Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, vladimirosp είπε

Να κάνω μια ερώτηση. Σε αίτηση προσφοράς προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας απο Protergia που είναι για υπογραφή απο μέρους μου στο πεδίο Τελευταία ένδειξη μετρητή ,θα έπρεπε να είναι συμπληρωμένο με τις ενδείξεις από τον μετρητή που είχα στείλει φωτογραφία ;  Γιατί στην δική μου αίτηση προσφοράς το έχουν αφήσει κενό.

Παρε τηλ στις συστασεις (αν εισαι απο συσταση), και πες το, για να σου το στειλουν διορθωμενο, μην το υπογραψεις ετσι. ειχα κι εγω θεμα με λαθος αριθμο παροχης πηρα και σε λιγο μ το εστειλαν διορθωμενο.

Επεξ/σία από Seldon40
  • Like 1
  • Απαντ. 8,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 hours ago, aenaos15 said:

Εννοιται φιλε μου οτι εχω στείλει φωτο με ενδειξεις και εννοείται πως εχω κανει αιτηματα 2 τον αριθμο στο τηλεφωνικο κέντυρο το  ΔΕΔΔΗΕ αλλα καμία απάντηση.

Χθές απάντησε η ΡΑΕ οτι εχω μεταφερθει στο νεο πάροχο (ΠΡΟΤΕΡΓΙΑ) απο τις 28/5/2025.

Μιλώ με την προτέργια και μου λέει οτι δεν εχω μεταφερθεί ακόμη εκεί.

Κάνε αναζητηση στο ΥΔΕ τον 11ψήφιο αριθμό παροχής του προηγούμενου παρόχου.

Αν στο αποτέλεσμα έχει αλλάξει το 11 ψηφίο της παροχής (+1) έχει γίνει η αλλαγή.

https://apps.deddie.gr/LicensedElectricianCertification/

7 hours ago, pantelikas said:

Μου πρότεινε η volton κίτρινο 9.9c χωρις πάγια για 6 μήνες 

Και συνδυαστικό αέριο με 0.012€ για 2 χρόνια. Με 4.9€ πάγιο

Μου φάνηκε καλό. Το έχετε ακούσει; Έχει καμία παγίδα; Περιμένω επικοινωνία το απόγευμα γιατί δουλεύω. Θα σας ενημερώσω. 

Το κίτρινο στο ρεύμα προφανώς είναι το volton πάντως... το οποίο όντως έχει 6 μήνες κλειδωμένη τιμή.

Το αέριο όχι δεν ισχύει. Η τιμή είναι (1.19 * ΤΤF) + 0,011. Aκριβό είναι... τσέκαρε το topic του αερίου για περισσότερες πληροφορίες.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Geoponer είπε

Το ίδιο κι εμένα σήμερα. Είναι το https://volton.gr/services/volton-yellow-flat/ χωρίς πάγιο και σταθερή τιμή για 6 μήνες, χωρίς δέσμευση και ρήτρες αναπροσαρμογής κλπ.

Είμαι στο Value Swift on Time της Protergia, με τιμή €0,09093 και €5 πάγιο ΑΛΛΑ είμαι στον 3ο λογαριασμό με Bring A Friend και έχω έκπτωση €10 το μήνα για άλλους 2 μήνες.

Θα κάνω τη μετάβαση, γιατί μπορεί να χάσω €5 το το μήνα (€10 δώρο - €5 πάγιο) για τους επόμενους 2 μήνες, αλλά με ελάχιστη αύξηση της τιμής της KWh (€0,099 αντί για  €0,0909) θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο για άλλους 6 μήνες.

Σκέφτομαι κάτι λάθος; Κατανάλωση περίπου 400 KWh/μήνα.

Το πρόγραμμα που έχεις εδώ και μήνες δεν ανεβάζουν την τιμή του, θεωρώ ότι δεν θα την ανεβάσουν ούτε και τους επόμενους μήνες άσχετα  αν ανέβει η χοντρική λόγω καλοκαιριού το κρατάνε σαν κράχτη διαφήμιση.  

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, vladimirosp said:

Να κάνω μια ερώτηση. Σε αίτηση προσφοράς προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας απο Protergia που είναι για υπογραφή απο μέρους μου στο πεδίο Τελευταία ένδειξη μετρητή ,θα έπρεπε να είναι συμπληρωμένο με τις ενδείξεις από τον μετρητή που είχα στείλει φωτογραφία ;  Γιατί στην δική μου αίτηση προσφοράς το έχουν αφήσει κενό.

Κανονικά ναι... πρέπει να είναι γραμμένο.

Δε γίνεται πάντως να καταχωρήσουν αίτημα εκπροσώπησης στη πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ χωρίς ένδειξη. Αλλά κατά καιρούς έχουν κάνει πατάτες (ίσως και επίτηδες) κι αντί να βάλουν την ένδειξη της φωτογραφίας, έβαλαν την τελευταία ένδειξη του εκκαθαριστικού λογαριασμού που προσκόμισε ο πελάτης ως δικαιολογητικό. Αποτέλεσμα να βγει τελικός στον παλιό πάροχο με μηδενική κατανάλωση και 1ος εκκαθαριστικός του νέου παρόχου πολύ φουσκωμένος.

Το θέμα είναι ότι αν το κωλοβαρέσεις και απαιτήσεις να σου ξαναστείλουν σύμβαση με γραμμένη την ένδειξη της φωτογραφίας... θα περάσουν πολλές μέρες και τρέχα γύρευε.

7 hours ago, Optixx said:

Καλημέρα.

Θυμάμαι παλαιότερα υπήρχε ένα πολύ χρήσιμο excel με υπολογισμούς κατανάλωσης και προσφορές. Έχει καταργηθεί;

Θέλω να αλλάξω το ρεύμα και το αέριο απο ΔΕΗ (green pass/my Home enter) και θα ήθελα να μάθω εάν με συμφέρει το συνδυαστικό και ποιές προσφορές/πάροχοι είναι συμφέρουσες αυτή τη περίοδο.

Η κατανάλωση μου είναι >230kWh/μήνα και τώρα ξεκινάει η εποχή του κλιματισμού οπότε...brace brace brace

Ανοικτός σε προτάσεις/συμβουλές.

Ευχαριστώ!

Για ρεύμα τσέκαρε το excel του juanjk στην υπογραφή του

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/6/2025 στις 8:31 ΜΜ, favou2000 είπε

Το πρόγραμμα που έχεις εδώ και μήνες δεν ανεβάζουν την τιμή του, θεωρώ ότι δεν θα την ανεβάσουν ούτε και τους επόμενους μήνες άσχετα  αν ανέβει η χοντρική λόγω καλοκαιριού το κρατάνε σαν κράχτη διαφήμιση.  

Και πέρυσι το καλοκαίρι πάλι με κίτρινο της Protergia την είχα βγάλει, με σταθερή τιμή για αρκετούς μήνες, άρα το κάνει συστηματικά η Protergia.

Έκανα τους υπολογισμούς μου χθες και μάλλον με συμφέρει το πρόγραμμα της Volton για το επόμενο εξάμηνο, οπότε θα προχωρήσω αν ισχύουν αυτά που μου είπαν.

Επεξ/σία από Geoponer
  • Like 2
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Geoponer είπε

Το ίδιο κι εμένα σήμερα. Είναι το https://volton.gr/services/volton-yellow-flat/ χωρίς πάγιο και σταθερή τιμή για 6 μήνες, χωρίς δέσμευση και ρήτρες αναπροσαρμογής κλπ.

Είμαι στο Value Swift on Time της Protergia, με τιμή €0,09093 και €5 πάγιο ΑΛΛΑ είμαι στον 3ο λογαριασμό με Bring A Friend και έχω έκπτωση €10 το μήνα για άλλους 2 μήνες.

Θα κάνω τη μετάβαση, γιατί μπορεί να χάσω €5 το το μήνα (€10 δώρο - €5 πάγιο) για τους επόμενους 2 μήνες, αλλά με ελάχιστη αύξηση της τιμής της KWh (€0,099 αντί για  €0,0909) θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο για άλλους 6 μήνες.

Σκέφτομαι κάτι λάθος; Κατανάλωση περίπου 400 KWh/μήνα.

Το flat της Volton είναι σαν σταθερό 6μηνο χωρίς ρήτρα αποχώρησης, αλλά έχει μεγάλη έκπτωση συνέπειας και στην τιμή κιλοβατώρας αλλά και στο πάγιο. Αυτό πρέπει να προσέξεις γιατί αν "ξεχάσεις" να το πληρώσεις εγκαίρως θα το πληρώσεις πανάκριβα! Επίσης είναι πιο ακριβό στην κιλοβατώρα αλλά και στο πάγιο σε σχέση με το Swift on Time της Protergia. Το συγκεκριμένο πάντως έχει πολλούς μήνες κρατήσει την ίδια τιμή. Αλλά και να αλλάξει μπορείς τηλεφωνικά να μεταβείς στο νέο φθηνότερο.

Όμως η επιλογή δική σου 😉

15 ώρες πριν, vladimirosp είπε

Θα έπρεπε εκτός κι αν έχεις επαγγελματικό πάνω από 25kVA ή έχεις κάνει αλλαγή ονόματος

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρει κανένας πως υπολογίζονται οι χρεώσεις ΑΔΜΗΕ;

Στους λογαριασμούς τόσο της Zenith, όσο και της Elpedison φαίνεται να μην υπολογίζουν καθόλου την ΜΠΧ (Μοναδική Πάγια Χρέωση βασεί συνφωνημένης ισχύος σε ΚVΑ). Και που βρίσκουν αυτόν τον συντελεστή 0,00844 €/KWh ;

Από Zenith:

image.png.a95885a821698dda798f1f91a5f17ba6.png

Από Elpedison:

image.png.9451ac1870b84bee057eeaf7a1033852.png

Από ΔΕΗ (δεν καταδέχεται να μας πεί πως τα υπολογίζει):

image.png.a1d7eda1ded456bd47f6f693e43ae380.png

Προφανως τα παραπάνω screenshots είναι από διαφορετικούς λογαριασμούς...

Επεξ/σία από MessengerOfGood
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη σε 10 μέρες μου λήγει το 6μηνο elpedison μπλε, τι προσφορές παιζουν στην αγορά σε μπλε; 

Επεξ/σία από Strategos
Δημοσ.

αναρωτιεμαι ποσο καταχρηστικο ειναι τα πάγια απο 0.70 να έχουν φτάσει σε 3 χρόνια τα 20 ευρώ. μονο στην Ελλάδα αυτά...

• Like 3
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Strategos είπε

αναρωτιεμαι ποσο καταχρηστικο ειναι τα πάγια απο 0.70 να έχουν φτάσει σε 3 χρόνια τα 20 ευρώ. μονο στην Ελλάδα αυτά...

Είναι ένας τρόπός να κρατήσουν την τιμή της κιλοβατώρας προμήθειας εικονικά μικρή.

Το πιο δίκαιο θα ήταν να καταργηθούν όλα τα πάγια και οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις και να σου λέει μια τελική τιμή κιλοβατώρας. 

Στην ανάλυση του λογαριασμού ας τα ανέλυε. Αλλά αν το έκανε αυτό θα βλέπαμε όλοι πόσο πραγματικά πληρώνουμε για την κιλοβατώρα...

• Like 3
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, petranthe είπε

Είναι ένας τρόπός να κρατήσουν την τιμή της κιλοβατώρας προμήθειας εικονικά μικρή.

Το πιο δίκαιο θα ήταν να καταργηθούν όλα τα πάγια και οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις και να σου λέει μια τελική τιμή κιλοβατώρας. 

Στην ανάλυση του λογαριασμού ας τα ανέλυε. Αλλά αν το έκανε αυτό θα βλέπαμε όλοι πόσο πραγματικά πληρώνουμε για την κιλοβατώρα...

Και ναι και όχι. Διότι οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις μεταβάλονται με διάφορους παράγοντες όπως η παροχή, την κατανάλωση του τελευταίου τετραμήνου κ.α. Ωστόσο εφόσον απευθύνεται σε αγορά λιανικής ο πάροχος θα έπρεπε να λέει αμέσως την τιμή κιλοβατώρας με ΦΠΑ. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Και ναι και όχι. Διότι οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις μεταβάλονται με διάφορους παράγοντες όπως η παροχή, την κατανάλωση του τελευταίου τετραμήνου κ.α. Ωστόσο εφόσον απευθύνεται σε αγορά λιανικής ο πάροχος θα έπρεπε να λέει αμέσως την τιμή κιλοβατώρας με ΦΠΑ. 

Αυτό ακριβώς, μιλάμε για αγορά λιανικής. Θα έπρεπε να λέει 0,20 ευρώ την κιλοβατώρα και κάτω στην ανάλυση να λεει, αυτό ειναι προμήθειας, αυτό ρυθμιζόμενες και αυτό πάγιο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, petranthe είπε

Αυτό ακριβώς, μιλάμε για αγορά λιανικής. Θα έπρεπε να λέει 0,20 ευρώ την κιλοβατώρα και κάτω στην ανάλυση να λεει, αυτό ειναι προμήθειας, αυτό ρυθμιζόμενες και αυτό πάγιο.

Και πάλι στην αγορά λιανικής μπορεί να έχεις 8kVA παροχή ή και 15kVA. Μονοφασικό ή τριφασικό που χρεώνεται αλλιώς. Αν κάτσει και στα ρωτήσει αυτά ο πωλητής εκείνη την στιγμή το πιο πιθανό είναι να σου δώσει μία ότι να ναι τιμή. Επίσης δεν μπορεί να δεσμευτεί ότι ο ΔΕηΔΕ δεν θα κάνει μία αναπροσαρμογή της τιμολόγησης του. 

Γιατί τώρα με βάζεις να υπερασπίζομαι παρόχους; Νιώθω άβολα. Πριν μισή ώρα τους έριχνα καντίλια  :P

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...