Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Σε συμβολαιο ΔΕΗ που ληγει στις 16/4, ποτε να κανω αιτηση στη Ζενιθ για να μην εχουμε θεμα?

Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις ποινή στον τελευταίο μήνα. Οπότε κάνε τη μετάβαση τώρα γιατι χρειάζονται και καμιά βδομάδα σίγουρα για τα διαδικαστικά.

• Thanks 2
  • Απαντ. 6,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους, ποιον πάροχο μου προτείνετε για κατανάλωση περίπου 150-160 kwh? Επειδή είναι για τους γονείς μου σκέφτομαι να πάω σε ένα μπλε τομολόγιο για να μην ψάχνονται συνέχεια με τιμες και αλλαγές. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται από 2 έως και 7 ημέρες. Μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο ανάλογα τη διαχείριση της αίτησης από τον πάροχο ή το κανάλι που κάνεις την αίτηση. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, iliaskal είπε

Καλημέρα σε όλους, ποιον πάροχο μου προτείνετε για κατανάλωση περίπου 150-160 kwh? Επειδή είναι για τους γονείς μου σκέφτομαι να πάω σε ένα μπλε τομολόγιο για να μην ψάχνονται συνέχεια με τιμες και αλλαγές. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Για μπλε προτεργια και ζενίθ. 0.099€/kWh και 9.90€ πάγιο. Στη προτεργια μέσω σύστασης γλυτωνεις 5 πάγια, η ζενίθ κάνει δώρο 4 πάγια.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, iliaskal είπε

myhomeonline μπλε ΔΕΗ για 9 μήνες εφόσον δεν υπάρχει θέμα να κάνουν πάγια εντολή με χρεωστική΄/πιστωτική. Το προτείνω λόγω μικρής κατανάλωσης και των δώρων 50+50 που δίνει.

Εναλλακτικά, κι εφόσον καταλαβαίνω ότι δεν είναι ενεργειακοί τουρίστες λόγω ηλικίας δείτε κάποιο μπλε πχ ζενιθ secure 2.0 ή protergia value secure με σύσταση. Αν θέλεις να τους κάνεις εσύ τουρισμό περάστε για ένα μήνα από το κίτρινο του ηρων και βλέπετε :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, iliaskal είπε

Καλημέρα! Συμφωνώντας με τους προλαλήσαντες να διευκρινίσουμε ότι στην Ζενιθ τα δωρεάν πάγια είναι 3 πλέον, όχι 4. Eπίσης στον τελικό λογαριασμό δεν θα σου αποδοθεί η έκπτωση συνέπειας. Στην Δεη θελει ενεργό myΔεη. Στην Προτέργια, εφ`όσον είναι των γονέων σου, μπορείς να μεταφέρεις μετά και άλλη παροχή με συσταση και να έχεις άλλα 100 ευρώ δώρο συνολικώς (50+5χ10).

Επεξ/σία από ΑΠΟΛΛΩΝ83
Δημοσ.

Καλημέρα,

Μπορεί να μου επιβεβαιώσει κάποιος ότι για την πληρωμή Protergia η πάγια εντολή σε λογαριασμό Πειραιώς δεν έχει χρέωση; Αν ξέρει κανείς και για την Εθνική θα ήμουν υπόχρεος.

Κοιτάζω εδώ για την Πειραιώς (Σελ.67), αλλά δεν είμαι σίγουρος :-( 

Δημοσ.

Η Protergia μας γ@μήσε με την έκπτωση συνέπειας...

Πρόγραμμα "Protergia Οικιακό Ν - Value Secure 6Μήνες", με χρέωση kwh 0,119 και έκπτωση συνέπειας 0,034 = συνολική τιμή kwh 0.085.

1ος λογαριασμός "ΦΕΒ25". Στήθηκε πάγια εντολή βάσει του RF αλλά ο λογαριασμός αυτός ΔΕΝ πληρώθηκε μέσω πάγιας γιατί "αφού η πάγια εντολή στήθηκε αφού είχε εκδοθεί ο λογαριασμός, έπρεπε να πληρωθεί χειροκίνητα". Αυτό δεν μπορούσα να το ξέρω, και προφανώς για να στήσω την πάγια χρειάζομαι το RF που για να το ξέρω πρέπει να λάβω τον 1ο λογαριασμό.

2ος λογαριασμός "ΜΑΡ25" έρχεται με χρέωση kwh 11,9, δηλαδή ΧΩΡΙΣ την έκπτωση συνέπειας "επειδή ο 1ος δεν πληρώθηκε εμπρόθεσμα". Πληρώνω και αυτόν με την ακριβή τιμη kwh γιατί το customer service μου εξήγησε ότι "είναι έναντι οπότε αυτό που πληρώνετε σήμερα ακριβότερα θα το λάβετε πίστωση στον εκκαθαριστικό επίσης με την αυξημένη τιμή, οπότε βγαίνει μία η άλλη".

Αυτός^ ο λογαριασμός πληρώθηκε εμπρόθεσμα, μέσω της πάγιας εντολής.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: 3ος λογαριασμός "ΑΠΡ25" ΞΑΝΑβγαίνει ΧΩΡΙΣ την έκπτωση συνέπειας, ενώ δεν έχει ληξιπρόθεσμο μέσα του. Ο λόγος είναι στο παρακάτω:

image.png.4990326a9529e8f968812ee7a2734228.png

Δηλαδή για ανεξόφλητο 4,94€ που ήταν o πρώτος ,έφαγα ένα 50€ έξτρα χρέωση kwh...

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Geoponer είπε

Καλημέρα,

Μπορεί να μου επιβεβαιώσει κάποιος ότι για την πληρωμή Protergia η πάγια εντολή σε λογαριασμό Πειραιώς δεν έχει χρέωση; Αν ξέρει κανείς και για την Εθνική θα ήμουν υπόχρεος.

Κοιτάζω εδώ για την Πειραιώς (Σελ.67), αλλά δεν είμαι σίγουρος :-( 

Εδώ και μερικούς μήνες έχουν καταργηθεί οι χρεώσεις σε όλες τις τράπεζες για πληρωμές λογαριασμών με πάγια (και γενικά όλες οι συναλλαγές με RF κωδικό)

https://minfin.gov.gr/apo-simera-meionontai-i-katargountai-oi-6-vasikes-trapezikes-promitheies-gia-ekatommyria-polites/

Επεξ/σία από vklon
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, kacey είπε

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: 3ος λογαριασμός "ΑΠΡ25" ΞΑΝΑβγαίνει ΧΩΡΙΣ την έκπτωση συνέπειας, ενώ δεν έχει ληξιπρόθεσμο μέσα του. Ο λόγος είναι στο παρακάτω:

Τωρα μαλλον εμπλεξες, δεν ξερω τι ειναι αυτοι οι λογαριασμοί εναντι ή εκκαθαριστικοί; εκανες λαθος με τον πρώτο γτ καπου στους ορους λεει οτι ασχετως αν βαλουμε παγια εντολή ο πρωτος θα πληρωθει με αλλον τροπο κανονικα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και μένα σαλάτα μου τα έκαναν με τον πρώτο λογαριασμό στην Protergia.

Είχε μέσα την έκπτωση από την σύσταση αλλά ξέχασαν μια μικρή λεπτομέρεια. Ότι έχω φωτοβολταικά με net metering και μου χρωστάνε αυτοί κιλοβατώρες και όχι εγώ... Ο λογαριασμός είχε μόνο χρέωση κιλοβατώρων και όχι πίστωση.

Αντε να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτό.

Επεξ/σία από vdeseris
Δημοσ.

Ερωτηση για γνωριζοντες...

Αυξηθηκαν οι χρεωσεις ΑΔΜΗΕ?

Βλεπω στο νεο λογαριασμο μου η Προτεργια σπαει αναλογικα τις ημερες σε Φλεβαρη και Μαρτη και χρεωνει για το Φλεβαρη με 0,00844 τον ΑΔΜΗΕ και τον Μαρτη με 0,00999.

Μεχρι τον προηγουμενο λογαριασμο ηταν ολες οι μερες/κιλοβατωρες χρεωμενες με 0,00844.

Και αυτα τα λ@μογια για το ευαγες εργο που δεν προσφερουν ζητησαν και ελαβαν αυξηση?

Ενα ρημαδοκαλωδιο δεν μπορουν να φερουν απο την Κυπρο και το πολεμουσαν επι μηνες (πριν παρει μπρος και ο Τουρκος).

Χωρια τη μικρη και μεγαλη Κρητη που αντι να δουμε σημαντικα οφελη στις ΥΚΩ, δεν ειδαμε καμια μειωση και βλεπουμε τωρα και αυξησεις στις χρεωσεις του Διαχειριστη.

Αντε βρε και σε νεες αυξησεις στο ΔΕΔΔΗΕ.

Εκει στη ΡΑΕ ολα καλα?

• Like 2
Δημοσ.
Στις 9/4/2025 στις 1:20 ΜΜ, juanjk είπε

Δεν θα τη χάσει στο συγκεκριμένο γιατί αποδίδεται πλέον εκ των προτέρων στα νέα προγράμματα.

Δεν ισχύει στον τελικό όντως

Εδώ τι εννοεί η Zenith;

"Η έκπτωση συνέπειας εφαρμόζεται από τον 1ο λογαριασμό και συνεχίζεται κάθε μήνα έως τη λήξη της σύμβασης."

2 λεπτά πριν, dimigar είπε

Εδώ τι εννοεί η Zenith;

"Η έκπτωση συνέπειας εφαρμόζεται από τον 1ο λογαριασμό και συνεχίζεται κάθε μήνα έως τη λήξη της σύμβασης."

Εδώ το γράφει καθαρά:

Spoiler

Snap2025-04-11at17_27_28.png.6786ba53945a311eb9ee9d509bc1ad30.png

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα. Σε ετήσια σταθερά  ή σε κυμαινόμενα διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών και βασική προϋπόθεση να μην υπάρχει όρος έκπτωσης συνέπειας, ποια προγράμματα υπάρχουν;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Sebu είπε

Ερωτηση για γνωριζοντες...

Αυξηθηκαν οι χρεωσεις ΑΔΜΗΕ?

Βλεπω στο νεο λογαριασμο μου η Προτεργια σπαει αναλογικα τις ημερες σε Φλεβαρη και Μαρτη και χρεωνει για το Φλεβαρη με 0,00844 τον ΑΔΜΗΕ και τον Μαρτη με 0,00999.

Μεχρι τον προηγουμενο λογαριασμο ηταν ολες οι μερες/κιλοβατωρες χρεωμενες με 0,00844.

Και αυτα τα λ@μογια για το ευαγες εργο που δεν προσφερουν ζητησαν και ελαβαν αυξηση?

Ενα ρημαδοκαλωδιο δεν μπορουν να φερουν απο την Κυπρο και το πολεμουσαν επι μηνες (πριν παρει μπρος και ο Τουρκος).

Χωρια τη μικρη και μεγαλη Κρητη που αντι να δουμε σημαντικα οφελη στις ΥΚΩ, δεν ειδαμε καμια μειωση και βλεπουμε τωρα και αυξησεις στις χρεωσεις του Διαχειριστη.

Αντε βρε και σε νεες αυξησεις στο ΔΕΔΔΗΕ.

Εκει στη ΡΑΕ ολα καλα?

Αυξήθηκαν από 01/03 οι χρεώσεις αδμηε σε 0.0999

Και από 01/04 αυξήθηκε ο συντελεστής απωλειών δικτύου δεδδηε από 1.1357 σε 1.1619 αλλά δεν επηρεάζει τα σταθερά αλλά μόνο κάποια κίτρινα που τον χρησιμοποιούν. 

5 ώρες πριν, vdeseris είπε

Και μένα σαλάτα μου τα έκαναν με τον πρώτο λογαριασμό στην Protergia.

Είχε μέσα την έκπτωση από την σύσταση αλλά ξέχασαν μια μικρή λεπτομέρεια. Ότι έχω φωτοβολταικά με net metering και μου χρωστάνε αυτοί κιλοβατώρες και όχι εγώ... Ο λογαριασμός είχε μόνο χρέωση κιλοβατώρων και όχι πίστωση.

Αντε να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτό.

Εφόσον ήταν αρνητικός ο λογαριασμός εκεί που βλέπεις εκπτώσεις στην πίσω σελίδα, θα πρέπει να βλέπεις πίστωση 0.034 συνέπειας. Επίσης στα εκκαθαριστικά θα πρέπει να λαμβάνεις κανονικά και την πίστωση του φωτοβολταϊκού.

9 λεπτά πριν, madboy είπε

Καλησπέρα. Σε ετήσια σταθερά  ή σε κυμαινόμενα διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών και βασική προϋπόθεση να μην υπάρχει όρος έκπτωσης συνέπειας, ποια προγράμματα υπάρχουν;

Ετήσιο σταθερό χωρίς προϋπόθεση συνέπειας έχει η Elpedison στα 0.1049ε 7.90 πάγιο.

Αναφέρθηκε ότι δίνει και δωροκαρτα Σκλαβενίτη 50 ευρω Τουλ. Σε κάποιο κανάλι πώλησης.

Κίτρινο σταθερό έως και 30/06/2025

NRG simple 3.0, 0.099 και πάγιο 5 ευρώ. 

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...