Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε λίγες μέρες λήγει το σταθερό 12 μηνό στη ζενίθ και είμαι στην αναζήτηση για καινούργιο σταθερό 

Τι έχετε να προτείνετε για 350 την μέρα και περίπου 70 το βράδυ κιλοβατώρες;;

Γτ έχω χαθεί με τόσα προγράμματα 

• Απαντ. 11,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 minute ago, dexs7 said:

Καλησπέρα σε λίγες μέρες λήγει το σταθερό 12 μηνό στη ζενίθ και είμαι στην αναζήτηση για καινούργιο σταθερό 

Κάνε λίγες ώρες υπομονή να δούμε τι τιμές θα ανακοινωθούν σήμερα.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dexs7 είπε

Αποκλειστικά σταθερό θέλεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, dexs7 είπε

Μπορείς να πας elpedison για τα 100€ Σκλαβενίτη που είναι μέχρι σήμερα εκτός αν πάρουν παράταση με 9.9€ και 0.098kwh. Μπορείς και protergia με τα 50€ ίδια τιμή αν θες σταθερό.

Επεξ/σία από Dimath12
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, prefuse είπε

Αν ο νέος πάροχος καθυστερήσει να στείλει το αίτημα, τότε:

• Στο διάστημα αυτό θα συνεχίσεις να καταναλώνεις ρεύμα, άρα θα μαζευτούν περισσότερες kWh που θα μπουν όλες «μαζεμένες» στον νέο λογαριασμό.

• Αυτό μπορεί να σε επηρεάσει στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις (ΥΚΩ, ΔΕΔΔΗΕ, κτλ.), γιατί πολλές από αυτές υπολογίζονται κλιμακωτά: όσο περισσότερες kWh έχεις σε μια περίοδο, τόσο ακριβότερο γίνεται το επιπλέον κομμάτι.

Παράδειγμα:

Αν οι ΥΚΩ έχουν χαμηλή χρέωση έως 1600 kWh και ακριβότερη από εκεί και πάνω, τότε αν μαζευτούν 2000 kWh σε έναν λογαριασμό (επειδή καθυστέρησε η αλλαγή), θα πληρώσεις αρκετές kWh στην ακριβότερη κλίμακα. Ενώ αν η αλλαγή είχε γίνει νωρίτερα, θα μοιράζονταν σε δύο περιόδους (παλιό/νέο πάροχο) και ίσως πλήρωνες λιγότερο στις ρυθμιζόμενες.

Η τιμολόγηση της kWh για την ενέργεια γίνεται με τη νέα τιμή, από τη στιγμή που ο ΔΕΔΔΗΕ καταχωρήσει την αλλαγή.

Αλλά αν ο πάροχος αργήσει να στείλει το αίτημα, οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις μπορεί να βγουν λίγο πιο τσουχτερές, γιατί μαζεύονται περισσότερες kWh σε μία περίοδο.

το παραπάνω εννοείς;

αλλα έχει ισχύει το παραπάνω, για μικρές/μεσαίες καταναλώσεις 200-500kWh? αφου όλες αυτες οι ±500 kWh θα εμπίπτουν σε χαμηλή χρέωση και το παραπάνω θα έχει ισχύ ΜΟΝΟ για μεγάλες καταναλώσεις οπου θα ξεπερνάμε το σημείο χαμηλής και ακριβής χρέωσης.

Αυτό πάνω κάτω εννοούσα, με την υποσημείωση ότι λόγω μηνιαίας πλέον καταμέτρησης το όριο των 1600 kwh υπολογίζεται αναλογικά (αντί για 4μηνο που ήταν) σε μηνιαία βάση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, koriosg4 είπε

Καλημέρα,

Προς ενημέρωση κάλεσα protergia στο τηλέφωνο 2103448500 (επιλογή 4)για την αλλαγή στο νέο πρόγραμμα(Value Deal on time αν και το είπε λίγο διαφορετικά) φαίνεται νά ήξερε για το συγκεκριμένο.

Ρώτησε για τα στοιχεία τις παροχής αν ισχύουν και μου είπε ότι θα στείλει στο mail την νέα σύμβαση.

Στο καπάκι, επειδή είχα κάνει αίτημα το Σάββατο για νά με καλέσουν για την αλλαγή, έλαβα κλήση και μου επιβεβαίωσαν ότι έχει γίνει η διαδικασία και μέχρι αύριο θα έχω λάβει στο mail την σύμβαση για υπογραφή.

Η αλλαγή στο νέο πρόγραμμα μου ανέφερε ότι θά είναι από την ημέρα επικοινωνίας που θα κάνουμε,όπως έγινε και την προηγουμένη φορά που έκανα την αλλαγή.

Όπως είπαν και κάποιοι συμφορουμιτες ποίο πάνω περιμένετε την επίσημη ανακοίνωση.

Μου έστειλαν την νέα σύμβαση αλλά με την ίδια ονομασία στην ουσία αυτή που έχουμε, μίλησα με το τμήμα ανανεώσεων και μου είπε να περιμένω, κράτησε τα στοιχεία και αν υπάρξει αλλαγή ονόματος του προγράμματος θα με καλέσει εκ νέου.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, koriosg4 είπε

Όπως είπαν και κάποιοι συμφορουμιτες ποίο πάνω περιμένετε την επίσημη ανακοίνωση.

Μου έστειλαν την νέα σύμβαση αλλά με την ίδια ονομασία στην ουσία αυτή που έχουμε, μίλησα με το τμήμα ανανεώσεων και μου είπε να περιμένω, κράτησε τα στοιχεία και αν υπάρξει αλλαγή ονόματος του προγράμματος θα με καλέσει εκ νέου.

Τι νέα σύμβαση σου έστειλαν με την ίδια ονομασία προγράμματος (προφανώς και όρων)?😂

• Haha 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Dimath12 είπε

Πάνε protergia για το 50€ ή elpedison 100€ στο σταθερό με μηδέν πάγιο αν θέλεις σταθερό 

Αν μπορείς ενημέρωσέ με λίγο παραπάνω. Ποιες είναι οι ονομασίες των προγραμμάτων αυτών;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Κανοντας μια μικρη αναλυση για οσους ηταν στο zenith smart ( χωρις νυκτερινο) αυτον τον χρονο οπως και εγω, βλεπω οτι η kwh κοστισε κατα μεσο ορο 0,087€, χωρις παγια και τιποτα αλλο.

Παρομοια χρεωση μπορει να παρει με το elpedison zero fee σταθερο, εξοικονομωντας απο τις δωροεπιταγες 100€. Για μηνιαιες καταναλωσεις μεχρι 160kwh,  συνυπολογιζοντας και το δωρο, θα εχει ιδιες χρεωσεις σαν να ειχε το zenith. Στις 160 περιπου ισοφαριζουν τα 2 προγραμματα. Το καλο ειναιοτι λογω μηδενικου παγιου, αν καποιο μηνα η καταναλωση ειναι πιο κατω απο 160kwh, τοτε επωφελείται καποιον αλλο μηνα. Δηλ στις 1920kwh  περιπου σε ετησια βαση.

Αν καποιος εχει καταναλωσεις 250+ kwh, αξιζει να παει στο epledison reward maximun. Εκει το κοστος του παγιου, συνυπολογιζοντας παλι τα κουπονια, ξεπερνα το zero fee.

• Like 3
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, blazar είπε

Αν μπορείς ενημέρωσέ με λίγο παραπάνω. Ποιες είναι οι ονομασίες των προγραμμάτων αυτών;

Ευχαριστώ.

https://www.protergia.gr/spiti/oikiako-reuma-proionta/protergia-oikiako-value-lite/

https://www.elpedison.gr/el/gia-to-spiti/revma/elpedison-reward-zero-fee_134062/

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

υπήρχε ποτέ σταθερό τιμολόγιο χωρίς πάγιο με τιμή κάτω απο 0,10€/kWh τα τελευταία 2-3 χρόνια; και για πόσο καιρό ηταν το συμβόλαιο;

θυμάμαι ενα της ΔΕΗ που έδινε 150€ αλλα δεν θυμάμαι τι τιμή είχε..

και αυτό της Ζενιθ smart night and day, ειχε πάγια αν θυμάμαι καλα;

οποιος παρακολουθεί το θέμα αρκετά χρόνια τώρα, συμφωνα με τα patterns, ποιοι μήνες φαίνεται να ειναι η καλυτερη περίοδος για να κλείσει καποιος σταθερό;

υπάρχουν τετοια patterns ή οι προσφορές και η διακύμανση του κόστους kWh ειναι συνήθως τυχαία;

27 minutes ago, bjj-p said:

Κανοντας μια μικρη αναλυση για οσους ηταν στο zenith smart ( χωρις νυκτερινο) αυτον τον χρονο οπως και εγω, βλεπω οτι η kwh κοστισε κατα μεσο ορο 0,087€, χωρις παγια και τιποτα αλλο.

Παρομοια χρεωση μπορει να παρει με το elpedison zero fee σταθερο, εξοικονομωντας απο τις δωροεπιταγες 100€. Για μηνιαιες καταναλωσεις μεχρι 160kwh,  συνυπολογιζοντας και το δωρο, θα εχει ιδιες χρεωσεις σαν να ειχε το zenith. Στις 160 περιπου ισοφαριζουν τα 2 προγραμματα. Το καλο ειναιοτι λογω μηδενικου παγιου, αν καποιο μηνα η καταναλωση ειναι πιο κατω απο 160kwh, τοτε επωφελείται καποιον αλλο μηνα. Δηλ στις 1920kwh  περιπου σε ετησια βαση.

Αν καποιος εχει καταναλωσεις 250+ kwh, αξιζει να παει στο epledison reward maximun. Εκει το κοστος του παγιου, συνυπολογιζοντας παλι τα κουπονια, ξεπερνα το zero fee.

Για να προσδιορίσουμε ποιο από τα τέσσερα προγράμματα συμφέρει ανάλογα με την ετήσια κατανάλωση ηλεκτρενέργειας (σε kWh), υπολογίσαμε το συνολικό ετήσιο κόστος για κάθε πρόγραμμα, λαμβάνοντας υπόψη το δώρο των €100 για τα προγράμματα της ELPEDISON. Τα αποτελέσματα βασίζονται σε μαθηματικούς υπολογισμούς και συγκρίσεις των κόστους.

Σύνοψη Συμπερασμάτων:

· Για ετήσια κατανάλωση έως 1.942 kWh, το πιο συμφέρον πρόγραμμα είναι το ELPEDISON Reward Zero fee.

· Για ετήσια κατανάλωση άνω των 1.942 kWh, το πιο συμφέρον πρόγραμμα είναι το Zenith.

· Τα προγράμματα ELPEDISON Reward Ultra και ELPEDISON Reward Maximum δεν συμφέρουν σε καμία κατανάλωση, αφού το Zenith έχει πάντα χαμηλότερο κόστος λόγω της ίδιας ή χαμηλότερης τιμής ανά kWh χωρίς μηνιαίο πάγιο.

Σύγκριση άλλων ζευγών:

· Zenith vs Reward Maximum: Το Zenith έχει πάντα χαμηλότερο κόστος κατά €54,80, αφού έχουν την ίδια τιμή ανά kWh αλλά το Maximum έχει επιπλέον πάγιο.

· Zenith vs Reward Ultra: Το Zenith έχει πάντα χαμηλότερο κόστος λόγω της χαμηλότερης τιμής ανά kWh (0,0880 vs 0,0980) και απουσίας παγίου.

· Reward Ultra vs Reward Zero fee: Το break-even είναι στα 2.863 kWh, αλλά since το Zenith is better than both for most consumptions, this comparison is not relevant for choosing the best plan.

Συμβουλή:

Λάβετε υπόψη ότι οι υπολογισμοί αναφέρονται μόνο στο κόστος προμήθειας και δεν περιλαμβάνουν φόρους, χρεώσεις δικτύου ή άλλες επιβαρύνσεις. Για ακριβέστερη εκτίμηση, συνιστάται να επικοινωνήσετε απευθείας με τους πάροχους για εξατομικευμένες προσφορές.

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

:0 - 1,942 kWh/έτος: ELPEDISON Zero Fee (λόγω δώρου 100€)

Πάνω από 1,942 kWh/έτος: ZENITH (απόλυτα κυρίαρχο)

Σημαντικό: Το Zenith με 0,0880€/kWh και χωρίς πάγιο είναι ανταγωνιστικό μόνο με το ELPEDISON Zero Fee για χαμηλή κατανάλωση. Τα άλλα δύο ELPEDISON πακέτα δεν συμφέρουν ποτέ έναντι του Zenith.

Κρίσιμο σημείο: 1,942 kWh - από εκεί και μετά το Zenith είναι πάντα η καλύτερη επιλογή.

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, prefuse είπε

υπήρχε ποτέ σταθερό τιμολόγιο χωρίς πάγιο με τιμή κάτω απο 0,10€/kWh τα τελευταία 2-3 χρόνια; και για πόσο καιρό ηταν το συμβόλαιο;

θυμάμαι ενα της ΔΕΗ που έδινε 150€ αλλα δεν θυμάμαι τι τιμή είχε..

και αυτό της Ζενιθ smart night and day, ειχε πάγια αν θυμάμαι καλα;

οποιος παρακολουθεί το θέμα αρκετά χρόνια τώρα, συμφωνα με τα patterns, ποιοις μήνες φαίνεται να ειναι η καλυτερη περίοδος για να κλείσει καποιος σταθερό; υπάρχουν τετοια patterns ή η προσφορές και η διακύμανση του κόστους kWh ειναι τυχαία;

δεν εχει νοημα.. υποτιθετε οτι επιρρεαζεται απο πολλους παραγοντες. Παραδειγμα τωρα το καλοκαιρι με τοση ηλιοφανεια κ τοσους βοριαδες θα επρεπε να εχουμε τιμες χωμα λογω των ΑΠΕ, αλλά οι εταιρειες δεν εχουν ανακοινωσει μειωση τιμων στα κιτρινα τιμολογια. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, prefuse είπε

θυμάμαι ενα της ΔΕΗ που έδινε 150€ αλλα δεν θυμάμαι τι τιμή είχε

Πριν 5,5 μήνες πήρα μέσω cqs 100 ευρώ (τα έδινε μόνο για το myHome Enter) και άλλα 100 ευρώ που έδινε η ΔΕΗ. Το myHome Enter έχει πάγιο 5€ και 0,14500 €/kWh, είναι σταθερό για 12 μήνες με δυνατότητα αποχώρησης τον 9ο μήνα χωρίς ρήτρα πρόωρης αποχώρησης. Για κατοικία με κατανάλωση 55-70 KWh/μήνα δεν έχω πληρώσει λογαριασμό ούτε 1 ευρώ μέχρι τώρα, ούτε για τον 6ο μήνα θα πληρώσω με το πιστωτικό που υπάρχει και μπορεί και τον 7ο μήνα να πληρώσω κάτι ψιλά. Τον 9ο μήνα χαιρετώ για αλλού 😉

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dimath12 είπε

Swift on time deal μου είπε ο πωλητής με κλειδωμένη τιμή 0.09 για τον μήνα Σεπτέμβριο. Και μου το επιβεβαίωσε δύο φορές. Εγώ έλαβα 90€ διακράτηση.
Ωστόσο, από πληροφόρηση που έχω από άτομο του winback, αν λάβεις μια φορά τα 90 ή 100 έχουν εντολή να μην τα ξαναδίνουν γιατί κάποιοι το κάνουν σύστημα. Εξαρτάται τον πωλητή βέβαια.

Με ξανακάλεσε ο εκπρόσωπος και κάναμε καινούργια ηχητική καθώς το swift on time deal δεν είναι εμπορικά διαθέσιμο και ακυρώθηκε η αίτηση. Αυτή την φορά έχει την νέα ονομασία  value deal on time το οποίο έχει και την σταθερή τιμή 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...