Jim skou Δημοσ. 3 Μαρτίου Δημοσ. 3 Μαρτίου Καλησπέρα στην ομάδα. Το θέμα συζήτησης είναι για πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών και συγκεκριμένα για αφαίρεση θορύβου στις φωτογραφίες. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ το affinity photo την πρώτη έκδοση από το 2019. Στην αρχή αυτό το πρόγραμμα με είχε ικανοποιήσει αλλά με το πέρασα του χρόνου έβλεπα ότι στο κομμάτι του denoise έμενα στάσιμος. Ακούγοντας διάφορα πλέον για καλύτερα προγράμματα για AI, αυτόματη επεξεργασία. Γνωρίζω ότι το lightroom και γενικά τα προγράμματα της Adobe είναι κορυφαία αλλά θα προτιμούσα κάτι που θα το πληρώσω μια φορά και τέλος . Έτσι κατέληξα στο affinity photo. Πιστεύετε ότι το πρόγραμμα αυτό είναι καλό στο κομμάτι του denoise και απλά εγώ δεν έχω εκπαιδευτεί σωστά ώστε να αποδώσω το μέγιστο ή έχουν βγει καλύτερα από αυτό που θα ήταν καλό να κοιτάξω ώστε να προχωρήσω σε αγορά.
Jiakometi Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου To Luminar Neo ειναι πολύ καλό σε αυτόν τον τομέα. Έχει διαφορετικά modes και αποδίδει και σε "δύσκολες" λήψεις. 2
D___G Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου Θα έπρεπε να έδινε έστω μία ημέρα δωρεάν δοκιμή να το δουλέψει κάποιος και αν του κάνει να προχωρήσει στην αγορά, κατά τη γνώμη μου 2
Jiakometi Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου 1 λεπτό πριν, D___G είπε Θα έπρεπε να έδινε έστω μία ημέρα δωρεάν δοκιμή να το δουλέψει κάποιος και αν του κάνει να προχωρήσει στην αγορά, κατά τη γνώμη μου Έχεις δίκιο… Δυστυχώς όμως δεν έχει free trial. Θα ξαναδώ μήπως υπάρχει δυνατότητα μηνιαίας συνδρομής, ώστε με ένα μικρό κόστος, την συνδρομή ενός μήνα, να αποφασίσει αν του κάνει. Το θεωρώ πάντως απολύτως ισάξιο ίσως και λίγο καλύτερο από το LR απλό το οποίο έφυγα πριν τρία χρόνια όταν η Adobe άρχισε τις ανοησίες. …. Σαφώς υπάρχουν και άλλες λύσεις (όπως το Raw thérapee) που δίνουν επίσης αξιόλογα αποτελέσματα. 1
Dr_73 Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου Για τι τιμές iso μιλάς ; Και ποιά μηχανή ; Και συνδιασμούς φακών ; Μήπως λύνεται αλλιώς το θέμα, να πας σε πιο φωτεινούς φακούς, καλύτερο σώμα ή και τρίποδο , ώστε να μην χρησιμοποιείς iso με θόρυβο .
highpriest Δημοσ. 5 Μαρτίου Δημοσ. 5 Μαρτίου Στις 3/3/2025 στις 11:59 ΜΜ, Jim skou είπε Καλησπέρα στην ομάδα. Το θέμα συζήτησης είναι για πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών και συγκεκριμένα για αφαίρεση θορύβου στις φωτογραφίες. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ το affinity photo την πρώτη έκδοση από το 2019. Στην αρχή αυτό το πρόγραμμα με είχε ικανοποιήσει αλλά με το πέρασα του χρόνου έβλεπα ότι στο κομμάτι του denoise έμενα στάσιμος. Ακούγοντας διάφορα πλέον για καλύτερα προγράμματα για AI, αυτόματη επεξεργασία. Γνωρίζω ότι το lightroom και γενικά τα προγράμματα της Adobe είναι κορυφαία αλλά θα προτιμούσα κάτι που θα το πληρώσω μια φορά και τέλος . Έτσι κατέληξα στο affinity photo. Πιστεύετε ότι το πρόγραμμα αυτό είναι καλό στο κομμάτι του denoise και απλά εγώ δεν έχω εκπαιδευτεί σωστά ώστε να αποδώσω το μέγιστο ή έχουν βγει καλύτερα από αυτό που θα ήταν καλό να κοιτάξω ώστε να προχωρήσω σε αγορά. Δοκίμασα τα περισσότερα προγράμματα της αγοράς. Αν σε ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο το denoise, τα δύο καλύτερα είναι το DxO PureRaw και το Topaz. Εγώ προτίμησα DxO. Σε προσφορά νομίζω παίζει και κάτω απο 100 ευρώ η lifetime άδεια. Απλά περιμένεις πότε θα βγει σε καλή τιμή. Μάλιστα το είχα παράλληλα με το adobe lightroom και πιστευω κάνει αρκετά καλύτερη δουλειά στο κομμάτι denoise. Στο θέμα του affinity είχα επίσης την πρώτη έκδοση (σαν κι εσένα) και σε κάποια φάση όταν η adobe ξεκίνησε τα χαζά της, πήρα και την δεύτερη έκδοση με ελάχιστα χρήματα (κάπου 60 ευρώ αν θυμάμαι για όλη την σουίτα της affinity) και είναι όντως εξαιρετικά βελτιωμένη. Εχω παρατήσει πλέον την adobe και δεν κοιτάζω πίσω. Στο κομμάτι του denoise δεν έχει πιάσει ακόμη τους κορυφαίους η affinity. Αλλά γενικά το θεωρώ την καλύτερη εναλλακτική για όλα τα υπόλοιπα. 3
stratigos24 Δημοσ. 5 Μαρτίου Δημοσ. 5 Μαρτίου Στις 4/3/2025 στις 1:18 ΜΜ, D___G είπε Θα έπρεπε να έδινε έστω μία ημέρα δωρεάν δοκιμή να το δουλέψει κάποιος και αν του κάνει να προχωρήσει στην αγορά, κατά τη γνώμη μου δίνει φουλ δοκιμή (για ενα μηνα νομιζω) η DXO το deepPrime και το pure Raw για όποιον θέλει. Για μένα η dxo κανει την καλύτερη αποθορυβοποίηση, καλύτερη από της Topaz..
harisv Δημοσ. 8 Μαρτίου Δημοσ. 8 Μαρτίου Ενω σαν workflow χρησιμοποιω capture one, το DXO ειναι το καλυτερο σε αυτη την κατηγορια/
star12 Δημοσ. 9 Μαρτίου Δημοσ. 9 Μαρτίου (επεξεργασμένο) χρησιμοποιώ εδώ και κάτι δύο χρόνια το photoscape x Το οποίο είναι δωρεάν ,αλλά έχει και μια premium εκδοχή. αλλά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και χωρίς την premium το πρόγραμμα έχει noise removal color noise και luminance noise .Αυτό δε κάνει καλή δουλειά σε φωτό με θόρυβο μικρο η μεγάλο ;; γιατι θέλω να το πάρω το DX που αναφέρθηκε. απλα μη δινω άδικα λεφτά αν ίδια δουλειά κάνω και σε αυτό το πρόγραμμα που πλέον το χρης για επεξεργασία περισσότερο από το lightroom Επεξ/σία 9 Μαρτίου από star12 1
highpriest Δημοσ. 9 Μαρτίου Δημοσ. 9 Μαρτίου 19 ώρες πριν, star12 είπε χρησιμοποιώ εδώ και κάτι δύο χρόνια το photoscape x Το οποίο είναι δωρεάν ,αλλά έχει και μια premium εκδοχή. αλλά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και χωρίς την premium το πρόγραμμα έχει noise removal color noise και luminance noise .Αυτό δε κάνει καλή δουλειά σε φωτό με θόρυβο μικρο η μεγάλο ;; γιατι θέλω να το πάρω το DX που αναφέρθηκε. απλα μη δινω άδικα λεφτά αν ίδια δουλειά κάνω και σε αυτό το πρόγραμμα που πλέον το χρης για επεξεργασία περισσότερο από το lightroom Πολύ τίμιο το Photoscape X. Αλλά καμία σχέση στο noise removal με το DxO. Στο ένα μιλάμε πως σου καθαρίζει λίγο την φωτογραφία απο χρωματικό θόρυβο ή luminance noise (αν έχει χρειαστεί να βγάλεις μια φώτο με ISO 800 πχ ) για να καθαρίσει. Και όντως σε 2-3-4 στοπ ISO πάνω απο την βάση κάνει καλή δουλειά. Πολύ τίμιο ξαναλέω! Αλλά το άλλο (το DxO) σου καθαρίζει διπλάσια στοπ ISO. Έχεις βγάλει πχ πουλί σε ISO 12800 με Full Frame και στο φέρνει σαν να το έβγαλες με ISO βάσης. Εχοντας δουλέψει DxO, Topaz, Lightroom και Photoscape X (απο αυτά που αναφέρθηκαν, επειδή έχω δοκιμάσει και κάποια άλλα), θα έλεγα πως η κατάταξη στα παραπάνω για noise removal είναι: - DxO - Topaz (Πολύ κοντά στο DxO) - Lightroom - Photoscape X (αρκετά κοντά στο Lightroom, ίσως μόλις 5-10% πιο ασθενές) 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα