Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

9 hours ago, alexander098 said:

Η κατανάλωση είναι 54kwh για 15 ημέρες. Θα επικοινωνήσω με τη προτεργια. 

Σενάριο 1: Αν έκανες πρόσφατα ενεργοποίηση ΚΟΤ, έσπασαν τον εκκαθαριστικό σε 2 λογαριασμούς. Πχ αν πήγες προτέργια 1/5, ενεργοποίησες ΚΟΤ 15/5 και ο ΔΕΔΔΗΕ πήρε επιτόπια 30/5... τότε αντί να βγάλουν εκκαθαριστικό 30 ημερών με αναλογία ΚΟΤ... βγάζουν 2 εκκαθαριστικούς σπάζοντας τη κατανάλωση (χωρίς ΚΟΤ για το 1ο διάστημα / με ΚΟΤ για το 2ο διάστημα).

Σενάριο 2: Σφάλμα της τιμολόγησης, σε ξέχασαν. Αν δούνε ότι όντως δικαιούσαι, θα σου κάνουν τη πίστωση σε διακριτή γραμμή στον επόμενο λογαριασμό.

Σενάριο3: Ίσως θεωρούν ότι δε δικαιούσαι ΚΟΤ επειδή η συνολική χρέωση (αφαιρουμένων δώρων) είναι αρνητική. Σε αυτή τη περίπτωση απαντάς ότι έχουν ερμηνεύσει λάθος το Άρθρο 1, παρ 2 του ΦΕΚ Β 242_01.02.2018, καθώς γράφει ότι "αν από την εφαρμογή της έκπτωσης προκύπτει αρνητική χρέωση προμήθειας, ο προμηθευτής εφαρμόζει μηδενική χρέωση". Εφόσον η χρέωση προμήθειας αφαιρουμένου ΚΟΤ είναι θετική, τότε η έκπτωση ΚΟΤ εφαρμόζονται. Τα δώρα είναι λοιπές χρεώσεις / πιστώσεις... δεν έχουν καμία σχέση με τη χρέωση προμήθειας.

• Like 2
  • Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μια ερώτηση, εάν γνωρίζει κάποιος.

Αφού έκανα αλλαγή παρόχου, σήμερα μου ήρθε από την ΔΕΗ, που έκανα την διακοπή, τελικός λογαριασμός ο οποίος είναι πιστωτικός. Είναι -13€ και κάτι ψηλά. Αυτά μπορώ να τα κάνω κάτι βρε παιδιά ή τα χάνω?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, laxanoulis είπε

Μια ερώτηση, εάν γνωρίζει κάποιος.

Αφού έκανα αλλαγή παρόχου, σήμερα μου ήρθε από την ΔΕΗ, που έκανα την διακοπή, τελικός λογαριασμός ο οποίος είναι πιστωτικός. Είναι -13€ και κάτι ψηλά. Αυτά μπορώ να τα κάνω κάτι βρε παιδιά ή τα χάνω?

https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/ypostiriksi-epikoinonia/epistrofi-xrimaton/

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Σενάριο 1: Αν έκανες πρόσφατα ενεργοποίηση ΚΟΤ, έσπασαν τον εκκαθαριστικό σε 2 λογαριασμούς. Πχ αν πήγες προτέργια 1/5, ενεργοποίησες ΚΟΤ 15/5 και ο ΔΕΔΔΗΕ πήρε επιτόπια 30/5... τότε αντί να βγάλουν εκκαθαριστικό 30 ημερών με αναλογία ΚΟΤ... βγάζουν 2 εκκαθαριστικούς σπάζοντας τη κατανάλωση (χωρίς ΚΟΤ για το 1ο διάστημα / με ΚΟΤ για το 2ο διάστημα).

Σενάριο 2: Σφάλμα της τιμολόγησης, σε ξέχασαν. Αν δούνε ότι όντως δικαιούσαι, θα σου κάνουν τη πίστωση σε διακριτή γραμμή στον επόμενο λογαριασμό.

Σενάριο3: Ίσως θεωρούν ότι δε δικαιούσαι ΚΟΤ επειδή η συνολική χρέωση (αφαιρουμένων δώρων) είναι αρνητική. Σε αυτή τη περίπτωση απαντάς ότι έχουν ερμηνεύσει λάθος το Άρθρο 1, παρ 2 του ΦΕΚ Β 242_01.02.2018, καθώς γράφει ότι "αν από την εφαρμογή της έκπτωσης προκύπτει αρνητική χρέωση προμήθειας, ο προμηθευτής εφαρμόζει μηδενική χρέωση". Εφόσον η χρέωση προμήθειας αφαιρουμένου ΚΟΤ είναι θετική, τότε η έκπτωση ΚΟΤ εφαρμόζονται. Τα δώρα είναι λοιπές χρεώσεις / πιστώσεις... δεν έχουν καμία σχέση με τη χρέωση προμήθειας.

Ή στο 2 ή στο 3 είναι(αφορά φίλο).  Σε ευχαριστώ για την ανάλυση της περίπτωσης 3. Η προτεργια βάζει την έκπτωση από τις σύστασης στις χρεώσεις προμήθειας, *ουστιά θα έλεγε κανείς. Θα επικοινωνήσω να δω τι θα πουν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 minutes ago, alexander098 said:

Ή στο 2 ή στο 3 είναι(αφορά φίλο).  Σε ευχαριστώ για την ανάλυση της περίπτωσης 3. Η προτεργια βάζει την έκπτωση από τις σύστασης στις χρεώσεις προμήθειας, *ουστιά θα έλεγε κανείς. Θα επικοινωνήσω να δω τι θα πουν. 

Η ΡΑΕ φταίει που τον παίζει και κάνει συστάσεις και μετά δεν ελέγχει αν εφαρμόζονται σωστά . Πχ το παρακάτω PDF είναι το "πρότυπο παράδειγμα" που είχε προτείνει στους παρόχους ώστε να υπάρχει διαφάνεια στους λογαριασμούς.

Κάτω δεξιά τσουβάλιασαν χρέωση προμήθειας, πάγιο, εκπτώσεις κλπ... και πρότειναν στους παρόχους να κάνουν "σύνολο προμήθειας" σε ευρώ και ευρώ ανά κιλοβατώρα. Εξ ου και οι αρνητικές χρεώσεις.

Κι ο ΗΡΩΝ αρνητική βγάζει τη σούμα όταν παίρνεις το 50άρικο bonus, αλλά το ΚΟΤ το βάζουν κανονικά. Για τη Protergia δε ξέρω, δε το έχω δει στη πράξη γιατί δεν είχα ΚΟΤ το 2024-2025.

Αν παίξει λοιπόν το 3ο σενάριο... κάνε copy paste το κείμενο που έγραψα πάνω... και συμπλήρωσε επίσης ότι:

Το πρότυπο λογαριασμού της ΡΑΕ, συμπεριλαμβάνει στις "Χρεώσεις προμήθειας" τις εκπτώσεις βάσει συμβολαίου πχ έκπτωση συνέπειας. 

Ή έκπτωση για σύσταση νέου πελάτη δεν είναι έκπτωση βάσει συμβολαίου, αλλά είναι συμπληρωματική έκπτωση. Αρα δε πρέπει να συνυπολογίζεται στο σύνολο προμήθειας. Θα έπρεπε να μπαίνει στο 3ο πινακάκι που είχε προτείνει η ΡΑΕ "Ανάλυση μη ενεργειακών χρεώσεων", στο πεδίο "Λοιπές Χρεώσεις" το οποίο θα έπρεπε να γίνει "Λοιπές Χρεώσεις / Πιστώσεις". Αλλά η Protergia μετονόμασε το 3ο πινακάκι αποκλειστικά ως "Χρεώσεις υπέρ τρίτων", οπότε πέταξε αυθαίρετα την έκπτωση σύστασης στο πινακάκι προμήθειας.

1.PortypoLogariasmouNew.pdf

Επεξ/σία από ekrepali
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ερωτηση προς γνωρίζοντες:

Εχει πάρει κάποιος το «40€ δώρο στον λογαριασμό ρεύματος» (ELPEDISON) από το «Eurobank My Advantage Banking» ; Δεν βρίσκω το με ποιό τρόπο γίνεται και ποιά είναι η διαδικασία ενεργοποίησης (προφανώς έκανα αυτά που γράφονται στη σελίδα -τηλεφώνημα / συμπλήρωση στοιχείων) και δεν κατάφερα να βρω άκρη. 

Επίσης αν έχει πάρει κάποιος τα 100 € κουπόνια Σκλαβενίτη, σε πόσο καιρό από την ενεργοποίηση τα πήρε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, messacc είπε

Εχει πάρει κάποιος το «40€ δώρο στον λογαριασμό ρεύματος» (ELPEDISON) από το «Eurobank My Advantage Banking» ; Δεν βρίσκω το με ποιό τρόπο γίνεται και ποιά είναι η διαδικασία ενεργοποίησης (προφανώς έκανα αυτά που γράφονται στη σελίδα -τηλεφώνημα / συμπλήρωση στοιχείων) και δεν κατάφερα να βρω άκρη. 

Επίσης αν έχει πάρει κάποιος τα 100 € κουπόνια Σκλαβενίτη, σε πόσο καιρό από την ενεργοποίηση τα πήρε;

Συμπλήρωσες την φόρμα επικοινωνίας που λέει ότι ένας εκπρόσωπος θα επικοινωνήσει μαζί σου; έγινε αυτο;Υποθέτω όταν γίνει αυτό ο εκπρόσωπος θα σου λύσει τις απορίες.

https://www.elpedison.gr/el/eurobank/my-advantage-banking/

Επεξ/σία από favou2000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, messacc είπε

https://www.elpedison.gr/el/eurobank/my-advantage-banking/ 

Εγώ μέσω αυτής της σελίδας είχα συμπληρώσει τα στοιχεία της κάρτας μου και τον κωδικό και το είχα στείλει screenshot μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά σε κατάστημα...μαζί με σύμβαση και προωθητική ενέργεια 50€ για αέριο που είχε μου ήρθε και αυτη η προωθητική..και πλέον έχει βγει λογαριασμός και το είχε μέσα 

ΥΓ: ισχύει και για αέριο αλλά το χαρτί που σου στέλνουν λέει για ρεύμα 

Επεξ/σία από Dogtor21
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Όπως είπα δεν μπορεσα να βγάλω άκρη ουτε με τη σελίδα ούτε και με το τηλέφωνο και πραγματικά το  προσπαθώ εδω και 2 εβδομάδες με πολλαπλά τηλέφωνα που οι -μη έχοντες ιδεα  για το τι μιλάω- υπάλληλοι της εξυπηρέτησης της ELPEDISON μου έχουν πει τα μύρια άσχετα περαπέμποντάς με στο μέλλον.

Η έκπτωση μπήκε στον 2ο λογαριασμό μετά την ενεργοποίηση πάγιας εντολής; Γιατί στον πρώτο δεν είδα καμμία έκπτωση.

Δημοσ.

Με πήρε μια τύπισσα από προτέργια για ανανέωση ενώ με παράταση έχω πάει 23/8. Όσο και να την πίεσα δεν μου έλεγε τι θα γίνει από άποψη χρέωσης σε αυτούς τους 2 μήνες της παράτασης. Έλεγε δεν ξέρουμε. Και όταν την ρώτησα μήπως να πάρω την ελπέντισον να μου πει, είπε ότι με χάνει...

Το έχει πάρει κάποιος γραπτώς ή έστω και προφορικά σε ηχογράφηση σαν πληροφορία;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Με πήρε μια τύπισσα από προτέργια για ανανέωση ενώ με παράταση έχω πάει 23/8. Όσο και να την πίεσα δεν μου έλεγε τι θα γίνει από άποψη χρέωσης σε αυτούς τους 2 μήνες της παράτασης. Έλεγε δεν ξέρουμε. Και όταν την ρώτησα μήπως να πάρω την ελπέντισον να μου πει, είπε ότι με χάνει...

Το έχει πάρει κάποιος γραπτώς ή έστω και προφορικά σε ηχογράφηση σαν πληροφορία;

Αν γίνει λάθος στελνουμε στη ραε τους 5 λογαριασμούς που λένε λήξη του προγράμματος. 

Δημοσ.

Πήγα τις προάλλες την παροχή εξοχικού σε κίτρινο του Ήρωνα με e-contract και δώρο €50.

Στα καπάκια με πήρε η Volton που ήμουν και μου δίνει το Yellow flat κίτρινο και το πάγιο των €10 δώρο για 6 μήνες και κιλοβατώρα €0,099.

Τι να κάνω;

Έχω ακούσει ότι ο Ήρων μετά από αλλαγή δίνει το μπλε με 10 στα 12 πάγια δώρο.

Να μείνω ή να φύγω;

Δημοσ.

Καλημέρα κι από μένα. Πριν από 6 μήνες επειδή με έγδερνε ο Ήρων με τις χρεώσεις του είπα να κάνω αλλαγή. Όταν του πήγε η αίτηση φορητότητας με πήραν και μου έκαναν μια προσφορά αντίστοιχη με τον άλλον πάροχο και τελικά έμεινα και με πήγαν στο BLUE GENEROUS BUSINESS. Επειδή όμως δε μπορώ κάθε μήνα να ψάχνω ρε παιδιά που να πάω ποια είναι η καλύτερη πρόταση αυτή τη στιγμή για Γ21; Η κατανάλωσή μου είναι 300kwh το μήνα περίπου και πληρώνω με πάγια εντολή για να έχω και έκπτωση συνέπειας. Θέλω κάποιο πρόγραμμα με σταθερή τιμή για εξάμηνο ή χρόνο. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Δημοσ.
28 minutes ago, liakjim said:

Ότι και να γίνει, με βάση το δεδομένο ότι δικαίωση μέσω myrae δεν πρόκειται να βρεις όπως και με την αύξηση συντελεστή στο κυμαινόμενο της Ζενίθ όπου σε κάθε μου καταγγελία απαντάνε είναι προβλεπόμενη η αλλαγή κλπ κλπ ασχέτως αν δεν έγινε ενημέρωση 60 μέρες πριν, κρίνε μόνος σου τι θα κάνεις. Ότι θέλουν θα κάνουν και ότι θέλουν θα χρεώσουν. Όπως και η παράταση δεν αναφερόταν πουθενά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...