pirmen56 Δημοσ. Δευτέρα στις 09:44 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:44 μμ (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Arkin είπε Ειναι ηδη υπερβολικα φωτεινη η εικονα στην QD που εχω δεν αντεξα πανω απο 20 δευτερα να δω το βιντεο σε πληρως σκοτεινο δωματιο με HDR 1000. Τα χρωματα ειναι οσο πιο εντονα γινεται σε καθε σκηνη. Δεν ξερω τι παραπανω θα δωσει το μεγαλυτερο peak brightness ευτυχως σε ταινιες εχουμε μικρα HDR 1000 σκηνικα γιατι σε τοσο μεγαλο ευρος απλα θα παρεις τα ματια στο χερι απο τη φωτεινοτητα. Την πρώτη μέρα έπαιξα shadowplay HDR video από gameplay μου στο Horizon στο OLED. Σε peak 1000 mode. Το μόνιτορ μου έδωσε την εντύπωση ότι "έπαιζε" με σκιάσεις συγκεκριμένων περιοχών και υπερκορεσμό σε άλλες για να τις κάνει να φαίνονται φωτεινότερες. Πιστεύω να γνωρίζεις ότι κανένα QD-OLED δεν μετράει σωστά σε peak 1000. Είναι φτιαγμένα για HDR 400. Κατάλαβα ότι αυτό που έβλεπα ήταν ένα εφέ HDR και όχι true HDR, όταν άρχισαν οι μάχες με φωτιές και εκρήξεις σχεδόν σε όλη την οθόνη. Το αποτέλεσμα πάντως με εντυπωσίασε πολύ. Οι OLED έχουν ανώτερη ποιότητα εικόνας. Με τα mini LED κλείνει αρκετά η ψαλίδα αλλά και πάλι δεν φτάνεις εύκολα την πυκνότητα χρώματος και την ομοιογένεια των self emissive τεχνολογιών. 3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε @pirmen56 στην ιδια σκηνη βλεπω το ιδιο ακριβως με τον Prefuse σε hdr400 ,σε hdr 1000 μπορεις ξεχωρισεις τα συννεφα ,στο δικο σου τεστ σε hdr400 φαινονται κανονικα τα συννεφα ,εισαι σιγουρος οτι δεν εχεις μπερδεψει τα mode ? Φαίνονται τα πάντα μέσα στο βίντεο. Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:45 μμ από pirmen56
akoinonitos Δημοσ. Δευτέρα στις 09:48 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:48 μμ (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Την πρώτη μέρα έπαιξα shadowplay HDR video από gameplay μου στο Horizon στο OLED. Σε peak 1000 mode. Το μόνιτορ μου έδωσε την εντύπωση ότι "έπαιζε" με σκιάσεις συγκεκριμένων περιοχών και υπερκορεσμό σε άλλες για να τις κάνει να φαίνονται φωτεινότερες. Πιστεύω να γνωρίζεις ότι κανένα QD-OLED δεν μετράει σωστά σε peak 1000. Είναι φτιαγμένα για HDR 400. Κατάλαβα ότι αυτό που έβλεπα ήταν ένα εφέ HDR και όχι true HDR, όταν άρχισαν οι μάχες με φωτιές και εκρήξεις σχεδόν σε όλη την οθόνη. Το αποτέλεσμα πάντως με εντυπωσίασε πολύ. Οι OLED έχουν ανώτερη ποιότητα εικόνας. Με τα mini LED κλείνει αρκετά η ψαλίδα αλλά και πάλι δεν φτάνεις εύκολα την πυκνότητα χρώματος και την ομοιογένεια των self emissive τεχνολογιών. Φαίνονται τα πάντα μέσα στο βίντεο. Μαλλον το msi κανει καλυτερο tone mapping? ειχε κανενα profile για το hdr 400 εσενα? το εχεις περασει? Θα κανω το profile uninstall να δω αν αλλαξει τπτ αν και δεν νομιζω. Ωπ σε hdmi το εχεις ρε ? 8bit ειναι η 10bit? Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:55 μμ από akoinonitos
Arkin Δημοσ. Δευτέρα στις 09:51 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:51 μμ 1 λεπτό πριν, pirmen56 είπε Την πρώτη μέρα έπαιξα shadowplay HDR video από gameplay μου στο Horizon στο OLED. Σε peak 1000 mode. Το μόνιτορ μου έδωσε την εντύπωση ότι "έπαιζε" με σκιάσεις συγκεκριμένων περιοχών και υπερκορεσμό σε άλλες για να τις κάνει να φαίνονται φωτεινότερες. Πιστεύω να γνωρίζεις ότι κανένα QD-OLED δεν μετράει σωστά σε peak 1000. Είναι φτιαγμένα για HDR 400. Κατάλαβα ότι αυτό που έβλεπα ήταν ένα εφέ HDR και όχι true HDR, όταν άρχισαν οι μάχες με φωτιές και εκρήξεις σχεδόν σε όλη την οθόνη. Το αποτέλεσμα πάντως με εντυπωσίασε πολύ. Οι OLED έχουν ανώτερη ποιότητα εικόνας. Με τα mini LED κλείνει αρκετά η ψαλίδα αλλά και πάλι δεν φτάνεις εύκολα την πυκνότητα χρώματος και την ομοιογένεια των self emissive τεχνολογιών. Ναι εγω κυριως πατησα στην συγκριση γιατι την ειδα αρκετα σκοτεινη την oled ενω σε real life απλα ειναι παρα πολυ φωτεινη δεν ηξερα το βιντεο και πριν λιγο που μπηκε το ελεγξα να δω πως φαινεται και ειναι τρελη η φωτεινοτητα. Για τα χρωματα το εχω αναφερει 1.5 χρονο τωρα ακομα εντυπωσιαζομαι σε σωστο HDR με μεγαλο peak brightness στα χρωματα οτιδηποτε και να μπει διπλα φαινεται ξεπλυμενο σε αυτο το κομματι και η απειρη αντιθεση ειναι που ανεβαζει και αλλο την εικονα με σωστες σκιασεις σε ολη την εικονα θα δεις σωστες σκιασεις τη νυχτα και οχι blooming clouding με τις αλλες τεχνολογιες. Εννοειται ομως δεν ειναι για ολες τις ωρες. Δεν θα εβαζα oled με παραθυρο απεναντι της μιας και οταν χτυπαει ο ηλιος απλα χανεις ολη την αντιθεση της συν αντανακλασεις. Με ενα λογικο φως στο δωματιο απο λαμπες η πληρη συσκοτιση θεωρω οτι δεν υπαρχει συγκριση. Οι mini led πλησιασαν με τις χιλιαδες dimming zones και θα τις προτεινα σε πολυ φωτεινα δωματια μιας και δεν νιωθουν στο peak brightness γινονται παρα πολυ φωτεινες στο λευκο χρωμα και σε υψηλα ABL κρατανε τα nits συν οτι ειναι αρκετα οικονομικοτερες. Βλεπω την TCL P8K για το σαλονι σε 75 ιντσες που πιανει τρελα nits να αλλαξω την 55αρα που εχω σε oled δεν θα πηγαινα σε καμια περιπτωση σε τετοια χρηση.
pirmen56 Δημοσ. Δευτέρα στις 09:58 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:58 μμ 2 λεπτά πριν, Arkin είπε Ναι εγω κυριως πατησα στην συγκριση γιατι την ειδα αρκετα σκοτεινη την oled ενω σε real life απλα ειναι παρα πολυ φωτεινη δεν ηξερα το βιντεο και πριν λιγο που μπηκε το ελεγξα να δω πως φαινεται και ειναι τρελη η φωτεινοτητα. Για τα χρωματα το εχω αναφερει 1.5 χρονο τωρα ακομα εντυπωσιαζομαι σε σωστο HDR με μεγαλο peak brightness στα χρωματα οτιδηποτε και να μπει διπλα φαινεται ξεπλυμενο σε αυτο το κομματι και η απειρη αντιθεση ειναι που ανεβαζει και αλλο την εικονα με σωστες σκιασεις σε ολη την εικονα θα δεις σωστες σκιασεις τη νυχτα και οχι blooming clouding με τις αλλες τεχνολογιες. Εννοειται ομως δεν ειναι για ολες τις ωρες. Δεν θα εβαζα oled με παραθυρο απεναντι της μιας και οταν χτυπαει ο ηλιος απλα χανεις ολη την αντιθεση της συν αντανακλασεις. Με ενα λογικο φως στο δωματιο απο λαμπες η πληρη συσκοτιση θεωρω οτι δεν υπαρχει συγκριση. Οι mini led πλησιασαν με τις χιλιαδες dimming zones και θα τις προτεινα σε πολυ φωτεινα δωματια μιας και δεν νιωθουν στο peak brightness γινονται παρα πολυ φωτεινες στο λευκο χρωμα και σε υψηλα ABL κρατανε τα nits συν οτι ειναι αρκετα οικονομικοτερες. Βλεπω την TCL P8K για το σαλονι σε 75 ιντσες που πιανει τρελα nits να αλλαξω την 55αρα που εχω σε oled δεν θα πηγαινα σε καμια περιπτωση σε τετοια χρηση. Η HDR400 δοκιμή έγινε σούρουπο με κουρτίνες(όπως και η πρώτη με HDR1000) στην μπαλκονόπορτα. Το καταλαβαίνεις από την εμφανή αντανάκλαση του φωτός των οθονών πάνω στο ξύλινο γραφείο. Βραδιάζει. Και πάλι το xiaomi είχε σημαντικό προβάδισμα σε ζωντάνια χρώματος σε φωτεινές σκηνές. Εκεί που το HDR 1000 και HDR 400 παίζουν σχεδόν το ίδιο.
prefuse Δημοσ. Δευτέρα στις 09:58 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:58 μμ (επεξεργασμένο) .. Επεξ/σία Τρίτη στις 09:30 πμ από prefuse
akoinonitos Δημοσ. Δευτέρα στις 10:07 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:07 μμ (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, prefuse είπε Bro δεν ασχολούμαι άλλο. Σε διαφορετικό browser αν τα βάλεις, διαφορετικά θα τα βλέπεις και αγνοείται βασικά πράγματα. Καλή συνέχεια. Όλα είναι εκεί έξω, αλλά με όποιο δάσκαλο θα κάτσεις... Critical Limitations: 1. YouTube Compression Ruins Accuracy Color values and exact brightness levels are altered unpredictably Fine gradations get posterized or banded You're comparing "YouTube's interpretation" on each display, not true HDR mastery 2. Unknown/Unreliable Metadata If the Dolby Vision or HDR10 metadata isn't properly authored, displays will tone-map differently AI-generated content may have arbitrary MaxCLL/MaxFALL values that don't reflect actual content This creates artificial differences between displays 3. No Ground Truth You don't know what the content should look like Is one TV "wrong" or just interpreting questionable metadata differently? 4. Missing Critical Test Scenarios Real HDR test content includes known reference frames Patterns specifically designed to test shadow detail, near-black performance, color accuracy at different luminance levels Proper test content is mastered at known nit levels (1000, 4000, etc.) Better Alternatives: For Serious Comparison: Spears & Munsil UHD HDR Benchmark (Blu-ray) - proper test patterns with known values AVS HD 709 Test Patterns - free, accurate patterns Real HDR movies mastered professionally (Planet Earth II, Blade Runner 2049, Dune) - you know the content was properly graded Streaming Services with Quality HDR: Apple TV+ (excellent Dolby Vision mastering) Netflix (select titles with good HDR) Disney+ (4K HDR content) Αρα η διαφορα ειναι λογω του brave λες? θα δοκιμασω να δω αν ισχυει αυτο. Επισης μην εξαπτεσαι ,συζητηση κανουμε Επεξ/σία Δευτέρα στις 10:08 μμ από akoinonitos
pirmen56 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:12 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:12 μμ 11 λεπτά πριν, prefuse είπε Bro δεν ασχολούμαι άλλο. Σε διαφορετικό browser αν τα βάλεις, διαφορετικά θα τα βλέπεις και αγνοείται βασικά πράγματα. Καλή συνέχεια. Όλα είναι εκεί έξω, αλλά με όποιο δάσκαλο θα κάτσεις... Critical Limitations: 1. YouTube Compression Ruins Accuracy Color values and exact brightness levels are altered unpredictably Fine gradations get posterized or banded You're comparing "YouTube's interpretation" on each display, not true HDR mastery 2. Unknown/Unreliable Metadata If the Dolby Vision or HDR10 metadata isn't properly authored, displays will tone-map differently AI-generated content may have arbitrary MaxCLL/MaxFALL values that don't reflect actual content This creates artificial differences between displays 3. No Ground Truth You don't know what the content should look like Is one TV "wrong" or just interpreting questionable metadata differently? 4. Missing Critical Test Scenarios Real HDR test content includes known reference frames Patterns specifically designed to test shadow detail, near-black performance, color accuracy at different luminance levels Proper test content is mastered at known nit levels (1000, 4000, etc.) Better Alternatives: For Serious Comparison: Spears & Munsil UHD HDR Benchmark (Blu-ray) - proper test patterns with known values AVS HD 709 Test Patterns - free, accurate patterns Real HDR movies mastered professionally (Planet Earth II, Blade Runner 2049, Dune) - you know the content was properly graded Streaming Services with Quality HDR: Apple TV+ (excellent Dolby Vision mastering) Netflix (select titles with good HDR) Disney+ (4K HDR content) Βρε μπαγάσα βρες μου, εσύ που ξέρεις από αυτά, browser να πάρω 10.000 nits από το Xiaomi και σου κάνω το QD δώρο. Δύο brave παίζουν τα video. Χωνέψτε το επιτέλους ότι το xiaomi είναι μετρημένο από το rtings για 1000 nits highlights όταν το QD-OLED τερματίζουν στα 400.
