Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Στις 14 του μήνα έφαγα κλήση για στάθμευση σε κίτρινη διαγράμμιση(αφετηρία τρόλεϊ) και αφαίρεση πινακίδων για 20 μέρες χωρίς να αναφέρεται τίποτα άλλο στη χαρτί της κλήσης.Την ίδια μέρα λοιπόν πληρωσα το πρόστιμο και πήγα έκανα ένσταση στη συγκεκριμένη υποδιεύθυνση τροχαίας με τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να μου επιστραφούν πιο σύντομα οι πινακίδες.Εκει λοιπόν μου είπαν θα καλέσετε σε τρεις εργάσιμες μέρες για να ενημερωθείτε για την εξέλιξη της ένστασης.Πραγματι λοιπόν κάλεσα σήμερα και με ενημέρωσαν ότι εγκρίθηκε η ένσταση και θα τις πάρετε σε 10 μέρες αντί για 20 Αλλα πρέπει λέει να παραδώσετε και το δίπλωμα και την άδεια κυκλοφορίας για 10 μέρες εαν δείτε στη παράγραφο ε της κλήσης.Κοιταζοντας λοιπόν και πάλι εγω στη παράγραφο ε της κλήσης,μηπως μού είχε διαφύγει κάτι,δεν αναφέρεται απολύτως τίποτα για παράδοση του διπλώματος και της άδειας κυκλοφορίας.Γνωριζετε μήπως σε αυτή την περίπτωση τι κάνω;Απλά κάνω τον κινέζο και στις 10 μέρες από την αφαίρεση πινακίδων πάω και τις παίρνω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λογικα εχει καπου κωδικο ειτε παραβιασης ειτε πινακιδας. Αν εχει, ευκολα θα βρεις τη ποινη αντιστοιχει στο ΚΟΚ

αυτο ειναι συνηθες

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Thodoris123456789 είπε

Καλησπέρα σας,

Στις 14 του μήνα έφαγα κλήση για στάθμευση σε κίτρινη διαγράμμιση(αφετηρία τρόλεϊ) και αφαίρεση πινακίδων για 20 μέρες χωρίς να αναφέρεται τίποτα άλλο στη χαρτί της κλήσης.Την ίδια μέρα λοιπόν πληρωσα το πρόστιμο και πήγα έκανα ένσταση στη συγκεκριμένη υποδιεύθυνση τροχαίας με τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να μου επιστραφούν πιο σύντομα οι πινακίδες.Εκει λοιπόν μου είπαν θα καλέσετε σε τρεις εργάσιμες μέρες για να ενημερωθείτε για την εξέλιξη της ένστασης.Πραγματι λοιπόν κάλεσα σήμερα και με ενημέρωσαν ότι εγκρίθηκε η ένσταση και θα τις πάρετε σε 10 μέρες αντί για 20 Αλλα πρέπει λέει να παραδώσετε και το δίπλωμα και την άδεια κυκλοφορίας για 10 μέρες εαν δείτε στη παράγραφο ε της κλήσης.Κοιταζοντας λοιπόν και πάλι εγω στη παράγραφο ε της κλήσης,μηπως μού είχε διαφύγει κάτι,δεν αναφέρεται απολύτως τίποτα για παράδοση του διπλώματος και της άδειας κυκλοφορίας.Γνωριζετε μήπως σε αυτή την περίπτωση τι κάνω;Απλά κάνω τον κινέζο και στις 10 μέρες από την αφαίρεση πινακίδων πάω και τις παίρνω;

Δεν γίνεται.. Καταθέτεις αυτά που σου αναφέρουν.. Γιατί θα έχεις πρόβλημα.. 

Δημοσ.

αν δε καταθεσεις διπλωμα δε παιρνεις πινακιδες. Απο την ημερα που θα καταθεσεις διπλωμα, περνει πρωτοκολλο και για σενα απο τοτε μετρα αντιστροφα για να τα παρεις πισω.

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι στην κλήση πάνω δεν μου αναγράφεται τίποτα απολύτως και ούτε όταν πήγα να κάνω την ένσταση μου ανέφεραν κατι..δηλαδή εαν δεν τους καλούσα και το άφηνα το θέμα ως έχει δεν θα με είχε ειδοποιήσει κανεις γιαυτο το ζήτημα.

Δημοσ.

Η άδεια δεν εχει καποια αξια αφου δεν εχεις πινακιδες. Γιατι την ζητάνε;

Πηγαινε και δωσε την αδεια και πες τους οτι θα πας σε δεκα μερες να παρεις αδεια και πινακίδες. Αν σου το ξαναπουν για το δίπλωμα καλως, αν οχι, φευγεις και κανεις τον αλεκο.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Thodoris123456789 είπε

Κοιταζοντας λοιπόν και πάλι εγω στη παράγραφο ε της κλήσης,μηπως μού είχε διαφύγει κάτι,δεν αναφέρεται απολύτως τίποτα για παράδοση του διπλώματος και της άδειας κυκλοφορίας.

Μάλλον έκανε λάθος. Στην Ε γράφει αν σου αφαιρέθηκαν επί τόπου, αλλά αυτό ήταν αδύνατο διότι δεν ήσουν παρών. Οπότε κοίτα στο πίσω μέρος της κλήσης αν σου έχουν τικάρει τα κουτάκια ότι πρέπει να τα παραδώσεις εσύ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μου τις είχαν πάρει πριν αρκετά χρόνια για το ίδιο ακριβώς λόγο, είχα πληρώσει το πρόστιμο τότε και μετά από κλάψιμο τις είχα πάρει σχεδόν αμέσως πίσω. αλλά η κλήση σίγουρα δεν έγραφε για παράδοση διπλώματος αυτοκινήτου. είχα παρκάρει σε πινακίδα Ρ40 τότε.

έλεγξε τι έγραφε η πινακίδα και δες εδώ

https://drivingschool.gr/nomothesia/paravaseis/poines01.htm

ανάλογα τον αριθμό, υπάρχει και αφαίρεση διπλώματος και άδειας για κάποιες ημέρες.

Επεξ/σία από james01gr
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Έφαγα μια κλήση η οποία γράφει ότι πρέπει να πληρωθεί εντός διμήνου. Επειδή το ξέχασα αν πάω πέραν των δύο μηνών, 3-4 μέρες μετά δηλαδή τι παίζει;

Αν θυμάμαι καλά ο διπλασιασμός του προστίμου έχει πάψει να ισχύει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

IMG_20241214_144112.jpg.662f90a0d487d90f6fe72c78002472a9.jpg  Καλησπέρα,

για να μην ανοίγω νέο θεμα γράφω σε αυτό. Λίγο την βοήθεια όσων γνωρίζουν παρακαλώ.

Εχθές το βράδυ η αδερφή μου πάρκαρε σε δρόμο που απαγορευεται η στάση+στάθμευση (πινακίδα Ρ40). Δεν είδε τη σήμανση (κακώς). Την έγραψαν+αφαίρεση πινακίδων (ορθώς). Αυτό που δεν ξέρουμε, γιατί δε μας έχει ξανατύχει ειναι:

1)η κλήση γράφει πως οι πινακίδες αφαιρέθηκαν για 20 μέρες. Οι μέρες υπολογίζονται ημερολογιακές ή εργάσιμες και ξεκινάνε να μετράνε από την ίδια μέρα ή την επόμενη?

2)τις πινακίδες απο πού τις παραλαμβάνει? Από την τροχαία από οπου δόθηκε η παράβαση? (διεύθυνση που φαίνεται πάνω αριστερά?)

3)από ότι κατάλαβα τα 40€ τα πληρώνει σε Ελτά, δεν ξέρω αν γίνεται ηλεκτρονικ. Οπότε την μέρα της παραλαβής των πινακίδων θα πρέπει να έχει και την απόδειξη μαζί?

Επεξ/σία από manzana
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, manzana είπε

Οι μέρες υπολογίζονται ημερολογιακές ή εργάσιμες και ξεκινάνε να μετράνε από την ίδια μέρα ή την επόμενη?

Ημερολογιακές. Την ίδια.

5 λεπτά πριν, manzana είπε

τις πινακίδες απο πού τις παραλαμβάνει? Από την τροχαία από οπου δόθηκε η παράβαση? (διεύθυνση που φαίνεται πάνω αριστερά?)

Ναι. Στην τροχαία στο Μεταξουργείο. Το γνωστό ροζ κτίριο.

6 λεπτά πριν, manzana είπε

από ότι κατάλαβα τα 40€ τα πληρώνει σε Ελτά, δεν ξέρω αν γίνεται ηλεκτρονικ. Οπότε την μέρα της παραλαβής των πινακίδων θα πρέπει να έχει και την απόδειξη μαζί?

Αν δεν κάνω λάθος έχει ταμείο και στο ισόγειο της τροχαίας. Ας πάει να πληρώσει τη Δευτέρα και να ανέβει πάνω με την απόδειξη για να κάνει ένσταση. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τις πάρει πίσω αφού πληρώσει το πρόστιμο.

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Ημερολογιακές. Την ίδια.

Ναι. Στην τροχαία στο Μεταξουργείο. Το γνωστό ροζ κτίριο.

Αν δεν κάνω λάθος έχει ταμείο και στο ισόγειο της τροχαίας. Ας πάει να πληρώσει τη Δευτέρα και να ανέβει πάνω με την απόδειξη για να κάνει ένσταση. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τις πάρει πίσω αφού πληρώσει το πρόστιμο.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. 

Δεν το ήξερα πως το κτήριο ειναι γνωστό και μάλιστα ροζ (δεν κινούμαστε ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη περιοχή).

Εάν όντως έχει και ταμείο στην συγκεκριμένη υπηρεσία ίσως να ειναι καλύτερα, γιατί δεν εμπιστεύομαι και ιδιαιτερα τα Ελτα και το πότε θα τους ενημερώσουν πως έγινε η πληρωμή.

Ένσταση με ποια αιτιολογία να κάνει? Ορθά δόθηκε η παράβαση, υπάρχει πινακίδα Ρ40 στην αρχή του δρόμου, η αδερφή μου δεν την είδε και βλέποντας άλλα παρκαρισμένα πάρκαρε. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, οπότε πως να καταθεσει ένσταση?

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, manzana είπε

Εάν όντως έχει και ταμείο στην συγκεκριμένη υπηρεσία ίσως να ειναι καλύτερα, γιατί δεν εμπιστεύομαι και ιδιαιτερα τα Ελτα και το πότε θα τους ενημερώσουν πως έγινε η πληρωμή.

Εγώ θυμάμαι ότι είχε αλλά έχουν περάσει και χρόνια. Ας κάνει και ένα τηλ στο 210-5284125 και 210-5284126 είναι το γραφείο πινακίδων.

Και στα ελτα δεν υπάρχει θέμα, έτσι κι αλλιώς την απόδειξη πληρωμής χρειάζονται.

18 λεπτά πριν, manzana είπε

Ένσταση με ποια αιτιολογία να κάνει? Ορθά δόθηκε η παράβαση, υπάρχει πινακίδα Ρ40 στην αρχή του δρόμου, η αδερφή μου δεν την είδε και βλέποντας άλλα παρκαρισμένα πάρκαρε. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, οπότε πως να καταθεσει ένσταση?

Ότι παραδέχεται το λάθος της και γι' αυτό πλήρωσε την παράβαση αλλά μπλα μπλα μια δικαιολογία και ότι επιθυμεί την επιστροφη των πινακίδων διότι είναι το μοναδικό αμάξι στην οικογένεια κλπ κλπ. Ας βρει κάτι καλό.

Κοίτα στο 5β αλλά και στο τέλος

• Thanks 1
Δημοσ.

Οκ θα της πω να το κοιτάξει, διότι όντως είναι το μοναδικό αυτοκίνητο στο σπίτι. Αν και εφόσον ειναι ημερολογιακές οι 20 ημέρες, ίσως δεν έχει και πολυ νόημα, διότι δε θα θέλουν κάνα 10ημερο να απαντήσουν? Τεσπα, όπως και να έχει είναι καλό μάθημα για να προσέχει άλλη φορά και να είναι υποψιασμένη. Και πάλι σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...