Προς το περιεχόμενο

XIAOMI Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, socper είπε

Καλησπέρα.

Τελικά την πήρα κι εγώ, αν και φοβόμουν μη βγάλει πρόβλημα. Ευτυχώς όλα καλά (1.07 firmware).

Διάβασα από την αρχή το νήμα, για να πάρω μια ιδέα αναφορικά με τις ρυθμίσεις. Για gaming χρηση νομίζω είναι ξεκαθαρα τα πράγματα. Απλώς ήθελα να σας ρωτήσω τι σετάρισμα προτείνεται για desktop χρήση, ώστε να μην κουράζει μετα από λίγο τα μάτια. 

Ευχαριστώ

Με γεια!. Καλοδούλευτη. Για Desktop απλά βάζεις sRGB και φωτεινότητα στο 8%(κάπου 120nits) για δωμάτιο με φως. Το σχετικά θερμό λευκό της δεν κουράζει.

Btw, η έκδοση firmware δεν επηρεάζει το color temp. Ενώ στο reddit κάπου διάβασα ότι η Xiaomi δεν το θεωρεί καν bug γιατί είναι φυσιολογική συμπεριφορά της quantum dot τεχνολογίας αυτή η ροπή προς το κόκκινο όπως καταγράφεται από χρωματόμετρα. Υπάρχει πάντως τόσο στην 1.06 όσο και στην 1.07 ένα πραγματικό bug που κάνει τα χρώματα έντονα κόκκινα και τα απορρυθμίζει(κάψιμο αποχρώσεων κτλ.). Μου συνέβη 2 φορές και λύθηκε με factory reset.

Πάντως, αυτό το θερμό λευκό υπάρχει και στο νεότερο μοντέλο τους G pro 27Q. Σε κάποιες φωτό κινέζων αγοραστών φαίνεται κοκκινωπό(το έδειξα πριν) ενώ σε άλλες λευκό, απλά όχι ψυχρό που είναι τα 6500K. Κάπως έτσι* την αντιλαμβάνομαι με το μάτι.

*

Spoiler

1746718938_6357167_s828_622wh!540x5400.j

• Απαντ. 865
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Με γεια!. Καλοδούλευτη. Για Desktop απλά βάζεις sRGB και φωτεινότητα στο 8%(κάπου 120nits) για δωμάτιο με φως. Το σχετικά θερμό λευκό της δεν κουράζει.

Btw, η έκδοση firmware δεν επηρεάζει το color temp. Ενώ στο reddit κάπου διάβασα ότι η Xiaomi δεν το θεωρεί καν bug γιατί είναι φυσιολογική συμπεριφορά της quantum dot τεχνολογίας αυτή η ροπή προς το κόκκινο όπως καταγράφεται από χρωματόμετρα. Υπάρχει πάντως τόσο στην 1.06 όσο και στην 1.07 ένα πραγματικό bug που κάνει τα χρώματα έντονα κόκκινα και τα απορρυθμίζει(κάψιμο αποχρώσεων κτλ.). Μου συνέβη 2 φορές και λύθηκε με factory reset.

Πάντως, αυτό το θερμό λευκό υπάρχει και στο νεότερο μοντέλο τους G pro 27Q. Σε κάποιες φωτό κινέζων αγοραστών φαίνεται κοκκινωπό(το έδειξα πριν) ενώ σε άλλες λευκό, απλά όχι ψυχρό που είναι τα 6500K. Κάπως έτσι* την αντιλαμβάνομαι με το μάτι.

*

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

1746718938_6357167_s828_622wh!540x5400.j

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Να υποθέσω local dimming off; Τις περισσοτερες φορές δουλεύω βράδυ με το φωτιστικό του γραφείου μόνο, δηλαδή με ημίφως. Πρέπει να το αναθεωρήσω μάλλον αυτό.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, socper είπε

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Να υποθέσω local dimming off; Τις περισσοτερες φορές δουλεύω βράδυ με το φωτιστικό του γραφείου μόνο, δηλαδή με ημίφως. Πρέπει να το αναθεωρήσω μάλλον αυτό.

Το local dimming πέρα από τα artifacts που δεν είναι πολλά σε light mode(κλασική χρήση) αλλάζει τη φωτεινότητα. Τη μια στιγμή βλέπεις ένα σκοτεινό βίντεο και δείχνουν όλα ΟΚ και μετά πας να διαβάσεις ένα άρθρο στην wiki και στραβώνεσαι. Καλύτερα off αρκεί να υπάρχει τόσο φως όσο να μετριάζει το light bleed του IPS. Βέβαια οι περισσότεροι όταν διαβάζουν κάτι(site, κείμενα, δουλειά κτλ.) συνήθως έχουν φως στο δωμάτιο.

• Like 1
Δημοσ.

Γεια σας παιδιά. Γνωρίζετε αν έχει κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά η οθόνη με το βελτιωμένο firmware που διορθώνει το red tint; Μου φαίνεται ωραία περίπτωση αλλά τα αρνητικά της δεν είναι αμελητέα.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Psyber είπε

Γεια σας παιδιά. Γνωρίζετε αν έχει κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά η οθόνη με το βελτιωμένο firmware που διορθώνει το red tint; Μου φαίνεται ωραία περίπτωση αλλά τα αρνητικά της δεν είναι αμελητέα.

Η msystems έχει με το 1.07. Δεν είναι σίγουρο ότι το διορθώνει. Με το 1.08  δεν έχει έρθει Ελλάδα ακόμη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Η msystems έχει με το 1.07. Δεν είναι σίγουρο ότι το διορθώνει. Με το 1.08  δεν έχει έρθει Ελλάδα ακόμη.

Δεν ειναι στανταρ αυτο ,και φιλος πηρε 2 απο msystems και ηταν με το 1.06 ,δεν ξερω τι κανουν και βγαινουν τοσο  μπερδεμενα τα firmware. Μαλλον ξανα πουλανε επισκευασμενα?

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Δεν ειναι στανταρ αυτο ,και φιλος πηρε 2 απο msystems και ηταν με το 1.06 ,δεν ξερω τι κανουν και βγαινουν τοσο  μπερδεμενα τα firmware. Μαλλον ξανα πουλανε επισκευασμενα?

Μπορεί να είχαν μείνει μερικά στοκ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Retromaniac είπε

Μπορεί να είχαν μείνει μερικά στοκ.

Αφου ρε συ πριν μηνες επαιρναν καποιοι με 1.07 και προσφατα πηρε φιλος 2 φορες με 1.06 

Τι να πω ,κανονικα τα 1.06 θα επρεπε να εχουν εξαντληθει προπολλου

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ.

Firmware update χειροκίνητα (όπως π.χ. στα motherboards) δεν υποστηρίζεται;
Μόλις τώρα είδα στα specs πως δεν διαθέτει USB port(s) όπως τα περισσότερα monitors. Κρίμα, θα έλυνε το πρόβλημα των κατόχων στους οποίους τυχαίνει κομμάτι από την παρτίδα με το ελαττωματικό firmware. Και για την εταιρεία όμως, αποτελεί θέμα: Επιστροφές, ανακυκλώσεις κ.λπ. Στοιχίζουν αυτά...

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Psyber είπε

Όλες οι εκδόσεις έχουν το red tint. Η 1.08 δεν ξέρουμε καν αν υπάρχει. Πρακτικά δείχνει όπως στο απο κάτω video όσο το κινητό τηλέφωνο καταγράφει color temp περίπου στα 6000K(CCT=6000). Δηλαδή, δεν είναι τόσο έντονο και τόσο άμεσα αντιληπτό. Ειδικά σε HDR τα έντονα λευκά στα βίντεο δεν έχουν θέμα. Ανάλογα με το APL το MU μέτρησε έως και >6500K λευκό. Το εμφανές bug είναι όταν αλλάζει πηγή σε HDR(1.07) και το temp πέφτει στα ~4200K.

