Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, Sebu said:

Ασε εδωσα μεγαλη μαχη να πεισω τους γονεους τουλαχιστον να αλλαξουν προγραμμα στο χωριο και να πανε απο το Πρασινο στο Μπλε και να παρουν τα 100 ευρω. Τουλαχιστον μετα απο πολυ πιεση απο την πλευρα μου δεχτηκαν και τωρα ειναι σε φαση "τι ωραια που καναμε αλλαγη, τι καλη επιλογη καναμε" 😋 😅

Αν ειχει "στραβωσει" κατι δεν θα με ξεπλενε ουτε ο Αμαζονιος

Μολις ληξει το 12μηνο στο χωριο ισως του ψησω τοτε για κατι καλυτερο ή/και αλλαγη παροχου. Ενα ενα τα βηματα, δυστυχως αποδεικνυεται οτι το να μιλησεις σε ανθρωπους για αλλαγη παροχου ρευματος στην Ελλαδα απαιτει μεγαλη στωικοτητα. Και εμενα μου πηρε χρονια να πειστω να κανω την αλλαγη εκτος ΔΕΗ, βασικα χρειαστηκε να αντιληφθω ποσο μεγαλη επιβαρυνση υπαρχει στην τσεπη μου εναντι εναλλακτικης λυσης αν πετυχαινε (λχ Προτεργια ή Ζενιθ που επαιζε τοτε ενδιαφερον προγραμμα).

Αν το ηξερε αυτο ο Επικτητος και ο Μαρκος Αυρηλιος δεν θα ειχαν καν ασχοληθει με αυτο το φιλοσοφικο ρευμα.

Είχα μπλέξει και εγώ τους γονείς μου σε αλλαγές, τα πράγματα στραβωσαν πολύ γρήγορα καθώς δεν θέλανε πάγια εντολή, ενώ πάντα πλήρωναν τους λογαριασμούς πολύ πριν λήξουν και τους εξηγούσα ότι τραβάνε τα λεφτά την τελευταία μέρα που λήγει ο λογαριασμός...

Μετά τους έπαιρνε κανένας πωλητής του έλεγε χαμηλή τιμή χωρίς να τους λέει τις παγίδες ή της έξτρα χρεώσεις, διάρκεια συμβολαίου κτλ ερχόταν και μου έλεγαν "ακριβή τιμή kWh έχουμε..."

Τους είπα να πάνε στο ζενίθ τότε που είχε 40% έκπτωση και τότε έμειναν εκεί. Δεν έχω ιδέα αν παίρνουν την έκπτωση αυτή ακόμα και αν συμφέρει να είναι ακόμα εκεί..

Το θέμα είναι ότι έχω ησυχάσει και εγώ και αυτοί. Γενικά έμαθα το μάθημα μου και δεν μπλέκεις είτε με γονείς, είτε με φίλους. Αν κάτι δεν τους κάτσει καλά σε κατηγορούν και επειδή δεν έχουν ιδέα, προτιμούν τα ψέματα των πωλητών παρά την σωστή ενημέρωση και δεν αφιερώνουν λίγο χρόνο να καταλάβουν να διαβάζουν σωστά έναν λογαριασμό.

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 6
  • Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να κανω μια ερωτηση,εχω protergia και θελω να κανω δικες μου καταχωρησεις στην πλατφορμα της protergia. Αν μου λεει οτι η επομενη καταμετρηση ΔΕΔΔΗΕ ειναι την ταδε ημερομηνια,ποσες μερες πριν πρεπει να καταχωρησω την καταμετρηση εγω; 

γιατι δοκιμασα 2 ημερες πριν απο την τοτε επομενη καταχωρηση,και μου εβγαζε οτι δεν γινεται γιατι ειναι προς λογισμο(δεν θυμαμαι καθολου τι μου ελεγε αλλα δεν με αφηνε να κανω καταχωρηση)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω κ εγώ μια σύσταση Για protergia και βοηθει πως την αναφέρω.

Εντάξει.απέκτησα.

Επεξ/σία από fysikos
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, geomrk είπε

Να κανω μια ερωτηση,εχω protergia και θελω να κανω δικες μου καταχωρησεις στην πλατφορμα της protergia. Αν μου λεει οτι η επομενη καταμετρηση ΔΕΔΔΗΕ ειναι την ταδε ημερομηνια,ποσες μερες πριν πρεπει να καταχωρησω την καταμετρηση εγω; 

γιατι δοκιμασα 2 ημερες πριν απο την τοτε επομενη καταχωρηση,και μου εβγαζε οτι δεν γινεται γιατι ειναι προς λογισμο(δεν θυμαμαι καθολου τι μου ελεγε αλλα δεν με αφηνε να κανω καταχωρηση)

Ελεγε οτι ειναι προς τιμολογηση. Επειδη δεν καταλαβα εχεις μηνιαια καταμετρηση απο ΔΕΔΔΗΕ; Εμενα που ειναι 4μηνη η καταμετρηση, ο ΔΕΔΔΗΕ μετρησε 1 Απριλιου και θα ξαναμετρησει 1 Αυγούστου, οποτε εγω εδωσα ενδειξεις 1 Μαιου, 1Ιουνιου και θα δωσω παλι 1 Ιουλιου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Sebu είπε

Παιζει παντως και bad word of mouth. Λχ συγγενεις ή φιλοι που την πατησαν στο παρελθον και πηγαν σε εναλλακτικους παροχους χωρις να ψαχτουν/μελετησουν και εφαγαν φολα με τις ρητρες που ενεργοποιηθηκαν στα κυμαινομενα και κατεληξαν να πληρωνουν ποιο πολλα απο τη ΔΕΗ οποτε σιχτηρησαν και επεστρεψαν ΔΕΗ και δεν ξαναφευγουν και ας τους γδερνει.

εκεί το 2021-2022 έγινε μεγάλη ζημιά καθώς ο κάθε πάροχος ειλικρινά χρέωνε ό,τι ήθελε. Τότε η ΔΕΗ ας πουμε σεβάστηκε τα όποια συμφωνηθέντα. Κατα τ αλλα σήμερα όποιος είναι ΔΕΗ απλά χάνει ένα σεβαστό ποσό το μήνα που μπορεί να το διαθέσει αλλού.

Επεξ/σία από petranthe
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Seldon40 είπε

Ελεγε οτι ειναι προς τιμολογηση. Επειδη δεν καταλαβα εχεις μηνιαια καταμετρηση απο ΔΕΔΔΗΕ; Εμενα που ειναι 4μηνη η καταμετρηση, ο ΔΕΔΔΗΕ μετρησε 1 Απριλιου και θα ξαναμετρησει 1 Αυγούστου, οποτε εγω εδωσα ενδειξεις 1 Μαιου, 1Ιουνιου και θα δωσω παλι 1 Ιουλιου.

image.png.69ce0381b0688129430b591b0a2943ae.pngαυτοι οι 2 ειναι ο λογαριασμοι μου μεχρι στιγμης(πριν 2 μηνες νοικιασα σε καινουριο σπιτι). 

image.png.4dc5989a58ed7d3b10dae24af0325acf.png

αυτο μου λεει στην καταχωρηση. αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι κανει καταμετρηση η ΔΕΔΔΗΕ και παιρνει απο εκει την μετρηση,χωρις να ειμαι σιγουρος βεβαια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, geomrk είπε

αυτο μου λεει στην καταχωρηση. αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι κανει καταμετρηση η ΔΕΔΔΗΕ και παιρνει απο εκει την μετρηση,χωρις να ειμαι σιγουρος βεβαια

Μαλλον απο οτι βλεπω πρεπει να ζητησεις η τιμολογηση του λογαριασμου σου να αλλαξει και να γινεται στις 15 του μηνος ωστε να προλαβαινει να λαμβανει μετρησεις απο ΔΕΔΔΗΕ ή να δινεις εσυ τις δικες σου τον μηνα που δεν ερχεται ο ΔΕΔΔΗΕ.

Η προτεργια εχει 3 κυκλους τιμολογησης 5,10 κ 15 του μηνος, εσενα σε εχουν στον πρωτο κυκλο, και αυτο δεν σε συμφερει θα γινονται μπερδεματα, παρε τηλ να σε αλλαξουν για τις 15 του μηνος γτ βλεπω ο ΔΕΔΔΗΕ περασε στις 13/5 κ θα ξαναπερασει 9/7 αρα καλυτερα να εκδιδετε λογαριασμος στις 15.

Επεξ/σία από Seldon40
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. 

Αγόρασα σπίτι με δάνειο και είμαι στη διαδικασία νέας σύνδεσης. Δεν ξέρω κατανάλωση που θα έχω - αλλά συγκριτικά με το σπίτι που έχω τώρα - θεωρώ θα είναι κοντά στις (μέσο όρο) 250 kw/μήνα.

Από αυτά που διαβάζω εδώ (+excel), είμαι για Protergia Οικιακό Value Swift OnTime - ιδανικά με σύσταση.

Θεωρείται ΟΚ επιλογή; Υπάρχει κάτι καλύτερο; 

Ευχαριστώ πολύ.

Επεξ/σία από eselor
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, dimviii είπε

εαν αργοτερα συστησω το εξοχικο που ειναι στο ιδιο αφμ,μετραει σαν συσταση?

ναι κανονικα

• Like 1
Δημοσ.

Έφυγα από ελπεντισον και μου έσπασαν σήμερα τα τηλέφωνα.

Δεν το σήκωσα αλλά αναρωτιέμαι θα μου έκαναν κάποια αντιπροσφορα η μπλα μπλα?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Έφυγα από ελπεντισον και μου έσπασαν σήμερα τα τηλέφωνα.

Δεν το σήκωσα αλλά αναρωτιέμαι θα μου έκαναν κάποια αντιπροσφορα η μπλα μπλα?

Δεν θα μάθεις ποτέεεεε 🎵  😜

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...