Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να ανοίξω ένα μεγάλο θέμα για τη σύγκριση μεταξύ Android smartphone και iPhone (iOS).

Από τότε που πρωτοβγήκαν τα smartphone ήμουν χρήστης Android και είχα δοκιμάσει μοντέλα από όλους σχεδόν τους κατασκευαστές.

Πριν 2.5 χρόνια είπα να δοκιμάσω για πρώτη φορά το iPhone, καθώς το χρησιμοποιούσε η κοπέλα μου και θα μας διευκόλυνε πολύ η μεταφορά φωτογραφιών μέσα Airdrop.

Να ενημερώσω εξαρχής πως το τηλέφωνο το χρησιμοποιώ πάρα πολύ στη δουλειά μου, για αυτό και άμεσα αγόρασα και AirPods και μπορώ να πω πως μέχρι σήμερα λειτουργούν φανταστικά, εκτός του ότι δεν μπορώ να τα συνδέσω ταυτόχρονα σε μη Mac υπολογιστή.

Επίσης, αν και χρησιμοποιώ κατά κύριο λόγο Windows, δοκίμασα και για λίγο καιρό ένα MacMini αλλά δε με βόλεψε καθόλου περισσότερο λόγω ασυμβατότητας με 3D CAD προγράμματα, οπότε έχω μια σφαιρική εικόνα για το "οικοσύστημα" της Apple.

Και κάπου εδώ ερχόμαστε στο σήμερα όπου έχω αρκετά παράπονα από το iPhone που πιστεύω πως σε μεγάλο βαθμό τα αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι απλά έχουν μάθει να ζουν με αυτά ή δε γνωρίζουν πως υπάρχει εναλλακτική.

Ας ξεκινήσουμε από μεγαλύτερα μου θέματα, το autocorrect και η πρόβλεψη του κειμένου είναι απλά τραγική στα ελληνικά, στα αγγλικά παλεύεται κάπως αλλά σε καμία περίπτωση δε φτάνει το Gboard.

Το ίδιο και με τη φωνητική πληκτρολόγηση, μόνο αν μιλήσεις αργά και καθαρά θα σε καταλάβει αλλά δεν μπορείς να προσθέσεις μια αγγλική λέξη ενώ μιλάς ελληνικά.

Το hotspot έχει δικιά του προσωπικότητα και κλείνει όποτε θέλει, έχω ένα Samsung δεκαετίας και το έχω μόνιμα στο σπίτι με hotspot που παραμένει ανοιχτό για μήνες επειδή απλά έχω επιλογή να μην κλείνει ποτέ.

Carplay, αργεί να συνδεθεί και μπορεί να σου αποσυνδεθεί ανά πάσα στιγμή στον δρόμο.

Για το AI δε θα το συζητήσω καν μιας και το Apple Intelligence δεν το βλέπω να βγαίνει ποτέ στα Ελληνικά, εδώ η Siri δεν υπάρχει μετά από τόσα χρόνια.

Μετά το καλοκαίρι λέω να αλλάξω κινητό και εδώ μπαίνει το δίλημμα, iPhone Pro 17 ή να κοιτάξω προς android μεριά για Pixel 10 Pro, Samsung S25 κλπ?

Επεξ/σία από Axelq
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Από Android σε iPhone και ξανά πίσω σε Android ?
Δημοσ.

gboard υπάρχει και στο ios

εφόσον έχεις πρόβλημα με το car play για τους ιδιους λογους θα το εχεις και στο android auto

δοκίμασε ενσύρματα 

κατα τα αλλά ναι δοκίμασε ένα pixel που έχει και πιο καθαρό λειτουργικό 

Δημοσ.

Ήμουν κι εγώ όπως εσύ, χρήστης android επί χρόνια, κάποια στιγμή, πήρα iPad, είπα να δοκιμάσω και το iPhone. Για να είμαι ειλικρινής, για κάμποσο καιρό ήμουν ικανοποιημένος με τη μετάβαση, με τον καιρό όμως, κατάλαβα ότι οι παραξενιές του iOS με δυσκολεύουν. Επειδή είχα όλους τους κωδικούς και αποθηκευμένες σελίδες στην Google, παρόλο που είχα Apple, δούλευα τις εφαρμογές της Google πάλι οπότε, ήταν δώρον αδωρον. 

Αν συγκρίνεις το iPhone με ένα android των 200€ η με ένα android αρκετά μικρότερης αξίας, προφανώς και το iPhone είναι καλύτερο, δεν είναι όμως το τέλειο, αυτό κατάλαβα, ειδικά η απλή σειρά, δεν είναι κλάσεις ανώτερη από ένα πολύ δυνατό midrange Android.

Εδώ και ένα μήνα έχω κάνει τη μετάβαση σε OnePlus 13R και μέχρι στιγμής δεν το έχω μετανιώσει, έχει όλα τα πλεονεκτήματα ενός iPhone, συν τα πλεονεκτήματα του android και φυσικά, μπαταρία που έχει τον ατελείωτο, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για μένα, γενικά, τα σύν είναι πολύ περισσότερα. 

Για μένα, εφόσον σε δυσκολεύει η καθημερινότητα με το iOS, κάνε την αλλαγή σε android, από το να δυσκολεύεσαι και να συγχυζεσαι με πράγματα, καλύτερα να έχει τη λύση που σε βολεύει περισσότερο οπότε, πας σε android. 

Πέραν των προτάσεων που έχεις κατά νου, κοίταξε και κάτι σε OnePlus, Realme, Oppo, έχουν το ίδιο λογισμικό πρακτικά και δεν είναι τόσο βαρύ όπως το λογισμικό της Xiaomi που έχει τα θεματακια του, είναι κοντά στο stock android. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...