Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδες για την αφαιρεση του ΦΠΑ με αλλαγη χωρας, δεν χρειαζεσαι κανενα ενεργοποιημενο vpn ή κατι αλλο. απλα αλλαζεις την επιλογη στο αντιστοιχο πεδιο πριν την πληρωμη. Αν δεν αλλαζει, τοτε το vpn που θελετε να αγορασετε δεν αφαιρει το ΦΠΑ, οτι κ να κανετε.

Δημοσ.

Στήν σελίδα πληρωμής τού nord φαίνεται καθαρά η χρέωση VAT 24% και το ποσό (19,53). Στήν αντίστοιχη τού express από την άλλη δεν "εμφανίζεται" σχετική χρέωση (Vat). Το εύλογο & κρίσιμο ερώτημα είναι αν στο cashback χρεώνουν ή καλύτερα παρακρατανε το 24% τών περίπου 140 ευρώ. Σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, θα έπρεπε να εμφανίζεται το vat 24% ασχέτως αν δεν γίνεται να το αποφύγουμε. Δηλαδή με ip Αλβανική (μέσω vpn) χρεώνει vat 24% όπως και στήν χώρα μας? Περίεργα πράγματα... 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, astrolavosg είπε

Στήν σελίδα πληρωμής τού nord φαίνεται καθαρά η χρέωση VAT 24% και το ποσό (19,53). Στήν αντίστοιχη τού express από την άλλη δεν "εμφανίζεται" σχετική χρέωση (Vat). Το εύλογο & κρίσιμο ερώτημα είναι αν στο cashback χρεώνουν ή καλύτερα παρακρατανε το 24% τών περίπου 140 ευρώ. Σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, θα έπρεπε να εμφανίζεται το vat 24% ασχέτως αν δεν γίνεται να το αποφύγουμε. Δηλαδή με ip Αλβανική (μέσω vpn) χρεώνει vat 24% όπως και στήν χώρα μας? Περίεργα πράγματα... 

Tα cashback sites επιστρεφουν το ποσο που αναλογει στο κανονικο ποσο κ οχι στο ΦΠΑ. Δεν μπορω να καταλαβω τον λογο που μπερδευεσαι/ το ψαχνεις ακομα. Αν αγοραζες το nord με ελληνικο φπα θα σου γυριζε 81€ περιπου πισω, ομοιως επιστρεφει 81€ περιπου κ αν βαλεις αλβανια ή κατι αλλο που εχει μηδενικο ΦΠΑ.  Aν παρεις το expressvpn που δεν αλλαζει την χρεωση, θα σου επιστρεψει το ποσο που αναλογει οταν αφαιρεθει το ΦΠΑ. Δεν παρακρατανε τα "cashback sites" το φπα. Τα cashback sites σου επιστρεφουν το ποσο που τους δινει ο εμπορας που εκανες την αναλογη αγορα κ εχει cashback. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kallair είπε

Αν αγοραζες το nord με ελληνικο φπα θα σου γυριζε 81€ περιπου πισω, ομοιως επιστρεφει 81€ περιπου κ αν βαλεις αλβανια ή κατι αλλο που εχει μηδενικο ΦΠΑ. 

Ναι μόνο που στην πράξη στην 1η περίπτωση θα πλήρωνε 81,00+24%ΦΠΑ και θα έπαιρνε πίσω "μόνο" 81, ενώ στην 2η θα πλήρωνε 81 και θα έπαιρνε πίσω 81😁...τόσο απλά γιατί το ψάχνει😉

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ak156 είπε

Ναι μόνο που στην πράξη στην 1η περίπτωση θα πλήρωνε 81,00+24%ΦΠΑ και θα έπαιρνε πίσω "μόνο" 81, ενώ στην 2η θα πλήρωνε 81 και θα έπαιρνε πίσω 81😁...τόσο απλά γιατί το ψάχνει😉

Μα αφου δεν αλλαζει το ΦΠΑ ετσι κ αλλιως στην περιπτωση του expressvpn. Aς στειλει email να κανει παραπονα στην εταιρεια... Με αυτα κ αυτα, τελειωσε το 100% cashback κ στα 2 VPN στο topcashback. Τωρα εχουν 100% cashback το piaVPN και το fastestVPN.

Δημοσ.

Κι όμως @ak156... Δεν το ψάχνω ως προς το τι γίνεται με το nord αλλά ως προς το τι δεν γίνεται αντίστοιχα με το express! Πιθανότατα όπως είπε κι ο @kallair είναι θέμα εμπόρου το τι κάνει με το vat. Θα διαμαρτυρηθώ αρμόδιος εις τήν διεύθυνσην! Πέρα από τήν πλάκα, η βασική απορία μου ήταν πώς γίνεται να χρεώνει ο εμπορας το ίδιο ποσό και σε εμάς από Ελλάδα (κι άρα επιπλέον vat 24%) και σε χώρα χωρίς vat (πχ Αλβανία). Ερώτημα άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος πλέον αφού δεν "παίζουν" τα πρώην cashback...

Καλή συνέχεια εύχομαι και καλές επιστροφές χρημάτων σε όσους προλάβατε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα μπήκα στο λογαριασμό μου και είδα ότι είχα μήνυμα στο Topcashback που έλεγε ότι άλλαξε το status που είχα για το ποσό που πλήρωσα αγοράς του Surfshark. Πράγματι πλέον το σύνολο του ποσού ήταν πλέον "payable".😎  Ήδη ζήτησα να πάνε στο λογαριασμό μου Paypal. Μετά θα πρέπει να βρω τρόπο να "ξοδέψω" αυτό το ποσό από το Paypal, είτε με αγορές/πληρωμές που δέχονται από εκεί (μήπως έχει κανείς κανένα λινκ/κατάσταση ποιοι τυχόν λογαριαμοί δέχονται paypal) ή να τα μεταφέρω σε Τραπεζικό λογαριασμό μου. Το έχει κάνει κανείς? Εάν ναι σε ποια Τράπεζα και με τι κόστος? Σημειώνω ότι δεν έχω Revolut (για την ακρίβεια έχω την κάρτα, όμως πρακτικά ουδέποτε την ενεργοποίησα - απλά την πήρα για να πάρει την προμήθεια αυτός που με πρότεινε😁 - ακόμα μου στέλνουν μηνύματα για να ολοκληρώσω τα στοιχεία μου😁).

Η αγορά είχε γίνει στις 13 Μαίου 2025 και ενώ αρχικά έλεγε payable σε 10 weeks, τελικά έγινε σε 11 weeks (όπως είχε αλλάξει το μήνυμα στην 10η εβδομάδα😉).

Επεξ/σία από ak156
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ak156 είπε

Σήμερα μπήκα στο λογαριασμό μου και είδα ότι είχα μήνυμα στο Topcashback που έλεγε ότι άλλαξε το status που είχα για το ποσό που πλήρωσα αγοράς του Surfshark. Πράγματι πλέον το σύνολο του ποσού ήταν πλέον "payable".😎  Ήδη ζήτησα να πάνε στο λογαριασμό μου Paypal. Μετά θα πρέπει να βρω τρόπο να "ξοδέψω" αυτό το ποσό από το Paypal, είτε με αγορές/πληρωμές που δέχονται από εκεί (μήπως έχει κανείς κανένα λινκ/κατάσταση ποιοι τυχόν λογαριαμοί δέχονται paypal) ή να τα μεταφέρω σε Τραπεζικό λογαριασμό μου. Το έχει κάνει κανείς? Εάν ναι σε ποια Τράπεζα και με τι κόστος? Σημειώνω ότι δεν έχω Revolut (για την ακρίβεια έχω την κάρτα, όμως πρακτικά ουδέποτε την ενεργοποίησα - απλά την πήρα για να πάρει την προμήθεια αυτός που με πρότεινε😁 - ακόμα μου στέλνουν μηνύματα για να ολοκληρώσω τα στοιχεία μου😁).

Η αγορά είχε γίνει στις 13 Μαίου 2025 και ενώ αρχικά έλεγε payable σε 10 weeks, τελικά έγινε σε 11 weeks (όπως είχε αλλάξει το μήνυμα στην 10η εβδομάδα😉).

Revolut θα σου προτεινα, να κανεις την διαδικασια να τελειωσεις την εγγραφη κ να τα στειλεις εκει. μετα φτιαχνεις μια αυλη καρτα (δεν χρειαζεται να αγορασεις φυσικη καρτα), την περνας google pay και εισαι ετοιμος. μηδεν προμηθεια για να μπουν τα λεφτα στο λογαριασμο της paypal και μετα στην revolut.

Επεξ/σία από kallair
  • Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, kallair είπε

Revolut θα σου προτεινα, να κανεις την διαδικασια να τελειωσεις την εγγραφη κ να τα στειλεις εκει. μετα φτιαχνεις μια αυλη καρτα (δεν χρειαζεται να αγορασεις φυσικη καρτα), την περνας google pay και εισαι ετοιμος. μηδεν προμηθεια για να μπουν τα λεφτα στο λογαριασμο της paypal και μετα στην revolut.

Δεν έχω καμιά όρεξη να επαναλάβω την διαδικασία στην revolut. Πριν από μήνες είχα δοκιμάσει. Ζητούσε αναγνώριση προσώπου κλπ...δεν "καταλάβαινε" κοκ...δεν είναι εποχές για τέτοια😁 Έχω ότι κάρτα μπορείς να φαντασθείς, σε όλες τις Ελληνικές Τράπεζες. Μόλις εχθές μου διαφήμιζε έκδοση άυλης η Eurobank με μηδέν κόστος φόρτωσης/εκφόρτωσης, ανεξαρτήτως ποσού. Βέβαια η μηδενική χρέωση για μεταφορά από paypal σε άυλη θα ισχύει και για αυτήν ή μόνο στην Revolut? Όχι ότι βέβαια η χρέωση του 0,50 ευρώ που ανέφερε ο φίλος παραπάνω είναι τίποτα σημαντικό. Ευχαριστώ και τους 2 σας για τις απαντήσεις. Η σημαντική πληροφορία από εμένα νομίζω ήταν ότι τήρησαν την επιστροφή όπως έλεγαν (απλά αντί 10 εβδομάδες σε 11 εβδομάδες - μικρή σημασία έχει πλέον αυτό).

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ak156 είπε

Στελνουμε παντα εμβασματα μεχρι 14.99 χωρις χρεωση. Εγω πχ εχω στειλει πανω απο 2000 μεχρι σημερα με κατω απο 15 ευρω ολα σε τραπεζα και μηδεν προμηθεια. Καλοφαγωτα μια χαρα τα cashback οτι κερδιζεις καλο ειναι. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Arkin είπε

Στελνουμε παντα εμβασματα μεχρι 14.99 χωρις χρεωση. Εγω πχ εχω στειλει πανω απο 2000 μεχρι σημερα με κατω απο 15 ευρω ολα σε τραπεζα και μηδεν προμηθεια. Καλοφαγωτα μια χαρα τα cashback οτι κερδιζεις καλο ειναι. 

Είναι σίγουρο αυτό που λες? Ισχύει για όλες τις Ελληνικές Τράπεζες ή για κάποια (ες)? Δηλαδή κάτω από 15 ευρώ έμβασμα από paypal σε τράπεζα ΔΕΝ έχει κανένα έξοδο/προμήθεια? Επειδή έχω λογαριασμό και στις 4 συστημικές, που το έχεις κάνει εσύ? (για 100% σιγουριά δηλαδή).

Επεξ/σία από ak156
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ak156 είπε

Είναι σίγουρο αυτό που λες? Ισχύει για όλες τις Ελληνικές Τράπεζες ή για κάποια (ες)? Δηλαδή κάτω από 15 ευρώ έμβασμα από paypal σε τράπεζα ΔΕΝ έχει κανένα έξοδο/προμήθεια? Επειδή έχω λογαριασμό και στις 4 συστημικές, που το έχεις κάνει εσύ? (για 100% σιγουριά δηλαδή).

100% ναι το εχω κανει Εθνικη εδω και αρκετα χρονια χωρις κανενα θεμα και απο paypal και απο crypto οταν πουλαγα κανα νομισμα. 100% δεν εχει προμηθεια κατω απο 15 ευρω. Νομιζω οτι ισχυει και σε Πειραιως καα 99% για τις αλλες 2 δεν γνωριζω σιγουρα. 

• Thanks 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, ak156 είπε

20 είναι στη eurobank, 5 είναι στην alpha.

Για να μη σε πάρουμε στο λαιμό μας δες τον τιμοκατάλογο κάθε τράπεζας ή κανένα site στυλ tsig.gr

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Doubt είπε

20 είναι στη eurobank, 5 είναι στην alpha.

Για να μη σε πάρουμε στο λαιμό μας δες τον τιμοκατάλογο κάθε τράπεζας ή κανένα site στυλ tsig.gr

Ευχαριστώ για την απάντηση. Υποθέτω ότι από τυπογραφικό λάθος έγραψες 5 στην alpha? Παρόλο που ίσως είμαστε λίγο off topic από το θέμα του νήματος, νομίζω ότι οι απορίες που έχω θα ενδιαφέρουν και άλλους όταν πάρουν το cashback ποσό τους από το Topcashback και δεν θα θέλουν να χρεωθούν προμήθειες κλπ

Το paypal όμως δεν χρεώνει κάτι για την μεταφορά σε IBAN Ελληνικής Τράπεζας? (ξέχασα να το ρωτήσω αυτό)

εικόνα_2025-08-02_212351468.png

Επεξ/σία από ak156
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...