω οτι επιδοτούνται κατα 50% και 75% αντίστοιχα αλλα επειδή εμπλέκονται spread και euribor τόκοι εχω μπερδευτεί για το πώς υπολογίζεται το τελικό επιτόκιο. Εμεις εχθές υπογράψαμε και περιμένουμε την εκταμίευση, μας είπαν ότι το επιτόκιο αυτή την στιγμή είναι 1,8%.. Στο σπίτι μου 1, θυμάμαι ήταν άτοκο για πολύτεκνους. Για το 2 δεν γνωρίζω..
ShadowGame Δημοσ. 23 Μαϊου Δημοσ. 23 Μαϊου 3 ώρες πριν, Terteri είπε Εμεις εχθές υπογράψαμε και περιμένουμε την εκταμίευση, μας είπαν ότι το επιτόκιο αυτή την στιγμή είναι 1,8%.. Στο σπίτι μου 1, θυμάμαι ήταν άτοκο για πολύτεκνους. Για το 2 δεν γνωρίζω.. Αυτό το επιτόκιο είναι για άτομα ή οικογένειες με εως δύο παιδιά σωστά? Αυτο το επιτόκιο δώσανε και σε εμένα μόνο που εγώ είμαι τρίτεκνος και νομίζω οτι κάπου έχει γίνει λάθος.
Terteri Δημοσ. 24 Μαϊου Δημοσ. 24 Μαϊου 23 ώρες πριν, ShadowGame είπε Αυτό το επιτόκιο είναι για άτομα ή οικογένειες με εως δύο παιδιά σωστά? Αυτο το επιτόκιο δώσανε και σε εμένα μόνο που εγώ είμαι τρίτεκνος και νομίζω οτι κάπου έχει γίνει λάθος. https://minscfa.gov.gr/programma-spiti-mou-ii/ Σύμφωνα με αυτό που διάβασα μαλλον το ατοκο ήταν μόνο για το σπίτι μου 1. - Αν ο δικαιούχος είναι i) τρίτεκνος ή πολύτεκνος ή ii) καταστεί τρίτεκνος ή πολύτεκνος μετά από τη σύναψη του δανείου, ή iii) έχει δύο τέκνα κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης και αποκτήσει την κύρια κατοικία του στους Δήμους Ορεστιάδας ή Σουφλίου ή Διδυμοτείχου, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, το ποσό των τόκων για το μέρος που παρέχεται από την Τράπεζα, θα επιδοτείται κατά 50%.
dimitris55555 Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου (επεξεργασμένο) Έχει δοθεί σε κανέναν παράταση χωρίς να έχει υπογράψει συμβόλαιο αγοράς; Κι αν ναι πόσες μέρες. Μας έχουν φάει την ψυχή οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι.... Επεξ/σία 30 Μαϊου από dimitris55555
JDimi Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 6 ώρες πριν, dimitris55555 είπε Έχει δοθεί σε κανέναν παράταση χωρίς να έχει υπογράψει συμβόλαιο αγοράς; Κι αν ναι πόσες μέρες. Μας έχουν φάει την ψυχή οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι.... Νομίζω ότι είναι δύο μήνες από την υπαγωγή και αν δεν προλάβεις άλλος ένας μήνας παράταση.
kirileman Δημοσ. 31 Μαϊου Δημοσ. 31 Μαϊου On 20/05/2025 at 16:48, Morosana said: Κάτι που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι για να αξιώσει ο μεσίτης χρήματα πρέπει να έχει υπογράψει και με τα 2 μέρη. Δεν ισχύει.
NTDARK Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου Καλησπερα γραφω μια ενημερωση της περιπετειας μου για να την δουν και οσοι νεοι θελουν να ξεκινησουν το προγραμμα. 17 Μαρτιου εγινε η αιτηση ηλεκτρονικα στην alpha bank. Συλλογη εγγραφων, ΕΑΤ, νομικος και μηχανικος ελεγχος ολα τραβηξαν μεχρι περιπου 5 Μαΐου. Εκει ηρθε η πρωτη εκτιμηση στις 158κ εναντι 165κ που ειχαμε ζητησει. Ζητησαμε επανεκτιμηση, η Alpha απαντησε οτι επανεκτιμησεις δεν γινονται....Μην τα πολυλογω, μετα απο απειρα τηλεφωνα ανταλλαγες email κλπ. τελικα αποφασισαν να κανουν επανεκτιμηση στις 165κ. Το προσχεδιο συμβολαιο τους πηρε 10(!!!) εργασιμες για να το διαβασουν και να μας πουν να προχωρησουμε με την υπογραφη. Αυτο εγινε σημερα. Θα κανω αλλο ενα update με τα τελικα εξοδα συνολικα. Προς το παρων αυτα που εχουμε δωσει ειναι: - 10% του ποσου αγορας στον ιδιοκτητη με την υπογραφη του συμβολαιου. - 3κ στη συμβολαιογραφο - 0.5% του ποσου αγορας στον δικηγορο (αυτο ειναι προαιρετικο μπορειτε να "εμπιστευτειτε" να σας εκπροσωπησει ο δικηγορος της τραπεζας). Η διαδικασια ολη ειναι υπερβολικα αργη. Σας προτινω αν δεν την εχετε ξεκινησει να κλεισετε ραντεβου ωστε να σας αναθεσουν υπαλληλο σε φυσικο καταστημα. Οι απαντησεις τον υπαλληλων για online αιτηματα τουλαχιστων της alpha bank ειναι απο πολυ αργες εως απαραδεκτες. Να απαντας σε ενα email που σου στελνουν με καποιο extra χαρτι/βεβαιωση στα πρωτα 5 λεπτα και να σου λενε οτι το προωθησαν στο καταλληλο τμημα μετα απο 2 μερες.... 4
dsi44 Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου 10 hours ago, NTDARK said: Καλησπερα γραφω μια ενημερωση της περιπετειας μου για να την δουν και οσοι νεοι θελουν να ξεκινησουν το προγραμμα. 17 Μαρτιου εγινε η αιτηση ηλεκτρονικα στην alpha bank. Συλλογη εγγραφων, ΕΑΤ, νομικος και μηχανικος ελεγχος ολα τραβηξαν μεχρι περιπου 5 Μαΐου. Εκει ηρθε η πρωτη εκτιμηση στις 158κ εναντι 165κ που ειχαμε ζητησει. Ζητησαμε επανεκτιμηση, η Alpha απαντησε οτι επανεκτιμησεις δεν γινονται....Μην τα πολυλογω, μετα απο απειρα τηλεφωνα ανταλλαγες email κλπ. τελικα αποφασισαν να κανουν επανεκτιμηση στις 165κ. Το προσχεδιο συμβολαιο τους πηρε 10(!!!) εργασιμες για να το διαβασουν και να μας πουν να προχωρησουμε με την υπογραφη. Αυτο εγινε σημερα. Θα κανω αλλο ενα update με τα τελικα εξοδα συνολικα. Προς το παρων αυτα που εχουμε δωσει ειναι: - 10% του ποσου αγορας στον ιδιοκτητη με την υπογραφη του συμβολαιου. - 3κ στη συμβολαιογραφο - 0.5% του ποσου αγορας στον δικηγορο (αυτο ειναι προαιρετικο μπορειτε να "εμπιστευτειτε" να σας εκπροσωπησει ο δικηγορος της τραπεζας). Η διαδικασια ολη ειναι υπερβολικα αργη. Σας προτινω αν δεν την εχετε ξεκινησει να κλεισετε ραντεβου ωστε να σας αναθεσουν υπαλληλο σε φυσικο καταστημα. Οι απαντησεις τον υπαλληλων για online αιτηματα τουλαχιστων της alpha bank ειναι απο πολυ αργες εως απαραδεκτες. Να απαντας σε ενα email που σου στελνουν με καποιο extra χαρτι/βεβαιωση στα πρωτα 5 λεπτα και να σου λενε οτι το προωθησαν στο καταλληλο τμημα μετα απο 2 μερες.... ειναι γιατι πας μονο σου και οχι με τη σωστη υποστηριξη.Τα τελευταια χρονια δεν υπαρχει υπαλληλος στην τραπεζα που να ξερει απο δανεια.Ολοι κανουν ολες τις δουλειες οποτε κανεις δεν εχει κινητρο να ασχοληθει με το δανειο.Με ενα σωστο μεσιτικο που συνεργαζεται με διαμεσολαβητες δανειων αυτα τα περνας αερα πατερα σε 2-3 μερες και φυσικα υψηλοτερη προεγκριση καθως και απειρη παραταση μεχρι να εξαντληθουν τα κονδυλια.Φυσικα η εκτιμηση του μηχανικου γινεται στο ποσο που επιθυμεις. 2 1
mihanikos1 Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου Στις 6/6/2025 στις 1:48 ΠΜ, dsi44 είπε ειναι γιατι πας μονο σου και οχι με τη σωστη υποστηριξη.Τα τελευταια χρονια δεν υπαρχει υπαλληλος στην τραπεζα που να ξερει απο δανεια.Ολοι κανουν ολες τις δουλειες οποτε κανεις δεν εχει κινητρο να ασχοληθει με το δανειο.Με ενα σωστο μεσιτικο που συνεργαζεται με διαμεσολαβητες δανειων αυτα τα περνας αερα πατερα σε 2-3 μερες και φυσικα υψηλοτερη προεγκριση καθως και απειρη παραταση μεχρι να εξαντληθουν τα κονδυλια.Φυσικα η εκτιμηση του μηχανικου γινεται στο ποσο που επιθυμεις. Αυτό που λες δεν ισχύει. Ο μηχανικός είναι της τράπεζας και οι διαμεσολαβητές (εταιρείες) των δανείων δεν ασχολούνται ούτε μαζί του ούτε με την εκτίμηση που κάνει.
SofiaMe Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 1.Πριν υπογράψεις το συμβόλαιο στον συμβολαιογράφο πρέπει να το ελέγξει και η τράπεζα ότι είναι όλα σωστά; 2. Αφού υπογράψεις την δανειακή σύμβαση με την τράπεζα μετά από πόσες μέρες γίνεται η εκταμίευση του δανείου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα