Προς το περιεχόμενο

XIAOMI Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, just getting started είπε

Εντωμεταξύ φαίνεται ότι πρακτικά λύνουν όποια hardware έλλειψη είχε το προηγούμενο μοντέλο.

Και πρακτικά στην ίδια τιμή, μπράβο.

Ακόμα και hyperOS έβαλαν.

Δεν έχει σημασία πια, γιατί θα μπορεί να πάρει update με το USB hub που θα έχει.

Βέβαια αυτό προϋποθέτει ότι θα λύνουν τα θέματα, ή θα θέλουν να λύνουν τα όποια θέματα…

• Like 1
  • Απαντ. 885
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 23/7/2025 στις 11:05 ΠΜ, dimoskoutr είπε

Μέχρι να το λούσουν με το firmware πάλι. Αντε βρε τους μπουμπούνες που πυροβόλησαν τα πόδια τους με το firmware τους. Στο μεταξύ κάπου πήρε το μάτι μου οθόνη που κάνει firmware update μέσω display port.

Στις 23/7/2025 στις 3:26 ΜΜ, dimoskoutr είπε

Βέβαια αυτό προϋποθέτει ότι θα λύνουν τα θέματα, ή θα θέλουν να λύνουν τα όποια θέματα…

Πρόσφατο red tint σε QD-OLED(δεξιά) από το reddit. IPS στα αριστερά.

Υπάρχει θέμα με τα wide gamut monitors. Δεν μετράνε στα όργανα και δεν καταγράφονται στην κάμερα όπως δείχνουν στο μάτι.

Απ' ότι φαίνεται το red tint bug του xiaomi είναι υπερδιογκωμένο. Φαίνεται και στο μάτι αλλά είναι πολύ πιο ήπιο απ' ότι δείχνει στην κάμερα. Μάλλον γι αυτό η Xiaomi δεν ασχολείται και οι περισσότεροι δεν το αντιλαμβάνονται. Αν τραβήξω φωτό από κοντά η εικόνα φαίνεται κατάλευκη με μια μικρή δόση κόκκινου/κίτρινου. Αν όμως πιάσω και κάποιο άλλο πολύ φωτεινό λευκό αντικείμενο με την κάμερα στο auto δείχνει σαν αίμα.

Αλλού είναι για μένα το σοβαρότερο πρόβλημα. Στο ότι δεν δίνουν software για να τα ρυθμίζεις όλα από 'κει.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν οι περισσότεροι δεν το αντιλαμβάνονται εγώ που έχω δεύτερη οθόνη δίπλα μια lg 4k όχι τίποτα ιδιαίτερο αλλά οκ στα χρώματα της, την πρώτη φορά που άνοιξα την xiaomi κατάλαβα κατευθείαν ότι κοκκινίζει. Ίσως αν την είχα μόνη της να μην χαμπάριαζα. Πάντως το ότι πρέπει να γυρίζεις σε energy saver και μετά σε standard mode κάθε φορά και μετά να φεύγει το red tint είναι από τα άγραφα και θεωρώ ότι σε λίγα χρόνια θα είναι συλλεκτική η οθονουλα μας. 😂

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dimoskoutr είπε

Δεν ξέρω αν οι περισσότεροι δεν το αντιλαμβάνονται εγώ που έχω δεύτερη οθόνη δίπλα μια lg 4k όχι τίποτα ιδιαίτερο αλλά οκ στα χρώματα της, την πρώτη φορά που άνοιξα την xiaomi κατάλαβα κατευθείαν ότι κοκκινίζει. Ίσως αν την είχα μόνη της να μην χαμπάριαζα. Πάντως το ότι πρέπει να γυρίζεις σε energy saver και μετά σε standard mode κάθε φορά και μετά να φεύγει το red tint είναι από τα άγραφα και θεωρώ ότι σε λίγα χρόνια θα είναι συλλεκτική η οθονουλα μας. 😂

Πρέπει να είσαι σίγουρος ότι η LG είναι ακριβώς 6500K. Συνήθως δεν είναι. Τα LED έχουν την τάση να μπλεδίζουν. Οπότε με τη σύγκριση το πρόβλημα θα δείχνει ακόμα εντονότερο.

Κοκκινοκίτρινη απόκλιση υπάρχει στο xiaomi και μάλιστα είναι από τα ηπιότερα λάθη που έχω δει σε monitor αυτής της τιμής. Δεν είπα ότι δεν υπάρχει. Απλά δεν πρέπει να είναι τόσο ακραία όσο τη μετράνε διάφοροι. Στο HDR πάντως όλοι ανεξαιρέτως μετράνε μικρότερο tint.

Αυτό που κάνεις με το energy saver μπορείς να το γλιτώσεις. Το περιέγραψα πριν εδώ.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Πρέπει να είσαι σίγουρος ότι η LG είναι ακριβώς 6500K. Συνήθως δεν είναι. Τα LED έχουν την τάση να μπλεδίζουν. Οπότε με τη σύγκριση το πρόβλημα θα δείχνει ακόμα εντονότερο.

