Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/2/2025 στις 7:26 ΜΜ, varade είπε

τα μονα που εχουν ακομα καλο ονομα ειναι τα εξης:

food plaza καλαμαρια

γιωτης τουμπα

to gyradiko τουμπα

 

η ποιοτητα εχει πεσει σε ολη την πολη. ΟΛΟΙ ανεβασαν τιμες και ριξανε ποιοτητα.

ολοι ηταν καποτε γυραδικα,τωρα ειναι τιποτα.καμμια σχεση.

Στις 16/2/2025 στις 8:08 ΜΜ, varade είπε

φιλε απο Πρασσα εχεις αποψη?

 

χαλια .

Στις 16/2/2025 στις 8:13 ΜΜ, varade είπε

στην περιοχη ντεπω δες την ταβερνα Κρονος. φτιαχνει δικο του γυρο ο συγκεκριμενος.

δεν κανει και σαντουιτσ ,ομως ετσι? μονο τραπεζατο αν δεν κανω λαθος.παλια παραδοσιακη ταβερνα ,αντεχει για καποιο λογο..μαρεσει ο διακοσμος της,θυμιζει παλια χρονια.

Στις 16/2/2025 στις 9:34 ΜΜ, phanispal είπε

Πριν 25 χρόνια που ήμουν πιτσιρίκος ήταν αλλιώς τα τυλιχτά.

Δεν έπαιρναν όλοι από τον ίδιο προμηθευτή κατεψυγμένο γύρο, τα σουβλάκια είχαν λιπάκι και ήταν πιο νόστιμα, ψήσιμο στα κάρβουνα από πολλούς, πιθανόν να ήταν πιο βρώμικα αλλά πιο νόστιμα overall.

Βέβαια, επειδή αυτή τη συζήτηση την έχουμε κάνει αρκετές φορές εδώ στο παρελθόν, υπάρχουν κι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν αλλάζει η γεύση, αλλά το πώς την αντιλαμβανόμαστε εμείς μεγαλώνοντας καθώς έχουμε την τάση να νοσταλγούμε και να ωραιοποιούμε το παρελθόν. Προσωπικά δε συμφωνώ βέβαια.

αν εχει αλλαξει λεει,εχεις δικιο.να σου πω ..ο ανιψιος μου οταν τον ρωτησα ,εχει κανενα στεκι εσεις που γυρνατε εκω και τρωτε συνεχεια?που να εχει καλο γυρο? μου λεει εμας ολα ιδια μας φαινονται.δεν καταλαβαινουμε απο γευση.κοιτανε να φανε και οτιναναι.και παντα οτι πιο φθηνο.εδω το goodys  οταν ξεκινησε ηταν πιο ακριβο απο τον γυρο και τωρα ειναι 2 ευρω κατω,το απλο cheese.τι λετε να προτιμησουν?

Στις 17/2/2025 στις 6:42 ΠΜ, Inuyasha είπε

https://maps.app.goo.gl/FZj7JTh9Jwiv6MCe7

Δοκίμασε από εδώ, χειροποίητα τα πάντα ανοίγει το απόγευμα μετά της 5 βάζει ένα γύρο και αυτό είναι όσο πάει delivery κάνουν ίσα ίσα μερικά τετράγωνα γύρω γύρω με τα πόδια κυρίως σε γνωστούς, δεν είναι σε πλατφόρμες, μέρες με αγώνα του παοκ ο γύρος τελειώνει πολύ νωρίς, και γενικότερα γύρο θα βρεις μέχρι της 9-10

καλος!

Στις 17/2/2025 στις 7:30 ΠΜ, milos_ είπε

δοκιμάστε το γυρο του Μιχάλη. εξαιρετικός. χειροποίητος και σε καλή ποσότητα https://maps.app.goo.gl/iMhMPXpuRbPGBJ3h7.

 

καλος!

Στις 19/2/2025 στις 10:23 ΠΜ, NiKoSmile είπε

Πολλοί γράφετε πως η ποιότητα του γύρου "έπεσε" και είναι "σκ@τ@"! Που ήταν δηλαδή και από που έπεσε; Πιστεύεται δηλαδή ότι πριν 15 χρόνια η ποιότητα ήταν ανώτερη; Και πως καταλαβαίνεται την πτώση της ποιότητας, λογικά μόνο από τη Γεύση ε; 😂

και πριν 30 να δεις.φυσικα απο την γευση.οσοι εχουν φαει απο παλια ξερουν απο γευση.αν κοροιδευεις για τον ποιοτητα,ναι εν μερει εχεις δικιο.παλια ηταν βρωμια αλλα ηταν νοστιμο.τον γυρο τον εφτιαχναν ο καθενας χειροποιητα αλλα χωρις συνθηκες υγιεινης.θυμαμαι να καπνιζουν διπλα του οταν τον εψηναν και σερβιραν.ομως υπηρχε κατι βασικο.ηταν ελληνικο καθαρο κρεας και νοστιμο.γιατι τοτε δεν ειχε πολλα μεγαλα σαντουιτσαδικα.ειχε μικρα με μικρους γυρους και καλυπτονταν απο κρεας.μετα μεγαλωσε η αγορα ,εκλεισαν ταβερνες και ανοιξαν αλυσιδες.παιρνουν χοιρινο απο το χρηματιστηριο οι εργολαβοι-βιοτεχνιες απο ολο τον κοσμο,οπου βρουν ποιο φθηνο ,ασχετως ποιοτητας,συνηθως απο αλλη ηπειρο ,τα παρσκευαζουν στα εργαστηρια τους,τα συσκευαζουν και τα στελνουν με φορτηγα.καμμια σχεση με το φρεσκο καθημερινο κρεας.παλια ετρωγα 3 και ημουν μια χαρα.τωρα ενα και το μετανιωνω.

Στις 21/2/2025 στις 7:41 ΠΜ, milos_ είπε

εγώ έχω παρατηρήσει και το εξης, παραγγέλνεις μερίδα σουβλάκια και γαρνιτούρα μηδεν. καποτε βαζανε ψωμακι-πιτες, πατατες κρεμμυδι. πλεον έλαχιστα πράγματα 

ισα-ισα βαζουν πολυ κρεμυδι που φουσκωνει το πιτακι και καμμια μεγαλη ντοματα το καλοκαιρι που ειναι φθηνη,τον χεμωνα ακριβαινει αλλα δεν ειναι ντοματα οποτε καλως κανουν.

Στις 21/2/2025 στις 7:56 ΠΜ, atypicalcoder είπε

 

 

Που τα είδες 4-5 ευρώ μαγειρευτά? και αυτά έχουν πάρει την ανηφόρα. Εκτός κι αν μιλάς για μινι μερίδες γιατί αυτό κάνουν μερικοί πονηροί. Διαφημίζουν το "μαγειρευτό φαγητό" και μικραίνουν τις μερίδες, δίνοντας έμφαση δλδ στο "μαγειρευτό". Άσε που και αυτά από ποιότητα είναι πολύ χάλια.

7-8 εχουν παει και ειναι ενα πιατο που χορταινεις αν τρως φυσιολογικα.

 

οποιος θελει ενα τριτο καλο γυραδικο μαζι με τα αλλα 2 που επαινεσα ,υπαρχει και στην καλαμαρια ενα παλιο που κραταει καλα και κανει χειροποιητο γυρο ακομα,ο θεολογος.λιπος ,ισως το πιο νοστιμο κρεας απο τα 3 και κανονικη ποσοσητα θα ελεγα.

5 ευρω θα παει λογικα σε λιγο.και δεν δικαιολογειται με τιποτα.οσο θυμαμαι οτι λιγο πριν το ευρω τρωγαμε με 300 δραχμες ,περιπου 1 ευρω δλδ. και σκαγαμε.εχω μειωσει αισθητα πλεον το ετοιμο,ειδικα πιτσα ειναι πιο χαλια απο ποτε θεσσαλονικη.οι καλες ειναι ακριβες οι φθηνες δεν τρωγονται.ολα τα μικρα μαγαζια με πιτσα και γυρο χειροποιητο ,εκλεισαν.και οσα εμειναν κανουν εκπτωσεις σε ποιοτητα .

