katargedon Δημοσ. πριν από 11 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 11 ώρες 56 λεπτά πριν, stelrp είπε Καλησπέρα και χρόνια πολλά ! Έχω ένα Toyota Corolla verso του 2006 με μηχανή 1800 κυβικά και δυστυχώς καίει λάδια. Πάντα έκαιγε λίγο λάδι , τα τελευταία χρόνια περισσότερο. Ένα yaris της ίδιας χρονολογίας δεν καίει σταγόνα! Το manual και το Google, λέει για 5w30, καίει μισό λίτρο λάδι στα 1000χλμ. Του έχω βάλει και 5w40 , και κρατάει λίγο περισσότερο. Κουβαλάω πάντα πλέον στο αμάξι ένα δοχείο του λίτρου και συμπληρώνω σε τυχαίο ελεγχο. Είτε βάζω κάποιο επώνυμο shell, ή Ετεκα , ή ακόμα και του Lidl , η κατανάλωση είναι ίδια. Δεν έχω δει κάποιο περίεργο καπνό ποτέ από εξάτμιση, τυχαία ανακάλυψα ότι έκαιγε λάδι. Δεν έχω δει στο πάρκινγκ στίγματα ή άλλα σημάδια ότι χάνει λάδι από κάπου αλλού. Στο σιδερένιο δείκτη που ελέγχει τη στάθμη λαδιου βρίσκω στίγματα από λάδι κάπως ψηλά , το έψαξα λίγο στο Google, και λέει ότι ίσως έχει βουλώσει στο πιστόνι η επιστροφή του λαδιού στο καρτερ και το σπρώχνει στο θάλαμο καύσης. Ρωτησα το συνεργείο της Toyota και μου είπαν οτι ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει οβάλ πιστόνια και δεν μπορούν να βάλουν φαρδύτερα δακτυλίδια. Μου είπαν να μην αλλάξω τύπο λαδιού και όσο κάψει. Το αμάξι είναι μεν παλιό αλλά καλό συντηρημένο, έχει κάνει μόνο 155.000 χλμ , είναι οικογενειακό δεύτερο. Έχει κάποια μάρκα να προτείνει κάποιος για καλύτερα? Έχω δοκιμάσει και ένα πρόσθετο ενισχυτικό λαδιού πετρελαϊκής βάσης από το theloladia.gr , χωρίς αποτέλεσμα. https://www.theloladia.gr/el/enisxytika-ladioy-antitribika/lucas-heavy-duty-oil-stabilizer-prostheto-ladiou-946ml.html Να γυρίσω σε κάποιο άλλο πχ 10w40 , ή 10w60 ? , τί λέτε? Λογικά έχουν πιάσει μακα τα ελατήρια.Μπορεις να γράψεις συγκεκριμένα ποια λάδια βάζεις; 1
atheatos Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 1 ώρα πριν, stelrp είπε Καλησπέρα και χρόνια πολλά ! Έχω ένα Toyota Corolla verso του 2006 με μηχανή 1800 κυβικά και δυστυχώς καίει λάδια. Πάντα έκαιγε λίγο λάδι , τα τελευταία χρόνια περισσότερο. Ένα yaris της ίδιας χρονολογίας δεν καίει σταγόνα! Το manual και το Google, λέει για 5w30, καίει μισό λίτρο λάδι στα 1000χλμ. Του έχω βάλει και 5w40 , και κρατάει λίγο περισσότερο. Κουβαλάω πάντα πλέον στο αμάξι ένα δοχείο του λίτρου και συμπληρώνω σε τυχαίο ελεγχο. Είτε βάζω κάποιο επώνυμο shell, ή Ετεκα , ή ακόμα και του Lidl , η κατανάλωση είναι ίδια. Δεν έχω δει κάποιο περίεργο καπνό ποτέ από εξάτμιση, τυχαία ανακάλυψα ότι έκαιγε λάδι. Δεν έχω δει στο πάρκινγκ στίγματα ή άλλα σημάδια ότι χάνει λάδι από κάπου αλλού. Στο σιδερένιο δείκτη που ελέγχει τη στάθμη λαδιου βρίσκω στίγματα από λάδι κάπως ψηλά , το έψαξα λίγο στο Google, και λέει ότι ίσως έχει βουλώσει στο πιστόνι η επιστροφή του λαδιού στο καρτερ και το σπρώχνει στο θάλαμο καύσης. Ρωτησα το συνεργείο της Toyota και μου είπαν οτι ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει οβάλ πιστόνια και δεν μπορούν να βάλουν φαρδύτερα δακτυλίδια. Μου είπαν να μην αλλάξω τύπο λαδιού και όσο κάψει. Το αμάξι είναι μεν παλιό αλλά καλό συντηρημένο, έχει κάνει μόνο 155.000 χλμ , είναι οικογενειακό δεύτερο. Έχει κάποια μάρκα να προτείνει κάποιος για καλύτερα? Έχω δοκιμάσει και ένα πρόσθετο ενισχυτικό λαδιού πετρελαϊκής βάσης από το theloladia.gr , χωρίς αποτέλεσμα. https://www.theloladia.gr/el/enisxytika-ladioy-antitribika/lucas-heavy-duty-oil-stabilizer-prostheto-ladiou-946ml.html Να γυρίσω σε κάποιο άλλο πχ 10w40 , ή 10w60 ? , τί λέτε? Δεν κερδίζεις τίποτα με το να αλλάξεις ιξωδες. Ίσα ίσα που θα χειροτερεψεις την ροή του λαδιού και θα εχεις ακανονιστη ένδειξη στην βέργα ,γιατί το λαδι εχει γεμίσει επικαθισεις. Κάνε πιο συχνές τις αλλαγές με το 5-30 , τουλάχιστον κάθε 5000 χλμ ή χρονο οποιο έρθει πρώτο. Οπως έγραψα και προηγουμένως μπορεις να βάλεις και 0-30 στον συγκεκριμένο κινητήρα. Το συνεργείο της Toyota , μην παίρνεις στα σοβαρά τα όσα λέει... 1 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες Αν το καις απο τσιμουχακια μονο εστερες, αν το καις απο εμβολα χαμηλοτερο NOACK 2
stelrp Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 1 ώρα πριν, katargedon είπε Λογικά έχουν πιάσει μακα τα ελατήρια.Μπορεις να γράψεις συγκεκριμένα ποια λάδια βάζεις; Toyota SAE 5W-30 5λιτρο και περισσεύει λίγο μετά την αλλαγή. Ίσως πρέπει να το βάζω όλο στο καρτερ. Την ίδια κατανάλωση έχω και με το λάδι του λιντλ , το οποίο το βρίσκω στο 1/3 της τιμής. Τα ελατήρια να τα αλλάξω ή να τα καθαρίσω ? Θέλει κατέβασμα η μηχανή στο συνεργείο ? ή όχι ? Υπάρχει άλλος τρόπος να καθαρίσουν , με κάποιο χημικό καθαριστικό ? Κάτι είχα διαβάσει ότι μπορείς να ρίξεις αντί για λάδι και να βάλεις τη μηχανη να δουλέψει για καμιά ώρα στο ρελαντί και μετά να κάνεις ολική αλλαγή λαδιών.
11osmikrosmhtsos Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες Μόλις τώρα, stelrp είπε Τα ελατήρια να τα αλλάξω ή να τα καθαρίσω τρικ με DOT 4
uncle_nontas Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες Από έμβολα το καίει. Αυτό που του είπε το συνεργείο για το συγκεκριμένο μοτέρ είναι σωστό. Πρόβλημα με τα ελατήρια σαφώς είχε και ο 1.33 nr-fe και ο μικρότερος kr-fe. 1
atheatos Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 7 λεπτά πριν, uncle_nontas είπε Αυτό που του είπε το συνεργείο για το συγκεκριμένο μοτέρ είναι σωστό Ελπίζω να μην εννοείς τα οβάλ πιστόνια...και ότι δεν παίρνει αλλα ελατήρια. 2 ώρες πριν, stelrp είπε Ρωτησα το συνεργείο της Toyota και μου είπαν οτι ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει οβάλ πιστόνια και δεν μπορούν να βάλουν φαρδύτερα δακτυλίδια.
mike15 Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 29 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε θα πιασει μητσο? εχει μεγαλη απωλεια,θα καθαρισουν τελειως με αυτην την απωλεια?μηπως πρεπει να παει για επισκευη?
NT1G Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Κάντε το κλασσικό με xado πως λέγεται αφού είναι Toyota και σκέφτεστε τα ελατήρια. Εντωμεταξύ είναι rings, πως βγήκε ελατήρια στα ελληνικά; 1 1
atheatos Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 2 λεπτά πριν, NT1G είπε Κάντε το κλασσικό με xado πως λέγεται αφού είναι Toyota και σκέφτεστε τα ελατήρια. Εντωμεταξύ είναι rings, πως βγήκε ελατήρια στα ελληνικά; Σωστά δακτυλίδια. Ελατήρια λέμε από συνήθεια τα δακτυλίδια με το διάκενο μιας και εχουν την τάση να επαναφέρονται καθώς τα ανοίγεις για να τα βάλεις στα έμβολα.
mike15 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, NT1G είπε Κάντε το κλασσικό με xado πως λέγεται αφού είναι Toyota και σκέφτεστε τα ελατήρια. Εντωμεταξύ είναι rings, πως βγήκε ελατήρια στα ελληνικά; ετσι το λενε ελληνιστι μηχανικα 1 ώρα πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Αν το καις απο τσιμουχακια μονο εστερες, αν το καις απο εμβολα χαμηλοτερο NOACK εαν ειναι να αγορασεις καλο εστερικο λαδι 2-3 φορες,θα δωσεις περιπου οσα για αλλαγη τσιμουχακια. το αλλο δεν ξερω εαν πιανει,μετρο προληψης ειναι το καλυτερο να εχει χαμηλο NOACK,σαν επιδιορθωση ομως δεν ξερω. Επεξ/σία πριν από 9 ώρες από mike15
2MM Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Σ αυτο το μοτερ ειναι γνωστο οτι γινονται οβαλ τα χιτωνια . Ουτε xado , ουτε τιποτα δεν βοηθαει . Μονο επισκευη. Αλλιως το αφηνεις κι οσο παει 1 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Μπορεις να δοκιμασεις αυτο που λεω η XADO αυτο που λεγω ειναι φτηνο και αρκετα ευκολο 31 λεπτά πριν, mike15 είπε θα πιασει μητσο? εχει μεγαλη απωλεια Αν την κοψει 50% και του δωσει αλλες 20-30k?
uncle_nontas Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 1 ώρα πριν, atheatos είπε Ελπίζω να μην εννοείς τα οβάλ πιστόνια Μωρέ οι κύλινδροι κάνουν οβάλ, αλλά κατάλαβες. Γνωστό θέμα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα