Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, katargedon είπε

Πάντως ο συγκεκριμένος τύπος premixed fl22 που βάζω εγω,λέει επάνω οτι είναι με distilled water.Και στην concentrated έκδοση γράφει να γίνεται μίξη μονο με distilled,οχι με deionised.Στα συνεργεία εννοείται οτι σου βάζουν χρωματιστό νερό απο το πρακτικερ αλλα σου λένε  οτι βάλανε το σουπερ ντουπερ g12+++,g13 κλπ.

Πείτε καμία καλή εταιρία για ψαλίδια.40 maximum 50 ευρω το ενα.

Προφανώς έχεις Mazda , FL22 παίρνουν που αναφέρεις . Είχα Mazda 6 .

Δεν ισχύει σε ολα τα συνεργεία , μην τούς βάζουμε όλους στο ίδιο σακί .

Για σύστημα διέυθυνσης μπαλάκια έχω βάλει 555 , ψαλίδια αναλόγως το τύπο . Είτε γνήσιο ή FAG , Moog ,Meyle . Τις 2 μαρκες τις εχω χρησιμοποιήσει αντίστοιχα σε ρουλεμαν τροχου , και συστημα διευθυνσης 

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

σελιδα 82 του τοπικ και μετα υπαρχει ιδιο ερωτημα απο αλλο μελος και το εξανλησαμε για το ιδιο λαδι..με το τοπικ των μηχανικων μεσα στο τοπικ των λαδιων ,χασαμε τον μπουσουλα για 8 σελιδες..

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, meletis_m είπε

Προφανώς έχεις Mazda , FL22 παίρνουν που αναφέρεις . Είχα Mazda 6 .

Δεν ισχύει σε ολα τα συνεργεία , μην τούς βάζουμε όλους στο ίδιο σακί .

Για σύστημα διέυθυνσης μπαλάκια έχω βάλει 555 , ψαλίδια αναλόγως το τύπο . Είτε γνήσιο ή FAG , Moog ,Meyle . Τις 2 μαρκες τις εχω χρησιμοποιήσει αντίστοιχα σε ρουλεμαν τροχου , και συστημα διευθυνσης 

Τα Moog Αμερικανικα δεν είναι; Ευχαριστημενος;

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, katargedon είπε

Τα Moog Αμερικανικα δεν είναι; Ευχαριστημενος;

Ναι σε Opel τα έβαλα , τα πρότεινε και ο μάστορας . Επαρχία δε είχα και πολλές επιλογές 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
14 ώρες πριν, katargedon είπε

Moog

Federal Mogul

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Federal Mogul

?

Τελικά λογω περιορισμενης διαθεσιμοτητας,οι επιλογες που εχω ειναι: Vaico,Redline, Ashika,Nipparts,Delphi,Marelli,Monroe. Vote please.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, katargedon είπε

?

Τελικά λογω περιορισμενης διαθεσιμοτητας,οι επιλογες που εχω ειναι: Vaico,Redline, Ashika,Nipparts,Delphi,Marelli,Monroe. Vote please.

Monroe. Εχω πάρει διάφορα για την ανάρτηση ( αμορτισέρ,συνδέσμους, κτλ) από αυτήν , δεν είδα κανένα πρόβλημα.

17 ώρες πριν, XronisR είπε

αυτο το λαδι μου λεει να βαλω

Μήπως στις επιλογές λαδιών έχει και λάδια όπως το 0-20 κτλ ? Αν έχει τέτοια επιλογή τότε μπορείς άνετα να βάλεις 0-30 που είναι πιο εξελιγμένο λάδι σε σχέση με ότι έβγαινε παλαιότερα. Τα σύγχρονα πρόσθετα έχουν κάνει τα λάδια καλύτερα και μεγαλύτερο εύρος αντοχής. Είναι κρίμα το 2025 να σκεφτόμαστε με λογική προηγούμενων δεκαετιών για τα λάδια. Σιγουριά τα παλιά manual έχουν μείνει στην προηγούμενη λογική και τυποποίηση , αλλά είναι πλέον παρωχημένες , οι περισσότερες πληροφορίες τους σχετικά με τα λάδια.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, katargedon είπε

Vaico

34 λεπτά πριν, atheatos είπε

Monroe

σκουπιδια καμια σχεση με την monroe του παρελθοντος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, atheatos είπε

Monroe. Εχω πάρει διάφορα για την ανάρτηση ( αμορτισέρ,συνδέσμους, κτλ) από αυτήν , δεν είδα κανένα πρόβλημα.

Και εγω Monroe αμορτισέρ φοράω και δεν έχω παράπονο.Τα ψαλίδια τα εχουν λίγο τσιμπημένα.Η ψήφος καταχωρήθηκε.

6 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Vaico

Είναι τα μόνα απο αυτά που βρίσκω,που είναι made in Germany.Η ψήφος καταχωρήθηκε.

Στις 14/8/2025 στις 2:38 ΜΜ, XronisR είπε

σε 5w30 ACEA A5/B5 εχουμε καποια καλη προταση;

Αν θες οπωσδήποτε Α5,τοτε Amsoil signature series η Ravenol fds.Αν εισαι πιο κατω σε budget,τότε Eneos hyper multi.

Επεξ/σία από katargedon
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, atheatos είπε

Τα σύγχρονα πρόσθετα έχουν κάνει τα λάδια καλύτερα και μεγαλύτερο εύρος αντοχής. Είναι κρίμα το 2025 να σκεφτόμαστε με λογική προηγούμενων δεκαετιών για τα λάδια. Σιγουριά τα παλιά manual έχουν μείνει στην προηγούμενη λογική και τυποποίηση , αλλά είναι πλέον παρωχημένες , οι περισσότερες πληροφορίες τους σχετικά με τα λάδια.

το γνωστο παραληρημα για τα παλια λαδια και τα καινουρια..ανγοηστε την αποψη του,εχει γινει γραφικος.δεν υπαρχει αυτος ο διαχωρισμος ειναι ατοπος παγκοσμιως.

πως ακριβως εχουν γινει καλυτερα? με το να καιγονται πιο γρηγορα? εδω υπαρχουν οδηγοι που βαζουν λαδια api SL γιατι ειναι καλυτερα απο τα κανουρια και εσυ ακομα να ξεκολλησεις..προσεξες τι εγραψα, api ,την αγαπημενη σου..

παρωχημενες και αναχρονιστικες ειναι οι αποψεις που υποαστηριζουν οτι τα λαδια διαχωριζονται σε νεα και παλια.. παλια λαδια ηταν τα μονοτυπα...απο την στιγμη που εχουμε πολυτυπα λαδια δεν υπαρχει διαχωρισμος σε νεα επειδη αλλαζει ο δευτερος αριθμος.το 20 ειναι ενα ιξωδες δεν ειναι νεο λαδι και το 30 η' 40 παλιο..ξεκολλα και μην μπερδευεις τους αλλους οταν δεν γνωριζεις..γιαυτο εκαψες τον κινητηρα σου με λαθος λαδια.

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά !

Έχω ένα Toyota Corolla verso του 2006 με μηχανή 1800 κυβικά και δυστυχώς καίει λάδια. Πάντα έκαιγε λίγο λάδι , τα τελευταία χρόνια περισσότερο. Ένα yaris της ίδιας χρονολογίας δεν καίει σταγόνα!

Το manual και το Google, λέει για 5w30, καίει μισό λίτρο λάδι στα 1000χλμ. Του έχω βάλει και 5w40 , και κρατάει λίγο περισσότερο.

Κουβαλάω πάντα πλέον στο αμάξι ένα δοχείο του λίτρου και συμπληρώνω σε τυχαίο ελεγχο.

Είτε βάζω κάποιο επώνυμο shell, ή Ετεκα , ή ακόμα και του Lidl , η κατανάλωση είναι ίδια. 

Δεν έχω δει κάποιο περίεργο καπνό ποτέ από εξάτμιση, τυχαία ανακάλυψα ότι έκαιγε λάδι. Δεν έχω δει στο πάρκινγκ στίγματα ή άλλα σημάδια ότι χάνει λάδι από κάπου αλλού.

Στο σιδερένιο δείκτη που ελέγχει τη στάθμη λαδιου βρίσκω στίγματα από λάδι κάπως ψηλά , το έψαξα λίγο στο Google, και λέει ότι ίσως έχει βουλώσει στο πιστόνι η επιστροφή του λαδιού στο καρτερ και το σπρώχνει στο θάλαμο καύσης.

Ρωτησα το συνεργείο της Toyota και μου είπαν οτι ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει οβάλ πιστόνια και δεν μπορούν να βάλουν φαρδύτερα δακτυλίδια. Μου είπαν να μην αλλάξω τύπο λαδιού και όσο κάψει.

Το αμάξι είναι μεν παλιό αλλά καλό συντηρημένο, έχει κάνει μόνο 155.000 χλμ , είναι οικογενειακό δεύτερο.

Έχει κάποια μάρκα να προτείνει κάποιος για καλύτερα?

Έχω δοκιμάσει και ένα πρόσθετο ενισχυτικό λαδιού πετρελαϊκής βάσης από το theloladia.gr , χωρίς αποτέλεσμα.

https://www.theloladia.gr/el/enisxytika-ladioy-antitribika/lucas-heavy-duty-oil-stabilizer-prostheto-ladiou-946ml.html

Να γυρίσω σε κάποιο άλλο πχ 10w40 , ή 10w60 ? , τί λέτε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...