Προς το περιεχόμενο

XIAOMI Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Υπάρχουν και φθηνές βάσεις οθονών με ανώτερη λειτουργικότητα/εργονομία.

https://www.skroutz.gr/c/4867/monitor-mount/f/1478580/grafeiou.html

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Btw για όποιον ενδιαφέρεται να δει το Mini-led από κοντά, το εντόπισα on display στον Κωτσόβολο στον Πειραιά.

Μπορείς να δώσεις λεπτομέρειες. Πώς το είχαν σεταρισμένο, τι έπαιζε κλπ.

Επειδή έχω και brateck και arctick η 1η είναι vfm αλλά η 2η για λίγα λεφτά πιο πάνω είναι ανώτερη και σε εμφάνιση και σε ποιότητα και σε ευχρηστία. 

Arctic X1-3D Βάση Γραφείου Οθόνης έως 43" με Βραχίονα | Skroutz.gr

Επίσης πολύ κοντά στη τιμή της brateck και η Anda, που την έχω και αυτή. Αυτή είναι η πιο όμορφη και ένα click κάτω από την arctick

Anda Seat Βάση Γραφείου Οθόνης έως 32" με Βραχίονα Λευκή (AD-W-A6D-1S-FW) | Skroutz.gr

Το πιθανότερο είναι πως αν ήθελα τώρα να αγοράσω θα έπαιρνα την Anda 

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 961
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, PadPoet είπε

Το βρήκα στα σχόλια του review του RTINGS και είπα να το βάλω. Εγώ τελικά έχω το 2024 μοντέλο.

There are two different variants of this model.

2025 SKU Code P27QDA-RGP

2024 SKU P27QBA-RGP

2025 vs 2024 being compared

https://youtu.be/xeLovEfVdHA?t=553&feature=shared

2024 version

https://m.youtube.com/watch?v=nJtAS96otQw&pp=0gcJCckJAYcqIYzv

Διαφορετικά μοντέλα. 27i το ένα. 27Q το άλλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, pirmen56 said:

Διαφορετικά μοντέλα. 27i το ένα. 27Q το άλλο.

Στη κούτα της δικιάς μου Xiaomi γράφει P27QBA-RGPGL. Αν εξαιρέσεις τα τελευταία 2 γράμματα (GL) είναι ίδιο SKU με αυτό που αναφέρει παραπάνω.

IMG_2692.jpeg

Επεξ/σία από PadPoet
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, PadPoet είπε

Στη κούτα της δικιάς μου Xiaomi γράφει P27QBA-RGPGL. Αν εξαιρέσεις τα τελευταία 2 γράμματα (GL) είναι ίδιο SKU με αυτό που αναφέρει παραπάνω.

IMG_2692.jpeg

Όλα τα γράμματα μετράνε. Είναι άλλο μοντέλο.

Μην το ζηλεύεις γιατί ενώ έχει 2500 nits peak brightness και καλό local dimming για SDR η xiaomi το κυκλοφόρησε με προβληματικό HDR αλγόριθμο.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Δε βλέπεις τους "κρατήρες" ;!

Ναι τώρα τους πρόσεξα. Έχει πολύ compression η εικόνα και φαινόταν περισσότερο σαν compression error.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

XIAOMI G PRO 27i(mini LED)(~320€) vs MSI 271QP X24 (QD-OLED)(~570€)

TEST 1: Φωτεινότητα highlights, color volume(ζωντάνια χρώματος) και color gamut(κορεσμός χρωμάτων) σε σκηνές με υψηλό peak brightness, ποικίλου APL.

ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ:  Στη φωτεινότερη διαθέσιμη οθόνη. Ακόμα και κινητού τηλεφώνου με πάνω από 500 nits.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ VIDEO PROOF ότι και τα δύο monitors παίζουν σε HDR με τον browser σε HDR:

Spoiler

Εσκεμμένα η εγγραφή έγινε σκοτεινή για να «χωρέσει» το εύρος του Xiaomi χωρίς «καμμένα» highlights και να αποδώσει την πραγματική διαφορά  OLED-miniLED. Αυτό που θα δει λίγο πολύ και ένας άνθρωπος από κοντά. Η λήψη έγινε τo απόγευμα για όσο το δυνατόν καλύτερα χρώματα. Κάμερα, Google Pixel 9a.

SHUTTER SPEED: 1/300 fixed

ISO: 100 fixed

SETTINGS WINDOWS/ΟΘΟΝΩΝ:

Peak 1000 και HDR 400 true black για το MSI. Vesa HDR 1000 true white για το Xiaomi.

Όλα ζωντανά στο βίντεο. Για να μην υπάρχουν υποψίες χαντακώματος της μίας ή της άλλης οθόνης για ποταπούς σκοπούς και παραπληροφόρηση. Επίτηδες ΔΕΝ έτρεξα win calibration για τον ίδιο λόγο(εσκεμμένα λάθη στο color pofile). Όλο το tone mapping γίνεται από τις οθόνες. Πολύ καλά μάλιστα. Είναι monitors φτιαγμένα για PC.

ΣΧΟΛΙΑ-ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ:

Spoiler

1)    Χωρίς ίχνος υπερβολής, όποιος βλέπει mini LED για πρώτη φορά βλέπει ίσως τα πιο ζωντανά χρώματα μέχρι εκείνη τη στιγμή στη ζωή του. 
Με εξαίρεση μικρά φωτάκια σε μαύρο φόντο που το OLED το διαλύει(υπάρχουν βέβαια και καλύτερα miniLED στον τομέα αυτό) τα υπόλοιπα highlights «πετάγονται» μέσα από την εικόνα. Όπως τα λευκά σημεία στο πρόσωπο των Γκέισα, ο φωτεινός ορίζοντας στις ήδη φωτεινές σκηνές με τα ρομπότ και η μεγάλη λάμψη στο διάστημα.

2) Το OLED έχει ανώτερη πυκνότητα χρώματος και ομοιογένεια. Λόγω glossy, απουσίας backlight bleed και γωνιών. Με LD high+HDR το xiaomi πλησιάζει αρκετά στο πρώτο.

3) Αν αναρωτιέστε γιατί:
-Έχω τέτοιες αποκλίσεις από παρόμοια βίντεο του akoinonitos που έδειξε ένα Xiaomi χρωματικά ελεεινό και θεοσκότεινο…
-Υπάρχει τέτοια περιφρόνηση, χλευασμός και χλιαρότητα απέναντι στη mini LED τεχνολογία, από ανθρώπους του χώρου, όπως οι tech-tubers(monitors unboxed), tech journalists, θιασώτες του θεοσκότεινου HDR και κατασκευαστές οθονών.
Η απάντηση είναι τα βίντεο. LG και Samsung θα κάνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ ώστε να μην δει ο καταναλωτής και υποψήφιος αγοραστής OLED τα παραπάνω ιδίοις όμμασι.
4) Σε HDR υλικό τα δύο μόνιτορ είναι εκπληκτικά παρόμοια στα μάτια. Ίδιώς με HDR peak 1000 για το MSI. Ούτε purple, ούτε red tint. Γελοιότητες οι δήθεν τραγικές αποκλίσεις του Xiaomi.
Όμως σε λευκή οθόνη συμβαίνει κάτι περίεργο. Με fixed color temp 6500K, η κάμερα αποτυπώνει το MSI QD-OLED λευκό και το Xiaomi σαν αρρωστιάρικο πρασινοκίτρινο. Στα μάτια μου όμως το MSI έχει πράσινο tint(Ω, ναι! Όχι purple) ενώ το Xiaomi φαίνεται σχεδόν σαν γάλα με ελάχιστο κόκκινο. Δυστυχώς, δεν μπορώ να σας το αποδείξω(α, ρε @Prefuse).
Τώρα που τα έχω μπροστά μου καταλαβαίνω αυτά που έγραφε ένας Ιάπωνας reviewer(Jisaku Hibi) του Xiaomi. Ότι τα quantum dot συνιστούν μεγάλη πρόκληση ιδίως στις μετρήσεις του white balance ακόμα και με πανάκριβα όργανα. Κοινώς, άλλα βλέπει ο άνθρωπος και άλλα τα μηχανήματα. Μόνο αν έχεις ΑΚΡΙΒΩΣ τον εξοπλισμό της Xiaomi(Konica Minolta CA-410->4000€) μπορείς να αποφανθείς για κακό καλιμπράρισμα.
Τόση χολή του monitors unboxed απέναντι στο Xiaomi για το red tint…Αλλά αυτή είναι η «δουλειά» τους. Μια φορά χαφιές της AMD, ΠΑΝΤΟΥ χαφιές.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

XIAOMI G PRO 27i(mini LED)(~320€) vs MSI 271QP X24 (QD-OLED)(~570€)

TEST 1: Φωτεινότητα highlights, color volume(ζωντάνια χρώματος) και color gamut(κορεσμός χρωμάτων) σε σκηνές με υψηλό peak brightness, ποικίλου APL.

ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ:  Στη φωτεινότερη διαθέσιμη οθόνη. Ακόμα και κινητού τηλεφώνου με πάνω από 500 nits.

Εσκεμμένα η εγγραφή έγινε σκοτεινή για να «χωρέσει» το εύρος του Xiaomi χωρίς «καμμένα» highlights και να αποδώσει την πραγματική διαφορά  OLED-miniLED. Αυτό που θα δει λίγο πολύ και ένας άνθρωπος από κοντά. Η λήψη έγινε τo απόγευμα για όσο το δυνατόν καλύτερα χρώματα. Κάμερα, Google Pixel 9a.

SHUTTER SPEED: 1/300 fixed

ISO: 100 fixed

SETTINGS WINDOWS/ΟΘΟΝΩΝ:

Peak 1000 και HDR 400 true black για το MSI. Vesa HDR 1000 true white για το Xiaomi.

Όλα ζωντανά στο βίντεο. Για να μην υπάρχουν υποψίες χαντακώματος της μίας ή της άλλης οθόνης για ποταπούς σκοπούς και παραπληροφόρηση. Επίτηδες ΔΕΝ έτρεξα win calibration για τον ίδιο λόγο(εσκεμμένα λάθη στο color pofile). Όλο το tone mapping γίνεται από τις οθόνες. Πολύ καλά μάλιστα. Είναι monitors φτιαγμένα για PC.

ΣΧΟΛΙΑ-ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ:

Απόκρυψη περιεχομένων

1)    Χωρίς ίχνος υπερβολής, όποιος βλέπει mini LED για πρώτη φορά βλέπει ίσως τα πιο ζωντανά χρώματα μέχρι εκείνη τη στιγμή στη ζωή του. 
Με εξαίρεση μικρά φωτάκια σε μαύρο φόντο που το OLED το διαλύει(υπάρχουν βέβαια και καλύτερα miniLED στον τομέα αυτό) τα υπόλοιπα highlights «πετάγονται» μέσα από την εικόνα. Όπως τα λευκά σημεία στο πρόσωπο των Γκέισα, ο φωτεινός ορίζοντας στις ήδη φωτεινές σκηνές με τα ρομπότ και η μεγάλη λάμψη στο διάστημα.

2) Το OLED έχει ανώτερη πυκνότητα χρώματος και ομοιογένεια. Λόγω glossy, απουσίας backlight bleed και γωνιών. Με LD high+HDR το xiaomi πλησιάζει αρκετά στο πρώτο.

3) Αν αναρωτιέστε γιατί:
-Έχω τέτοιες αποκλίσεις από παρόμοια βίντεο του akoinonitos που έδειξε ένα Xiaomi χρωματικά ελεεινό και θεοσκότεινο…
-Υπάρχει τέτοια περιφρόνηση, χλευασμός και χλιαρότητα απέναντι στη mini LED τεχνολογία, από ανθρώπους του χώρου, όπως οι tech-tubers(monitors unboxed), tech journalists, θιασώτες του θεοσκότεινου HDR και κατασκευαστές οθονών.
Η απάντηση είναι τα βίντεο. LG και Samsung θα κάνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ ώστε να μην δει ο καταναλωτής και υποψήφιος αγοραστής OLED τα παραπάνω ιδίοις όμμασι.
4) Σε HDR υλικό τα δύο μόνιτορ είναι εκπληκτικά παρόμοια στα μάτια. Ίδιώς με HDR peak 1000 για το MSI. Ούτε purple, ούτε red tint. Γελοιότητες οι δήθεν τραγικές αποκλίσεις του Xiaomi.
Όμως σε λευκή οθόνη συμβαίνει κάτι περίεργο. Με fixed color temp 6500K, η κάμερα αποτυπώνει το MSI QD-OLED λευκό και το Xiaomi σαν αρρωστιάρικο πρασινοκίτρινο. Στα μάτια μου όμως το MSI έχει πράσινο tint(Ω, ναι! Όχι purple) ενώ το Xiaomi φαίνεται σχεδόν σαν γάλα με ελάχιστο κόκκινο. Δυστυχώς, δεν μπορώ να σας το αποδείξω(α, ρε @Prefuse).
Τώρα που τα έχω μπροστά μου καταλαβαίνω αυτά που έγραφε ένας Ιάπωνας reviewer(Jisaku Hibi) του Xiaomi. Ότι τα quantum dot συνιστούν μεγάλη πρόκληση ιδίως στις μετρήσεις του white balance ακόμα και με πανάκριβα όργανα. Κοινώς, άλλα βλέπει ο άνθρωπος και άλλα τα μηχανήματα. Μόνο αν έχεις ΑΚΡΙΒΩΣ τον εξοπλισμό της Xiaomi(Konica Minolta CA-410->4000€) μπορείς να αποφανθείς για κακό καλιμπράρισμα.
Τόση χολή του monitors unboxed απέναντι στο Xiaomi για το red tint…Αλλά αυτή είναι η «δουλειά» τους. Μια φορά χαφιές της AMD, ΠΑΝΤΟΥ χαφιές.

Ωραίος ρε φίλε. Μπράβο για τη σύγκριση. Αυτό βλέπουν τα μάτια μας τόσο καιρό. Και εγω έχω, πια, μία oled στο laptop (16" 1100 nits) και η διαφορά δεν είναι μεγάλη.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, prefuse είπε

Σου ξέφυγε ένα 1 από την τιμή του Konica Minolta, 14.000€ και είναι σχετικά φθηνό.

Τα παραπάνω δεν τα σχολιάζω γιατί είναι σχεδόν όλη η δοκιμή λάθος. 

Μια διόρθωση γιατί χάθηκες στην μετάφραση, αυτό που μάλλον έγραφε ο Ιάπωνας αλλά το κατάλαβες λάθος, είναι ότι ΟΛΑ τα wide gamut monitor ανεξαρτήτως τεχνολογίας, έχουν μεγάλες αποκλίσεις από την ανθρώπινη όραση αλλά και από κάθε observer ξεχωριστά. Κοινώς τα wide Gamut monitor που ξεπερνούν το P3 δημιουργούν προβλήματα μεταμερισμου και τα χρώματα που αποδίδουν δεν υπάρχουν στην καθημερινότητα παρά μόνο σε man made color αλλά οι gamers θέλουν κορεσμό laser... 

Αυτά, καλή συνέχεια!

Έχουμε IPS στο γραφείο. Έχω δει ένα κάρο sRGB οθόνες από κοντά. Το QD-OLED έχει green tint στα μάτια μου. Το xiaomi έχει κάπως θερμό λευκό αλλά τίποτα το game breaking. Στην κάμερα όμως γράφει πανάθλια με πολύ λευκό στην εικόνα.

Στη σκηνή με τον μαύρο άνδρα, το MSI QD-OLED κοκκινίζει την εικόνα(δες την μύτη του μαύρου) σε HDR peak 1000. Κάτι που δεν συμβαίνει σε HDR 400. Το peak 1000 mode παίζει με την εικόνα για να την κάνει mini LED HDR 1000 like. Το τρομερό και φοβερό microcontrast των OLED οφείλεται εν πολλοίς σε αυτή την επεξεργασία που σκοτεινιάζει τμήματα της εικόνας για να την ανεβάσει αλλού. Όχι πως δεν έχουν τέλειο microcontrast. Απλά κάποιες συγκρίσεις που βλέπεις online με τελείως ξεβαμμένα IPS/VA panel είναι εκτός λογικής.

Για την δοκιμή το περίμενα ότι θα το πεις. Το έχει κάνει όμως και ο "stop the Fomo" με συντριπτικές διαφορές υπέρ του mini LED.

Καλή συνέχεια!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Έχουμε IPS στο γραφείο. Έχω δει ένα κάρο sRGB οθόνες από κοντά. Το QD-OLED έχει green tint στα μάτια μου. Το xiaomi έχει κάπως θερμό λευκό αλλά τίποτα το game breaking. Στην κάμερα όμως γράφει πανάθλια με πολύ λευκό στην εικόνα.

Στη σκηνή με τον μαύρο άνδρα, το MSI QD-OLED κοκκινίζει την εικόνα(δες την μύτη του μαύρου) σε HDR peak 1000. Κάτι που δεν συμβαίνει σε HDR 400. Το peak 1000 mode παίζει με την εικόνα για να την κάνει mini LED HDR 1000 like. Το τρομερό και φοβερό microcontrast των OLED οφείλεται εν πολλοίς σε αυτή την επεξεργασία που σκοτεινιάζει τμήματα της εικόνας για να την ανεβάσει αλλού. Όχι πως δεν έχουν τέλειο microcontrast. Απλά κάποιες συγκρίσεις που βλέπεις online με τελείως ξεβαμμένα IPS/VA panel είναι εκτός λογικής.

Για την δοκιμή το περίμενα ότι θα το πεις. Το έχει κάνει όμως και ο "stop the Fomo" με συντριπτικές διαφορές υπέρ του mini LED.

Καλή συνέχεια!

Παρατηρησα σε πολλα σημεια οτι το  hdr1000 και σε αλλα το true balck σου κοκκινιζουν την εικονα αλλου το ενα και αλλου το αλλο ,ειναι λογω καμερας η οντως ετσι ειναι και στην πραγματικοτητα. Μου φανηκε λιγο περιεργο γτ δεν το εχω παρατηρησει στο δικο μου.

πχ

Screenshot_20251006_002021_SamsungInternet.jpg.efacb43801b32ce4589d9aea3e814d4d.jpg

Screenshot_20251006_001954_SamsungInternet.jpg.39b1937072529a371621eb47454f1740.jpg

Τις οθονες τις ειχες ως επεκταση η μια της αλλης  και ειχες το xiaomi ως πρωτο ετσι?

Επεξ/σία από akoinonitos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...