σημερα ειχα παρει παντσετες και εψησα.τις αφησα στην λαδοκολλα στον φουρνο και κολλησαν να πιασουν μακα απο κατω και μετα το ψιλοκοψα στο πιατο ,εφτιαξα και ενα σαντουισ με ντοματατινι και κρεμυδια που ψηθηκαν μαζι και λιγες πατατες.και εφαγα γυρο οπως τον θυμαμαι.αν περιμενα ντιλιβερυ θα περιμενα μιση ωρα και θα ετρωγα χαλια και ακριβα.εφαγα σχεδον με τα ιδια λεφτα 2 ατομα και ποιοτικα ,φευγα ,καμια συγκριση.οκ περιμενα 1 ωρα αλλα αξιζει.

το θεμα ειναι η δουλεια και δεν υπαρχει χρονος εκει πονταρουν και αυξανονται τα ντιλιβερυ.

ερχεται ξανα η hut ελλαδα,η μονη αλυσιδα που μου αρεσε η πιτσα.να δω τιμες πριμιουμ που θα εχει και αν θα αντεξει ξανα.

σουβλακι ειναι μεγαλο δραμα.ποιο σουβλακι ρε παιδια.ξυλα ειναι..αν θες σουβλακι πρεπει να πας μονο υπαιιρο,χωρια.η λειβαδια εχει ωραια και αγνα σουβλακια.στις πολεις ειναι ιδια προελευσης με γυρο,ξυλαγγουρα.θεσ σοδα να χωνεψεις απο τα τουβλα που τρως

Επεξ/σία από mike15
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mike15 είπε

5 ευρω θα παει λογικα σε λιγο.και δεν δικαιολογειται με τιποτα.

δε θα πάει καλά αυτό όμως.

Στη δουλειά παλαιότερα, 2 χρόνια πριν και βάλε παραγγέλναμε πολύ συχνά απ έξω. Με τον καιρό αυτό μειώθηκε. Εγώ ειδικά το είχα τερματίσει.

Πλέον η συντριπτική πλειοψηφία έρχεται με ταπεράκι και τρώει φαγητό από το σπίτι. Όσο και να είμαστε του έξω, δε βγαίνουν τα νούμερα. Δε μπορείς να δίνεις τόσα χρήματα.

Προσωπικά έχω κόψει μαχαίρι τους καφέδες απ έξω και έχω ελλατώσει πολύ το delivery.

Και δεν είμαι μόνος μου, είμαστε πολλοί εκεί έξω. Βγαίναμε παλαιότερα για κανένα καφε-ποτό και μετά χτυπούσαμε κανένα σουβλάκι. Ασχέτως αν είχαμε φαγητό στο σπίτι κάτι μπορεί να παίρναμε. Τώρα ακους από πολλούς "έχω φαγητό στο σπίτι". Το λεώ κι εγώ.

Και επίσης έχω παρατηρήσει ενώ παλαιότερα παραγγελναμε χωρίς να μας νοιάζει κάτι , τώρα πολλοί κοιτάνε και τις τιμές. Μπορεί να παραγγείλουν την Α σαλάτα αντί της Β επειδή θα είναι 1€ φθηνότερη. Και μάλιστα το σχολιάζουν.

Τουλάχιστον αυτό βλέπω στον δικό μου κύκλο και φαντάζομαι δεν είμαστε μόνο εμείς. Οπότε αν πάει 5€ θα αρχίσουν να κλείνουν κάποια. Είναι και πολλά πανάθεμα τα.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι πολλοί παραγγέλνουν λόγω δουλειάς και έλλειψης χρόνου. Τουλάχιστον εγώ αυτό έκανα. Είναι σχεδόν απίθανο να κάθομαι σπίτι και να πω θα παραγγείλω. Κάτι θα έχω να φτιάξω. Αν είμαι έξω όμως και τρέχω.... Οπότε αυτά που λένε μερικοί, πάρε και φτιάξε σπιτικό ... ε είναι τελείως άκυρα.

  • Like 1
  • Thanks 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 16/02/2025 at 20:13, varade said:

στην περιοχη ντεπω δες την ταβερνα Κρονος. φτιαχνει δικο του γυρο ο συγκεκριμενος.

δεν θα ξεχασω ποτέ, μπορει να πέρασαν 20+ χρονια περιπου απο τοτε αλλα με φιλο που φαγαμε κρόνο ειχαμε και οι 2 πρόβλημα μετά. Από τότε , ποτέ ξανα...

On 19/02/2025 at 09:56, milos_ said:

Καλύτερα νηστικός παρά mcdonalds

λες δηλαδη καλυτερα καποιος να προτιμησει goodys σε σχεση με mcdonalds ;

Επεξ/σία από George10001
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το 99% φερνει ετοιμο κατεψυγμενο γύρο. Ειδικα σε τουριστικα μερη ή ντελιβερι που βαζουν ταυτόχρονα 5-6 τεραστια "ρολα" τη μερα να ψηνονται από το πρωι. 

Η ποιότητα δεν έχει αλλάξει ιδιαιτερα, η ποσότητα και η τιμή αλλάζουν.

Η ταση ειναι πλεον στο λιγοτερο αλατι και μπαχαρικό, στα παλιά μαγαζιά εριχναν πολύ πραγμα.

Στα σαλονικιωτικα σουβλακια ή αθηναικά καλαμακια βλέπεις διαφορά γιατί ειναι πιο ευκολο να φτιαξει κάποιος δικό του χειροποίητο.

Εφοσον εχει ανεβει η τιμη κοιταω πλεον την ποσοτητα. ο γυρος της αριστοτελους την εριξε στο μισο πριν από 2 χρονια οποτε τον εκοψα από εκει. Εχει γινει ξεκαθαρα τουριστικό.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
12 ώρες πριν, George10001 είπε

λες δηλαδη καλυτερα καποιος να προτιμησει goodys σε σχεση με mcdonalds ;

Μακρυά και από τα δύο λέω

  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, George10001 είπε

δεν θα ξεχασω ποτέ, μπορει να πέρασαν 20+ χρονια περιπου απο τοτε αλλα με φιλο που φαγαμε κρόνο ειχαμε και οι 2 πρόβλημα μετά. Από τότε , ποτέ ξανα...

λες δηλαδη καλυτερα καποιος να προτιμησει goodys σε σχεση με mcdonalds ;

pax burgers..

11 ώρες πριν, The_Judas είπε

Το 99% φερνει ετοιμο κατεψυγμενο γύρο. Ειδικα σε τουριστικα μερη ή ντελιβερι που βαζουν ταυτόχρονα 5-6 τεραστια "ρολα" τη μερα να ψηνονται από το πρωι. 

σωστο

11 ώρες πριν, The_Judas είπε

Η ποιότητα δεν έχει αλλάξει ιδιαιτερα, η ποσότητα και η τιμή αλλάζουν.

διαφωνω καθετα.δεν ξερω την ηλικια σου αλλα στην σαλονικα δεκαετια 80-90 ειχαμε πολυ καλη ποιοτητα.το γυραδικο στην τουμπα μεχρι το 2011 ηταν φοβερο,μετα πατος.αλλα και σε καθε  γειτονια ειχε διαφορετικη γευση ο γυρος και ετρωγες φθηνα και καλη ποσοτητα.μετα εβαζαν πολυ οταν αυξηθηκε η τιμη.και τωρα η ποιοτητα ειναι χαλια,αυξησαν και αλλο την τιμη και βαζουν λιγοτερο,δεν χορταινεις πλεον με ενα.

11 ώρες πριν, The_Judas είπε

Η ταση ειναι πλεον στο λιγοτερο αλατι και μπαχαρικό, στα παλιά μαγαζιά εριχναν πολύ πραγμα.

σωστο .παλια πριν 10-20 χρονια .οχι ομως δεκαετια 80-90 ,τοτε δεν εριχναν πολυ,τουλαχιστον σαυτα που πηγαινα.

11 ώρες πριν, The_Judas είπε

Στα σαλονικιωτικα σουβλακια ή αθηναικά καλαμακια βλέπεις διαφορά γιατί ειναι πιο ευκολο να φτιαξει κάποιος δικό του χειροποίητο.

και χειροποιητο να φτιαξει δεν εχει καλη πρωτη υλη,ειναι λαστιχο ολα.αν ξερεις καποιο μαλακο πες το.

11 ώρες πριν, The_Judas είπε

Εφοσον εχει ανεβει η τιμη κοιταω πλεον την ποσοτητα. ο γυρος της αριστοτελους την εριξε στο μισο πριν από 2 χρονια οποτε τον εκοψα από εκει. Εχει γινει ξεκαθαρα τουριστικό.

εφαγα τον χειμωνα,τιγκα στο λιπος,μαρεσει το λιγο λιπος αλλα αυτο ετρεχε σαν χυμος.και σκληρος..

Δημοσ.

Βρίσκεις ένα καλό κρεοπωλείο που να σε βολεύει. Ιδανικά διαλέγεις κρέας, στο κάνει κιμά και φτιάχνεις μπιφτέκια. Εναλλακτικά, του παραγγέλνεις. Τα αποθηκεύεις στην κατάψυξη. Όταν πεινάσεις, ρίχνεις 1-2-3 στην αεροφριτέζα (χωρίς ξεπάγωμα), στους 200 για 12-14 λεπτά. Περίπου στα 8 λεπτά, γυρνάς από την άλλη.
Έτσι κόβεις το απ'έξω για πλάκα, παρά μόνο όταν είναι αναγκαίο.
Πιο οικονομικά, πιο γρήγορα, πιο ποιοτικά.
1 με 2 φορές την εβδομάδα, παραπάνω είναι ανθυγιεινό (τι λέω κι εγώ τώρα σε θέμα για γύρο από έξω...)

Σε καλό μας βγήκαν αυτές οι αυξήσεις.

  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, csontheline είπε

Βρίσκεις ένα καλό κρεοπωλείο που να σε βολεύει. Ιδανικά διαλέγεις κρέας, στο κάνει κιμά και φτιάχνεις μπιφτέκια. Εναλλακτικά, του παραγγέλνεις. Τα αποθηκεύεις στην κατάψυξη. Όταν πεινάσεις, ρίχνεις 1-2-3 στην αεροφριτέζα (χωρίς ξεπάγωμα), στους 200 για 12-14 λεπτά. Περίπου στα 8 λεπτά, γυρνάς από την άλλη.
Έτσι κόβεις το απ'έξω για πλάκα, παρά μόνο όταν είναι αναγκαίο.
Πιο οικονομικά, πιο γρήγορα, πιο ποιοτικά.
1 με 2 φορές την εβδομάδα, παραπάνω είναι ανθυγιεινό (τι λέω κι εγώ τώρα σε θέμα για γύρο από έξω...)

Σε καλό μας βγήκαν αυτές οι αυξήσεις.

Και συγχαρητήρια ξεκίνησες να θες να φας γύρο και καταλήγεις να τρως στεγνά μπιφτέκια , σαν να μου λες ξεκίνησα για Αθήνα και κατέληξα Βουλγαρία, Έλα μωρέ τι έγινε 

  • Like 1
  • Haha 5
Δημοσ.

Ως κάτοικος Αθήνας βρέθηκα την τελευταία χρόνια 3 φορές στην Θεσσαλονίκη και θα ξαναβρεθώ λόγω των σπουδών της κόρης.. 

Δοκίμασα κάποια σάντουιτς για να μιλάω σωστά  στην γλώσσα των φίλων από τη Θεσσαλονίκη και μπορώ να πω ότι από όσα δοκίμασα ξεχώρισα τον Γιώτη. Γενικά περίμενα καλύτερη ποιότητα ποσότητα  ειδικα για τις τιμές που είναι σίγουρα πιο μεγάλες από της Αθήνας. Η απογοήτευση παντως  που είναι διάχυτη στους lovers του σουβλακιου,πιτογυρου,σαντουιτς ή όπως αλλιώς το πει κανείς είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Για όποιον έχει δοκιμάσει γεύσεις από τα παλιά τα περισσότερα απλά δεν τρώγονται . Σίγουρα το φτιαξτο μόνος σου πλέον είναι η καλύτερη λύση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα τουριστικά μέρη στην Χαλκιδική πήγε ήδη στα 5 ευρώ ο γύρος.

Το πρόβλημα με τον γύρο-σουβλάκι είναι ότι δεν μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι σου... δεν έχεις εξοπλισμό. Είχα δοκιμάσει και προψημένο γύρο... αλλά και ακριβός είναι και δεν έχει το ίδιο καλή γεύση με τον φρέσκο.

Μπιφτέκια-παντσέτες κλπ εννοείται πανεύκολα τα φτιάχνεις μόνος σου και με μια απλή ηλεκτρική ψησταριά των 20 ευρώ ή με ένα σχαροτήγανο ή αντικολλητικό. 

Οι τιμές στην Θεσσαλονίκη είναι υπερβολικές. Ναι μεν το αθηναικό είναι πιο μικρό, αλλά όχι και τόσο μικρό ώστε να δικαιολογείται η διαφορά.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

Οτιδήποτε κάνεις μόνος σου έχει φασαρία. Κι εμένα μ αρεσει να μαγειρεύω και να κάνουμε σπιτικές "βρωμίες", και μπέργκερ, και τυλιχτά κλπ. Προσωπικά τα σκέτα μπιφτέκια τα θεωρώ καθημερινό φαγητό οπότε τα βγαζω απεξω.

Ας πιάσουμε τα τυλιχτά μιας που είναι το θέμα. Για να φτιάξεις κάτι που θυμίζει γύρο θες σίγουρα κρέας που να το μαρινάρεις με διάφορα μυρωδικά (συν γιαούρτι αν ειναι κοτόπουλο, μη το φοβηθείτε), να το ψησεις αρκετή ώρα, να φτιάξεις πατάτες, να φτιάξεις κάποια σως ή αλοιφή που λένε οι Βορειοελλαδίτες. Με όλα αυτά κάνεις την κουζίνα χαλια. Είναι πιο ωραίο; Πιθανώς και ναι. Είναι εξίσου εύκολο; Ούτε κατα διάννοια. Κι άντε ενας εργένης ή ενα ζευγάρι με παρόμοια γούστα βολεύονται. Σε μια παρέα ένας θα πάρει χοιρινό με τζατζίκι, αλλος χοιρινό με σως, μια κοπέλα θα πάρει κοτόπουλο με γιαούρτι κλπ κλπ.

Προφανώς στο σπίτι δε γινεται να εχεις ποικιλία που έχει ενα ψητοπωλείο. Οπότε παρότι έχει ακριβύνει το φαγητό απ'εξω, για τη μια στο τόσο που θα μαζευτούμε για να πάρουμε φαγητό, so what, δεν έγινε κάτι. Αυτους που χτυπάει παραπάνω η αυξηση των τιμών είναι όσους παραγγέλνουν σταθερά και ειδικά αντί για κύριο γεύμα. Που εκεί όντως πρέπει να αρχισεις να μαγειρεύεις. Γιατι να πάρεις μια μερίδα μπιφτέκι με ρύζι ή σαλάτα στο γραφείο ενω μπορεις να φτιαξεις σπιτι σου; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Inuyasha said:

Και συγχαρητήρια ξεκίνησες να θες να φας γύρο και καταλήγεις να τρως στεγνά μπιφτέκια , σαν να μου λες ξεκίνησα για Αθήνα και κατέληξα Βουλγαρία, Έλα μωρέ τι έγινε 

Αν το μπιφτέκι σού βγαίνει στεγνό, τότε κάτι πάει λάθος.
Καλύτερα ρώτα στο θέμα με τις ψησταριές, θα σου(σας) δώσουν καλύτερες πληροφορίες.

Edit : https://www.argiro.gr/recipe/spitikos-guros/
Προφανώς έχει διαδικασία, τουλάχιστον ξέρεις τι τρως. Μην νομίζεις ότι ο γύρος από έξω δεν είναι τίγκα σε μπαχαροαλάτια, μείγμα πεταμένων κρεάτων και λιπών (αυτά που στο κρεοπωλείο αφαιρούν, όταν επιλέγουν τα μπριτζολίδια - ναι, δεν ισχύε παντού, αλλά...).

1 hour ago, phanispal said:

Σκέτο μπιφτέκι όμως; Γιατί τα συνοδευτικά απαιτούν κι αυτά προετοιμασία και χρόνο.

Καθάρισμα αγγουριού : 30"

25 minutes ago, ProponitisTouKanape said:

Γιατι να πάρεις μια μερίδα μπιφτέκι με ρύζι ή σαλάτα στο γραφείο ενω μπορεις να φτιαξεις σπιτι σου; 

Για τον ίδιο λόγο που θα πάρεις γύρο (ή τα σχετικά), αντί να φτιάξεις σπίτι κάτι (ακόμα και διαφορετικού τύπου).

Για να μείνω στο θέμα, όποτε επιστρέφω στα πάτρια εδάφη, σπανίως παίρνω γύρο (κυρίως λόγω του ότι είναι τάπα ανθυγιεινός). Προτιμώ άλλου είδους κρεατικά (πχ σουβλάκια). Όμως, τις ελάχιστες φορές που έχω πάρει μετά το 20, διαπιστώνω ότι έχει χαλάσει ακόμα και από τα ωραία ή τα τιγκάρουν στα μπαχαρικά.
Νομίζω ότι για αυτό -κάπως- πιο καλά μαγαζιά δεν σερβίρουν γύρο, παρά μόνο όλα τα υπόλοιπα κρεατικά (μπιφτέκια, πανσέτες κλπ).

Επεξ/σία από csontheline
  • Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, csontheline είπε

Αν το μπιφτέκι σού βγαίνει στεγνό, τότε κάτι πάει λάθος.
Καλύτερα ρώτα στο θέμα με τις ψησταριές, θα σου(σας) δώσουν καλύτερες πληροφορίες.

Edit : https://www.argiro.gr/recipe/spitikos-guros/
Προφανώς έχει διαδικασία, τουλάχιστον ξέρεις τι τρως. Μην νομίζεις ότι ο γύρος από έξω δεν είναι τίγκα σε μπαχαροαλάτια, μείγμα πεταμένων κρεάτων και λιπών (αυτά που στο κρεοπωλείο αφαιρούν, όταν επιλέγουν τα μπριτζολίδια - ναι, δεν ισχύε παντού, αλλά...).

Καθάρισμα αγγουριού : 30"

Για τον ίδιο λόγο που θα πάρεις γύρο (ή τα σχετικά), αντί να φτιάξεις σπίτι κάτι (ακόμα και διαφορετικού τύπου).

Για να μείνω στο θέμα, όποτε επιστρέφω στα πάτρια εδάφη, σπανίως παίρνω γύρο (κυρίως λόγω του ότι είναι τάπα ανθυγιεινός). Προτιμώ άλλου είδους κρεατικά (πχ σουβλάκια). Όμως, τις ελάχιστες φορές που έχω πάρει μετά το 20, διαπιστώνω ότι έχει χαλάσει ακόμα και από τα ωραία ή τα τιγκάρουν στα μπαχαρικά.
Νομίζω ότι για αυτό -κάπως- πιο καλά μαγαζιά δεν σερβίρουν γύρο, παρά μόνο όλα τα υπόλοιπα κρεατικά (μπιφτέκια, πανσέτες κλπ).

Τα μπιφτέκια μου νωπά βγαίνουν μια χαρά 

Κατεψυγμένο μπιφτέκι στο air fryer 12 λεπτά εκτός θα στεγνώσει το ψήσιμο του θα είναι ότι νανε από τους - 18 οτιδήποτε βάλεις στους 180-200 θα βγει λάστιχο , υπάρχει λόγος που προτιμούμε τα κρέατα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και δεν τα βάζουμε απευθείας από το ψυγειο

  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, The_Judas είπε

Το πρόβλημα με τον γύρο-σουβλάκι είναι ότι δεν μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι σου... δεν έχεις εξοπλισμό. Είχα δοκιμάσει και προψημένο γύρο... αλλά και ακριβός είναι και δεν έχει το ίδιο καλή γεύση με τον φρέσκο.

Δοκίμασες απο lidl; Το κοτόπουλο τους είναι τίμιο και σχεδόν κάθε βδομάδα βρίσκεις το κοτόπουλο ή το χοιρινό σε προσφορά

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...