Tambas91 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:13 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:13 μμ Πάντως ο βασιλιάς των οθονών φαίνεται έτσι τώρα από qd δε περιμένω και πολλά 46 λεπτά πριν, Arkin είπε Ειναι ηδη υπερβολικα φωτεινη η εικονα στην QD που εχω δεν αντεξα πανω απο 20 δευτερα να δω το βιντεο σε πληρως σκοτεινο δωματιο με HDR 1000. Εδώ είσαι παιχταρά μου 2
Arkin Δημοσ. Δευτέρα στις 10:23 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:23 μμ 6 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Πάντως ο βασιλιάς των οθονών φαίνεται έτσι τώρα από qd δε περιμένω και πολλά Γιατι φαινεται τοσο μπλε το ρομποτ και γενικα η εικονα? Ειμαι ακριβως στην ιδια σκηνη στο βιντεο και ειναι κατασπρο το ρομποτ με τρελη φωτεινοτητα στο βαθος με τον ηλιο και γενικα καμια σχεση με αυτο που βλεπω. Δεν ξερω αν υπαρχει καλυτερη εικονα απο αυτο που βλεπω και απο φωτεινοτητα και χρωματικα και σε αντιθεση. Πολυ ωραιο βιντεο γενικα. Δεν ειναι αντιστοιχο με την ποιοτητα των βιντεο του Eugene Belsky HDR αλλα σαν φωτεινοτητα ειναι οτι καλυτερο. Υπερβολικα μπλε παντως το screen που εβαλες σε μενα ειναι τελειως ασπρο το ρομποτ και πολυ πιο φωτεινη συνολικα οπως ολο το βιντεο.
prefuse Δημοσ. Δευτέρα στις 10:24 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:24 μμ (επεξεργασμένο) 11 minutes ago, pirmen56 said: Βρε μπαγάσα βρες μου, εσύ που ξέρεις από αυτά, browser να πάρω 10.000 nits από το Xiaomi και σου κάνω το QD δώρο. Δύο brave παίζουν τα video. Χωνέψτε το επιτέλους ότι το xiaomi είναι μετρημένο από το rtings για 1000 nits highlights όταν το QD-OLED τερματίζουν στα 400. Στα έχω γράψει 100 φορές, τι να κάνω αν δεν μαθαίνεις. Το είχες αναφέρει κάποτε. Τεσπά απόλαυσε τις άσκοπες δοκιμές αφού ποτέ δεν τα δεις αυτά σε κανονικά games και ταινίες. ίσως σε ικανοποιήσει το Dolby 2.0 ή το 3.0 όταν θα βγουν. 🍿 Επεξ/σία Δευτέρα στις 10:24 μμ από prefuse
Arkin Δημοσ. Δευτέρα στις 10:28 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:28 μμ Μόλις τώρα, prefuse είπε Στα έχω γράψει 100 φορές, τι να κάνω αν δεν μαθαίνεις. Το είχες αναφέρει κάποτε. Τεσπά απόλαυσε τις άσκοπες δοκιμές αφού ποτέ δεν τα δεις αυτά σε κανονικά games και ταινίες. ίσως σε ικανοποιήσει το Dolby 2.0 ή το 3.0 όταν θα βγουν. 🍿 Δυστυχως λιγες ταινιες εχουν σωστο HDR μια απο αυτες ειναι το πρωτο Alien του 1979 οπου το αυθεντικο 4K bluray εχει φανταστικο HDR. Στο σημειο με το φλογοβολο στα τουνελ απλα οτι καλυτερο μπορει να δωσει μια oled σε απολυτα σκοτεινη σκηνη. Εκει οι ips θα καταστρεψουν τελειως την εικονα και ακομα και οι mini led δεν θα τα καταφερουν με το blooming να χαλαει ολη την εικονα. Οσες ταινιες εχουν σωστα HDR 1000 highlights και στα χρωματα δειχνουν τρομερες σε oled καθεσαι τις χαζευεις. Οσες παιζουν με χαμηλο hdr peak λιγα πραγματα θα δουμε. Το ιδιο και στα παιχνιδια.
