Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, prefuse είπε

εχεις mac ή το γράφεις επειδή το έγραψε καποιο fanboy που διαβάζει δελτία τύπου της apple;

Screenshot 2025-03-03 at 14.05.17.png

Εχω δουλεψει με macbook air m1 για rendering με παραλληλα ανοιχτα tabs στη μπαταρία και δεν ειδα να κλωτσάει. Κι αυτό με τα ανοιχτα tabs στο κινητο το εννοω, εχω ανοιχτά απειρα apps στο ios, 200 tabs στο safari και δεν καταλαβαίνω διαφορά. Δεν ξερω σε τι δουλεύεις και φορτώνει τοσο ο firefox, μου φαινεται οντως προβληματικό, αλλά όπως επεσήμαναν και πριν, μήπως ειναι bug; Σ αυτήν την περιπτωση, θα αντιμετωπιζες προβλημα και με 16gb ram

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, leonidas_fs είπε

Το κακό των open source είναι αυτό, βασίζεσαι σε κάποιους εθελοντές να φτιάξουν τα bugs. Χρησιμοποιώ πολύ open source και είναι η «μόνιμη αγωνία μου» αν χρειαστώ support 

Δεν είναι εύκολο γιατί δεν είναι σε όλους τους χρηστές το πρόβλημα για κάποιον λόγο. Το παρακολουθώ εδώ και ενάμιση χρόνο ως θέμα. Δεν έχει απομονωθεί ως πρόβλημα. Ή οφείλεται στο firefox ή σε συχνά χρησιμοποιούμενο plugin ή σε συνδυασμό και είναι σε κάποια mac. 

Πάντως πάει safari>chrome>>>>firefox στο θέμα memory optimization για τους Μ επεξεργαστές. Έχει διαφορά. Χαρακτηριστικό είναι το να τρέχεις 3-4 καρτέλες με stream/video σε firefox vs safari. 

1 λεπτό πριν, Arion_Mandrake είπε

Εχω δουλεψει με macbook air m1 για rendering με παραλληλα ανοιχτα tabs στη μπαταρία και δεν ειδα να κλωτσάει. Κι αυτό με τα ανοιχτα tabs στο κινητο το εννοω, εχω ανοιχτά απειρα apps στο ios, 200 tabs στο safari και δεν καταλαβαίνω διαφορά. Δεν ξερω σε τι δουλεύεις και φορτώνει τοσο ο firefox, μου φαινεται οντως προβληματικό, αλλά όπως επεσήμαναν και πριν, μήπως ειναι bug; Σ αυτήν την περιπτωση, θα αντιμετωπιζες προβλημα και με 16gb ram

Αντιμετωπίζεις πρόβλημα και με 64 που έχω εγώ, τρώει σχεδόν όλη τη διαθέσιμη ram. 

Για να μη ξεφύγουμε, ένα πολύ καλό βίντεο για του θέματος (και με 256gb μόνου nand μνήμη κι όχι το 512gb) είναι το παρακάτω 

https://youtu.be/-wB66m-B1fw?si=jfuXgh1_SgxlryGu

Δημοσ.

Εχω το Μ2 8/256 και θα το ανταλλαζα με ενα ιδιο με 16GB RAM αλλα με τιποτα δεν θα αγοραζα παλι με 8GB.
Καλως ή κακως τα 8GB ειναι οριακα.

Οσα παιδια εχασαν την προσφορα ας μην στεναχωριουνται, δεν εχασαν κατι.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dbrillis είπε

Εχω το Μ2 8/256 και θα το ανταλλαζα με ενα ιδιο με 16GB RAM αλλα με τιποτα δεν θα αγοραζα παλι με 8GB.
Καλως ή κακως τα 8GB ειναι οριακα.

Οσα παιδια εχασαν την προσφορα ας μην στεναχωριουνται, δεν εχασαν κατι.

Ειλικρινής απορία: Το Air έχει ούτως ή άλλως περιορισμούς σε βαριές εργασίας λόγω έλλειψης συστήματος ενεργής ψύξης.

Σε τι θα βοηθούσαν τα 16 gb RAM ένα σύστημα που ούτως ή άλλως δεν προορίζεται για βαρύ video editing π.χ ;

Δημοσ.
53 minutes ago, Zus said:

Ειλικρινής απορία: Το Air έχει ούτως ή άλλως περιορισμούς σε βαριές εργασίας λόγω έλλειψης συστήματος ενεργής ψύξης.

Σε τι θα βοηθούσαν τα 16 gb RAM ένα σύστημα που ούτως ή άλλως δεν προορίζεται για βαρύ video editing π.χ ;

Και δουλειά γραφείου να κάνεις με ένα outlook, word και browser με 10 tabs, δεν φτάνουν τα 8 gb ram, ενώ σε CPU θα έχεις μικρό load.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Zus είπε

Αυτο με το video editing δεν το εχω καταλαβει. Δηλαδη ή κανεις video editing ή μπορεις να παρεις ενα παλιο laptop με 4GB RAM να βαλεις ενα linuxaki και να κανεις τη δουλεια σου;

Εχω δυο browsers, κανενας δεν ειναι ο Safari. 
- μερικα tab ανοιχτα στον εναν 
- 10+ tab ανοιχτα στον αλλο.
- ακουω youtube.
- δυο παραθυρα visual code ανοιχτα.
- ενα iTerm2 ανοιχτο

To memory pressure μου ειναι ψηλα.
CPU usage το πολυ 5%-6%.
Δεν χρειαζομαι επιπλεον RAM;

Επιτηδες δεν εχω εγκαταστησει το Slack και αποφευγω τα πολλα tab στο Confluence και στην AWS Console γιατι κλ@νει και ο browser καποιες φορες.

Χωρις να εχω καποιο παραπονο, θα ηθελα να εχω οσα tab θελω χωρις να νιωθω οτι καποια πραγματα αργουν. Εννοειτε οτι αν κατεβαζω κατι και κανω και κατι περαν του απλου καθημερινου browsing, μου λειπει η RAM. 
Και να απαντησω κατι που δεν με ρωτησε κανείς,  οταν το πηρα ειχε καινουργιο 1200 ευρω, το macbook 14 pro M2 16/512 στα 1500 ευρω θα ηταν καλυτερη αγορα για εμενα. 

Δημοσ.

Τα 8GB είναι αρκετά για απλές εργασίες, αλλά το swap στο δίσκο θα δουλεύει σίγουρα περισσότερο απ ότι αν ήταν 16GB ram, το οποίο συνεπάγεται φθορά δίσκου, που δύσκολα αλλάζει.

Για browser δουλεύω τον Orion που φτιάχτηκε σε WebKit και έχει κατανάλωση παρόμοια του Safari αλλά υποστηρίζει firefox/chrome extentions.

Η τιμή της προσφοράς είναι καλή για 512 δίσκο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Athoz είπε

Τα 8GB είναι αρκετά για απλές εργασίες, αλλά το swap στο δίσκο θα δουλεύει σίγουρα περισσότερο απ ότι αν ήταν 16GB ram, το οποίο συνεπάγεται φθορά δίσκου, που δύσκολα αλλάζει.

Για browser δουλεύω τον Orion που φτιάχτηκε σε WebKit και έχει κατανάλωση παρόμοια του Safari αλλά υποστηρίζει firefox/chrome extentions.

Η τιμή της προσφοράς είναι καλή για 512 δίσκο.

Στα τόσα χρόνια που έχουν βγει οι Μ δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ αναφορά σε MacRumors, εδώ, και σε άλλα μεγάλα φόρουμ για φθορά δίσκου λόγω swapping. Ναι, μακροπρόθεσμα είναι πιθανό να υπάρχει αλλά όταν έρθει αυτό δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να είναι με το ίδιο "μηχανάκι"!! 

Πολύ διαθέσιμη πληροφορία συγκεντρωμένη εδώ.

Δημοσ.

Αγόρασα το συγκεκριμένο m2 8/512 όταν είχε βγει στην αγορά. 

Στις μικροεργασίες δεν μου κολλάει πουθενά. 

Όμως όταν διαχειρίζομαι μεγάλα αρχεία στο Illustrator (350MB+) πολλές φορές μου κρασάρει.

Εννοείται ότι δεν αξίζει η αγορά του τώρα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...