Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα!

είμαι στο πράσινο της δεη και σκέφτομαι να πάω σε σταθερό (μπλε). Έχω μηνιαίες καταναλώσεις που τον χειμώνα μπορεί να ξεπεράσουν τις 1000KWh λόγω θέρμανσης με air condition. Έχετε κάποια πρόταση?

Επίσης, ψάχνοντας λίγο την πρωτέργεια είδα ότι έχει εγγύηση αν δεν πληρώσεις με πάγια εντολή. Μόνο στην πρωτέργεια συμβαίνει αυτό? (δεν θέλω να κάνω πάγια εντολή!)

• Απαντ. 11,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, chemkyr είπε

καλησπέρα!

είμαι στο πράσινο της δεη και σκέφτομαι να πάω σε σταθερό (μπλε). Έχω μηνιαίες καταναλώσεις που τον χειμώνα μπορεί να ξεπεράσουν τις 1000KWh λόγω θέρμανσης με air condition. Έχετε κάποια πρόταση?

Επίσης, ψάχνοντας λίγο την πρωτέργεια είδα ότι έχει εγγύηση αν δεν πληρώσεις με πάγια εντολή. Μόνο στην πρωτέργεια συμβαίνει αυτό? (δεν θέλω να κάνω πάγια εντολή!)

Η θα πληρωσεις εγγυηση ή θα βαλεις παγια εντολη σε όλους τους παροχους ισχυει αυτό, αλλωστε και στη ΔΕΗ έχεις εγγυηση την οποια θα παρεις πισω αν φυγεις.

Για τοσο μεγαλη καταναλωση νομιζω σε συμφερει το σταθερο της ELPEDISON Reward Maximum με 12,90 παγιο και 0,088/kw, ισως φαινεται λιγο μεγαλο το παγιο αλλα εχει πολυ χαμηλη τιμη κιλοβατωρας, οποτε ενα μεγαλο παγιο ερχεται σε ισορροπια με την τοσο μεγαλη καταναλωση.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, chemkyr είπε

καλησπέρα!

Οι περισσότερες εταιρίες ζητούν πάγια εντολή για να μην χρεώσουν εγγυήση. Η μόνη εξαίρεση που ξέρω είναι η Volton. Η Volton δεν χρεώνει εγγύηση αν δεν έχεις ληξηπρόθεσμες οφειλές στον προηγούμενο πάροχο. 

Δημοσ.

Εμένα η προτεργια για κοινόχρηστη Γ21 μου ότι η εγγύηση είναι 100€ αλλά αν πληρώσω και πληρώνω εμπροθεσμα θα γίνει 50€.

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Ενεργοποιήθηκε η παροχη μου στην protergia και μου ηρθε μήνυμα  καλωσόρισματος μέσω viber, αλλά δεν με αφήνει να κανω λογαριαμο στην εφαρμογη (λαθος δεδομενα). Οσοι εχετε εμπειρια πως το τακτοποιησατε? Το μηνυμα και η ενεργοποιηση εγινε σημερα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, konstantin79 είπε

Καλησπέρα!

Ενεργοποιήθηκε η παροχη μου στην protergia και μου ηρθε μήνυμα  καλωσόρισματος μέσω viber, αλλά δεν με αφήνει να κανω λογαριαμο στην εφαρμογη (λαθος δεδομενα). Οσοι εχετε εμπειρια πως το τακτοποιησατε? Το μηνυμα και η ενεργοποιηση εγινε σημερα

Την επόμενη μέρα θα μπορείς. Δες τον αριθμό παροχής σου που σε στείλανε στο viber. 

Επεξ/σία από lazarnik
  • Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, konstantin79 είπε

Καλησπέρα!

Καταρχας ισως χρειαζεται 1-2 μερες να ενημερωθει το συστημα, δευτερον βεβαιωσου οτι βαζεις τον καινουργιο 12ψηφιο αριθμο παροχης δηλαδη +1 και 12ο ψηφιο το 0 (προσοχη ομως μην το κανεις αντιγραφη και επικολληση αλλα γραψτο μονο σου, εχει αναφερθει ως προβλημα εγγραφης)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο αριθμος της παροχης που μου στείλανε είναι ηδη 12ψηφιο (ο προηγούμενος 9φήφιος με +03(ήταν 02 πριν_ και ενα ακομα νουμερο στο τελος. Το εγραψα χωρις επικόλληση

Θα δοκιμάσω από αυριο οπως προτείνετε 

Ευχαριστω!

Επεξ/σία από konstantin79
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/7/2025 στις 12:28 ΠΜ, Greg29M είπε

Περίπου 500 το μήνα 

Κι εγώ για επαγγελματικό ψάχνομαι, και καλύτερα μπλε. Η eunice και η nrg έχουν τις φθηνότερες kWh αλλά δε ξέρω από άποψη αξιοπιστίας και δικής τους συνέπειας.

Κοιτώ προς elpedison  και protergia μάλλον...

** Σχετική ερώτηση: γνωρίζει κανείς τι γίνεται σε περίπτωση που κάποια επιχείρηση συνάψει μεν σταθερό συμβόλαιο για 12 μήνες για παράδειγμα με τον πάροχο, αλλά για κάποιο λόγο νωρίτερα αναστείλει τη δραστηριότητα της.... Σε αυτή την περίπτωση έχει υποχρεώσεις 12μήνου προς τον πάροχο;

Επεξ/σία από Joe22
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, Joe22 said:

** Σχετική ερώτηση: γνωρίζει κανείς τι γίνεται σε περίπτωση που κάποια επιχείρηση συνάψει μεν σταθερό συμβόλαιο για 12 μήνες για παράδειγμα με τον πάροχο, αλλά για κάποιο λόγο νωρίτερα αναστείλει τη δραστηριότητα της.... Σε αυτή την περίπτωση έχει υποχρεώσεις 12μήνου προς τον πάροχο;

Πληρώνεις τη ρήτρα αποχώρησης.

Στη προτέργια: Αποχώρηση τον 1ο μήνα: 120€, τον 2ο μήνα: 110€, τον 3ο μήνα: 100€, τον 4ο μήνα: 90€, τον 5ο μήνα: 80€, τον 6ο μηνα: 70€, τον 7ομηνα: 60€, τον 8ο μηνα: 50€, τον 9ο μηνα: 40€, τον 10ο μηνα: 30€, τον 11ο μηνα: 20€, τον 12ο μηνα: 0€

Στην Εunice είναι διπλάσια η ρήτρα.

Με NRG μη μπλέξεις.

Ή protergia θα πας με σύσταση για να πάρεις 5*10 δώρο και μετά θα μπορείς με τη σειρά σου αν προτείνεις 10 πελάτες (και ενεργοποιηθούν) να κερδίσεις ως και 500 ευρώ.

Ή υπάρχει και η λύση που δεν ανέφερες... Volton Flat με κλειδωμένη τιμή για ένα 6μηνο, χωρίς ρήτρα αποχώρησης https://volton.gr/services/volton-yellow-flat-business/ Εννοείται μετά φεύγεις γιατί γίνεται ρητροπρόγραμμα.

Επίσης Protergia και Volton βάζουν πάντα την έκπτωση προκαταβολικά απ'τον 1ο λογαριασμό. Κι αν δε πληρώσεις εμπρόθεσμα, τότε χρεώνουν την ασυνέπεια στον επόμενο.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Πληρώνεις τη ρήτρα αποχώρησης.

Στη προτέργια: Αποχώρηση τον 1ο μήνα: 120€, τον 2ο μήνα: 110€, τον 3ο μήνα: 100€, τον 4ο μήνα: 90€, τον 5ο μήνα: 80€, τον 6ο μηνα: 70€, τον 7ομηνα: 60€, τον 8ο μηνα: 50€, τον 9ο μηνα: 40€, τον 10ο μηνα: 30€, τον 11ο μηνα: 20€, τον 12ο μηνα: 0€

Στην Εunice είναι διπλάσια η ρήτρα.

Με NRG μη μπλέξεις.

Ή protergia θα πας με σύσταση για να πάρεις 5*10 δώρο και μετά θα μπορείς με τη σειρά σου αν προτείνεις 10 πελάτες (και ενεργοποιηθούν) να κερδίσεις ως και 500 ευρώ.

Ή υπάρχει και η λύση που δεν ανέφερες... Volton Flat με κλειδωμένη τιμή για ένα 6μηνο, χωρίς ρήτρα αποχώρησης https://volton.gr/services/volton-yellow-flat-business/ Εννοείται μετά φεύγεις γιατί γίνεται ρητροπρόγραμμα.

Επίσης Protergia και Volton βάζουν πάντα την έκπτωση προκαταβολικά απ'τον 1ο λογαριασμό. Κι αν δε πληρώσεις εμπρόθεσμα, τότε χρεώνουν την ασυνέπεια στον επόμενο.

Ευχαριστώ, και για το χρόνο σου

• Like 1
Δημοσ.

Εχω Γ22 Protergia, μολις εκανα δηλαδη και ζητανε 1900€ εγγυηση αν δεν βαλω παγια εντολη...παιζει κανα κολπο να μην την τα πληρωσω αλλα να μην βαλω και παγια?

Δημοσ.
39 minutes ago, reystar said:

Εχω Γ22 Protergia, μολις εκανα δηλαδη και ζητανε 1900€ εγγυηση αν δεν βαλω παγια εντολη...παιζει κανα κολπο να μην την τα πληρωσω αλλα να μην βαλω και παγια?

Θα υπογράψεις στη σύμβαση πάγια εντολή. Δεν τη χρεώνουν στο 1ο λογαριασμό (στα οικιακά και γ21 τουλάχιστον). Επιβεβαίωση αν ισχύει η μη χρέωση στο 1ο λογαριασμό και στο Γ22.

Μόλις εκδωθεί ο 1ος λογαριασμός τον πληρώνεις με μετρητά / κάρτα... όπως θές.

Ενεργοποιείς και την πάγια εντολή μέσω ebanking, σε έναν άδειο λογαριασμό.

Εφόσον έχεις ενεργοποιήσει πάγια εντολή, δε θα χρεωθεί η εγγύηση στον 2ο λογαριασμό.

Τον 2ο λογαριασμό θα τον πληρώσεις τουλάχιστον 4-5 εργάσιμες πριν τη λήξη, πάλι με κάρτα ή μετρητά. Θα μηδενιστεί το υπόλοιπο και η πάγια εντολή απλά δε θα εκτελεστεί. Αλλά θα παραμείνει ενεργή και θα έχεις μηδενική εγγύηση.

Εννοείται πως αν κάποιος λογαριασμός πληρωθεί εκπρόθεσμα... τότε θα φαίνεται ότι έγινε αποτυχημένη εκτέλεση της πάγια εντολής και στον επόμενο θα χρεωθείς εγγύηση.

Δημοσ.

Αχ, πλησιάζει το τέλος του smart night της zenith (13 Σεπτεμβρίου). Κοιτώντας για την ώρα τι παίζει αριστερά δεξιά με τους παρόχους και χωρίς τουριστική διάθεση, με κατανάλωση περίπου 450 kw  κατά μέσο όρο, το ποιο ανταγωνιστικό σταθερό που βρήκα είναι κάποιας Eunice που , η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά τη βλέπω.  Οπότε αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι  τέλος Αυγούστου και δεν μας δώσει κάτι άλλο η zenith, με βλέπω για εκεί .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...