Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Επιτέλους είδα μια φωτογραφία!! Τέλεια άρα το έχουν και άλλοι. Είναι ωραίο πάντως το μπουκάλι. Αφού η τιμή δεν είναι ικανοποιητική θα το κρατήσω. Δεν αξίζει ένα 40 για τόσα χρόνια που το είχαν οι δικοί μου..

Επεξ/σία από killerx3
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο μουσειο τους παντως δεν δειχνει να το εχουν.
Δειχνουν μονο γυαλινα.

12.jpg

Επεξ/σία από dbrillis
Δημοσ.
Μόλις τώρα, dbrillis είπε

Στο μουσειο τους παντως δεν δειχνει να το εχουν.
Δειχνουν μονο γυαλινα.

8.jpg

Τους έστειλα και email και μιλήσαμε μήπως το θέλουν οι ιδιοκτήτες για αυτούς ή και για το μουσείο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, killerx3 είπε

Επιτέλους είδα μια φωτογραφία!! Τέλεια άρα το έχουν και άλλοι. Είναι ωραίο πάντως το μπουκάλι. Αφού η τιμή δεν είναι ικανοποιητική θα το κρατήσω. Δεν αξίζει ένα 40 για τόσα χρόνια που το είχαν οι δικοί μου..

To δικό σου είναι σφραγισμένο όμως.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, BigBlack είπε

Αν προσέξεις κάτω αναφέρει περιεχόμενο σε γραμμάρια. Αν ήταν του 1950 πχ το περιεχόμενο θα ήταν σε δράμια. 

Τα δράμια ήταν και για υγρά?

2 ώρες πριν, killerx3 είπε

Δεν αξίζει ένα 40 για τόσα χρόνια που το είχαν οι δικοί μου..

19vcz0.jpg

Ποτέ δε καταλαβα τη μανία που έχουν κάποιοι με παλιατζουρες που τις θεωρούν αντίκες. Το ότι κάτι είναι παλιό δε σημαίνει ότι είναι κειμήλιο αν δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία / ιστορία από πίσω.

Ίσα ίσα αν κάτι είναι ξεχασμένο / παρατεταμένο σε κάποια αποθήκη για δεκαετιες μάλλον σημαίνει ότι δε του έδινε κάνεις ιδιαίτερη σημασία θεωρώ. Αν ξεχάσεις ένα μπουκάλι βότκα σε κάποια αποθήκη αυτό θα γίνει "οικονειακο κειμήλιο" μετά από κάποια χρόνια;

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 5
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, smpt είπε

Στο cash or trash 

Να χάσει μια μέρα απ' τη ζωή του, να γίνει ρόμπα.στο πανελλήνιο για να πάρει ένα 50αρικο από τους χουβαρντάδες και να το πουλήσει μετα ο παλιατζής 150; 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, DrLo said:

Εχω αλουμινενιες μεζούρες υγρών του 50 σε δράμια και της οκάς. Μισή οκά κρασί, κανάτα μισοκαδιάρικη έλεγε ο μακαρίτης ο παππούς μου. Μισή οκά ισον 640 γραμμάρια, για όποιον θυμάται αυτή ήταν η στάνταρ συσκευασία στο γάλα μέχρι τις αρχές του 80 και τα τετραπακ.

Επεξ/σία από BigBlack
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, DrLo είπε

19vcz0.jpg

Ποτέ δε καταλαβα τη μανία που έχουν κάποιοι με παλιατζουρες που τις θεωρούν αντίκες. Το ότι κάτι είναι παλιό δε σημαίνει ότι είναι κειμήλιο αν δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία / ιστορία από πίσω.

Ίσα ίσα αν κάτι είναι ξεχασμένο / παρατεταμένο σε κάποια αποθήκη για δεκαετιες μάλλον σημαίνει ότι δε του έδινε κάνεις ιδιαίτερη σημασία θεωρώ. Αν ξεχάσεις ένα μπουκάλι βότκα σε κάποια αποθήκη αυτό θα γίνει "οικονειακο κειμήλιο" μετά από κάποια χρόνια;

Η έννοια του τι θεωρείται κάτι ως κειμήλιο είναι υποκειμενική. Οτιδήποτε έχει μείνει από παλαιότερες γενιές, ακομα και ένα κουρελι στο υπόγειο του σπιτιού σου γεμάτο τρύπες που το έχουν φάει τα ποντίκια, δύναται να θεωρείται κειμήλιο από αυτόν που το έχει. 

Η τιμή που μπορεί να πιάσει αν επιχειρήσει να το πουλήσει, εξαρτάται από την σχέση προσφοράς και ζήτησης στην αγορά συλλεκτών για το συγκεκριμένο είδος προϊόντος. Το ότι είναι κειμήλιο δεν σημαίνει ότι θα πιάσει μια υψηλή τιμή πώλησης, δεν σημαίνει επίσης ότι είναι και συλλεκτικό. 

