Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Ebay και Amazon με απομυζουν για τα καλά

Εμένα το ali express και το temu.Κάτι λίγα σε ανταλλακτικά τέτοιου τύπου όπως αυτά που είπες,αλλα κυρίως εργαλεία.Έχω φτιάξει τον παράδεισο του DIY.Τώρα θα ξεκινήσω πρότζεκτ να φτιάξω κάτι που να τα αποθηκεύω,αλλα να είναι και display για να τα βρίσκω ευκολα.Τώρα τα έχω σε κουτιά και επικρατεί χάος.

• Like 1
  • Haha 2
  • Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Εκεί που δυσκολευει ειναι σε αυτά τα ανταλλακτικά που ειναι διαφορετικά για αριστεροτίμονα και δεξιοτίμονα.Πχ έψαχνα το πλαινό πλαστικό κάλυμμα για το κάθισμα του άστρα.Οσα θες μεταχειρισμένα για δεξιοτίμονα αλλά  απο αριστεροτίμονο μόνο καινούργιο και απο εκτός ΗΒ.Ας είναι καλά ένας τύπος απο Λιθουανία που έβαλε δωρεάν μεταφορικά και το πήρα απο εκεί ,καινούργιο με την σακούλα του.

αμα θες κατι μην διστασεις, ο 11ος μπορει να σε βοηθησει

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Καλη συνεχεια απο εμενα, σας εκτιμω ολους εναν προς εναν.

Ευχομαι παντα τα καλυτερα farewell my friends

ασε την mary popins τωρα😅..μην κανεις χαζομαρες ρε.. μπρο😅..κοψε τις βλακειες,,κατσε εκει που εισαι..αντεξες τα χειροτερα ,μην μασας..,στειλε μηνυμα να τα πουμε..

Επεξ/σία από mike15
Δημοσ.
Στις 16/8/2025 στις 2:12 ΜΜ, meletis_m είπε

Αυτά τα μοτέρ τσίμπαγαν λάδι εξ αρχής . Φοράει μήπως ίδιο μοτέρ με το Yaris 1.33 αρχές 2007;

Προφανώς τώρα και λόγω ηλικίας έχει επιδεινωθεί από τσιμουχακια βαλβίδων & ελατήρια πιστονιων. 

Κάνε μια πλύση με χημικό , άλλαξε και φίλτρο λαδιού και βάλε ότι λάδι έβαζες 5/30 ή 5/40

Εάν θες για ενισχυτικό λαδιού δες το Motorkote ( προτιμότερο) ή Liqui Moly Ceratec . 

Και παρακολούθησε το, στα 1000 χιλιόμετρα πόσο λάδι καίει τώρα ; 

Καλησπέρα σε όλους ! Κατ' αρχάς σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες τις απαντήσεις σας !

Μάλλον θα προσπαθήσω να αλλάξω δακτυλίδια , βάζοντας έστω τα ίδια που έχει το αμάξι. γιατί λόγω οβάλ μάλλον δεν θα μποροώ να βάλω μεγαλύτερα για να καλύψω τη φθορά - ανοχές στο κύλινδρο. Αν καθαριστούν τα πιστόνια και μπορεί να επιστρέφει το λάδι στο κάρτες, ίσως είναι μια λύση ακόμα.

Το αμάξι είναι 20 ετών αλλά πάει πολύ καλά στο δρόμο, δεν έχει κατανάλωση για 1800 κυβικά μηχανή του 2005, και δεν θέλω να το δώσω ούτε ως μεταχειρισμένο. Θα μου πεις πόσο ζει ένα αμάξι ? Toyota είναι αν δεν είχε το θέμα με το λάδι, είναι σαν καινούργιο ακόμα και στο χρώμα. Είναι και 7-θέσιο!

Τί χημικό θα πρότεινες ? και μετά αμέσως αλλαγή λαδιών σωστά ?

Πάντως το ενοισχυτικό λαδιού που έβαλα από το theloladia.gr  δεν έκανε κάτι, μάλλον κάηκε και αυτό.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, stelrp είπε

Καλησπέρα σε όλους ! Κατ' αρχάς σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες τις απαντήσεις σας !

Μάλλον θα προσπαθήσω να αλλάξω δακτυλίδια , βάζοντας έστω τα ίδια που έχει το αμάξι. γιατί λόγω οβάλ μάλλον δεν θα μποροώ να βάλω μεγαλύτερα για να καλύψω τη φθορά - ανοχές στο κύλινδρο. Αν καθαριστούν τα πιστόνια και μπορεί να επιστρέφει το λάδι στο κάρτες, ίσως είναι μια λύση ακόμα.

Το αμάξι είναι 20 ετών αλλά πάει πολύ καλά στο δρόμο, δεν έχει κατανάλωση για 1800 κυβικά μηχανή του 2005, και δεν θέλω να το δώσω ούτε ως μεταχειρισμένο. Θα μου πεις πόσο ζει ένα αμάξι ? Toyota είναι αν δεν είχε το θέμα με το λάδι, είναι σαν καινούργιο ακόμα και στο χρώμα. Είναι και 7-θέσιο!

Πάντως το ενοισχυτικό λαδιού που έβαλα από το theloladia.gr  δεν έκανε κάτι, μάλλον κάηκε και αυτό.

Αν θέλεις να το κρατήσεις το αμαξι , ακομα και την καταναλωση να σταματήσεις με καποιο προσθετο, μην σταματήσεις να κανεις συχνές αλλαγές λαδιου. Κανένα λαδι ή πρόσθετο δεν θα διορθώσει το οβάλ του κυλίνδρου.  Θα περνάνε καυσαερια βρωμιζοντας το λαδι , ειτε αυτο καίγεται ειτε οχι. Υπάρχουν τρόποι να καθαρίσεις με χημικά τα δαχτυλίδια αλλα αυτο μπορεί να γίνει και με τις συχνές αλλαγές λαδιου , με λαδι 5-30 κατα προτίμηση. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Τα ελατηρια σου δε νομιζω πως εχουν φθορα κανε μια αναλυση λιπαντικου να δουμε

τι ακριβως σου δειχνει η αναλυση για τα δαχτυλιδια? τι κοιτας στην αναλυση μεσα? 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, stelrp είπε

Σαφώς και τα πρόσθετα θαύματα δεν κάνουν . 

Είχα χρησιμοποιήσει της Liqui Moly cleaner . Το ρίχνεις μέσα σε ζεστά λάδια . Αυστηρά ρελαντί 20 λεπτά . Και μετά άδειασμα μαζί με αλλαγή φίλτρου  οπωσδήποτε .

Πρόσθετο είχα χρησιμοποιήσει το Ceratec μαζί με τα νέα λάδια . Περισσότερο σταμάτησαν τα ωστηρια . Και μειώθηκε η κατανάλωση . Υποτίθεται κρατάει 40.000-50000 χιλιόμετρα. Κάθε 7000 κάνω αλλαγή λαδιών 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Καλη συνεχεια απο εμενα, σας εκτιμω ολους εναν προς εναν.

Ευχομαι παντα τα καλυτερα farewell my friends

Μιλάς με γρίφους γέροντα....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...