Κοκκινοκίτρινη απόκλιση υπάρχει στο xiaomi και μάλιστα είναι από τα ηπιότερα λάθη που έχω δει σε monitor αυτής της τιμής. Δεν είπα ότι δεν υπάρχει. Απλά δεν πρέπει να είναι τόσο ακραία όσο τη μετράνε διάφοροι. Στο HDR πάντως όλοι ανεξαιρέτως μετράνε μικρότερο tint.

Αυτό που κάνεις με το energy saver μπορείς να το γλιτώσεις. Το περιέγραψα πριν εδώ.

Α αυτό με το red tint σε sdr mode μέσα από τα win11 δεν το δοκίμασα, δεν είδα την ανάρτηση σου, ήμουν διακοπές τότε. 😁 Για να κάνω μια δοκιμή να δω τι παίζει…

Δημοσ.
20 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Αυτές τις οδηγίες που έβαλες εκεί τις ακολούθησα αλλά δεν υπάρχει πουθενά επιλογή για automatically manage color for apps στα windows 11 που έχω. Βλέπω ότι και σε άλλους είναι missing. Άμα βρίζω μετά την MS…😤

Δημοσ.
2 ώρες πριν, thanosAIAS είπε

Γιατί οχι και σε 32 ιντσες; Ανάρπαστο θα γίνει!

Καλά άμα έβγαινε σε 32" θα έκανα προπαραγγελία χωρίς να δω ούτε review.

• Haha 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Αυτές τις οδηγίες που έβαλες εκεί τις ακολούθησα αλλά δεν υπάρχει πουθενά επιλογή για automatically manage color for apps στα windows 11 που έχω. Βλέπω ότι και σε άλλους είναι missing. Άμα βρίζω μετά την MS…😤

https://pureinfotech.com/enable-new-auto-color-management-acm-windows-11/

spacer.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Ρε ξέρω που υποτίθεται ότι είναι αλλά έλα που δεν είναι! Τα δύο τελευταία switches αυτής της καρτέλας δεν υπάρχουν καν σε μένα. Καλό ε; Φυσικά είμαι στην τελευταία έκδοση των win11 και των drivers της κάρτας. Δεν το ψάχνω, ήδη έχω ψάξει πολύ για την ρημάδα την οθόνη μην την πετάξω από κανένα μπαλκόνι!

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε εμενα το acm ειναι στo color management και μονο οταν εχω το hdr on . Λογικα ο απο πανω εχει αλλη  εκδοση windows ?

Screenshot2025-07-28010110.png.93dc2e3624d9a18ac9be4dc9b5a5378c.png

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Εμένα μου το βγάζει και με κλειστό HDR. Βασικά για SDR(sRGB) προορίζεται. Το λέει κιόλας.

colormanagement.png.f795db35896e8dc40208ba7d81cc1e45.png

Aπο οτι εχω καταλαβει προοριζεται για sdr οταν εχεις hdr on αλλιως δεν εχει νοημα η υπαρξη του. 

Οταν λες κλειστο hdr απο το μονιτορ η απο τα windows?

Το μονιτορ σου ειναι σε hdr παντως συμφωνα με την φωτο που ανεβασες 

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Aπο οτι εχω καταλαβει προοριζεται για sdr οταν εχεις hdr on αλλιως δεν εχει νοημα η υπαρξη του. 

Οταν λες κλειστο hdr απο το μονιτορ η απο τα windows?

Διαβάζει τις RGB συντεταγμένες του monitor ώστε να ξέρει τι χρώμα να κόψει σε monitors που δεν έχουν factory calibration για sRGB. Έτσι μπορείς να έχεις το xiaomi σε native color space με ελεύθερα τα color temp και gamma χωρίς υπερκορεσμό. Όντως το sRGB mode και το native+standard color temp+auto color management δείχνουν πολύ κοντά.

5 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Το μονιτορ σου ειναι σε hdr παντως συμφωνα με την φωτο που ανεβασες 

Έχει απλά ένα profile περασμένο για όταν ανοίξω το HDR.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Διαβάζει τις RGB συντεταγμένες του monitor ώστε να ξέρει τι χρώμα να κόψει σε monitors που δεν έχουν factory calibration για sRGB. Έτσι μπορείς να έχεις το xiaomi σε native color space με ελεύθερα τα color temp και gamma χωρίς υπερκορεσμό. Όντως το sRGB mode και το native+standard color temp+auto color management δείχνουν πολύ κοντά.

Έχει απλά ένα profile περασμένο για όταν ανοίξω το HDR.

Aν κλεισω hdr παπαλα η επιλογη σε εμενα 

Screenshot2025-07-28205029.png.a557ab5adc0abcfd8d484e0c28f1e46c.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...