Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι υπάρχει ελάχιστο πάγιο στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις ΔΕΔΔΗΕ, αυτό που αναγράφει ο λογαριασμός. Για 8KVA παροχή είναι ανά έτος 8 x 5,955 = 47.64€, δηλαδή κάπου 3,97€ ανά μήνα. 

Επεξ/σία από juanjk
Δημοσ.
13 minutes ago, PhoneKiller said:

Σε πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ με μηδέν κατανάλωση επάνω πρέπει να είναι το πάγιο, σωστά? Κάτω τι είναι? Πληρώνουμε ΔΕΔΗΕ ακόμα και με μηδενική κατανάλωση?

image.png.f1ae3d4621dddcfd13f232732a47f4e7.png

Ναι. Και που να δεις τι θα πλήρωνες αν είχες τριφασικό με κατεβασμένο γενικό.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, teo_3 είπε

Ναι. Και που να δεις τι θα πλήρωνες αν είχες τριφασικό με κατεβασμένο γενικό.

ΈΛΕΟΣ!
Έχω τριφασικό με Zenith σε άλλο λογαριασμό. Πόσο θα πλήρωνα περίπου με μηδενική κατανάλωση? και πόσο πληρώνω παραπάνω γενικά περίπου σε % σε σχέση με το μονοφασικό?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, PhoneKiller είπε

ΈΛΕΟΣ!
Έχω τριφασικό με Zenith σε άλλο λογαριασμό. Πόσο θα πλήρωνα περίπου με μηδενική κατανάλωση? και πόσο πληρώνω παραπάνω γενικά περίπου σε % σε σχέση με το μονοφασικό?

Στο μονοφασικό είναι 47,64€/έτος, ήτοι 3,97€ το μήνα

Στο τριφασικό με 25ΚVA ισχύ είναι 25 x 5,955 = 148,88€/έτος, δηλαδή 12,40€/μήνα

Είναι σαν μηνιαίο πάγιο ΔΕΔΔΗΕ επειδή διαθέτει ενεργή τη ηλεκτρική γραμμή προς χρήση μέχρι το μετρητή σου.

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
15 minutes ago, PhoneKiller said:

ΈΛΕΟΣ!

Απάντησε ο φίλος. Με λίγα λόγια, αν βάλεις και τα τέλη δήμου, έχεις και κάνα ξεχασμένο 5ευρω πάγιο βάλε και το αυξημένο πάγιο ΔΕΔΔΗΕ λόγω τριφασικού, βγάζεις >10€ κατανάλωση ενέργειας (λολ), τρως και την ΕΡΤ δώρο, πας στα 25-30€ το μήνα για πλάκα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο συντελεστής ήταν 0,52 έως το Απρίλιο 2023, όπου έγινε 4,434 και το Μάρτιο του 2024 τελικά έγινε 5,955, για την ιστορία και διακριτικά 😁

Spoiler

Γ1/Γ1Ν

Ετήσια χρέωση Παγίου Διανομής ΔΕΔΔΗΕ

Έως 31/03/2023

01/04/2023 – 28/02/2024

01/03/2024 - Σήμερα

8KVA

4,16€

35,47€

47,64€

15ΚVA

7,80€

66,51€

89,33€

25KVA

13,00€

110,85€

148,88€

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 5
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα!

Ήμουν μέχρι τώρα σε 6μηνο μπλε τιμολόγιο στον Ήρωνα το οποίο έληγε τέλος του μήνα και έκανα αίτημα στην Πρωτέργια (με σύσταση) για αλλαγή παρόχου στο κίτρινο τιμολόγιο Swift on time. 

Με κάλεσε ο Ήρων χθες για winback προσφορά στο 12μηνο μπλε με 11 λεπτά την  kWh  και 100 ευρώ δώρο (10 ευρώ x 10 μήνες) που ουσιαστικά μηδενίζει το πάγιο και μετά το 10μηνο δεν έχει δέσμευση.

Τι προτείνετε? Αξίζει η επιστροφή στον Ήρωνα σε μπλε τιμολόγιο ή να παραμείνω προς το παρόν στην Πρωτέργια το οποίο είναι φθηνότερο για αυτό τον μήνα και τον επόμενο να αλλάξω σε άλλο κίτρινο αν δεν κρατήσει τις τιμές?

Οι καταναλώσεις μου είναι περίπου 150 kWh το μήνα.

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από elessar2020
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν σου πρότειναν το νέο heron blue generous max που είναι στα 0,0945 με 11,90 πάγιο και σου επιδοτούσαν εκεί κάποια πάγια πιστεύω θα ήταν πιο δελεαστικό. Γιατί στην Protergia μπορείς να συστήνεις και να επιλέξεις και το αντίστοιχο μπλε της που είναι στα 0,099 αν το κίτρινο αυξηθεί.

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι και αυτό μου πρότειναν από τον Ήρωνα (με 108 δώρο, δλδ που μειώνει το πάγιο στα 6 ευρώ για 18 μήνες) απλά μου φαίνεται αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα το 18μηνο...

Επεξ/σία από elessar2020
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα είδα ότι έχεις μικρή κατανάλωση. Για την κατανάλωσή σου σε συμφέρει να μείνεις στην Protergia όσο η τιμή είναι κάτω από 0,15 συγκριτικά με την αντιπρόταση ηρων, γιατί έχεις ήδη το 5x10 απλώς πρέπει να το βλέπεις κάθε μήνα όσον αφορά την τιμή. Αν συστήσεις κιόλας, η εξοικονόμηση αυξάνεται.

Στον ηρων οντως το 12μηνο ειναι καλυτερο απο το 18μηνο για την καταναλωση σου.

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Γρήγορη ερώτηση, εάν είσαι στο ΔΕΗ myHome Online και το οποίο πρόκειται να λήξη άμεσα, εάν κάνεις ανανέωση δικαιούσαι ή όχι την έκπτωση 50€ + 50€?

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, elessar2020 είπε

Καλημέρα!

Ήμουν μέχρι τώρα σε 6μηνο μπλε τιμολόγιο στον Ήρωνα το οποίο έληγε τέλος του μήνα και έκανα αίτημα στην Πρωτέργια (με σύσταση) για αλλαγή παρόχου στο κίτρινο τιμολόγιο Swift on time. 

Με κάλεσε ο Ήρων χθες για winback προσφορά στο 12μηνο μπλε με 11 λεπτά την  kWh  και 100 ευρώ δώρο (10 ευρώ x 10 μήνες) που ουσιαστικά μηδενίζει το πάγιο και μετά το 10μηνο δεν έχει δέσμευση.

Τι προτείνετε? Αξίζει η επιστροφή στον Ήρωνα σε μπλε τιμολόγιο ή να παραμείνω προς το παρόν στην Πρωτέργια το οποίο είναι φθηνότερο για αυτό τον μήνα και τον επόμενο να αλλάξω σε άλλο κίτρινο αν δεν κρατήσει τις τιμές?

Οι καταναλώσεις μου είναι περίπου 150 kWh το μήνα.

Ευχαριστώ!

Και για Απρίλιο θα κρατήσει την ίδια τιμή στο swift on time η protergia.Προς το παρόν δε βλέπω το λόγο να δεσμεύθεις σε 18μηνο συμβόλαιο με υψηλό παγιο με τις καταναλώσεις που έχεις.Απλα θα παρακολουθείς την αγορά μέχρι να εξαντλήσεις και το 50αρικο της σύστασης.(εκτός ανά βγει καμία θελκτικη προσφορά από άλλον παροχο σε κίτρινο κυμαινόμενο)

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Δεν έχεις τα τηλέφωνα τους ?

Πάρε τους ΕΣΥ 

Δεν έχεις άδικο, απλά ήταν περίπου ένα μήνα πριν και δεν ξέρω καν ποια από τα τηλέφωνα που έχω είναι πωλητών της Ζενίθ

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, LordNodens είπε

Γρήγορη ερώτηση, εάν είσαι στο ΔΕΗ myHome Online και το οποίο πρόκειται να λήξη άμεσα, εάν κάνεις ανανέωση δικαιούσαι ή όχι την έκπτωση 50€ + 50€?

Όχι. Να περάσεις στο Γ1 και αμέσως μετά στο Online. Υπάρχει άλλο θέμα για ΔΕΗ. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...