Προς το περιεχόμενο

XIAOMI Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 minutes ago, Retromaniac said:

Όταν έχεις να κάνεις με πλεμπα χαλάς το χρόνο σου. Επιστροφή Φιλοθέη, στα σαλόνια.

Δεν έχω ιδέα φίλε μου που πέφτει η Φιλοθέη σου, θέλεις να με πας;

εδω δεν έχουμε Θεό, ούτε θιές, παένουμε κυρίως σε δωρεάν μπαχαλοσατανιστικες εκδηλώσεις. Και είσαι πάντα ευπρόσδεκτος.

• Απαντ. 865
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ από τότε που ακολούθησα τις συμβουλές ενός reddit post για να βγάλω το red tint πάντως από nvcp, αφενός πραγματικά διόρθωσε το θέμα (έστω και μπακαλίστικα στο μάτι μου τουλάχιστον χωρίς κανένα επαγγελματικό calibration), αφετέρου το έχω καταευχαριστηθεί το monitor. Μόνιμα σε HDR με LD, εντάξει ΔΕΝ είναι για όλες τι δουλειές, κάνω παραχωρήσεις σε κάποια κομμάτια της καθημερινής χρήσης αλλά σε παιχνίδια/ταινίες/περιεχόμενο γενικότερα, μοιράζει πόνο για τα λεφτά που κόστισε. Πετάς και ένα άψογο RTX HDR και τελειώνει το θέμα. Το μόνο που κάνω, είναι να πειράζω την φωτεινότητα με το twinkle tray αναλόγως το φως στο δωμάτιο όταν δεν βλέπω/παίζω κάτι, σε περιεχόμενο δίνω ένα 100% φουλ το φουλ και φιλάκια τα λέγαμε.

• Like 5
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, iazriel είπε

Εγώ από τότε που ακολούθησα τις συμβουλές ενός reddit post για να βγάλω το red tint πάντως από nvcp, αφενός πραγματικά διόρθωσε το θέμα (έστω και μπακαλίστικα στο μάτι μου τουλάχιστον χωρίς κανένα επαγγελματικό calibration), αφετέρου το έχω καταευχαριστηθεί το monitor. Μόνιμα σε HDR με LD, εντάξει ΔΕΝ είναι για όλες τι δουλειές, κάνω παραχωρήσεις σε κάποια κομμάτια της καθημερινής χρήσης αλλά σε παιχνίδια/ταινίες/περιεχόμενο γενικότερα, μοιράζει πόνο για τα λεφτά που κόστισε. Πετάς και ένα άψογο RTX HDR και τελειώνει το θέμα. Το μόνο που κάνω, είναι να πειράζω την φωτεινότητα με το twinkle tray αναλόγως το φως στο δωμάτιο όταν δεν βλέπω/παίζω κάτι, σε περιεχόμενο δίνω ένα 100% φουλ το φουλ και φιλάκια τα λέγαμε.

Τι έκανες δηλαδή;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Τι έκανες δηλαδή;

image.png.26df3ea7c293f90c83e09b0b523f869a.png

image.png.2e4f5a95455e184665ceda5684db9c46.png

image.png.d1d14749a0bda753d6c817cfd416bcf7.png

Στο blue color channel πειράζεις το gamma αναλόγως αν προτιμάς το χρώμα θερμό ή ψυχρό. Εγώ το έχω να τείνει λίγο προς το θερμό για τα γούστα μου αλλά και μέχρι 1.22 είμαι καλά, μετά μπλεδίζει πολύ.

Ξαναλέω, calibration με το μάτι αλά μπακαλίστ, αλλά η δουλειά έγινε.

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, prefuse είπε

Αγαπητέ μουσικόφιλε, προσωπικα εχω αναφερθεί πάνω από 4-5 φορές για τα dell (εγώ κουράστηκα να τα αναφέρω εσύ όχι να με διαβάζεις; ) 

rtings, mu, techless και χίλιοι ακόμα κουρσάροι της βίας.. αναφέρουν προτάσεις για SDR budget monitor.

Είπα μπας και βοηθήσω κανένα αλλά όχι μόνο δεν θέλει να βοηθηθεί κανένας και να καταλάβει 2-3 πράγματα που δυστυχώς τα έχετε καταλάβει λάθος, αλλά θέλετε και να ξοδεύετε παραπάνω χρήματα κιολας δίχως απολύτως κανένα λόγο. Προωθείτε όμως έτσι την αργή διείσδυση του HDR, οπότε μια χαρά.. ήδη πέρασαν τα πρώτα 15 δύσκολα χρόνια, τι έμεινε τώρα, τα 10.000nits και να διορθώσουν κάτι που από την αρχή είχαν σχεδιάσει λάθος για να μην είναι πιο σκοτεινό το HDR από ότι το SDR σε φωτεινό χώρο. Γι'αυτό γεννήθηκε το Dolby IQ που καταστρέφει ότι σχεδιάσαμε στην αρχή αφού αλλοιώνει το absolute του HDR. Brilliant idea!

Αν ζει και κανένας και δεν έχει γίνει τροφή για σκουλήκια μέχρι να λυθούν όλα τα θέματα, τυχερός μέσα στην ατυχία του.

Σορυ φιλαράκι, επιστρέφω πίσω. 

Καλό καλοκαίρι σε όλους τους HDR gamerς και μη.

Αγαπητέ συμπολίτη Σαλονικιέ, ας μην παραβλέψουμε το γεγονός ότι όταν μιλάμε για συνολική απόδοση μιας οθόνης σε αυτήν συμπεριλαμβάνουμε και την απόδοση της σε HDR.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όμως αυτό προϋποθέτει να υπάρχει πρώτα μια καλή, στιβαρή βάση. Το HDR δεν είναι κάτι ξεχωριστό ή «ανώτερο» — είναι απλώς μια επέκταση του SDR. Δεν μιλάμε για το τι είναι καλύτερο, αλλά για αισθητική. Όπως ένας μουσικός δεν χρειάζεται να πατήσει όλα τα πλήκτρα ή τα τάστα για να γράψει ένα όμορφο κομμάτι — και μάλιστα κάποια μπορεί να κουράζουν κιόλας στον ήχο τους.

Είναι σαν να γυαλίζετε όλα τα μπρούτζινα και τις βρύσες του σπιτιού για να αστράφτουν, ενώ το υπόλοιπο σπίτι έχει βρώμικες επιφάνειες και το πάτωμα είναι βαθύ γκρι από τη βρωμιά και είναι κολλώδης όταν περπατάς.

Αν τώρα κάποιος θέλει απλώς να γυαλίζει κάτι για να εντυπωσιάζει κάνα Γιακουμή, πάσο — ο καθένας με τα γούστα του. Όμως αναρωτιέμαι: το μεγαλύτερο ποσοστό του χρόνου μας το περνάμε σε περιβάλλον SDR ή HDR; Ή μήπως τελικά το «σωστό» αποτέλεσμα έρχεται με γιατροσόφια, fix 58 σελίδων, για να δείξει... σωστή η κουτσή νύφη χωρίς δόντια;

Ή μήπως είναι καλύτερα να πάρει κανείς ένα απλό μόνιτορ που παίζει μια χαρά από το κουτί του, χωρίς να χάνει χρόνο ψάχνοντας στο ίντερνετ για διορθώσεις και πατέντες;

Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει σημασία τι διαλέγω εγώ. Το θεωρώ προσωπικά χάσιμο χρόνου και χρημάτων, αλλά ο καθένας κάνει την επιλογή του. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος — αρκεί να γνωρίζουμε όλα τα δεδομένα.

Για κάποιον που ενδιαφέρεται μόνο για HDR gaming στα 300€ και δεν τον ενδιαφέρει να χάσει κάποιες μέρες να ψάχνει πως θα το "διορθώσει" ή πιο σωστά να μην τον ενοχλεί για κάτι συγκεκριμένο, ίσως δεν έχει αντίπαλο.

Για όλες τις υπόλοιπες χρήσεις  θεωρώ ότι υπάρχουν καλύτερες και οικονομικότερες λύσεις. Μη μου πεις να στις αναφέρω.

3 hours ago, music_lover said:

Αγαπητέ συμπολίτη Σαλονικιέ, ας μην παραβλέψουμε το γεγονός ότι όταν μιλάμε για συνολική απόδοση μιας οθόνης σε αυτήν συμπεριλαμβάνουμε και την απόδοση της σε HDR.

Αυτά που κάνουν οι φίλοι παραπάνω διορθώνουν αυτό που βλέπουν και χαλάνε αυτό που δεν μπορούν να τσεκαρουν.

Το ενοχλητικό είναι ότι αυτές οι μικρό επεμβάσεις πχ κατεβάζοντας λίγο το κόκκινο για να διορθώσεις το red tint, λειτουργούν πολύ καλά κυρίως στα 5 figures επαγγελματικά μόνιτορ, τα οποία ούτως ή άλλως καλιμπραρονται και μέρα παρά μέρα με άλλο πιο advanced τρόπο που δεν είναι με manual ρυθμίσεις.

Σπάνια βρίσκεις "οικονομικό" linear panel, άντε κάνα eizo της σειράς color edge.

Παρακάτω "θαύμασε" OLED χωρίς καμία επέμβαση στην εικόνα από εμένα, πέρα απο κάποια πολύ βασικά, vivid mode, sports mode και filmmaker mode, το οποίο έχει το λιγότερο λάθος (και πάλι λάθος είναι απλά λιγότερο). Το βρήκες; Μάλλον θα κατάλαβες οτι δεν είναι απλά τα πράγματα, ειδικά όταν δεν γνωρίζουμε τι κάνουμε.

Αν βάλω ένα τσιρότο σε μια πληγή που είναι για ράψιμο και πιω όλο μου το γάλα το βράδυ, λες το πρωί να σηκωθώ περδικι;

Φυσικά άμα δεν μας ενοχλει και δεν το παρατηρούμε, είμαστε ευτυχισμένοι και δεν ασχολούμαστε παραπάνω.

Μετά παραπονιέστε κάποιοι για banding και 1002 αλλά artifacts.

Στην πραγματικότητα είναι ακόμα χειρότερα αφού τα έβγαλα πρόχειρα με auto στην κάμερα και όλες φαίνεται να έχουν καλό μαύρο, πράγμα που στην πραγματικότητα δεν ισχύει.

Και δεν δείχνουν τα προβλήματα  του gamma που είναι ακόμα πιο σημαντικά.

Spoiler

image.jpeg.f1c9e1045927a0484a09d19cc066309b.jpeg

Spoiler

image.jpeg.125a56175ab99e2350177a4809d1fa83.jpeg

Spoiler

image.jpeg.97d4012669d5652c83d9a1ae07893ba8.jpeg

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
2 ώρες πριν, prefuse είπε

Όμως αυτό προϋποθέτει να υπάρχει πρώτα μια καλή, στιβαρή βάση. Το HDR δεν είναι κάτι ξεχωριστό ή «ανώτερο» — είναι απλώς μια επέκταση του SDR. Δεν μιλάμε για το τι είναι καλύτερο, αλλά για αισθητική. Όπως ένας μουσικός δεν χρειάζεται να πατήσει όλα τα πλήκτρα ή τα τάστα για να γράψει ένα όμορφο κομμάτι — και μάλιστα κάποια μπορεί να κουράζουν κιόλας στον ήχο τους.

Είναι σαν να γυαλίζετε όλα τα μπρούτζινα και τις βρύσες του σπιτιού για να αστράφτουν, ενώ το υπόλοιπο σπίτι έχει βρώμικες επιφάνειες και το πάτωμα είναι βαθύ γκρι από τη βρωμιά και είναι κολλώδης όταν περπατάς.

Αν τώρα κάποιος θέλει απλώς να γυαλίζει κάτι για να εντυπωσιάζει κάνα Γιακουμή, πάσο — ο καθένας με τα γούστα του. Όμως αναρωτιέμαι: το μεγαλύτερο ποσοστό του χρόνου μας το περνάμε σε περιβάλλον SDR ή HDR; Ή μήπως τελικά το «σωστό» αποτέλεσμα έρχεται με γιατροσόφια, fix 58 σελίδων, για να δείξει... σωστή η κουτσή νύφη χωρίς δόντια;

Ή μήπως είναι καλύτερα να πάρει κανείς ένα απλό μόνιτορ που παίζει μια χαρά από το κουτί του, χωρίς να χάνει χρόνο ψάχνοντας στο ίντερνετ για διορθώσεις και πατέντες;

Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει σημασία τι διαλέγω εγώ. Το θεωρώ προσωπικά χάσιμο χρόνου και χρημάτων, αλλά ο καθένας κάνει την επιλογή του. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος — αρκεί να γνωρίζουμε όλα τα δεδομένα.

Για κάποιον που ενδιαφέρεται μόνο για HDR gaming στα 300€ και δεν τον ενδιαφέρει να χάσει κάποιες μέρες να ψάχνει πως θα το "διορθώσει" ή πιο σωστά να μην τον ενοχλεί για κάτι συγκεκριμένο, ίσως δεν έχει αντίπαλο.

Για όλες τις υπόλοιπες χρήσεις  θεωρώ ότι υπάρχουν καλύτερες και οικονομικότερες λύσεις. Μη μου πεις να στις αναφέρω.

Αυτά που κάνουν οι φίλοι παραπάνω διορθώνουν αυτό που βλέπουν και χαλάνε αυτό που δεν μπορούν να τσεκαρουν.

Το ενοχλητικό είναι ότι αυτές οι μικρό επεμβάσεις πχ κατεβάζοντας λίγο το κόκκινο για να διορθώσεις το red tint, λειτουργούν πολύ καλά κυρίως στα 5 figures επαγγελματικά μόνιτορ, τα οποία ούτως ή άλλως καλιμπραρονται και μέρα παρά μέρα με άλλο πιο advanced τρόπο που δεν είναι με manual ρυθμίσεις.

Σπάνια βρίσκεις "οικονομικό" linear panel, άντε κάνα eizo της σειράς color edge.

Παρακάτω "θαύμασε" OLED χωρίς καμία επέμβαση στην εικόνα από εμένα, πέρα απο κάποια πολύ βασικά, vivid mode, sports mode και filmmaker mode, το οποίο έχει το λιγότερο λάθος (και πάλι λάθος είναι απλά λιγότερο). Το βρήκες; Μάλλον θα κατάλαβες οτι δεν είναι απλά τα πράγματα, ειδικά όταν δεν γνωρίζουμε τι κάνουμε.

Αν βάλω ένα τσιρότο σε μια πληγή που είναι για ράψιμο και πιω όλο μου το γάλα το βράδυ, λες το πρωί να σηκωθώ περδικι;

Φυσικά άμα δεν μας ενοχλει και δεν το παρατηρούμε, είμαστε ευτυχισμένοι και δεν ασχολούμαστε παραπάνω.

Μετά παραπονιέστε κάποιοι για banding και 1002 αλλά artifacts.

Στην πραγματικότητα είναι ακόμα χειρότερα αφού τα έβγαλα πρόχειρα με auto στην κάμερα και όλες φαίνεται να έχουν καλό μαύρο, πράγμα που στην πραγματικότητα δεν ισχύει.

Και δεν δείχνουν τα προβλήματα  του gamma που είναι ακόμα πιο σημαντικά.

Απόκρυψη περιεχομένων

image.jpeg.f1c9e1045927a0484a09d19cc066309b.jpeg

Απόκρυψη περιεχομένων

image.jpeg.125a56175ab99e2350177a4809d1fa83.jpeg

Απόκρυψη περιεχομένων

image.jpeg.97d4012669d5652c83d9a1ae07893ba8.jpeg

Δεν χρειάζεται να το πολυαναλύουμε ρε συ. Η Xiaomi έχει 1000+ dimming zones. Και μόνο την αύξηση της αντίθεσης να βάλεις στην εξίσωση αρκεί να την δώσεις το προβάδισμα έναντι οποιουδήποτε crappy edge lit monitor.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, music_lover said:

Δεν χρειάζεται να το πολυαναλύουμε ρε συ. Η Xiaomi έχει 1000+ dimming zones. Και μόνο την αύξηση της αντίθεσης να βάλεις στην εξίσωση αρκεί να την δώσεις το προβάδισμα έναντι οποιουδήποτε crappy edge lit monitor.

Εδώ είναι το λάθος, όχι στην ανάλυση. Απλά είναι τα πράγματα, έχεις καλό SDR που είναι το κυρίως μενού και που ο χρήστης θα περάσει την περισσότερη ώρα; ΟΧΙ next...

Τα dimming zones ας είναι και όσα είναι τα Pixel.. από την στιγμή που είναι ΜΌΝΟ για χρήση HDR και το HDR ΑΠΑΙΤΕΊ να είμαστε σε απόλυτο σκοτάδι, για να μην είναι το μόνιτορ σκοτεινό...μαπα το καρπούζι

Εκτός και αν όπως έγραψα, ζούμε μόνο σε HDR περιβάλλον και έχουμε το μόνιτορ μόνιμα στο σκοτάδι ενός υπόγειου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, prefuse είπε

Εδώ είναι το λάθος, όχι στην ανάλυση. Απλά είναι τα πράγματα, έχεις καλό SDR που είναι το κυρίως μενού και που ο χρήστης θα περάσει την περισσότερη ώρα; ΟΧΙ next...

Τα dimming zones ας είναι και όσα είναι τα Pixel.. από την στιγμή που είναι ΜΌΝΟ για χρήση HDR και το HDR ΑΠΑΙΤΕΊ να είμαστε σε απόλυτο σκοτάδι, για να μην είναι το μόνιτορ σκοτεινό...μαπα το καρπούζι

Εκτός και αν όπως έγραψα, ζούμε μόνο σε HDR περιβάλλον και έχουμε το μόνιτορ μόνιμα στο σκοτάδι ενός υπόγειου.

Αν το HDR είναι καλό εκεί που θέλω, πραγματικά δεν δίνω δεκάρα αν θα δείχνει καλά σε SDR ο chrome, το office και η επιφάνεια εργασίας των windows. Εγώ το έχω μόνιμα ανοιχτό το HDR (βαρέθηκα το άνοιξε κλείσε του HDR και του Local Dimming) με ότι "παραχωρήσεις" κάνω στην καθημερινή χρήση, μόνιμα ανοιχτό και το RTX HDR που κάνει τίμια δουλειά σε SDR περιεχόμενο και είμαι πλήρως ικανοποιημένος. Πήρε και μαξ 10 λεπτά το παραπάνω "fix" που ποσταρα, όχι μέρες και για τα 319€ που κόστισε το monitor περνάω ζάχαρη. Τώρα όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ, δεν είμαι ούτε επαγγελματίας ούτε έχω απαιτήσεις που στην τελική ίσως δεν τις δω και ποτέ στο μάτι μου, αλλά ΟΚ έτσι είμαι εγώ δεν ισχύει για όλους αυτό προφανώς.

Επεξ/σία από iazriel
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, prefuse είπε

Σιγά την σοβαρή δουλειά που κάνουμε σε SDR ώστε να το θεωρούμε σημαντικό. Βίντεο στο youtube βλέπουμε, ms office, web serfing κτλ κτλ..

• Like 1
Δημοσ.
Στις 1/7/2025 στις 11:25 ΜΜ, iazriel είπε

image.png.26df3ea7c293f90c83e09b0b523f869a.png

image.png.2e4f5a95455e184665ceda5684db9c46.png

image.png.d1d14749a0bda753d6c817cfd416bcf7.png

Στο blue color channel πειράζεις το gamma αναλόγως αν προτιμάς το χρώμα θερμό ή ψυχρό. Εγώ το έχω να τείνει λίγο προς το θερμό για τα γούστα μου αλλά και μέχρι 1.22 είμαι καλά, μετά μπλεδίζει πολύ.

Ξαναλέω, calibration με το μάτι αλά μπακαλίστ, αλλά η δουλειά έγινε.

Μακάρι να πέτυχε η διόρθωση. Σαν γενικότερο σχόλιο πάντως, εμμένω στην άποψή μου ότι αν κάποιος σκοπεύει να καλιμπράρει χωρίς όργανο πρέπει να εμπιστευτεί μόνο test patterns και τα μάτια του σε πλήρες σκοτάδι. Ενώ οι αλλαγές που θα κάνει να είναι οι ελάχιστες δυνατές για να μην διογκώσει άλλα προβλήματα.

Π.χ. το gamma θα το ανέβαζα μέχρι εκεί που κορυφαίες υλοποιήσεις όπως το Horizon Zero Dawn δείχνουν καλά χωρίς να χρειάζεται να πειράξεις in-game settings. Κάπου κοντά στο 1.10. Όσον αφορά το red tint σε HDR είναι λιγότερο έντονο όπως έχουν επιβεβαιώσει και reviewers με white color temp κάπου στα 6100K. Οπότε θα πρότεινα μόνο διόρθωση του red gamma ή μόνο ένα κλικ κάτω στο brightness του κόκκινου για να μην χαλάσουν αλλού τα γκρίζα.

Σχετικά με το red tint σε SDR υπάρχει και άλλη λύση για win11 όμως. Βάζεις native color space και από τα windows πας: δεξί κλικ στο desktop -> display settings ->color profile -> automatically manage color for apps "ON". Ουσιαστικά τα win διαβάζουν από το EDID τις native RGB συνταταγμένες του monitor και κόβουν όσο χρώμα χρειάζεται(desaturation). Σε HDR δεν κάνει τίποτα, οπότε βλέπεις τα ίδια με πριν.

Είναι ακριβώς η λύση που προτείνει ο παρακάτω reviewer αλλά μέσω third party app. Από το 05:34 και μετά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...