Το τι θεωρείται κάτι επίσης ως αντίκα, retro η vintage, είναι άλλο θέμα που λέω να μην ανοίξω εδώ και βγούμε off topic, δεν σημαίνει ντε και καλά ότι θα έχει υψηλή τιμή. 

Όταν υπάρχουν παραδείγματα από πολλά πράγματα ευτελους αξίας που κατάφεραν και πωλήθηκαν για εκατομμύρια ευρώ και γίνονται παντού γνωστά, ε ας μην μας κάνει εντύπωση το γιατί όλοι οτιδήποτε παλιό βρίσκουν ψάχνουν να το πουλήσουν και να βγάλουν λεφτά, και καλά κάνουν για μένα. 

• Like 1
Δημοσ.

Το 1905 αφορά lot παρτίδας που λέμε σήμερα, όχι ημερομηνία. Αλουμίνιο νομίζω βάζαν πολύ πιο μετά, δεκαετία 70 ίσως. Τα βραβεία που λέει στην ετικέτα είναι απλή αναφορά σε βραβεία που έχει πάρει η εταιρεία τότε. Ο φελλός έχει αλλοίωση σίγουρα οπότε και το περιεχόμενο δεν θα είναι για πόση.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, DrLo είπε

19vcz0.jpg

Έχεις ένα δίκιο εν μέρη. Όταν λέω εν μέρη τι εννοώ: Αν εσύ είχες κάποια εταιρία και ίσως να σου έλλειπε κάποιο κομμάτι από την παραγωγή όπως κάτι τέτοιο παλιό παρατημένο μπορεί να το ήθελες σαν ιδιοκτήτης ασχέτως τιμής. Θυμάμαι είχε πουληθεί πιο παλιά μια fender Stratocaster από ξύλο που ήταν όλος ο σκελετός (δεν θυμάμαι ακριβώς τι ξύλο), χωρίς να έχουν αλλαχτεί ούτε μαγνήτες ούτε τίποτα, ήταν όλη μαμά από την εταιρία του 1975 περίπου κάπου εκεί.. Ε την πήρε η εταιρία φαντάσου 80000 δολάρια τότε γιατί ήταν από τα καλύτερα της κομμάτια. Με αυτό δεν θέλω να πω κάτι για τιμή αλλά για το πόσο πολύτιμο μπορεί να είναι για κάποιον ένα πράγμα όταν έχουν περάσει χρόνια. Κάποια πράγματα είναι και συναισθηματικής αξίας.. Δεν περιμένω να βγάλω λεφτά, δεν με ενδιαφέρει, αντιθέτως αν μου το ζητήσουν οι ιδιοκτήτες για συλλογή και ας μην δώσουν τίποτα αλήθεια δεν με ενδιαφέρει, θα τους το στείλω. Σε εμένα κάθεται και δεν έχω και τι να το κάνω. Εκεί θα το δει ο κόσμος εγώ τι να το κάνω; Έχω φωτογραφίες της γιαγιάς το μπουκάλι τι να το κάνω να το κοιτάω; Σιγά τα οα..

• Like 2
Δημοσ.

καταληξαμε οτι το μπουκαλι ειναι σιγουρα μετα το 1937 ισως δεκαετια 50.

Καλα εκανες και προσεγγισες κατασκευαστη. Εγω θα το εδειχνα σιγουρα στο Λαογραφικο μουσειο Πλωμαριου μιας και ειμαι σιγουρος οτι θα το κρατησουν (απλως μη περιμενεις χρηματα). Ειναι προτιμοτερο να ειναι σε μουσειο κατα τη γνωμη μου και ισως να αναφερουν και το ονομα της οικογενειας σου στο εκθεμα παρα να σκονιζεται σε ενα ραφι ή να λαβεις....50-100 ευρ

• Like 7
  • Thanks 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

Καλα εκανες και προσεγγισες κατασκευαστη. Εγω θα το εδειχνα σιγουρα στο Λαογραφικο μουσειο Πλωμαριου μιας και ειμαι σιγουρος οτι θα το κρατησουν (απλως μη περιμενεις χρηματα). Ειναι προτιμοτερο να ειναι σε μουσειο κατα τη γνωμη μου και ισως να αναφερουν και το ονομα της οικογενειας σου στο εκθεμα παρα να σκονιζεται σε ενα ραφι ή να λαβεις....50-100 ευρ

από το να είναι σε ένα μουσείο σαφώς και καλύτερα να πάρεις 50 ευρώ.

τα μουσεία είναι για τους νεκρόφιλους.

• Like 1
  • Confused 10
  • Sad 6
  • Haha 3
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

Ισχύει.. Για αυτούς είναι πιο σημαντικό!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...