Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει κανείς ψωνίσει από το Vinted?
Πείτε τη γνώμη σας για αγορές/πωλήσεις από το Vinted.
Λειτουργεί κι αυτό με wallet, όπως το Vendora, που για να κάνεις ανάληψη πληρώνεις προμήθειες?

Επεξ/σία από zoranb
  • Haha 1
Δημοσ.

Το wallet χρειάζεται για να μπαίνουν κάπου τα χρήματα. Το αν υπάρχει προμήθεια ανάληψης έγκειται στον διαχειριστή. Το Vinted έχει δωρεάν ανάληψη, αλλά δεν έχει μηχανισμό τμηματικής ανάληψης. Αυτό σημαίνει πως η τράπεζα σου κρατάει ένα ποσό από κάποια € και πάνω, ανάλογα την τράπεζα (άλλη από 5€, άλλη από 15€ κτλ). 

• Like 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει κάποιος αγοράσει κάποιο προϊόν από vinted που μπορεί να μου εξηγήσει την διαδικασία πληρωμής;

Συναλλαγή χέρι με χέρι μπορεί να γινει αν συμφωνήσει ο πωλητής;

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να γίνει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του πωλητή.

Επεξ/σία από sonikk
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λειτουργεί όπως το ebay και οι άλλες πλατφόρμες, σαν μεσάζων που προφέρει κάποια ασφάλεια στις πληρωμές. Αντικαταβολή δεν υποστηρίζεται ούτε συναλλαγή χέρι με χέρι. Η υπηρεσία παρέχει κάποιου είδους ανώνυμη συναλλαγή αφού το πραγματικό όνομα και οι διευθύνσεις του αγοραστή και του πωλητή δεν είναι εμφανή, τα γνωρίζει μόνο η πλατφόρμα. Το μόνο που γνωρίζεις είναι το σημείο (BOX) αποστολής, το σημείο παραλαβής και τον κωδικό αποστολής.

Ο αγοραστής πληρώνει το ποσό στην πλατφόρμα κατά την αγορά, ο πωλητής στέλνει το δέμα με δωρεαν μεταφορικά (βγαίνει προπληρωμένο voucher από το Vinted) και όταν ο αγοραστής παραλάβει και δει οτι το αντικείμενο είναι ΟΚ, το δηλώνει στην πλατφόρμα και αποδεσμεύεται το ποσό στο Wallet του πωλητή. Τα χρήματα που μπαίνουν στο Wallet του πωλητή μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για άλλες αγορές στο Vinted ή να τα τραβήξει στην τράπεζα του.

Επεξ/σία από SpectralQ
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, SpectralQ είπε

Λειτουργεί όπως το ebay και οι άλλες πλατφόρμες, σαν μεσάζων που προφέρει κάποια ασφάλεια στις πληρωμές. Αντικαταβολή δεν υποστηρίζεται ούτε συναλλαγή χέρι με χέρι. Η υπηρεσία παρέχει κάποιου είδους ανώνυμη συναλλαγή αφού το πραγματικό όνομα και οι διευθύνσεις του αγοραστή και του πωλητή δεν είναι εμφανή, τα γνωρίζει μόνο η πλατφόρμα. Το μόνο που γνωρίζεις είναι το σημείο (BOX) αποστολής, το σημείο παραλαβής και τον κωδικό αποστολής.

Ο αγοραστής πληρώνει το ποσό στην πλατφόρμα κατά την αγορά, ο πωλητής στέλνει το δέμα με δωρεαν μεταφορικά (βγαίνει προπληρωμένο voucher από το Vinted) και όταν ο αγοραστής παραλάβει και δει οτι το αντικείμενο είναι ΟΚ, το δηλώνει στην πλατφόρμα και αποδεσμεύεται το ποσό στο Wallet του πωλητή. Τα χρήματα που μπαίνουν στο Wallet του αγοραστή μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για άλλες αγορές στο Vinted ή να τα τραβήξει στην τράπεζα του.

Σε ευχαριστώ.

Στο τέλος εκεί που λες τα χρήματα μπαίνουν στο wallet του αγοραστή μήπως εννοείς στο wallet του πωλητή;

Μπορείς να δηλώσεις παραλαβή από όπου θέλεις; Δηλαδη πχ ΕΛΤΑ,σπίτι σου η box now;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, sonikk είπε

Σε ευχαριστώ.

Στο τέλος εκεί που λες τα χρήματα μπαίνουν στο wallet του αγοραστή μήπως εννοείς στο wallet του πωλητή;

Μπορείς να δηλώσεις παραλαβή από όπου θέλεις; Δηλαδη πχ ΕΛΤΑ,σπίτι σου η box now;

Έχεις δίκιο, το διόρθωσα. Από το σπίτι σου δεν γίνεται αλλά ανάλογα την περιοχή σου και τι έχει επιλέξει ο αγοραστής μπορείς να το παραδόσεις σε BOX now ή ΕΛΤΑ courier.

Επεξ/σία από SpectralQ
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SpectralQ είπε

Έχεις δίκιο, το διόρθωσα. Από το σπίτι σου δεν γίνεται αλλά ανάλογα την περιοχή σου και τι έχει επιλέξει ο αγοραστής μπορείς να το παραδόσεις σε BOX now ή ΕΛΤΑ courier.

Οι τιμές είναι τελικές;Επειδή κάπου έγραψες ότι τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Δεν κατάλαβα κάτι επίσης.

Η μάλλον δεν στο εξήγησα σωστά 

Εγώ να αγοράσω θέλω όχι να πουλήσω 

Οπότε εκεί που λες τι εχει επιλέξει ο αγοραστής μάλλον εννοείς ο πωλητής στην τελευταία σου πρόταση.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 22/4/2025 στις 12:00 ΠΜ, sonikk είπε

Οι τιμές είναι τελικές;Επειδή κάπου έγραψες ότι τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Δεν κατάλαβα κάτι επίσης.

Η μάλλον δεν στο εξήγησα σωστά 

Εγώ να αγοράσω θέλω όχι να πουλήσω 

Οπότε εκεί που λες τι εχει επιλέξει ο αγοραστής μάλλον εννοείς ο πωλητής στην τελευταία σου πρόταση.

;

Δημοσ.

Την τελική τιμή θα την γνωρίζεις πριν αποδεχτείς την τιμή.

Η τιμή του προϊόντος με μια μικρή προμήθεια για την προστασία που θα σου παρέχει το site συν τα μεταφορικά 2 ευρώ με box now.

Εσύ θα επιλέξεις σε ποιο box now θα σου έρθει.

Κάποιοι πωλητές έχουν δωρεάν μεταφορικά, άλλοι δέχονται να τους κάνεις προσφορά και αν πάρεις 2-3 και παραπάνω πράγματα από τον ίδιο πωλητή σου κάνει κάποια έκπτωση το site από μόνο του.

Όταν πας να αγοράσεις κάτι θα τα δεις όλα αυτά.

Πληρώνεις με κάρτα, εκτός και αν έχεις πουλήσει κάτι και έχεις χρήματα στο wallet σου.

• Thanks 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 21/4/2025 στις 9:47 ΜΜ, SpectralQ είπε

Ο αγοραστής πληρώνει το ποσό στην πλατφόρμα κατά την αγορά, ο πωλητής στέλνει το δέμα με δωρεαν μεταφορικά (βγαίνει προπληρωμένο voucher από το Vinted) και όταν ο αγοραστής παραλάβει και δει οτι το αντικείμενο είναι ΟΚ, το δηλώνει στην πλατφόρμα και αποδεσμεύεται το ποσό στο Wallet του πωλητή. Τα χρήματα που μπαίνουν στο Wallet του πωλητή μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για άλλες αγορές στο Vinted ή να τα τραβήξει στην τράπεζα του.

μπορώ να ρωτήσω κατι. εγώ θέλω να πουλήσω ένα προιον το οποίο είναι στα 250 ευρώ. μετά πως μπαίνει στην κάρτα μου; μου κρατάει προμήθεια. πως πιστοποιεί το vinted τον λογαριασμό μου. βάζω κάπου Iban;

Δημοσ.
10 ώρες πριν, krisi είπε

μπορώ να ρωτήσω κατι. εγώ θέλω να πουλήσω ένα προιον το οποίο είναι στα 250 ευρώ. μετά πως μπαίνει στην κάρτα μου; μου κρατάει προμήθεια. πως πιστοποιεί το vinted τον λογαριασμό μου. βάζω κάπου Iban;

Τα χρήματα, εφόσον όλα πάνε καλά στη συναλλαγή, περνούν στο wallet του Vinted. Από εκεί και πέρα, μπορείς να τα μεταφέρεις σε όποια τράπεζα θες. Μόνο η τράπεζα θα σου κρατήσει προμήθεια, όχι το Vinted. 

Δημοσ.

Τα χρήματα θα μπουν στο πορτοφόλι σου στο Vinted, στην συνέχεια θα δηλώσεις Iban και θα μεταφερθούν στον λογαριασμό σου.

Ανάλογα την τράπεζα θα σου κρατηθεί ένα ποσό, σαν έξοδα συναλλαγής.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

καλημέρα και από εμένα, μήπως μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει;

Το vinted μου έστειλε αριθμό αποστολής μετά από πώληση για αποστολή με box now αλλά δεν έχει στείλει ετικέτα να εκτυπώσω να βάλω πάνω στο δέμα, μόνο κωδικό παρακολούθησης. Αρκεί αυτό για να σταλεί; Επειδή αναγράφεται πως η ετικέτα είναι υποχρεωτική. Ευχαριστώ πολυ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...