Προς το περιεχόμενο

XIAOMI Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, pirmen56 είπε

Το SYNC BRAVE που βλέπετε στο video είναι μια macro που στέλνει το πλήκτρο space όσο ταχύτερα γίνεται σε όλα τα instances του Brave browser που βρίσκει ανοιγμένα εκείνη τη στιγμή. Το ίδιο και το SYNC MPCBE.

Ναι ρε το καταλαβα ,απλα εγω το βλεπω σε chrome θα το δω.σε brave μηπως απο εκει ειναι η διαφορα. Δεν λεω για τις διαφορες msi με xiaomi λεω για το δικο μου με το msi στην σκηκη με τις χελωνες

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Απαντ. 961
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Ναι ρε το καταλαβα ,απλα εγω το βλεπω σε chrome θα το δω.σε brave μηπως απο εκει ειναι η διαφορα. Δεν λεω για τις διαφορες msi με xiaomi λεω για το δικο μου με το msi στην σκηκη με τις χελωνες

Και στο Πλαίσιο που είχαν το LG UltraGear 27GS95QE-B παρόμοια συμπεριφορά είδα. Δεν κοίταξα όμως σε τι mode έπαιζε.

Αυτό είναι το QD-OLED που σου έλεγα. Ψιλομέτριο βέβαια.

https://www.rtings.com/monitor/reviews/lg/27gs95qe-b

Δημοσ.
Μόλις τώρα, pirmen56 είπε

Και στο Πλαίσιο που είχαν το LG UltraGear 27GS95QE-B παρόμοια συμπεριφορά είδα. Δεν κοίταξα όμως σε τι mode έπαιζε.

Αυτό είναι το QD-OLED που σου έλεγα. Ψιλομέτριο βέβαια.

https://www.rtings.com/monitor/reviews/lg/27gs95qe-b

Δεν ειναι qd oled ρε αυτο ,woled ειναι. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, pirmen56 είπε

Το 'χα δει κάπου ως QD. Τέσπα. Γι αυτό είχε μέτρια χρώματα. Τώρα κατάλαβα.

Γραφει κατι στο rtings που αμα το διαβασεις πεταχτα νομιζεις οτι λεει οτι ειναι qd oled αλλα λεει αλλο. Ισως ετσι να την ειχες πατησει

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
.
11 hours ago, pirmen56 said:
11 hours ago, prefuse said:

αφού ποτέ δεν τα δεις αυτά σε κανονικά games και ταινίες

Τα έχω ήδη δει.

Που τα έχετε δει κύριος; Σας τα έδωσε παράνομα το Jennifer? 

Κοίτα αν πιστεύεις ότι λέγοντας ψέματα, δεν μεγαλώνει η μύτη αλλά το εργαλείο... Θα σε απογοήτευσω διότι ο φίλος μου ο Μάνθος, που το προσπαθούσε χρόνια πριν από σένα, δεν τα κατάφερε.. και ξεβρακώθηκε τσάμπα.. 😛

Short answer up front: I could not find any authoritative, developer-published HDR mastering metadata that exceeds 4,000 nits for a shipped game (i.e. MaxCLL/MaxFALL > 4,000 nits). What does exist is a sizeable set of modern HDR games that either (A) use 4,000 nits as their peak / default HDR target, or (B) expose in-game sliders that let you pick values up to 4,000 nits (or show step values that include 3,000 nits). HDR standards technically allow up to 10,000 nits, but in practice games and consoles most commonly target 1,000 or 4,000 nits.

Short conclusion & recommendation

If your requirement is “games with mastered HDR metadata that truly exceed 4000 nits (i.e. MaxCLL > 4000 as an authoritative, published value)”, I could not find developer-published confirmations of shipped games that reliably exceed 4,000 nits. The HDR ecosystem can represent up to 10,000 nits (HDR10 spec), but actual game builds almost universally target ≤4,000 nits in practice. 

If you want a practical list of titles that use 4,000 nits as their peak target or expose 4,000 nits via an in-game slider, see the table above (Resident Evil remakes, Dead Space Remake, Horizon Forbidden West, Forza entries, etc.). Those are the titles most frequently referenced in HDR discussions and calibration guides as hitting or using 4,000 nits. 

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.

@pirmen56 θελω να κανεις ενα τεστ αμα εχεις ορεξη και χρονο ,θελω να τραβηξεις το ιδιο βιντεο αλλα να εχεις σαν κυριο μονιτορ το Msi 

18 ώρες πριν, Tambas91 είπε

Πάντως ο βασιλιάς των οθονών φαίνεται έτσι IMG_4993.jpeg.59830682c7385131e2f9070c78860f84.jpeg

τώρα από qd δε περιμένω και πολλά :P

Εδώ είσαι παιχταρά μου

image.png.5b4f835e8d3fb2ba9ce5705a47f8ca6d.png

Spoiler

ντιλι ντιλι το καντηλι :P

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Agent_Orange είπε

Να βάλω και εγώ απο την CRT μου 

image.png.043cc45266dc42222ba210bb7b7fa9ab.png

Δεν πας να βαλεις κανα κομματι των Tool στο αφιερωμα καλυτερα;

• Haha 3
Δημοσ.

Μην λέμε τα ίδια και τα ίδια. Το βίντεο επίτηδες είναι σκοτεινό και προσαρσμοσμένο στη φωτεινότητα της φωτεινότερης οθόνης στην φωτεινότερη σκηνή για να φανούν σχετικές διαφορές μεταξύ των οθονών. Γι αυτό και στη σκηνή με τον μαύρο άντρα δείχνουν το ίδιο. Γι αυτό και στα starfileds το MSI είναι φωτεινότερο.

Αυτό που δεν σας δείχνουν οι επαγγελματίες reviewers (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως ο Stop the FOMO) για να σας κοροϊδέψουν προς όφελος LG και Samsung.

Πάντως είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος πόσο ζωντανά χρώματα και πόσο έντονο contrast αποκτά ένα IPS με quantum dot layer και mini LED backlight. Ειδικά αν πιστεύει ότι η εικόνα βγαίνει από τα λεφτά που πληρώνεις και όχι από την υποκείμενη τεχνολογία.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

Spoiler

Εγώ στο δικό μου δεν άντεξα να το κοιτάω πάνω από λίγα δευτερόλεπτα μετά τυφλώθηκα

Spoiler

Η γνώμη σου θα μετρήσει αφού τελειώσεις τα πιτσιποπακια...

• Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, pirmen56 said:

Αυτό που δεν σας δείχνουν οι επαγγελματίες reviewers (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως ο Stop the FOMO) για να σας κοροϊδέψουν προς όφελος LG και Samsung.

Να ρωτήσω κάτι;
Όταν κάποιος βλέπει ένα AI demo τύπου Dolby HDR της Jennifer Gala —που δεν έχει καμία σχέση με πραγματικό HDR grading, με metadata, με mastering monitor, ούτε με το πώς γίνεται το tone mapping σε επαγγελματικά workflows— τότε ποιον ακριβώς κοροϊδεύει; Τους επαγγελματίες που ξέρουν πώς λειτουργεί το HDR pipeline, ή τον εαυτό του;

Γιατί το HDR grading δεν είναι θέμα “φωτεινής σκηνής” ή “πιο φωτεινής οθόνης”. Είναι θέμα target mastering luminance, EOTF, tone mapping behavior και color volume management. Αν δεν ξέρεις τι EOTF ακολουθεί η κάθε οθόνη, ποιο είναι το tone mapping roll-off της και ποια τα metadata (MaxCLL, MaxFALL), τότε κάθε “σύγκριση” που κάνεις με YouTube demos είναι απλώς οπτικό placebo.

Ειδικά όταν βλέπεις HDR σε browser όπως ο Brave, όπου:

δεν υπάρχει υποστήριξη για HDR passthrough,

το video γίνεται tone mapped σε SDR ή pseudo-HDR,

το χρωματικό προφίλ και το gamma περνούν από OS-level conversion,
τότε ό,τι βλέπεις δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματική συμπεριφορά της οθόνης σε HDR περιβάλλον.

Αν ήθελες να κάνεις σοβαρή σύγκριση OLED vs Mini LED, θα χρειαζόταν τουλάχιστον:

1. Να έχεις HDR source με σωστά metadata (όχι AI-generated demo).

2. Να το δεις μέσω player που υποστηρίζει HDR passthrough (όπως madVR, DaVinci Resolve, ή hardware player).

3. Να διασφαλίσεις ότι και οι δύο οθόνες είναι ρυθμισμένες για το ίδιο EOTF target (BT.2100 PQ, π.χ. 1000 nits).

Τότε, και μόνο τότε, μπορείς να μιλήσεις για “contrast”, “χρώματα” και “φωτεινότητα”.

Αλλιώς, η “διαφορά” που βλέπεις είναι αποτέλεσμα tone mapping του browser, όχι της τεχνολογίας της οθόνης. Και το μόνο που αποδεικνύει είναι πόσο εύκολα μπορεί να παραπλανήσει ένα AI demo κάποιον που δεν ξέρει πώς λειτουργεί το HDR pipeline.

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.

Ξέχασες να ρωτήσεις το AI για το σώβρακο που φόραγα κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Όλο και κάποια συσχέτιση θα βρει με το HDR και το τελικό αποτέλεσμα.

• Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 minutes ago, pirmen56 said:

Ξέχασες να ρωτήσεις το AI για το σώβρακο που φόραγα κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Όλο και κάποια συσχέτιση θα βρει με το HDR και το τελικό αποτέλεσμα.

Την ξέρεις την έκφραση είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα..

Εγώ την βάζω με επιχειρήματα, να "ξεβρακωνει" όσους παραπληροφόρουν απλόχερα..

εσύ με ai HDR demo, προσπαθείς να "αποδείξεις" και να πείσεις για τα πιστεύω σου χωρίς καμία επιστημονική βάση και χωρίς βασικές γνώσεις, όπως ακριβώς και οι YouTubers που παρακολουθείτε.

Καλή συνέχεια, 

Επεξ/σία από prefuse
  • Confused 1
Δημοσ.
Στις 7/10/2025 στις 4:30 ΜΜ, akoinonitos είπε

@pirmen56 θελω να κανεις ενα τεστ αμα εχεις ορεξη και χρονο ,θελω να τραβηξεις το ιδιο βιντεο αλλα να εχεις σαν κυριο μονιτορ το Msi 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Όταν θα τις ξαναστήσω για τα υπόλοιπα και μου μείνει χρόνος, εντάξει.

Έχω όμως την περιέργεια τι περιμένεις να δεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...