pirmen56 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:31 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:31 μμ Μόλις τώρα, prefuse είπε Στα έχω γράψει 100 φορές, τι να κάνω αν δεν μαθαίνεις. Το είχες αναφέρει κάποτε. Τεσπά απόλαυσε τις άσκοπες δοκιμές αφού ποτέ δεν τα δεις αυτά σε κανονικά games και ταινίες. ίσως σε ικανοποιήσει το Dolby 2.0 ή το 3.0 όταν θα βγουν. Τα έχω ήδη δει. Μόλις τώρα, akoinonitos είπε Μαλλον το msi κανει καλυτερο tone mapping? ειχε κανενα profile για το hdr 400 εσενα? το εχεις περασει? Θα κανω το profile uninstall να δω αν αλλαξει τπτ αν και δεν νομιζω. Ωπ σε hdmi το εχεις ρε ? 8bit ειναι η 10bit? 2.1 HDMI. Ναι. Όπως και 10 bit χρώμα στο nvcp. από τα πρώτα πράγματα για τα οποία σιγουρεύτηκα. Για την ιστορία έτρεξα με το xiaomi πάλι ένα video με 8 bit χρώμα. Καμία απολύτως διαφορά στη φωτεινότητα. 1
Tambas91 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:38 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:38 μμ (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Arkin είπε Γιατι φαινεται τοσο μπλε το ρομποτ και γενικα η εικονα? Eίναι η κάμερα δε φαίνεται ακριβώς έτσι, άσπρο είναι κανονικά απλά όταν βγάζω screenshot απ το pc με HDR φαίνεται έτσι Τα lg oled έχουν τόσο brightness που σε εμάς φαίνεται σα να έσκασε πυρηνική βόμβα Επεξ/σία Δευτέρα στις 10:40 μμ από Tambas91 1
akoinonitos Δημοσ. Δευτέρα στις 11:05 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:05 μμ (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Τα έχω ήδη δει. 2.1 HDMI. Ναι. Όπως και 10 bit χρώμα στο nvcp. από τα πρώτα πράγματα για τα οποία σιγουρεύτηκα. Για την ιστορία έτρεξα με το xiaomi πάλι ένα video με 8 bit χρώμα. Καμία απολύτως διαφορά στη φωτεινότητα. Δεν το ελεγα για την φωτεινοτητα ρε ,μηπως απο εκει ηταν η διαφορα στην σκηνη αυτη που σου ειπα αλλα το δοκιμασα και δεν εχει διαφορα. Θα δοκιμασω αυριο να το δω σε brave μηπως ειναι απο εκει η διαφορα γτ με σκαλωσες τωρα Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:07 μμ από akoinonitos
pirmen56 Δημοσ. Δευτέρα στις 11:12 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:12 μμ Μόλις τώρα, akoinonitos είπε Δεν το ελεγα για την φωτεινοτητα ρε ,μηπως απο εκει ηταν η διαφορα στην σκηνη αυτη που σου ειπα αλλα το δοκιμασα και δεν εχει διαφορα. Θα δοκιμασω αυριο να το δω σε brave μηπως ειναι απο εκει η διαφορα γτ με σκαλωσες τωρα Το SYNC BRAVE που βλέπετε στο video είναι μια macro που στέλνει το πλήκτρο space όσο ταχύτερα γίνεται σε όλα τα instances του Brave browser που βρίσκει ανοιγμένα εκείνη τη στιγμή. Το ίδιο και το SYNC MPCBE.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα