Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ψάχνοντας λίγο πρόχειρα είδα ότι η επιδότηση δίνεται για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 kWh.

Αυτό τι σημαίνει; αν κάποιος έχει καταναλώσει 600kWh θα πάρει επιδότηση μόνο για τις 500 ή καθόλου;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, tempo είπε

ψάχνοντας λίγο πρόχειρα είδα ότι η επιδότηση δίνεται για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 kWh.

Αυτό τι σημαίνει; αν κάποιος έχει καταναλώσει 600kWh θα πάρει επιδότηση μόνο για τις 500 ή καθόλου;

Για τις 500

Δημοσ.

Εγώ πάλι δεν είχα σε κανέναν μήνα! Και είχα κάνει και αίτηση του γιατί δεν περνώ και μου είπαν για τα 0,15 μπλα μπλα! Μάλλον θα είναι ανάλογα με το τι έχουν καπνίσει ποιο πριν! Δεν πειράζει μπορεί να χάνω στην επιδότηση αλλά κερδίζω στην αγάπη! 

• Haha 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιος φορέας ορίζει ποιος και για πόσα kWh θα επιδοτηθει? Ο ΔΕΔΔΗΕ στέλνει στους παροχους τις μετρήσεις και ο παροχος αναλογικά βγάζει την κατανάλωση του Φεβρουαρίου? 

Επεξ/σία από ATmega
Δημοσ.

εγώ θα περιμένω και την επόμενη έκδοση, αν δεν έχουν βάλει την επιδότηση ακολουθεί αίτημα myrae.

Έχει κάνει κανείς αίτημα myrae και να αρνήθηκαν για κάποιο λόγο να βάλουν μετά την επιδότηση;

Δημοσ.

Παίδες ξεκινάμε από το γεγονός ότι στο smart night δεν πρέπει να μπει η επιδότηση. Συνεπώς, με τα αιτήματα, πιο πιθανό είναι να ζητήσουν πίσω και τα εσφαλμένως αποδοθέντα παρά να δοθούν επιδοτήσεις και στους υπολοίπους.

• Like 2
Δημοσ.
7 minutes ago, ΑΠΟΛΛΩΝ83 said:

Παίδες ξεκινάμε από το γεγονός ότι στο smart night δεν πρέπει να μπει η επιδότηση. Συνεπώς, με τα αιτήματα, πιο πιθανό είναι να ζητήσουν πίσω και τα εσφαλμένως αποδοθέντα παρά να δοθούν επιδοτήσεις και στους υπολοίπους.

για ποιόν λόγο δεν πρέπει να μπει;

Ποιά είναι τα κριτήρια για να μπει ένα πρόγραμμα στην επιδότηση;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dimitris156 είπε

Σε μένα πάλι είχε Φεβρουάριο αλλά όχι Μάρτιο...

ακριβωςτο ιδιο και  σε εμενα

ο λογαριασμος ειναι απο 17/2 εως 18/3 και εχουν βαλει επιδοτηση μονο για τον Φεβρουαριο.

Συνολο κιλοβατωρων γυρω στις 300.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, motoboots είπε

Και ο δικός μου είχε Φεβρουάριο και Μάρτιο. Σε άλλους όμως δεν είχε, ενώ έχουν απαντήσει μέσω ΡΑΕ ότι η νομοθεσία λέει ότι δεν πρέπει (και έτσι είναι). 

Μπορεί κάποια στιγμή να τα ζητηθούν αναδρομικά.

Στην 5ετια παραγράφεται...

52 λεπτά πριν, tempo είπε

για ποιόν λόγο δεν πρέπει να μπει;

Ποιά είναι τα κριτήρια για να μπει ένα πρόγραμμα στην επιδότηση;

Να έχεις τελική χρέωση ΠΑΝΩ από 0.14€

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Να έχεις τελική χρέωση ΠΑΝΩ από 0.14€

Υπάρχει κάποιο έγγραφο που το αναφέρει αυτό για επιδότηση του Φεβρουαρίου? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, ATmega είπε

Υπάρχει κάποιο έγγραφο που το αναφέρει αυτό για επιδότηση του Φεβρουαρίου? 

Νομίζω η τελευταία επίσημη ΚΥΑ είναι αυτή https://www.e-nomothesia.gr/energeia/kya-upen-dee-10465-139-2025.html

...δικαιούχοι της επιδότησης καθίστανται μόνο στην περίπτωση που η τελική τιμή μετά την εφαρμογή τυχόν εκπτώσεων για τον μήνα ........... του έτους ....... υπερβαίνει τα εκατόν σαράντα ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) (140 €/MWh).

Η ZeniΘ έχει απαντήσει σχετικά απευθείας ή μέσω ΡΑΕ ότι με βάση τις ΚΥΑ δεν πρέπει να δίνει επιδοτήσεις σε περιπτώσεις τελικής τιμής μετά τις εκπτώσεις κάτω από 0,14 €/kWh, όπως έχουμε να κάνουμε με το Power Home Smart Night 40%. Παρ' όλα αυτά, έχουμε περιπτώσεις - από τον προηγούμενο ήδη χρόνο - που έχει αποδοθεί επιδότηση, χωρίς λογική εξήγηση. Αν συνεχίσετε να ζητάτε, ίσως πάρουν πίσω και από αυτούς που έχουν δώσει.

Επεξ/σία από motoboots
  • Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, motoboots είπε

Η ZeniΘ έχει απαντήσει σχετικά απευθείας ή μέσω ΡΑΕ ότι με βάση τις ΚΥΑ δεν πρέπει να δίνει επιδοτήσεις σε περιπτώσεις τελικής τιμής μετά τις εκπτώσεις κάτω από 0,14 €/kWh, όπως έχουμε να κάνουμε με το Power Home Smart Night 40%. Παρ' όλα αυτά, έχουμε περιπτώσεις - από τον προηγούμενο ήδη χρόνο - που έχει αποδοθεί επιδότηση, χωρίς λογική εξήγηση. Αν συνεχίσετε να ζητάτε, ίσως πάρουν πίσω και από αυτούς που έχουν δώσει.

2 φορές που επικοινώνησα με την Ζενιθ δεν ήξερε να μου πει γιατί πήρα επιδότηση μόνο για τις 6 μέρες του Φεβρουαρίου και όχι για όλο τον μήνα. Μια μου έλεγαν να μιλήσω με τον δεδδηε γιατί από εκεί λαμβάνουν την ενημέρωση για την επιδότηση, την άλλη μου έλεγαν ότι η ενημέρωση πόσες kWh θα επιδοτηθω έρχεται από το Ελληνικό Κράτος και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Οικονομικών. Δηλαδή ότι να ναι... Ας μου έλεγαν όσοι έχουν τελική τιμή κάτω από 0,14 δεν παίρνουν επιδότηση. Για αυτό έστειλα στην ΡΑΕ. Με την λογική που κάνουν λάθος και βάζουν επιδότηση σε αυτούς που δεν πρέπει, μπορούν να κάνουν λάθος και να μην βάζουν σε αυτούς που πρέπει και είμαι σίγουρος ότι ελάχιστοι ελέγχουν τον λογαριασμό αν είναι σωστό και δεν έχει γίνει κάποιο λάθος. ΚΥΑ για τον Φεβρουάριο δεν βρήκα αλλά μάλλον θα έχει την λογική των προηγούμενων επιδοτήσεων όπως φαίνεται στο link που έδωσες. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ATmega είπε

2 φορές που επικοινώνησα με την Ζενιθ δεν ήξερε να μου πει γιατί πήρα επιδότηση μόνο για τις 6 μέρες του Φεβρουαρίου και όχι για όλο τον μήνα. Μια μου έλεγαν να μιλήσω με τον δεδδηε γιατί από εκεί λαμβάνουν την ενημέρωση για την επιδότηση, την άλλη μου έλεγαν ότι η ενημέρωση πόσες kWh θα επιδοτηθω έρχεται από το Ελληνικό Κράτος και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Οικονομικών. Δηλαδή ότι να ναι... Ας μου έλεγαν όσοι έχουν τελική τιμή κάτω από 0,14 δεν παίρνουν επιδότηση. Για αυτό έστειλα στην ΡΑΕ. Με την λογική που κάνουν λάθος και βάζουν επιδότηση σε αυτούς που δεν πρέπει, μπορούν να κάνουν λάθος και να μην βάζουν σε αυτούς που πρέπει και είμαι σίγουρος ότι ελάχιστοι ελέγχουν τον λογαριασμό αν είναι σωστό και δεν έχει γίνει κάποιο λάθος. ΚΥΑ για τον Φεβρουάριο δεν βρήκα αλλά μάλλον θα έχει την λογική των προηγούμενων επιδοτήσεων όπως φαίνεται στο link που έδωσες. 

Κακώς το ανακατεύεις το θέμα με την έννοια ότι αποκλείεται να λειτουργήσει με την λογική:

Δώσε και σε αυτόν να ΜΗΝ μας ενοχλεί 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...