cpc464 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2024 22 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Η κάρτα έχει εισέλθει μόνο σε πέντε συγκεκριμενα διαφορετικά ΑΤΜ. Τα 3 της τράπεζας, τα δύο άλλων τραπεζών με προμήθεια αφού τα έχουν κλείσει σχεδόν όλα. Τότε το ποιό πιθανό είναι να ήταν παγιδευμένο κάποιο ATM, ειδικά στο κέντρο είναι πολύ συχνό φαινόμενο, αν στο επιτρέπει το web banking της τραπεζάς σου απλά αυξομείωνε το όριο των συναλλαγών ανάλογα με τις ανάγκες σου.
sdikr Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 45 minutes ago, mariosnik_ said: Ευχαριστώ για τα σχόλια και τις γνώμες. Η περιπτωση να ανοίξω account σε κάποια fintech και να βγάλω κάρτα από εκεί ώστε να μεταφέρω λίγα λίγα τα λεφτά εκεί όταν θέλω να κάνω αγορά, έχει το πρόβλημα ότι με την αγορά μέσω fintech αυτή δεν προσμετράται στο αφορολόγητο όριο, οπότε μόνο με καρτα από συστημική τράπεζα πρέπει να γίνονται όλες οι αγορές. payzy τότε, ή δευτερος λογαριασμός και σύνδεση με την κάρτα για αγορές Το άλλο που αναφέρεις ΑΤΜ και μάλιστα όχι τράπεζας μπορεί να είναι το θέμα, κάποια κάμερα εκεί πχ ή παγίδευμα στο ATM. Κάποιες τράπεζες έχουν ενεργοποιήσει πλέον και NFC πειραίως, eurobank, εθνική έχω δοκιμάσει Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2024 από sdikr
viki1971 Δημοσ. Σάββατο στις 04:50 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:50 μμ Δυστυχώς χθες ανακάλυψα ότι στις 29/8 /25 έγιναν εν άγνοια μου 16 συναλλαγές στο TEMU με την κάρτα μου eurobank. χωρίς να έχω επισκεφθεί ποτε την ιστοσελίδα τους. Δεν έλαβα κωδικό otp για καμιά από αυτές τις αγορές ενώ όταν αγορές με την κάρτα ηλεκτρονικά ακόμα και για ποσο 15 ευρώ μου στελνει otp κωδικό η τράπεζα. Θα κάνω αμφισβήτηση συναλλαγών. Πιστευετε οτι θα αποζημιωθω;
lector Δημοσ. Σάββατο στις 05:15 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:15 μμ 24 λεπτά πριν, viki1971 είπε Δυστυχώς χθες ανακάλυψα ότι στις 29/8 /25 έγιναν εν άγνοια μου 16 συναλλαγές στο TEMU με την κάρτα μου eurobank. χωρίς να έχω επισκεφθεί ποτε την ιστοσελίδα τους. Δεν έλαβα κωδικό otp για καμιά από αυτές τις αγορές ενώ όταν αγορές με την κάρτα ηλεκτρονικά ακόμα και για ποσο 15 ευρώ μου στελνει otp κωδικό η τράπεζα. Θα κάνω αμφισβήτηση συναλλαγών. Πιστευετε οτι θα αποζημιωθω; Να φανταστω εχεις αποκλεισει την πιθανοτητα να χρησιμοποιησε την καρτα σου κρυφα καποιος απο το περιβαλλον σου;
adi32 Δημοσ. Σάββατο στις 07:35 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:35 μμ 2 ώρες πριν, viki1971 είπε Δυστυχώς χθες ανακάλυψα ότι στις 29/8 /25 έγιναν εν άγνοια μου 16 συναλλαγές στο TEMU με την κάρτα μου eurobank. χωρίς να έχω επισκεφθεί ποτε την ιστοσελίδα τους. Δεν έλαβα κωδικό otp για καμιά από αυτές τις αγορές ενώ όταν αγορές με την κάρτα ηλεκτρονικά ακόμα και για ποσο 15 ευρώ μου στελνει otp κωδικό η τράπεζα. Θα κάνω αμφισβήτηση συναλλαγών. Πιστευετε οτι θα αποζημιωθω; αν καποιος εχει βαλει τα στοιχεια της καρτας σου στο ΤΕΜU και εχει κανει καποια συναλλαγη με την εγκριση σου μετα με καποιο τροπο θεωρειται αξιοπιστη καθε επομενη συναλλαγη και δε θελει ζηταει καμια εγκριση Κανε αμφισβητηση στην τραπεζα και θα σου επιστρεψουν καποια ή ολα τα λεφτα μετα απο καιρο Πες ομως να μπλοκαρουν αμεσα την καρτα ή καντο απο το κινητο σου
vasilllis Δημοσ. Σάββατο στις 08:09 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:09 μμ Δεν μπορω να καταλαβω ποσο δυσκολο ειναι να πρέπει ή να εχει την δυνατοτητα ,να κάνει αγορες με κάρτα με pin ή με otp ή με accept στο κινητό.
SabotazNic Δημοσ. Σάββατο στις 08:12 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:12 μμ Στις 6/11/2024 στις 3:00 ΜΜ, mariosnik_ είπε Η περιπτωση να ανοίξω account σε κάποια fintech και να βγάλω κάρτα από εκεί ώστε να μεταφέρω λίγα λίγα τα λεφτά εκεί όταν θέλω να κάνω αγορά, έχει το πρόβλημα ότι με την αγορά μέσω fintech αυτή δεν προσμετράται στο αφορολόγητο όριο, οπότε μόνο με καρτα από συστημική τράπεζα πρέπει να γίνονται όλες οι αγορές. Χαζη δικαιολογια για να μην φτιαξεις revolut, οταν το αφορολογητο ειναι 30% και θεωρω οτι το πιανει ανετα καποιος απο σουπερ/καυσιμα/παγια. Ασε που και απο revolut μπορεις, απλα πρεπει να δωσεις εσυ το ποσο. Στις 6/11/2024 στις 9:27 ΠΜ, mindreader είπε Σε δικτυακες αγορες, να κυκλοφορουν τα στοιχεια της καρτας δεξια κι αριστερα, οσο κι αν καποιοι υποσχονται 'ασφαλεια', το θεωρω αφελες. Μετα....α, με εκλεψαν. Δεν κυκλοφορουν δεξια και αριστερα. Στα ελληνικα καταστηματα τουλαχιστον, πληρωνεις σε περιβαλλον τραπεζας. Οποτε αν γινει κατι σε τραπεζα, τα στοιχεια της καρτας θα ειναι το μικροτερο προβλημα
lector Δημοσ. Σάββατο στις 08:35 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:35 μμ 22 λεπτά πριν, SabotazNic είπε το αφορολογητο ειναι 30% και θεωρω οτι το πιανει ανετα καποιος απο σουπερ/καυσιμα/παγια Εκτος κι αν καποιος βγαζει 5000 το μηνα.
Ukforthemoment Δημοσ. Σάββατο στις 08:48 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:48 μμ 3 ώρες πριν, viki1971 είπε Δυστυχώς χθες ανακάλυψα ότι στις 29/8 /25 έγιναν εν άγνοια μου 16 συναλλαγές στο TEMU με την κάρτα μου eurobank. χωρίς να έχω επισκεφθεί ποτε την ιστοσελίδα τους. Δεν έλαβα κωδικό otp για καμιά από αυτές τις αγορές ενώ όταν αγορές με την κάρτα ηλεκτρονικά ακόμα και για ποσο 15 ευρώ μου στελνει otp κωδικό η τράπεζα. Θα κάνω αμφισβήτηση συναλλαγών. Πιστευετε οτι θα αποζημιωθω; ότι γράφει temu δεν σημαίνει ότι είναι η πραγματική επιχείρηση που τα εισέπραξε. 1
mariosnik_ Δημοσ. Σάββατο στις 09:00 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 09:00 μμ 40 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Χαζη δικαιολογια για να μην φτιαξεις revolut, οταν το αφορολογητο ειναι 30% και θεωρω οτι το πιανει ανετα καποιος απο σουπερ/καυσιμα/παγια. Ασε που και απο revolut μπορεις, απλα πρεπει να δωσεις εσυ το ποσο. Δεν κυκλοφορουν δεξια και αριστερα. Στα ελληνικα καταστηματα τουλαχιστον, πληρωνεις σε περιβαλλον τραπεζας. Οποτε αν γινει κατι σε τραπεζα, τα στοιχεια της καρτας θα ειναι το μικροτερο προβλημα Οπου μου αρέσει θα ανοίξω account, σιγά μην κάθομαι να έχω και 10 account για την κάθε περίσταση επειδή δεν μπορούν να μας προσφέρουν την απαιτούμενη ασφάλεια αυτοί που μας ανάγκασαν εδώ και λίγα χρόνια να βγάζουμε κάρτες και να κάνουμε αγορές για το αφορολόγητο. Και όχι δεν μαζεύεται έτσι ευκολα σε όλους το 30% αφορολόγητο ουτε ειναι ανάγκη να βγάζεις πολλά λεφτά για να μην μαζεύεται, μόνο σε μια μέση περιπτωση μισθωτού που μένει μόνος του καλυπτεται εύκολα, υπάρχουν πολλές άλλες ειδικές περιπτώσεις που δεν μαζεύεται και καλό είναι να κυνηγας με καρτα το οτιδήποτε είτε για να καλύψεις το όριο είτε για να είναι μικρότερο το ύψος του πέναλτι άμα καταλογιστει.
SabotazNic Δημοσ. Σάββατο στις 09:01 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:01 μμ 1 λεπτό πριν, mariosnik_ είπε Οπου μου αρέσει θα ανοίξω account, σιγά μην κάθομαι να έχω και 10 account για την κάθε περίσταση επειδή δεν μπορούν να μας προσφέρουν την απαιτούμενη ασφάλεια Αρα ειναι δικο σου προβλημα, και το ανοιγμα του λογαριασμου που δεν θες, και η ασφαλεια της καρτας σου, αλλιως θα ειχαμε ολοι θεματα με τις καρτες
mariosnik_ Δημοσ. Σάββατο στις 09:02 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 09:02 μμ 4 ώρες πριν, viki1971 είπε Δυστυχώς χθες ανακάλυψα ότι στις 29/8 /25 έγιναν εν άγνοια μου 16 συναλλαγές στο TEMU με την κάρτα μου eurobank. χωρίς να έχω επισκεφθεί ποτε την ιστοσελίδα τους. Δεν έλαβα κωδικό otp για καμιά από αυτές τις αγορές ενώ όταν αγορές με την κάρτα ηλεκτρονικά ακόμα και για ποσο 15 ευρώ μου στελνει otp κωδικό η τράπεζα. Θα κάνω αμφισβήτηση συναλλαγών. Πιστευετε οτι θα αποζημιωθω; Πήγαινε το συντομότερο η πάρε τους και τηλέφωνο για να μπλοκάρουν την κάρτα. Θα το δουν από τα συστήματα τους τι έγινε και θα αποφανθουν, ελπίζω να γλιτώσεις. Σε εμάς το είδαν άμεσα από το σύστημα ότι υπήρξε κάποια διαρροή και όχι λόγω υπαιτητιοτητας του χρήστη.
viki1971 Δημοσ. Κυριακή στις 02:29 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:29 μμ 21 ώρες πριν, lector είπε Να φανταστω εχεις αποκλεισει την πιθανοτητα να χρησιμοποιησε την καρτα σου κρυφα καποιος απο το περιβαλλον σου; Μένω μόνη και δεν έχω δώσει σε κανένα την κάρτα. Τη χρησιμοποιώ ηλεκτρονικά μόνο για πληρωμη λογαριασμών, φόρων και σπάνια για αγορές. 18 ώρες πριν, adi32 είπε αν καποιος εχει βαλει τα στοιχεια της καρτας σου στο ΤΕΜU και εχει κανει καποια συναλλαγη με την εγκριση σου μετα με καποιο τροπο θεωρειται αξιοπιστη καθε επομενη συναλλαγη και δε θελει ζηταει καμια εγκριση Κανε αμφισβητηση στην τραπεζα και θα σου επιστρεψουν καποια ή ολα τα λεφτα μετα απο καιρο Πες ομως να μπλοκαρουν αμεσα την καρτα ή καντο απο το κινητο σου Δεν έδωσα ποτε έγκριση για συναλλαγή στο TEMU, δεν έχω μπει ποτε καν στην ιστοσελίδα του. Κανονικά η eurobank όταν κάνω ηλεκτρονικές αγορές μου στελνει παντα κωδικό otp για επιβεβαίωση. Όμως για τις 16 συναλλαγές με το TEMU δεν ήρθε push notification otp για καμιά απο αυτές και τις ανακάλυψα τυχαία 3 μέρες μετά κοιτάζοντας την κίνηση στο ebanking
sdikr Δημοσ. Κυριακή στις 03:05 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:05 μμ 33 minutes ago, viki1971 said: Μένω μόνη και δεν έχω δώσει σε κανένα την κάρτα. Τη χρησιμοποιώ ηλεκτρονικά μόνο για πληρωμη λογαριασμών, φόρων και σπάνια για αγορές. Δεν έδωσα ποτε έγκριση για συναλλαγή στο TEMU, δεν έχω μπει ποτε καν στην ιστοσελίδα του. Κανονικά η eurobank όταν κάνω ηλεκτρονικές αγορές μου στελνει παντα κωδικό otp για επιβεβαίωση. Όμως για τις 16 συναλλαγές με το TEMU δεν ήρθε push notification otp για καμιά απο αυτές και τις ανακάλυψα τυχαία 3 μέρες μετά κοιτάζοντας την κίνηση στο ebanking το OTP μπορεί να μην σου έρθει αν δεν το ζητάει ο έμπορος, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει αυτός να αποδείξει οτι έγινε η συναλλαγή νόμιμα. Αλλά δεν σου ήρθανε καν ενημερώσεις για την κίνηση; εμένα πάντα μου έρχονται και otp όπου ζητάει και μετά την χρέωση ενημέρωση οτι χρεώθηκε η κάρτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα