Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εξω απο την πορτα του σπιτιου υπηρχε ενα καλωδιο αναμονης. Υπαρχει το ιδιο σε ολους τους διαδρομους. εφερα ηλεκτρολογο να μου βαλει μια καμερα εκει. Μου ειπε οτι ειναι κοινοχρηστο και δεν κανει. του ειπα οκ, ας το βαλει στο φωτιστικο που ειναι εξω απο την παρτα απο πανω, μου λεει θα λειτουργει η καμερα αλλα μονο αν εχεις συνεχεια ανοιχτο το φως. τελικα συνδεσα την καμερα στο κοινοχροιστο. 

Τι κοστος ετησιο χρεώνω την οικοδομη μου? μιλαμε μια απλη wifi camera με application. 

Επεξ/σία από Give-me-a-hit
  • Sad 1
  • Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Give-me-a-hit είπε

εξω απο την πορτα του σπιτιου υπηρχε ενα καλωδιο αναμονης. Υπαρχει το ιδιο σε ολους τους διαδρομους. εφερα ηλεκτρολογο να μου βαλει μια καμερα εκει. Μου ειπε οτι ειναι κοινοχρηστο και δεν κανει. του ειπα οκ, ας το βαλει στο φωτιστικο που ειναι εξω απο την παρτα απο πανω, μου λεει θα λειτουργει η καμερα αλλα μονο αν εχεις συνεχεια ανοιχτο το φως. τελικα συνδεσα την καμερα στο κοινοχροιστο. 

Τι κοστος ετησιο χρεώνω την οικοδομη μου? μιλαμε μια απλη wifi camera με application. 

ε κανα 10 αρικο το χρονο και πολυ λεω..

Δημοσ.

Μου φαίνεται τα έχεις κάνεις λίγο μαντάρα τα πράγματα. Αυτό το κοινόχρηστο καλώδιο για ποιον λόγο υπάρχει πάνω από την κάθε πόρτα χωρίς να συνδέεται πουθενά; Για την κάμερα θέλεις σίγουρα έγκριση της ΓΣ, άμα το καταλάβουν θα σε τρέχουν. Επίσης, εφόσον είναι κοινοχρηστο, ακομα και 1 ευρώ κατανάλωση να έχει στα κοινόχρηστα, πρέπει πρώτα να ρωτήσεις στην ΓΣ. Αν θες να βρεις την κατανάλωση, πολλαπλασιαζεις την ισχύ της κάμερας με τις ώρες λειτουργίας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, Give-me-a-hit said:

Aς πούμε ότι είναι 15W ή κάμερα... 360W ανά μέρα, περίπου 1kwh το 3ήμερο. Περίπου 120kwh το χρόνο.

Αν υπολογίσεις ΔΕΗ Γ21 με 0.15Ε/Κwh προμήθεια ετήσιο μέσο όρο και 0.05Ε/Κwh στο περίπου για ρυθμιζόμενες (διανομή, υκω, ετμεάρ)

τότε 0.20Ε/Κwh * 120kwh = 24 ευρώ συν ΦΠΑ = 25.5 το χρόνο

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Give-me-a-hit είπε

Γιατί δεν τράβαγες δικό σου καλώδιο;

Δημοσ.

Δεν ξέρω με τι ανθρώπους έχεις γενικά να κάνεις στην πολυκατοικία σου, αλλά αν σε καταλάβουν ενδέχεται να βρεις μεγάλο μπελά.

Καταρχάς, θα αρχίσουν να υποψιάζονται μήπως έχεις κάνει και άλλες αυθαιρεσίες και γενικά θα χαθεί η εμπιστοσύνη. Πες το τουλάχιστον στο διαχειριστή, να είσαι ξεκάθαρος.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Aς πούμε ότι είναι 15W ή κάμερα... 360W ανά μέρα, περίπου 1kwh το 3ήμερο. Περίπου 120kw το χρόνο.

Αν υπολογίσεις ΔΕΗ Γ21 με 0.15Ε/Κwh προμήθεια ετήσιο μέσο όρο και 0.05Ε/Κwh στο περίπου για ρυθμιζόμενες (διανομή, υκω, ετμεάρ)

τότε 0.20Ε/Κwh * 120kw = 24 ευρώ συν ΦΠΑ = 25.5 το χρόνο

Μπεϊζάνη εσύ? :lol:

screenshot-508.png

• Like 1
  • Haha 10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, Give-me-a-hit said:

βαλτο στην λαμπα σου.αφησε ανοιχτο τον διακοπτη αλλα βαλε εξυπνη λαμπα να αναβει απο app ή απο smart switch

problem solved

50 euro

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.

καλωδιο να τραβηξω και να τρυπησω το μπετον λιγο δυσκολο.

αυτο το καλωδιο μπηκε αναμονη σε καθε οροφο (ειναι οροφοδιαμερησματα) αλλα εμεινε αχρηστο σε ολους τους οροφους.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...