dchatz Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2024 Έκανα ένα ταξίδι στα Βαλκάνια με αυτοκίνητο πηγαίνοντας από πόλη σε πόλη. Κάθε φορά που έφτανα σε μία πόλη π.χ. στις 3-4 το μεσημέρι έψαχνα στο Booking, έκλεινα όποιο μου άρεσε και πήγαινα. Συχνά έτρωγα άκυρο που μου ζητούσαν να ακυρώσω για διάφορους λόγους (λάθος του συστήματος, το είχε ήδη δώσει, είχε υποσχεθεί σε άλλον κλπ). Όπότε έχω να δώσω 1-2 συμβουλές σε όποιον το κάνει. 1. Άμεσα μύνημα για επιβεβαίωση ότι ισχύει η κράτηση (αλλιώς μπορεί να βρεθείς 10 το βράδυ ψάχνοντας που να μείνεις), 2. Να κρατάτε σε μετρητά ευρώ τα κόστη διαμονής γιατί σχεδόν κανείς δεν έχει κάρτα (εκτός από κανονικά ξενοδοχεία). Η διαδρομή μου ήταν και τη συστήνω σε όποιον θα ήθελε. Αθήνα - Ιωάννινα (διαμονή), Κότορ Μαυροβούνιο μέσω Αλβανίας χωρίς στάση (διαμονή), Τρεμπίνιε (Βοσνία) διαμονή, Ντουμπροβνικ (Κροατία) - Καταρράκτες Kravica (Βοσνία) - Μόσταρ (διαμονή), Σεράγεβο (διαμονή), Βελιγράδι (διαμονή), Σαντάνσκι (Βουλγαρία μια διαμονή μόνο για να σπάσει το ταξίδι) - Αθήνα. Συνολο 3200 χλμ - 8 μέρες, μένετε όπου θέλετε όσες μέρες θέλετε. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Προσπαθώντας να δώ και από Airbnb τι μπορεί να έχει για διαμονή τελικά δεν έκλεισα ποτέ γιατί το airbnb λέει ότι ο ιδιοκτήτης έχει 24 ώρες να απαντήσει αν αποδέχεται την κράτηση. Αν όμως ο πελάτης είναι για την ίδια μέρα και θέλει να μείνει, χωρίς να έχει και απλετο χρόνο αναμονής, ούτε μπορεί να φάει άκυρο στις 10 το βράδυ γιατί αντε να δεις που θα τη βγάλεις μετά) τι επιλογές υπάρχουν στο airbnb ώστε να μπορέσεις να πετύχεις τις καθημερινές διαμονές; ή απλά μένεις μόνο με το booking; 1
Vstromrider Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2024 Μονο με booking. Το booking δεν εχει επιβεβαιωση, και για αυτο δεν ειναι και το ιδανικο για ανθρωπους που εκμεταλευονται στο σπιτι τους.
Morosana Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2024 Αφού ήξερες το πρόγραμμα γιατί ρίσκαρες να κλείνεις εκείνη τη στιγμή ;
dchatz Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Morosana είπε Αφού ήξερες το πρόγραμμα γιατί ρίσκαρες να κλείνεις εκείνη τη στιγμή ; δε το ήξερα, όταν έφευγα από ένα μέρος τότε αποφάσιζα που θα πάω και πόσο θα μείνω, μάλιστα κανόνιζα μία μέρα και μετά ξαναέκλεινα αν αποφάσιζα ότι ήθελα και δεύτερη. Επίσης ήθελα να έχω την ευχέρεια αν στη διαδρομή βρώ ένα ωραίο μέρος να μείνω εκεί όπως ειμαι χωρίς να πρέπει να πάω κάπου αλλού. Για αυτό πάντα έκλεινα όταν έφτανα κάπου ή λίγο πριν. Δε κλεινεις τέτοιο ταξίδι όλο από την αρχή γιατί μπορεί να πάνε στραβα πολλά πράγματα και να χάσεις λεφτά. Πρόβλημα διαμονής τελικά είχα μόνο στο Κότορ γιατί ως αδαής είπα ότι αφού έκλεισα ΟΚ, τελικά έφτασα 9 το βραδύ και τότε είδα ότι μου είχαν στειλει μύνημα να το ακυρώσω, το ιντερνετ δε προχωραγε και γενικά τραβηξα λίγο ζόρι, ευτυχώς τελικά βρηκα κάπου 3-4 χλμ πιο έξω. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2024 από dchatz
Morosana Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2024 Εν μέρη συμφωνώ αλλά σίγουρα θα υπήρχαν σίγουρα must seen μέρη που τα ήξερες απ' την αρχή. Ίσως να έχω γεράσει από τότε που μπαίναμε σε ένα βαπόρι και κατεβαίναμε όπου ξεφόρτωνε τα περισσότερα γκομενάκια 😛αλλά ήταν εποχές προ booking που ούτως η άλλως δεν ήξερες τι είναι αυτό που κλείνεις. Τώρα ο μόνος λόγος που έχω κάνει κάτι παρόμοιο είναι να ξεκινήσουμε για μονοήμερη και είτε να είμαι κομμάτια από φαγητό και ποτό και να θέλω ξεκούραση ή να αρέσει στα παιδιά και να θέλουν να κάτσουν παραπάνω. 1
dchatz Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Morosana είπε Εν μέρη συμφωνώ αλλά σίγουρα θα υπήρχαν σίγουρα must seen μέρη που τα ήξερες απ' την αρχή.... Ναι, ξέρεις ότι θες να πας να δεις κάτι, δε ξέρεις όμως ότι θα θες και να διανυκτερευσεις εκεί. Π.χ. ηθελα να δω το Ντουμπροβνικ και να μείνω εκεί αλλά όταν είδα τι χαμός απο αμάξια πήγαινε προς τα εκεί άλλαξα διαδρομή και πήγα στο Τρεμπίνιε να μείνω. Επίσης σκεφτόμουν να πάω και στην Τιμισοάρα αλλα τελικά ήμουν αρκετά κουρασμένος από τα ταξίδια και δε με έπαιρνε και ο χρόνος. Άλλωστε όπως είπα δεν ηταν θεμα η διαμονή, θα ήθελα όμως την επιπλέον επιλογή του airbnb αν υπήρχε. Και υπήρχε, αλλά η 24ωρη ειδοποίηση ήταν red flag για αυτο που ήθελα. Έτσι που το έχουν κάνουν το airbnb αχρηστο σε τέτοιου είδους εκδρομές. 1
gorilas13 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2024 Υπάρχουν και καταλύμματα στο airbnb που κλείνεις άμεσα, χωρίς να χρειάζεται να κάνει αποδοχή ο ιδιοκτήτης. Επίσης, οι περισσότεροι βαριά σε καμιά ώρα απαντούν αν στείλεις ένα μύνημα. * Τίμια η Τιμισοάρα αλλά όχι και τίποτα το ιδιαίτερο, απλά για να πεις ότι πήγες και Ρουμανία. Το Νόβισαντ είναι πιο ωραίο από το Βελιγράδι. 1
The_Judas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2024 Το booking είναι 100% πιο αξιόπιστο σε τέτοιες περιπτώσεις. Με το aibnb μου έχει τύχει να φάω άκυρο από 3 σερί ιδιοκτήτες (πριν από μερικά χρόνια, δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι ) 2
dchatz Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2024 18 λεπτά πριν, The_Judas είπε Το booking είναι 100% πιο αξιόπιστο σε τέτοιες περιπτώσεις. Με το aibnb μου έχει τύχει να φάω άκυρο από 3 σερί ιδιοκτήτες (πριν από μερικά χρόνια, δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι ) εφαγα 2 άκυρα από το booking. Και στο πρώτο δεν ήμουν και υποψιασμένος και παραλίγο να κοιμηθώ στο δρόμο στο Κότορ (Μαυροβούνιο). Δηλαδή αν πεις "το έκλεισα, όλα ΟΚ, πάω απλά εκεί" μπορεί να την πατήσεις. Σου λένε μία συνήθη βλακώδη δικαιολογία και μετά σου λένε να ακυρώσεις με αίτημα χωρίς χρέωση (δηλαδή εξαρτάσαι κιόλας από αυτούς να αποδεχθούν το αίτημα). Ο πρώτος μάλιστα απαντούσε στα μυνήματα ότι δεν έλαβε το αίτημα για ακύρωση και μου έλεγε να το ξαναστείλω (κάτι που δε γίνεται αφού είναι ήδη καταχωρημένο στην πλατφόρμα). Και όλα αυτά στις 10 το βράδυ, με εμένα να ψάχνω που θα μείνω ταυτόχρονα, και με το internet στο κινητό να έχει κολλήσει. 11 ώρες πριν, gorilas13 είπε Υπάρχουν και καταλύμματα στο airbnb που κλείνεις άμεσα, χωρίς να χρειάζεται να κάνει αποδοχή ο ιδιοκτήτης. Επίσης, οι περισσότεροι βαριά σε καμιά ώρα απαντούν αν στείλεις ένα μύνημα. * Τίμια η Τιμισοάρα αλλά όχι και τίποτα το ιδιαίτερο, απλά για να πεις ότι πήγες και Ρουμανία. Το Νόβισαντ είναι πιο ωραίο από το Βελιγράδι. Το Βελιγράδι μου άρεσε πάρα πολύ (δεν είχα ξαναπάει). Δεν είχα χρόνο για άλλα ταξίδια αλλά αφού λες για το Νοβισαντ θα το έχω υπόψη για το μέλλον. Ένας επιπλέον στόχος του μέλλοντος είναι το Βίσεγκραντ (Βοσνία). Γενικά η Βοσνία μου είπε κάτι λόγω της (λυπητερής) πρόσφατης ιστορίας της και των αντίστοιχα φιλικών ανθρώπων που είδα (από όλες τις διαφορετικές εθνικότητες, Σέρβοι-Κροάτες-Μουσουλμάνοι) που θέλω να ξαναπάω σε ένα ταξίδι αποκλειστικά για τη Βοσνία. (Παρεπιπτόντως ένα μπάνιο κάτω από την παλιά (αλλά ανακατασκευασμένη) γέφυρα του Μόσταρ ήταν κάτι αξέχαστο).
gorilas13 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, dchatz είπε Το Βελιγράδι μου άρεσε πάρα πολύ (δεν είχα ξαναπάει). Δεν είχα χρόνο για άλλα ταξίδια αλλά αφού λες για το Νοβισαντ θα το έχω υπόψη για το μέλλον. Ένας επιπλέον στόχος του μέλλοντος είναι το Βίσεγκραντ (Βοσνία). Γενικά η Βοσνία μου είπε κάτι λόγω της (λυπητερής) πρόσφατης ιστορίας της και των αντίστοιχα φιλικών ανθρώπων που είδα (από όλες τις διαφορετικές εθνικότητες, Σέρβοι-Κροάτες-Μουσουλμάνοι) που θέλω να ξαναπάω σε ένα ταξίδι αποκλειστικά για τη Βοσνία. (Παρεπιπτόντως ένα μπάνιο κάτω από την παλιά (αλλά ανακατασκευασμένη) γέφυρα του Μόσταρ ήταν κάτι αξέχαστο). Είμαι παντρεμένος με Σέρβα και μένω 3-4 χρόνια Σερβία. Όλα τα Βαλκάνια είναι όμορφα και τίμια στις τιμές. Μόνο το Βελιγράδι έχει ακριβύνει λόγω Ρώσων.
dchatz Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, gorilas13 είπε Είμαι παντρεμένος με Σέρβα και μένω 3-4 χρόνια Σερβία. Όλα τα Βαλκάνια είναι όμορφα και τίμια στις τιμές. Μόνο το Βελιγράδι έχει ακριβύνει λόγω Ρώσων. 28 ευρω το βράδυ το δίκλινο σε ξενοδοχείο. Όχι στο κέντρο όμως. Αν έχεις αμάξι δε σε πειράζει. Ενα λεπτο και θα βρω ποιο ακριβώς. Villa ARS. https://maps.app.goo.gl/C4udhQ8zaEuXHe5QA. Δε το λές και υπερλούξ αλλα ήταν αξιοπρεπέστατο. Όποιος θέλει έχω δοκιμασμένες προτάσεις. Μόσταρ - https://maps.app.goo.gl/Y9RYXf1RQqsgL9jC9, πολύ ωραίο 57 το βράδυ. Apartmani Central. 10 λεπτά περπάτημα από τη γέφυρα Σεράγεβο - https://maps.app.goo.gl/Gi5QNiFikv8a6LeZ8, πολύ ωραίο 52 το βράδυ. Magic Stone. 10 λεπτά με αμάξι το κέντρο. (Ο Μίλαν τρομερά φιλικός). Τρεμπίνιε (Βοσνία) - https://maps.app.goo.gl/Yb1nqnWLvmRN9Ki17, Apartmani Lara - πολύ ωραίο 30 το βράδυ. Ο Ντράγκαν φιλικότατος αλλα δεν ήξερε αγγλικά τίποτα. Με τη βοήθεια του Google Translate βγάλαμε άκρη όμως και όλα καλά. Το Τρεμπίνιε ωραία κωμόπολη χωρίς τουρισμό και με παλιό περιτειχισμένο τμήμα, με ποτάμι και με παλιά γέφυρα παρόμοια με της Αρτας. Επαναλαμβάνω, μετρητά ευρώ πάντα στα καταλλύματα, μόνο χαρτονομίσματα. Μόνο στο Βελιγράδι είχαν κάρτα στο ξενοδοχείο. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2024 από dchatz 1
antonl Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2024 Χθες επέστρεψα από αντίστοιχο ταξίδι. Αθήνα, Ιωάννινα, Κοτόρ, Μοστάρ, Σαράγεβο, Τούζλα, Νόβι-Σαντ, Βελιγράδι, Νις, Σόφια, Νεσέμπαρ, Φιλιππούπολη, Θεσ/νίκη, Αθήνα. Λόγω καιρού αποφύγαμε την Κροατία που θα βρεχε διαρκώς όταν βόλευε να πάμε. Εκτός Ελλάδας δε μείναμε πουθενά πάνω από μια μέρα (αν κι οι μεγαλύτερες πόλεις αξίζουν κάποια μελλοντική επίσκεψη). Πάντα κλείναμε το βράδυ της προηγούμενης το κατάλλυμα της άλλης μέρας μέσω booking και δε συναντήσαμε κάποιο απρόοπτο. Αλβανία, Μαυροβούνιο ευρώ και κάρτες. Βοσνία ευρώ και κάρτες και μόνο σε κάποια μικρότερα μαγαζία ζήτησαν αποκλειστικά να πληρώσουμε σε τοπικό νόμισμα. Σερβία, Βουγλαρία κάρτες (ή τοπικό νόμισμα). Όσα καταλλύματα δε δέχονταν ηλεκτρονική πληρωμή, δέχονταν πληρωμή σε ευρώ ανεξαρτήτως χώρας. Βοσνία και Βουλγαρία έχουν κλειδωμένη ισοτιμία τοπικού νομίσματος με ευρώ. 1
dchatz Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2024 57 λεπτά πριν, antonl είπε Χθες επέστρεψα από αντίστοιχο ταξίδι. Αθήνα, Ιωάννινα, Κοτόρ, Μοστάρ, Σαράγεβο, Τούζλα, Νόβι-Σαντ, Βελιγράδι, Νις, Σόφια, Νεσέμπαρ, Φιλιππούπολη, Θεσ/νίκη, Αθήνα. Λόγω καιρού αποφύγαμε την Κροατία που θα βρεχε διαρκώς όταν βόλευε να πάμε. Εκτός Ελλάδας δε μείναμε πουθενά πάνω από μια μέρα (αν κι οι μεγαλύτερες πόλεις αξίζουν κάποια μελλοντική επίσκεψη). Πάντα κλείναμε το βράδυ της προηγούμενης το κατάλλυμα της άλλης μέρας μέσω booking και δε συναντήσαμε κάποιο απρόοπτο. Αλβανία, Μαυροβούνιο ευρώ και κάρτες. Βοσνία ευρώ και κάρτες και μόνο σε κάποια μικρότερα μαγαζία ζήτησαν αποκλειστικά να πληρώσουμε σε τοπικό νόμισμα. Σερβία, Βουγλαρία κάρτες (ή τοπικό νόμισμα). Όσα καταλλύματα δε δέχονταν ηλεκτρονική πληρωμή, δέχονταν πληρωμή σε ευρώ ανεξαρτήτως χώρας. Βοσνία και Βουλγαρία έχουν κλειδωμένη ισοτιμία τοπικού νομίσματος με ευρώ. Ο Σεπτέμβρης είναι προφανώς πιο χαλαρός σε καταλλύματα. Εγώ πήγα 1-9 Αυγούστου και στα παράλια (Κότορ, Ντουμπροβνικ) γινόταν χαμός. Καταρράκτες Kravice ο ένας πάνω στον άλλον, ουρές τα πούλμαν, Μόσταρ αρκετό κόσμο αλλα ανεκτά, Σεράγεβο - Βελιγράδι άνετα και ωραία.
GR77-S Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2024 Κατά διαβολική σύμπτωση αυτό το νήμα είναι πολύ σχετικό με κάτι που μου συνέβη πριν λίγες μέρες. Έκλεισα μέσω booking ένα κατάλυμα στη βόρεια Ελλάδα για κάποιες μέρες την περίοδο των Χριστουγέννων. Μετά από δύο μέρες μου έστειλε μήνυμα ο ιδιοκτήτης να ακυρώσω εξαιτίας προγραμματισμένης ανακαίνισης. Πιστεύω ότι απλό θέλει να το διαθέσει σε άλλον για περισσότερες ημέρες με μεγαλύτερο τίμημα γιατί ήταν όντως χαμηλή η τιμή σε σχέση με αντίστοιχα στην ίδια πόλη. Τι να κάνω; Θέλω να το ακυρώσω γιατί αν δεν με θέλει αυτός, δεν τον θέλω εγώ 100 φορές. Αλλά νομίζω ότι είναι κακή πρακτική από μέρους του. Αν πραγματικά θέλει να ανακαινίσει το διαμέρισμα μεταξύ 24-26 Δεκεμβρίου δεν θα έπρεπε να το έχει διαθέσιμο Αν δεν του άρεσε που το έκλεισα μόνο για τρείς ημέρες, θα μπορούσε να έχει επιπλέον περιορισμούς . Το κακό είναι ότι κανένα αλλά κατάλυμα πλέον δεν έχει αντίστοιχη τιμή.
MikeJ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2024 8 hours ago, GR77-S said: Κατά διαβολική σύμπτωση αυτό το νήμα είναι πολύ σχετικό με κάτι που μου συνέβη πριν λίγες μέρες. Έκλεισα μέσω booking ένα κατάλυμα στη βόρεια Ελλάδα για κάποιες μέρες την περίοδο των Χριστουγέννων. Μετά από δύο μέρες μου έστειλε μήνυμα ο ιδιοκτήτης να ακυρώσω εξαιτίας προγραμματισμένης ανακαίνισης. Πιστεύω ότι απλό θέλει να το διαθέσει σε άλλον για περισσότερες ημέρες με μεγαλύτερο τίμημα γιατί ήταν όντως χαμηλή η τιμή σε σχέση με αντίστοιχα στην ίδια πόλη. Τι να κάνω; Θέλω να το ακυρώσω γιατί αν δεν με θέλει αυτός, δεν τον θέλω εγώ 100 φορές. Αλλά νομίζω ότι είναι κακή πρακτική από μέρους του. Αν πραγματικά θέλει να ανακαινίσει το διαμέρισμα μεταξύ 24-26 Δεκεμβρίου δεν θα έπρεπε να το έχει διαθέσιμο Αν δεν του άρεσε που το έκλεισα μόνο για τρείς ημέρες, θα μπορούσε να έχει επιπλέον περιορισμούς . Το κακό είναι ότι κανένα αλλά κατάλυμα πλέον δεν έχει αντίστοιχη τιμή. Να το ακυρώσει ο ίδιος αφού θέλει να κάνει "ανακαίνιση" (συνήθως έχουν "πρόβλημα τα υδραυλικά"). Είναι κλασική πρακτική. Προφανώς αυτοί έχουν θέμα αν ακυρώνουν διαρκώς με τη πλατφόρμα (ίσως πληρώνουν πέναλτι κλπ) και ζητάνε από τον χρήστη να ακυρώσει. . Εγώ θα επικοινωνούσα με booking να τους έλεγα τι συμβαίνει μήπως σου δώσουν κάποια λύση. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα