akoinonitos Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Δεν ασχολούμαι πια με όλα αυτά. Τα default χρώματα έχουν καλή ακρίβεια για σκοπούς ψυχαγωγίας και γενικά casual χρήση, τόσο σε HDR όσο και σε SDR. Μόνο σε HDR αυξάνω το gamma από το nvidia panel. Στο προηγούμενο παλιό, εντελώς ακαλιμπράριστο, μόνιτορ η εικόνα είχε εμφανώς πρασινοκίτρινινη χροιά(πολύ πιο άσχημο από red tint) και το gamma ήταν λάθος σε σημείο που έχανες λεπτομέρεια σε σκιές. Με το xiaomi δεν νιώθεις την ανάγκη να αλλάξεις κάτι πέρα από το θερμότερο λευκό. Το οποίο σε σερφάρισμα/διάβασμα είναι ξεκούραστο ενώ σε HDR δεν φαίνεται καν θερμό σε έντονα highlights, σκηνές με χιόνια κλπ.. Σχεδόν 6500K μέτρηση για average temp το rtings σε SDR. 5800K average το MUboxed. Ακόμα και στο νέο AOC VA miniLED που το rtings μέτρησε σχεδόν τέλειο σε precalibration αυτοί έβγαλαν average dE2000~=5. Όσο τα παλιά ακαλιμπράριστα VA. Μην το ψειρίζεις άλλο. Βγάζει η AOC απίστευτα καλιμπραρισμένο VA miniLED με top HDR highlights; -> OLED ξυνισμένος: "Τίμιο μωρέ, νταξ, αλλά δεν έχει βάση." Βγάζει η AOC το ίδιο μοντέλο με βάση σε πιο υψηλή τιμή; -> OLED ξυνισμένος: "Ναι αλλά γιατί να μην δώσεις άλλα 100€ να πας σε OLED"(HDR 400, burn-in, text fringing κτλ.). Δεν βρίσκεις άκρη. Οπότε κάνεις το σταυρό σου που βρήκες έστω και το xiaomi Ελλάδα και ελπίζεις να βρεθούν μελλοντικά και άλλες εταιρείες που να σπάσουν το καρτέλ. Βλέπεις η AOC δεν βρίσκει την ευτυχία στα λεφτά(ακούει τον Κούλη) και βγάζει το νέο της super-hit miniLED μόνο σε Ασία και στις ΗΠΑ μόνο διαδικτυακά μέσω Best-Buy. Επεξ/σία 1 Ιουλίου από akoinonitos 5
music_lover Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου Μερικοί μου φαίνεται ότι ξεχνάτε πόσο κοστίζει το συγκεκριμένο monitor, να σας θυμίσω λοιπόν πως κοστίζει μόλις 300 ευρώ, ότι κουσούρια και να έχει, με 300 ευρώ δεν παίρνεις ΤΙΠΟΤΑ καλύτερο σε αυτή την ανάλυση.- 3
prefuse Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 2 hours ago, music_lover said: Μερικοί μου φαίνεται ότι ξεχνάτε πόσο κοστίζει το συγκεκριμένο monitor, να σας θυμίσω λοιπόν πως κοστίζει μόλις 300 ευρώ, ότι κουσούρια και να έχει, με 300 ευρώ δεν παίρνεις ΤΙΠΟΤΑ καλύτερο σε αυτή την ανάλυση.- Μια χαρά παίρνεις... Και με λιγότερα χρήματα. δες απλα την στάθμη του μαυρο σε SDR, καθώς και την ομοιομορφία/light bleeding/glow κτλ του πάνελ, Τα οποία θα τα βλέπει κάνεις στο 80-90% της χρήσης του μόνιτορ. Αλλά εσείς έχετε κολλήσει στο μάρκετινγκ του HDR που γενικά υπάρχουν θέματα, πόσο μάλλον σε μόνιτορ και ακόμα χειρότερα, σε περιβάλλον windows. Δεν συζητάμε ότι δεν έχει ιδιαίτερο νόημα (εκτός αν δεν το επιτρέπει ο χώρος, ή το πολύ περιορισμένο budget) να δει κάποιος (broken) HDR ταινία σε 27". Καλύτερα μια φθηνή tv ~300€ και ένα μόνιτορ των 200€. my 2 cent Επεξ/σία 1 Ιουλίου από prefuse
pirmen56 Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Το για ποιον είναι το ξύδι φαίνεται από αυτούς που παρακολουθούν θρεντ για ένα παρακατιανό υποτίθεται προϊόν αντί να αφοσιωθούν στο δικό τους αψεγάδιαστο HDR400, όσο ζει ακόμα. Δεν θυμάμαι να έκανα κανέναν mention. 1 ώρα πριν, prefuse είπε Μια χαρά παίρνεις... Και με λιγότερα χρήματα. δες απλα την στάθμη του μαυρο σε SDR, καθώς και την ομοιομορφία/light bleeding/glow κτλ του πάνελ, Το πρόβλημα που λες υπάρχει σε πολλά IPS παρόμοιου κόστους(αν αφαιρέσουμε 50-100€ από το xiaomi για το local dimming σύστημα). Αντίθετα, δεν υπάρχει π.χ. στο mini LED IPS της BenQ που φοράει τη ναυαρχίδα των panel της BOE και κοστίζει πάνω από 1000€. Άλλες απαιτήσεις έχεις με 300€ και άλλες με 1000€. Σε HDR μικρό ρόλο παίζει γιατί έχεις local dimming. Εκεί κάποια καλά μοντέλα στα οποία αναφέρεσαι με κόστος παρόμοιο του xiaomi θα έχουν μεν λιγότερο glow σε SDR αλλά πολλαπλάσιο σε HDR. Καλό μαύρο θες στις ταινίες και στα games όταν κλείνεις το φως για ατμόσφαιρα. Αν δουλεύεις ή σερφάρεις συνήθως υπάρχει κάποιο φως. Συμπερασματικά, είναι σχεδόν αδύνατο να χτυπήσεις το συγκεκριμένο xiaomi σε vfm. Η AOC το ξεπέρασε σε ποιότητα εικόνας(βασικά διέλυσε όλα τα miniLED) αλλά με σοβαρές περικοπές σε features. 2 ώρες πριν, music_lover είπε Μερικοί μου φαίνεται ότι ξεχνάτε πόσο κοστίζει το συγκεκριμένο monitor, να σας θυμίσω λοιπόν πως κοστίζει μόλις 300 ευρώ, ότι κουσούρια και να έχει, με 300 ευρώ δεν παίρνεις ΤΙΠΟΤΑ καλύτερο σε αυτή την ανάλυση.- Dell IPS των ~750€ για δουλειά. Μοντέλο 2025. https://www.rtings.com/monitor/reviews/dell/u2725qe Full Screen το παρακάτω σε ξεχωριστό παράθυρο: Cyan tint: Local dimming: Επεξ/σία 1 Ιουλίου από pirmen56
akoinonitos Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Το για ποιον είναι το ξύδι φαίνεται από αυτούς που παρακολουθούν θρεντ για ένα παρακατιανό υποτίθεται προϊόν αντί να αφοσιωθούν στο δικό τους αψεγάδιαστο HDR400, όσο ζει ακόμα. Δεν θυμάμαι να έκανα κανέναν mention. Το πρόβλημα που λες υπάρχει σε πολλά IPS παρόμοιου κόστους(αν αφαιρέσουμε 50-100€ από το xiaomi για το local dimming σύστημα). Αντίθετα, δεν υπάρχει π.χ. στο mini LED IPS της BenQ που φοράει τη ναυαρχίδα των panel της BOE και κοστίζει πάνω από 1000€. Άλλες απαιτήσεις έχεις με 300€ και άλλες με 1000€. Σε HDR μικρό ρόλο παίζει γιατί έχεις local dimming. Εκεί κάποια καλά μοντέλα στα οποία αναφέρεσαι με κόστος παρόμοιο του xiaomi θα έχουν μεν λιγότερο glow σε SDR αλλά πολλαπλάσιο σε HDR. Καλό μαύρο θες στις ταινίες και στα games όταν κλείνεις το φως για ατμόσφαιρα. Αν δουλεύεις ή σερφάρεις συνήθως υπάρχει κάποιο φως. Συμπερασματικά, είναι σχεδόν αδύνατο να χτυπήσεις το συγκεκριμένο xiaomi σε vfm. Η AOC το ξεπέρασε σε ποιότητα εικόνας(βασικά διέλυσε όλα τα miniLED) αλλά με σοβαρές περικοπές σε features. Dell IPS των ~750€ για δουλειά. Μοντέλο 2025. https://www.rtings.com/monitor/reviews/dell/u2725qe Full Screen το παρακάτω σε ξεχωριστό παράθυρο: Cyan tint: Local dimming: Οχι ρε δεν εκανες mention απλα εγραψες ειρωνικα αυτο που εγραψα για το aoc παραποιωντας το βεβαια προς το χειροτερο. Btw το xiaomi το εχω πληρωσει οπως και εσεις εκτος αν θελει καποια ειδικη προσκληση καποιος για να μπαινει στο νημα Επισης και παλι προσπαθεις για τις εντυπωσεις. Ποτε ειπα εγω παρακατιανο το xiaomi ,το αντιθετο μαλιστα εχω πει οτι για τα λεφτα τπυ δεν υπαρχει κατι καλυτερο. Το μισος σου για τις oled σε εχει τυφλωσει φιλτατε ! Γιαυτο πιες το ξιδι να συνελθεις. Επεξ/σία 1 Ιουλίου από akoinonitos 1
prefuse Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 4 hours ago, pirmen56 said: Το για ποιον είναι το ξύδι φαίνεται από αυτούς που παρακολουθούν θρεντ για ένα παρακατιανό υποτίθεται προϊόν αντί να αφοσιωθούν στο δικό τους αψεγάδιαστο HDR400, όσο ζει ακόμα. Δεν θυμάμαι να έκανα κανέναν mention. Το πρόβλημα που λες υπάρχει σε πολλά IPS παρόμοιου κόστους(αν αφαιρέσουμε 50-100€ από το xiaomi για το local dimming σύστημα). Αντίθετα, δεν υπάρχει π.χ. στο mini LED IPS της BenQ που φοράει τη ναυαρχίδα των panel της BOE και κοστίζει πάνω από 1000€. Άλλες απαιτήσεις έχεις με 300€ και άλλες με 1000€. Σε HDR μικρό ρόλο παίζει γιατί έχεις local dimming. Εκεί κάποια καλά μοντέλα στα οποία αναφέρεσαι με κόστος παρόμοιο του xiaomi θα έχουν μεν λιγότερο glow σε SDR αλλά πολλαπλάσιο σε HDR. Καλό μαύρο θες στις ταινίες και στα games όταν κλείνεις το φως για ατμόσφαιρα. Αν δουλεύεις ή σερφάρεις συνήθως υπάρχει κάποιο φως. Συμπερασματικά, είναι σχεδόν αδύνατο να χτυπήσεις το συγκεκριμένο xiaomi σε vfm. Η AOC το ξεπέρασε σε ποιότητα εικόνας(βασικά διέλυσε όλα τα miniLED) αλλά με σοβαρές περικοπές σε features. Dell IPS των ~750€ για δουλειά. Μοντέλο 2025. https://www.rtings.com/monitor/reviews/dell/u2725qe Full Screen το παρακάτω σε ξεχωριστό παράθυρο: Cyan tint: Local dimming: για οσους εχουν διακαή ποθο το HDR, μια χαρα ειναι και το xiaomi.. απλα στους περισσότερους δεν χρειάζεται..καθως θα μπορούν να παρουν ενα λίγο καλυτερο μονιτορ (σε SDR) με σαφώς λιγότερα χρήματα. αρα ναι για οσους θελουν οικονομικό HDR ειναι μια λύση το xiaomi, για ολους τους άλλους όμως, τα 100€ που θα τους εξοικονομήσουν, μπορούν να τα κάνουν κάτι αλλο. Επεξ/σία 1 Ιουλίου από prefuse
music_lover Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου 2 ώρες πριν, prefuse είπε Μια χαρά παίρνεις... Και με λιγότερα χρήματα. δες απλα την στάθμη του μαυρο σε SDR, καθώς και την ομοιομορφία/light bleeding/glow κτλ του πάνελ, Τα οποία θα τα βλέπει κάνεις στο 80-90% της χρήσης του μόνιτορ. Αλλά εσείς έχετε κολλήσει στο μάρκετινγκ του HDR που γενικά υπάρχουν θέματα, πόσο μάλλον σε μόνιτορ και ακόμα χειρότερα, σε περιβάλλον windows. Δεν συζητάμε ότι δεν έχει ιδιαίτερο νόημα (εκτός αν δεν το επιτρέπει ο χώρος, ή το πολύ περιορισμένο budget) να δει κάποιος (broken) HDR ταινία σε 27". Καλύτερα μια φθηνή tv ~300€ και ένα μόνιτορ των 200€. my 2 cent Μην μιλάμε όμως αόριστα, πρότεινε μερικά μοντέλα που είναι καλύτερα από αυτό και κοστίζουν λιγότερα ή το ίδιο.
just getting started Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου 2 minutes ago, music_lover said: Μην μιλάμε όμως αόριστα, πρότεινε μερικά μοντέλα που είναι καλύτερα από αυτό και κοστίζουν λιγότερα ή το ίδιο. Εδώ από πάνω πρότεινε να δώσει κάποιος 300 για tv + 200 για μόνιτορ = 500€ αν θέλει κάποιος να έχει εμπειρία hdr. Ενώ παράλληλα θεωρεί μεγάλο το άλμα από 200++€ στα 300€ για το Xiaomi και πως δεν αξίζει. Τι πρόταση περιμένεις εσύ να πάρεις μετά? Εγώ αυτό το AOC monitor που ανέφερε ο pirmen θα ήθελα να ξέρω ποιο είναι. 1
pirmen56 Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου 2 λεπτά πριν, just getting started είπε Εδώ από πάνω πρότεινε να δώσει κάποιος 300 για tv + 200 για μόνιτορ = 500€ αν θέλει κάποιος να έχει εμπειρία hdr. Ενώ παράλληλα θεωρεί μεγάλο το άλμα από 200++€ στα 300€ για το Xiaomi και πως δεν αξίζει. Τι πρόταση περιμένεις εσύ να πάρεις μετά? Εγώ αυτό το AOC monitor που ανέφερε ο pirmen θα ήθελα να ξέρω ποιο είναι. Η σοβαρότερη υλοποίηση miniLED που υπάρχει, αν και VA. Ανώτερο ακόμα και από τα TCL μοντέλα. Το οποίο λέγεται ότι δεν σκοπεύουν να το κυκλοφορήσουν Ευρώπη. Ακόμα και στις ΗΠΑ το εισάγει(ή μήπως παραεισάγει;) η Best-Buy. Δεν μου το βγάζεις από το μυαλό ότι η LG που προμηθεύει OLED panels την AOC την πιέζει να μην τα βγάλει global. Κάτι δικαιολογίες ότι δεν πέρασε τα energy requirements της E.E. δεν φαίνεται να στέκουν βάσει των μετρήσεων του MU. 1
prefuse Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου 2 hours ago, just getting started said: Εδώ από πάνω πρότεινε να δώσει κάποιος 300 για tv + 200 για μόνιτορ = 500€ αν θέλει κάποιος να έχει εμπειρία hdr. Ενώ παράλληλα θεωρεί μεγάλο το άλμα από 200++€ στα 300€ για το Xiaomi και πως δεν αξίζει. Τι πρόταση περιμένεις εσύ να πάρεις μετά? Εγώ αυτό το AOC monitor που ανέφερε ο pirmen θα ήθελα να ξέρω ποιο είναι. Εμπειρία HDR δεν πρότεινε κάνεις, ότι θέλεις καταλαβαίνεις. Πρότεινα tv για πιο καλή εμπειρία από τις 27" που είναι πολύ λίγες για ταινίες. Τεσπά τι ασχολούμαι. Όταν λέω σε άλλους επαγγελματίες και ενθουσιαστττ του χώρου (calibration, home Cinema κτλ) ότι στον ελεύθερο μου χρόνο γράφω σε gaming forum γελάνε και δεν το λέω για καλό. Στο χέρι σας είναι να το αλλάξετε. Καλή συνέχεια
Retromaniac Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, prefuse είπε Εμπειρία HDR δεν πρότεινε κάνεις, ότι θέλεις καταλαβαίνεις. Πρότεινα tv για πιο καλή εμπειρία από τις 27" που είναι πολύ λίγες για ταινίες. Τεσπά τι ασχολούμαι. Όταν λέω σε άλλους επαγγελματίες και ενθουσιαστττ του χώρου (calibration, home Cinema κτλ) ότι στον ελεύθερο μου χρόνο γράφω σε gaming forum γελάνε και δεν το λέω για καλό. Στο χέρι σας είναι να το αλλάξετε. Καλή συνέχεια Μην μπαινεις εδώ μέσα με τη πλεμπα. Εσύ είσαι ελίτ. Καλά κάνουν και γελάνε. Το Xiaomi βέβαια το θέλουμε για gaming. Και εκεί το hdr είναι όλα τα λεφτά.
prefuse Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 2 hours ago, music_lover said: Μην μιλάμε όμως αόριστα, πρότεινε μερικά μοντέλα που είναι καλύτερα από αυτό και κοστίζουν λιγότερα ή το ίδιο. Αγαπητέ μουσικόφιλε, προσωπικα εχω αναφερθεί πάνω από 4-5 φορές για τα dell (εγώ κουράστηκα να τα αναφέρω εσύ όχι να με διαβάζεις; ) rtings, mu, techless και χίλιοι ακόμα κουρσάροι της βίας.. αναφέρουν προτάσεις για SDR budget monitor. 26 minutes ago, Retromaniac said: Μην μπαινεις εδώ μέσα με τη πλεμπα. Εσύ είσαι ελίτ. Καλά κάνουν και γελάνε. Το Xiaomi βέβαια το θέλουμε για gaming. Και εκεί το hdr είναι όλα τα λεφτά. Είπα μπας και βοηθήσω κανένα αλλά όχι μόνο δεν θέλει να βοηθηθεί κανένας και να καταλάβει 2-3 πράγματα που δυστυχώς τα έχετε καταλάβει λάθος, αλλά θέλετε και να ξοδεύετε παραπάνω χρήματα κιολας δίχως απολύτως κανένα λόγο. Προωθείτε όμως έτσι την αργή διείσδυση του HDR, οπότε μια χαρά.. ήδη πέρασαν τα πρώτα 15 δύσκολα χρόνια, τι έμεινε τώρα, τα 10.000nits και να διορθώσουν κάτι που από την αρχή είχαν σχεδιάσει λάθος για να μην είναι πιο σκοτεινό το HDR από ότι το SDR σε φωτεινό χώρο. Γι'αυτό γεννήθηκε το Dolby IQ που καταστρέφει ότι σχεδιάσαμε στην αρχή αφού αλλοιώνει το absolute του HDR. Brilliant idea! Αν ζει και κανένας και δεν έχει γίνει τροφή για σκουλήκια μέχρι να λυθούν όλα τα θέματα, τυχερός μέσα στην ατυχία του. Σορυ φιλαράκι, επιστρέφω πίσω. Καλό καλοκαίρι σε όλους τους HDR gamerς και μη. Επεξ/σία 1 Ιουλίου από prefuse
Retromaniac Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου 9 λεπτά πριν, prefuse είπε Αγαπητέ μουσικόφιλε, προσωπικα εχω αναφερθεί πάνω από 4-5 φορές για τα dell (εγώ κουράστηκα να τα αναφέρω εσύ όχι με διαβάζεις; ) rtings, muζ techless και χίλιοι ακόμα κουρσάροι της βίας.. αναφέρουν προτάσεις για SDR budget monitor. Είπα μπας και βοηθήσω κανένα αλλά όχι μόνο δεν θέλει να βοηθηθεί κανένας και να καταλάβει 2-3 πράγματα που δυστυχώς τα έχετε καταλάβει λάθος, αλλά θέλετε και να ξοδεύετε παραπάνω χρήματα κιολας δίχως απολύτως κανένα λόγο. Προωθείτε όμως έτσι την αργή διείσδυση του HDR, οπότε μια χαρά.. ήδη πέρασαν τα πρώτα 15 δύσκολα χρόνια, τι έμεινε τώρα, τα 10.000nits και να διορθώσουν κάτι που από την αρχή είχαν σχεδιάσει λάθος για να μην είναι πιο σκοτεινό το HDR από ότι το SDR σε φωτεινό χώρο. Γι'αυτό γεννήθηκε το Dolby IQ που καταστρέφει ότι σχεδιάσαμε στην αρχή αφού αλλοιώνει το absolute του HDR. Brilliant idea! Αν ζει και κανένας και δεν έχει γίνει τροφή για σκουλήκια μέχρι να λυθούν όλα τα θέματα, τυχερός μέσα στην ατυχία του. Σορυ φιλαράκι, επιστρέφω πίσω. Καλό καλοκαίρι σε όλους τους HDR gamerς και μη. Όταν έχεις να κάνεις με πλεμπα χαλάς το χρόνο σου. Επιστροφή Φιλοθέη, στα σαλόνια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα