Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, maglor1981 είπε

Επόμενη καταμέτρηση λέει στο λογαριασμό στις 21/08. Οπότε πότε είναι καλύτερα να κάνω την αίτηση

Η 5-6 μέρες πριν ή 5-6 μέρες μετά την μέτρηση 

• Like 1
  • Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, maglor1981 είπε

Μιας και σε εμένα τελειώνει το Power Home Smart Night τέλος Αυγούστου (28/08)λέω να την κάνω και εγώ σιγά σιγά.

Επόμενη καταμέτρηση λέει στο λογαριασμό στις 21/08. Οπότε πότε είναι καλύτερα να κάνω την αίτηση? 

Λέω να πάω προς protergia Protergia Οικιακό Value Swift OnTime Deal (καταναλώσεις 150-250KWh/ μήνα). Κουμπώνουν συστάσεις σε κίτρινο??

Ναι κουμπωνει συσταση και στο συγκεκριμενο.

Επειδη ειναι Αυγουστος και ολα υπολειτουργουν (για να μην κολλησει η αιτηση και αφου εχεις το περιθωριο μεχρι 28/8) καλυτερα θα ηταν 22/8 να βγαλεις φωτο και να στειλεις τα δικαιολογητικα αφου εχει κανει μετρηση δηλ ο ΔΕΔΔΗΕ (οποτε 21/8 συμπληρωνεις το λινκ της συστασης, 22/8 φανταζομαι θα σε παρουν τηλ και στελνεις δικαιολογητικα). 23-24/8 ειναι σαββατοκυριακο, οποτε φανταζομαι 26-27/8 θα εχει γινει η αλλαγη. 

Ετσι θα εκδοθει εκκαθαριστικος μεχρι 21/8 και μετα ενας τελικος για 5-6 μερες χωρις καταναλωση, ετσι δεν θα χασεις και 5% της συνεπειας του τελικου. Εγω παντως που εφαρμοσα κατι αναλογο απο ηρων για προτεργια παντως επιασε, γιαυτο και το αναφερω.

12 λεπτά πριν, 7tasos7 είπε

Η 5-6 μέρες πριν ή 5-6 μέρες μετά την μέτρηση 

οχι πριν γτ αν δεν προλαβει να γινει η αλλαγη και γινει πρωτα η καταμετρηση του δεδδηε, θα κολλησει λογω ανακολουθίας ενδειξεων δηλ. θα δωσει φωτο πχ, 1000kw, θα περασει ο δεδδηε μετα απο 5-6 μερες και θα καταγραψει 1010kw και θα κολλησει το αιτημα του νεου παροχου, θα πρεπει να στειλει νεα φωτο στην προτεργια με 1010 ή παραπανω, να στειλει νεο αιτημα η προτεργια στον δεδδηε και τοτε να γινει αλλαγη. 

Επεξ/σία από Seldon40
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Seldon40 είπε

Ναι κουμπωνει συσταση και στο συγκεκριμενο.

Επειδη ειναι Αυγουστος και ολα υπολειτουργουν (για να μην κολλησει η αιτηση και αφου εχεις το περιθωριο μεχρι 28/8) καλυτερα θα ηταν 22/8 να βγαλεις φωτο και να στειλεις τα δικαιολογητικα αφου εχει κανει μετρηση δηλ ο ΔΕΔΔΗΕ (οποτε 21/8 συμπληρωνεις το λινκ της συστασης, 22/8 φανταζομαι θα σε παρουν τηλ και στελνεις δικαιολογητικα). 23-24/8 ειναι σαββατοκυριακο, οποτε φανταζομαι 26-27/8 θα εχει γινει η αλλαγη. 

Ετσι θα εκδοθει εκκαθαριστικος μεχρι 21/8 και μετα ενας τελικος για 5-6 μερες χωρις καταναλωση, ετσι δεν θα χασεις και 5% της συνεπειας του τελικου. Εγω παντως που εφαρμοσα κατι αναλογο απο ηρων για προτεργια παντως επιασε, γιαυτο και το αναφερω.

οχι πριν γτ αν δεν προλαβει να γινει η αλλαγη και γινει πρωτα η καταμετρηση του δεδδηε, θα κολλησει λογω ανακολουθίας ενδειξεων δηλ. θα δωσει φωτο πχ, 1000kw, θα περασει ο δεδδηε μετα απο 5-6 μερες και θα καταγραψει 1010kw και δεν θα κολλησει, θα πρεπει να στειλει νεα φωτο στην προτεργια με 1010 ή παραπανω, να στειλει νεο αιτημα η προτεργια στον δεδδηε και τοτε να γινει αλλαγη. 

Για αυτο ειπα 5-6 πριν γιατι εαν επιμείνεις να γράφει η ένδειξη συνήθως προχωράει άμεσα. Βέβαια ειναι Αύγουστος δεν ξέρουμε τι περιοχή είναι πολλά παίζουν ρόλο. Πάντως το βασικό για όλους ειναι να δίνουν ένδειξη και μα ζητάνε να γράφετε στην σύμβαση πριν την υπογράψουν. Εγω σε 2 μέρες άλλαξα σε πρωτεργια το τρέχουν ή έπεσα στην περίπτωση. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, 7tasos7 είπε

Για αυτο ειπα 5-6 πριν γιατι εαν επιμείνεις να γράφει η ένδειξη συνήθως προχωράει άμεσα. Βέβαια ειναι Αύγουστος δεν ξέρουμε τι περιοχή είναι πολλά παίζουν ρόλο. Πάντως το βασικό για όλους ειναι να δίνουν ένδειξη και μα ζητάνε να γράφετε στην σύμβαση πριν την υπογράψουν. Εγω σε 2 μέρες άλλαξα σε πρωτεργια το τρέχουν ή έπεσα στην περίπτωση. 

Οπως ειπες ειναι Αυγουστος, αν πεσει και Σαββατοκυριακο εισαι οριακα, οποτε καλυτερα μετα τον ΔΕΔΔΗΕ, για σιγουρια. Πολλοι την εχουν πατησει ετσι, και μετα να κανει 1μηνα μεχρι να το παρουν χαμπαρι και εσυ να εισαι σε πανακριβο και να πληρωνεις. Καλυτερα μην το ρισκαρει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

7 Ιουλίου έκανα την αίτηση, 16 Ιουλ έγινε η μετάβαση. Ενημερώθηκα για την αλλαγή στις 27 Ιουλ. 

Επεξ/σία από kkatsaplias
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για όσους έχουν μεγάλες καταναλώσεις....ενημερωτικά το promo win back 100 για πρώην πελάτες elpedison ισχύει στο σταθερό:

https://www.elpedison.gr/el/gia-to-spiti/revma/elpedison-reward-maximum_134060/?gad_source=1&gad_campaignid=22500202304&gbraid=0AAAAADE949nyjALGNUIzECXaxrRbdKPmL&gclid=CjwKCAjw7rbEBhB5EiwA1V49nUAi6HiYMfWV5Rcv3ok5RrtZIDjtYjdRd_DYHyaiU7CIFLR5wGQHsxoCI-kQAvD_BwE

και για την άλλη βδομάδα.

Στα κυμαινομενα max προσφορές που έχω λάβει είναι τα  40  ευρώ δωροεπιταγες Σκλαβενίτη.

Επεξ/σία από messinia3
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, kkatsaplias είπε

7 Ιουλίου έκανα την αίτηση, 16 Ιουλ έγινε η μετάβαση. Ενημερώθηκα για την αλλαγή στις 27 Ιουλ. 

Γιαυτο ειπα @7tasos7 καλυτερα μετα την μετρηση του δεδδηε, 11 μερες εκανε ο συμφορουμιτης. Που πηγες @kkatsaplias;

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Seldon40 είπε

Γιαυτο ειπα @7tasos7 καλυτερα μετα την μετρηση του δεδδηε, 11 μερες εκανε ο συμφορουμιτης. Που πηγες @kkatsaplias;

Protergia.....κερασάκι στην τούρτα, στις 22 ιουλ  τους πήρα τηλέφωνο και μου έλεγαν πως η αίτηση είναι οκ, ο δεδηε καθυστερεί!!!

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kkatsaplias είπε

Protergia.....κερασάκι στην τούρτα, στις 22 ιουλ  τους πήρα τηλέφωνο και μου έλεγαν πως η αίτηση είναι οκ, ο δεδηε καθυστερεί!!!

Πιθανότατα δε σου έλεγαν  εντελώς μπαρούφες.Αφου η αλλαγή έγινε 16 Ιουλιου,  εκτός από τη δική τους καθυστέρηση στην υποβολή του αιτήματός, υπήρξε καθυστέρηση και στη συστημική ολοκλήρωση της αλλαγής παρόχου από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ.

• Like 1
Δημοσ.

Και εμένα λήγει το smart night τέλη Αύγουστου.. με max καταναλώσεις κοντά στις 550kw τι προτείνετε για σταθερό ;

IMG_1534.jpeg

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gigi80 είπε

Και εμένα λήγει το smart night τέλη Αύγουστου.. με max καταναλώσεις κοντά στις 550kw τι προτείνετε για σταθερό ;

IMG_1534.jpeg

Από αυτά που βλέπω μέχρι και Οκτώβριο είσαι χαμηλά σε καταναλώσεις...οπότε εάν μιλάμε για παρόμοιες καταναλώσεις δε θα πήγαινα σε σταθερό τιμολόγιο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gigi80 είπε

Τι θα πρότεινες ;

Προσωπική άποψη:

Θα εμένα στο smart night σχεδόν μέχρι τέλους.Μια βδομάδα νωρίτερα θα ξεκίναγα διαδικασίες αλλαγής εκπροσώπησης της παροχής.

Αυτή τη στιγμή σε κυμαινόμενο κατά τη γνώμη μου υπερτερεί της protergia :

https://www.protergia.gr/spiti/oikiako-reuma-proionta/protergia-oikiako-value-swift-ontime/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, gigi80 είπε

Εχεις υψηλες καταναλωσεις, δες και το ELPEDISON Reward Maximum 12,90! παγιο υψηλο, αλλα 0,88/kw, αν δεν πεφτεις καθολου μεσα στον χρονο καποιους μηνες δεν ειναι ασχημο. δεν ξερω αν δινουν και κανενα 40αρι σκλαβενιτη.  

edit τωρα ειδα το γραφημα, δεν εχεις τοσο υψηλες, ακυρη η προταση.

Κανε ενα περασμα απο το deal και απο Σεπτεμβριο-Οκτωβριο που ειναι νεκρη περιοδος το βλεπεις για σταθερο, αν κατσει κατι καλο.

Επεξ/σία από Seldon40
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...