Spoiler

Για μένα το βίντεο που μου την "πούλησε" είναι από το παρακάτω review. Όπως το βλέπεις, φαίνεται κάτι άμεσα λάθος στην εικόνα;

Spoiler

41 λεπτά πριν, 9-11 είπε

Firmware update χειροκίνητα (όπως π.χ. στα motherboards) δεν υποστηρίζεται;
Μόλις τώρα είδα στα specs πως δεν διαθέτει USB port(s) όπως τα περισσότερα monitors. Κρίμα, θα έλυνε το πρόβλημα των κατόχων στους οποίους τυχαίνει κομμάτι από την παρτίδα με το ελαττωματικό firmware. Και για την εταιρεία όμως, αποτελεί θέμα: Επιστροφές, ανακυκλώσεις κ.λπ. Στοιχίζουν αυτά...

Επίσης το ιαπωνικό review(Jisaku Hibi) έγραφε κάπου ότι τα monitor quantum dot τεχνολογίας παρουσιάζουν προβλήματα για τα παραδοσιακά όργανα μέτρησης. Δηλαδή, δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Αν όντως η xiaomi το θεωρεί χαρακτηριστικό αυτής της τεχνολογίας δεν πρόκειται να αλλάξουν κάτι. Αφού ακόμα και στο νεότερο μοντέλο αναφέρεται από κινέζους αγοραστές παρόμοια συμπεριφορά.

https://jisakuhibi.jp/review/xiaomi-g-pro-27i-mini-led-gaming-monitor

Αναφορά σε κείμενο

Displays with wide-color technology such as quantum dots have a phenomenon called metameric failure, and even spectrometers can't accurately assess white color temperature or RGB balance with performance of about i1Pro3 (something that doesn't match).

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 17/5/2025 στις 2:31 ΜΜ, akoinonitos είπε

Εγώ το πήρα πριν 3 εβδομάδες από το συγκεκριμένο κατάστημα. Όταν ρώτησα για το firmware μου είπαν ότι δεν μπορούν να ξέρουν ποιο είναι για κάθε τεμάχιο.  Να σημειωθεί πως όταν το αγόρασα στο site τους έγραφε περιορισμένη διαθεσιμότητα. Τώρα δεν αναφέρει κάτι, οπότε ίσως έφεραν στο ενδιάμεσο και νέα κομμάτια.

Δημοσ.

@pirmen56
Ως γνώστης του αντικειμένου τι θα πρότεινες σε κάποιον που δεν καίγεται για άμεση αγορά «OLEDειδούς» monitor;
Να χτυπήσει το Xiaomi του νήματος με τις όποιες παιδικές ασθένειες ή να περιμένει τον ανταγωνισμό;
Μιλάμε πάντα για budget που δεν υπερβαίνει τα €350. Αυστηρά.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, 9-11 είπε

@pirmen56
Ως γνώστης του αντικειμένου τι θα πρότεινες σε κάποιον που δεν καίγεται για άμεση αγορά «OLEDειδούς» monitor;
Να χτυπήσει το Xiaomi του νήματος με τις όποιες παιδικές ασθένειες ή να περιμένει τον ανταγωνισμό;
Μιλάμε πάντα για budget που δεν υπερβαίνει τα €350. Αυστηρά.

Τα μεγαλύτερα θέματα του xiaomi είναι το EOTF curve και η μη υποστήριξη διαφορετικών προφίλ μεταξύ SDR και HDR. Πράγματα που περιπλέκουν το χειρισμό και αφαιρούν αρκετούς πόντους από την HDR πιστότητα. Υποκειμενικά, πειράζοντας το gamma, το φέρνεις στα μέτρα σου.

Στο local dimming κινείται σε αναμενόμενα για το κόστος(και όχι μόνο) επίπεδα με dimmάρισμα των λιγότερο φωτεινών highlights και των φωτεινών αντικειμένων σε σκοτεινό φόντο. Όπως και με inverse blooming σε γκρίζο background. Προβλήματα που μόνο οι τοπ αλγόριθμοι/chip του Asus ROG Swift PG32UQX(3000€ στο launch) λύνουν.

Όποιος δεν καίγεται άμεσα για αγορά μπορεί να περιμένει μοντέλα από MSI ή όποιον άλλο βγάλει κάτι στην Ευρώπη(έστω και Γερμανία όπως η TCL). Θα έχουν κατά 95% καλύτερα μενού και χρωματική ακρίβεια αλλά μην περιμένετε τόσο προσιτές τιμές.

• Thanks 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εγώ πάλι που έχω πολύ καιρό να μπω εδώ μέσα και έχω ξεχάσει και τι έκανα, την ανοίγω, πάει κατευθείαν το χέρι μου στο μενού standard -> power saver->standard και δεν με ενοχλεί καθόλου αυτή η κίνηση και μια χαρά χρώμα έχει μετά. Τώρα που αλλάζω και έρχεται amd κάρτα δεν ξέρω τι θα γίνει αν κάνει τίποτα περίεργο αλλά βλέπουμε. 🙃 Ούτε θυμάμαι ούτε θέλω να θυμάμαι τι παίδεμα είχα φάει με εκείνο το πρόγραμμα για που άλλαζε το color profile της οθόνης και τελικά δεν άλλαζε τίποτα. 😂

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Εγώ πάλι που έχω πολύ καιρό να μπω εδώ μέσα και έχω ξεχάσει και τι έκανα, την ανοίγω, πάει κατευθείαν το χέρι μου στο μενού standard -> power saver->standard και δεν με ενοχλεί καθόλου αυτή η κίνηση και μια χαρά χρώμα έχει μετά. Τώρα που αλλάζω και έρχεται amd κάρτα δεν ξέρω τι θα γίνει αν κάνει τίποτα περίεργο αλλά βλέπουμε. 🙃 Ούτε θυμάμαι ούτε θέλω να θυμάμαι τι παίδεμα είχα φάει με εκείνο το πρόγραμμα για που άλλαζε το color profile της οθόνης και τελικά δεν άλλαζε τίποτα. 😂

Δεν ασχολούμαι πια με όλα αυτά. Τα default χρώματα έχουν καλή ακρίβεια για σκοπούς ψυχαγωγίας και γενικά casual χρήση, τόσο σε HDR όσο και σε SDR. Μόνο σε HDR αυξάνω το gamma από το nvidia panel. Στο προηγούμενο παλιό, εντελώς ακαλιμπράριστο, μόνιτορ η εικόνα είχε εμφανώς πρασινοκίτρινινη χροιά(πολύ πιο άσχημο από red tint) και το gamma ήταν λάθος σε σημείο που έχανες λεπτομέρεια σε σκιές. Με το xiaomi δεν νιώθεις την ανάγκη να αλλάξεις κάτι πέρα από το θερμότερο λευκό. Το οποίο σε σερφάρισμα/διάβασμα είναι ξεκούραστο ενώ σε HDR δεν φαίνεται καν θερμό σε έντονα highlights, σκηνές με χιόνια κλπ..

Σχεδόν 6500K μέτρηση για average temp το rtings σε SDR. 5800K average το MUboxed. Ακόμα και στο νέο AOC VA miniLED που το rtings μέτρησε σχεδόν τέλειο σε precalibration αυτοί έβγαλαν average dE2000~=5. Όσο τα παλιά ακαλιμπράριστα VA.

Μην το ψειρίζεις άλλο. Βγάζει η AOC απίστευτα καλιμπραρισμένο VA miniLED με top HDR highlights; -> OLED ξυνισμένος: "Τίμιο μωρέ, νταξ, αλλά δεν έχει βάση."

Βγάζει η AOC το ίδιο μοντέλο με βάση σε πιο υψηλή τιμή; -> OLED ξυνισμένος: "Ναι αλλά γιατί να μην δώσεις άλλα 100€ να πας σε OLED"(HDR 400, burn-in,  text fringing κτλ.).

Δεν βρίσκεις άκρη. Οπότε κάνεις το σταυρό σου που βρήκες έστω και το xiaomi Ελλάδα και ελπίζεις να βρεθούν μελλοντικά και άλλες εταιρείες που να σπάσουν το καρτέλ. Βλέπεις η AOC δεν βρίσκει την ευτυχία στα λεφτά(ακούει τον Κούλη) και βγάζει το νέο της super-hit miniLED μόνο σε Ασία και στις ΗΠΑ μόνο διαδικτυακά μέσω Best-Buy.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...