ipadhero33 Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου 2 λεπτά πριν, MikeKata είπε Ισχύει, αλλά θεωρώ ότι αυτό το μοντέλο δε δουλεύει σε handheld. Ο λόγος; Το XBOX OS τρέχει 2 VMs. Ένα για τα παιχνίδια κι έναν για το λειτουργικό+εφαρμογές. Αυτό προσθέτει επιπλέον overhead και το overhead προσθέτει κατανάλωση. Στο XBOX δε σε νοιάζει μια μικρή αύξηση της κατανάλωσης, σε μια φορητή κονσόλα, όμως, ακόμα και 2W είναι σημαντικά. Συν ότι με XBOX OS, θα είναι πολύ πιο δύσκολο για τους OEMs να το παραμετροποιήσουν σε σχέση με ένα απλό Windows σύστημα. Για αυτό λέω ότι το ευκολότερο που πιστεύω ότι θα κάνουν θα είναι να πετάξουν πάνω τα Windows με ένα skin και να το πασάρουν σαν "gaming handheld OS". Άλλωστε, το έχουν ξανακάνει με το Surface Duo OS. Το έκαναν hype 2 χρόνια και τελικά, ένα απλό Android με skin ήταν. Μακάρι πάντως να είχε os κοντινότερο όσο γίνεται σε αυτό της κονσόλας, όπως το psp, psvita κτλ. Αν είναι με windows τότε θα είναι όπως κάθε άλλο handheld της αγοράς (πλην των συσκευών που τρέχουν SteamOS) και γνωρίζοντας την microsoft η τιμή θα είναι άθλια με μέτρια specs. Χρειάζεται ένα καλό os κακά τα ψέματα αν θέλει να ξεχωρίσει από άλλες συσκεύες της αγοράς και να είναι σε τιμή ανάμεσα στο series s και series x 1
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Μαρτίου Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2 hours ago, ipadhero33 said: Μακάρι πάντως να είχε os κοντινότερο όσο γίνεται σε αυτό της κονσόλας, όπως το psp, psvita κτλ. Αν είναι με windows τότε θα είναι όπως κάθε άλλο handheld της αγοράς (πλην των συσκευών που τρέχουν SteamOS) και γνωρίζοντας την microsoft η τιμή θα είναι άθλια με μέτρια specs. Χρειάζεται ένα καλό os κακά τα ψέματα αν θέλει να ξεχωρίσει από άλλες συσκεύες της αγοράς και να είναι σε τιμή ανάμεσα στο series s και series x Ποια συσκευή της MS είχε άθλια τιμή με μέτρια specs; 1 2
ipadhero33 Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου Μόλις τώρα, Malthador είπε Ποια συσκευή της MS είχε άθλια τιμή με μέτρια specs; Microsoft surface duo, και τα δύο, και τα πιο πολλά surface laptops, δεν έχουν καλό value for money για το τι προσφέρουν όπως και το πανάκριβο αλλά καινοτόμο μεν all in one pc που επίσης ήταν πολύ ακριβό για τα specs του, επίσης, το xbox one όταν είχε βγει και ήταν 100 ευρώ πιο ακριβό από το ps4 και έχασε από την αρχή έτσι την γενιά αυτής της κονσόλας. Επίσης υπάρχει βασικά ολόκληρη λίστα με harware & software που η microsoft έχει αποτύχει και είναι discontinued 1
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Μαρτίου Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 3 minutes ago, ipadhero33 said: Microsoft surface duo, και τα δύο, και τα πιο πολλά surface laptops, δεν έχουν καλό value for money για το τι προσφέρουν όπως και το πανάκριβο αλλά καινοτόμο μεν all in one pc που επίσης ήταν πολύ ακριβό για τα specs του, επίσης, το xbox one όταν είχε βγει και ήταν 100 ευρώ πιο ακριβό από το ps4 και έχασε από την αρχή έτσι την γενιά αυτής της κονσόλας. Επίσης υπάρχει βασικά ολόκληρη λίστα με harware & software που η microsoft έχει αποτύχει και είναι discontinued Ας τα πάρουμε ένα-ένα: Τα Surface DUO δεκτό, δεν δικαιολογούσαν την τιμή τους, έστω και αν ήταν concept phones. Τα Surface laptops είναι premium ultrabooks, πλέον στέκονται απέναντι σε Μacbooks. Νορμάλ είναι η τιμή τους και τα specs τους, στην κατηγορία τους. Το Surface Studio δεν ήταν πισί για τις μάζες, ήταν design-first προϊόν για γραφίστες, μηχανικούς κλπ. Ναι μεν η τιμή ήταν ανακόλουθη του H/W, αλλά μιλάμε και εδώ για niche-premium προϊόν. Το λάθος του Χ1 δεν ήταν η τιμή του, ήταν το forced kinect που είχε ως αποτέλεσμα την αυξημένη τιμή. Όταν αφαιρέθηκε το kinect, μια χαρά μάτσαρε η τιμή αυτήν του PS4. Από εκεί και πέρα, όλες οι εταιρείες έχουν ολόκληρη λίστα με προϊόντα που έχουν πάει στα σκουπίδια, δεν περιμένει κανείς ότι η MS θα διαφοροποιείται. Αλλά σε κάθε περίπτωση δεν ισχύει οριζοντίως η γενίκευση «άθλια τιμή με μέτρια specs» για το σύνολο των προϊόντων της εταιρείας, αλλά μόνο για μεμονωμένες περιπτώσεις. 5
ipadhero33 Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου 7 λεπτά πριν, Malthador είπε Ας τα πάρουμε ένα-ένα: Τα Surface DUO δεκτό, δεν δικαιολογούσαν την τιμή τους, έστω και αν ήταν concept phones. Τα Surface laptops είναι premium ultrabooks, πλέον στέκονται απέναντι σε Μacbooks. Νορμάλ είναι η τιμή τους και τα specs τους, στην κατηγορία τους. Το Surface Studio δεν ήταν πισί για τις μάζες, ήταν design-first προϊόν για γραφίστες, μηχανικούς κλπ. Ναι μεν η τιμή ήταν ανακόλουθη του H/W, αλλά μιλάμε και εδώ για niche-premium προϊόν. Το λάθος του Χ1 δεν ήταν η τιμή του, ήταν το forced kinect που είχε ως αποτέλεσμα την αυξημένη τιμή. Όταν αφαιρέθηκε το kinect, μια χαρά μάτσαρε η τιμή αυτήν του PS4. Από εκεί και πέρα, όλες οι εταιρείες έχουν ολόκληρη λίστα με προϊόντα που έχουν πάει στα σκουπίδια, δεν περιμένει κανείς ότι η MS θα διαφοροποιείται. Αλλά σε κάθε περίπτωση δεν ισχύει οριζοντίως η γενίκευση «άθλια τιμή με μέτρια specs» για το σύνολο των προϊόντων της εταιρείας, αλλά μόνο για μεμονωμένες περιπτώσεις. Concept phone δεν λες κάτι που έβγαλε δύο γενιές με μεγάλη πρωόθηση αλλά και με πολλόυς περιορισμούς στους youtubers που ήθελαν να το κάνουν review, με την microsoft να μην τους αφήνουν καν να άναβαν τις συσκευές, παράδειγμα marques brownlee. Θυμάμαι πως το 2020 η MS είχε βγάλει το surface με intel i3, 4gb ram, 128gb ssd και με τιμή στα 1000 ευρώ σχεδόν, έχοντας να δώσεις έξτρα για το πληκτρολόγιο και pen που διαφήμιζαν μαζί τόσο πολύ, το surface studio με κάρτες gtx και τέτοια τιμή ήταν απαράδεκτο, και το xbox one ήταν μαζί και με την always online παπαριά και την απαγορευσή της στα trades μεταξύ φίλων για παιχνίδια, με την sony να απαντάει με τον πιο επικό τρόπο με βίντεο στο youtube. Χρησιμοποιώ hardware και software της Microsoft αλλά το πρόβλημα είναι πάντα πως μαζί τους σχεδόν πάντα δίνεις παραπάνω λεφτά από ότι θα έπρεπε. Δυστυχώς πληρώνουμε το όνομα. Το ότι ακόμα τώρα τα surface άρχισαν να γίνονται λιγάκι παραπάνω value δεν πάει να πει πως ξεχνάμε το πως ήταν παλιότερα. Ο σκοπός είναι να ελπίσουμε να βγει το handheld με καλή τιμή, OS και τα βασικά στάνταρ specs (16bg ram,512gb ή 1tb ssd) σε τιμή χαμηλότερη του series x
ChristosG82 Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου Αυτό που πρέπει να δει κάποιος, είναι τι έκανα αλλά φορητά συστήματα, και το μόνο σύστημα που πούλησε, και δεν ήταν Nintendo, είναι το psp. Sega το καλύτερο φορητό σύστημα από πωλήσεις, έκανε 10 εκ, το steam deck πούλησε 4 εκ, όταν η Nintendo κάνει το λιγότερο 80εκ, και το περισσότερο 150 εκ. Το θέμα είναι πως για να εμπιστευτεί κάποιος μια αγορά, που να δώσει 500 και 600 ευρώ, στην καλύτερη έτσι, θα πρέπει να είναι σίγουρος για να την εμπιστευτεί, αλλά όντως η Microsoft θα χρειαστεί πολύ δουλειά για να τα καταφέρει. Εγώ που σκεφτόμουν για steam deck, τελικά θεώρησα πιο ασφαλή αγορά ένα PC, οπότε όσο και να μου άρεσε η ιδέα του steam deck, το απέρριψα. 1
whiteman7 Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, ChristosG82 είπε Αυτό που πρέπει να δει κάποιος, είναι τι έκανα αλλά φορητά συστήματα, και το μόνο σύστημα που πούλησε, και δεν ήταν Nintendo, είναι το psp. Sega το καλύτερο φορητό σύστημα από πωλήσεις, έκανε 10 εκ, το steam deck πούλησε 4 εκ, όταν η Nintendo κάνει το λιγότερο 80εκ, και το περισσότερο 150 εκ. Το θέμα είναι πως για να εμπιστευτεί κάποιος μια αγορά, που να δώσει 500 και 600 ευρώ, στην καλύτερη έτσι, θα πρέπει να είναι σίγουρος για να την εμπιστευτεί, αλλά όντως η Microsoft θα χρειαστεί πολύ δουλειά για να τα καταφέρει. Εγώ που σκεφτόμουν για steam deck, τελικά θεώρησα πιο ασφαλή αγορά ένα PC, οπότε όσο και να μου άρεσε η ιδέα του steam deck, το απέρριψα. τι σχεση έχει η gaming φορητότητα με ένα Desktop Pc ? Επεξ/σία 12 Μαρτίου από whiteman7
Volga Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου 4 ώρες πριν, MikeKata είπε Ισχύει, αλλά θεωρώ ότι αυτό το μοντέλο δε δουλεύει σε handheld. Ο λόγος; Το XBOX OS τρέχει 2 VMs. Ένα για τα παιχνίδια κι έναν για το λειτουργικό+εφαρμογές. Αυτό προσθέτει επιπλέον overhead και το overhead προσθέτει κατανάλωση. Στο XBOX δε σε νοιάζει μια μικρή αύξηση της κατανάλωσης, σε μια φορητή κονσόλα, όμως, ακόμα και 2W είναι σημαντικά. Συν ότι με XBOX OS, θα είναι πολύ πιο δύσκολο για τους OEMs να το παραμετροποιήσουν σε σχέση με ένα απλό Windows σύστημα. Για αυτό λέω ότι το ευκολότερο που πιστεύω ότι θα κάνουν θα είναι να πετάξουν πάνω τα Windows με ένα skin και να το πασάρουν σαν "gaming handheld OS". Άλλωστε, το έχουν ξανακάνει με το Surface Duo OS. Το έκαναν hype 2 χρόνια και τελικά, ένα απλό Android με skin ήταν. Αν ηταν απλώς ενα "theme change" Δεν νομίζω οτι χρειαζόταν τοτε να το προωθήσει τόσο "βαρύγδουπα" οτι ετοιμάζει ένα handheld. Θα έδινε απλώς ενα XBOX Theme στο Microsoft Store. Προφανώς και κάπου στοχεύει. Θα το δούμε και θα κρίνουμε. 1 ώρα πριν, ChristosG82 είπε Αυτό που πρέπει να δει κάποιος, είναι τι έκανα αλλά φορητά συστήματα, και το μόνο σύστημα που πούλησε, και δεν ήταν Nintendo, είναι το psp. Sega το καλύτερο φορητό σύστημα από πωλήσεις, έκανε 10 εκ, το steam deck πούλησε 4 εκ, όταν η Nintendo κάνει το λιγότερο 80εκ, και το περισσότερο 150 εκ. Το θέμα είναι πως για να εμπιστευτεί κάποιος μια αγορά, που να δώσει 500 και 600 ευρώ, στην καλύτερη έτσι, θα πρέπει να είναι σίγουρος για να την εμπιστευτεί, αλλά όντως η Microsoft θα χρειαστεί πολύ δουλειά για να τα καταφέρει. Εγώ που σκεφτόμουν για steam deck, τελικά θεώρησα πιο ασφαλή αγορά ένα PC, οπότε όσο και να μου άρεσε η ιδέα του steam deck, το απέρριψα. Τα φορητά σε μεγάλη κλίμακα πουλάνε της Nintendo μονο και ο λόγος είναι οτι φτιάνει games που δεν χρειάζονται πολύπλοκους συνδιασμούς πλήκτρων και μεγάλο learning curve. Πέρα από το νέο κοινό που παίζει φορητά σπίτι του, το φορητό το θες οταν είσαι στη στάση λεωφορείου, οταν κάνει 3-4 ώρες πτήση, οταν γενικά βρίσκεις ένα εξτρά χρόνο να ασχοληθείς. Δεν γινεται λοιπον να παίξω... Warcraft σε αυτό το χρόνο. Θέλω να μπω σε 5 δευτερα και να ξεκινήσω να παίζω. Τo Switch ΑΥΤΟ εκανε καλά. Και δεν το κανει ουτε το Steam Deck ούτε κανένα άλλο εκει έξω. (Και από οτι βλέπω δεν στοχεύουν να το κάνουν). Στο Switch δεν χρειάζεται ουτε SAVE να κάνεις. Εκεί που είσαι πατάς το power button και ειναι off. σε 20 λεπτά το ξαναπατάς και είσαι εκεί που ήσουν σαν να πάγωσε ο χρόνος.
ChristosG82 Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, whiteman7 είπε τι σχεση έχει η gaming φορητότητα με ένα Desktop Pc ? Για να ξέρουμε τι λέμε, να μην υποστηρίζουμε αβάσιμα πράγματα. Αυτό που με ρωτάς, εγώ ήθελα ένα σύστημα για να παίζω steam κλπ pc games, και όταν βγήκε το steam deck, ήταν μια πολύ καλή επιλογή για αγορά, μιας και ήταν και φορητό, και έχω εμπειρία από φορητά συστήματα, όμως: 1. Υπήρχαν παιχνίδια τα οποία δεν είναι συμβατά με το steam deck 2. Σκεφτόμουν πολύ την υποστήριξη σε αυτό, πράγμα που από όσο γνωρίζω για το steam deck το στέλνεις πάλι πίσω, νομίζω δεν έχει service στην Ελλάδα, και αυτό το θεωρώ σημαντικό. Το steam deck πούλησε μόνο 4 εκ. Και πάμε ότι το φορητό Microsoft θα είναι αληθινό, και εμένα μου αρέσει η ιδέα, όμως το να βάλεις το gamepass σε ένα Microsoft φορητό, θα είναι αρκετό????, όταν πολλά από αυτά τα παιχνίδια, σε steam τα αγοράζεις από eneba με 2-3 ευρώ, και ενώ το steam deck έδινε αυτές τις επιλογές, πούλησε τόσο λίγο, και η Microsoft θα τα καταφέρει καλύτερα, όταν πολύ πριν από αυτήν υπήρχαν άλλες εταιρείες, με καταπληκτικά παιχνίδια, και δεν τα κατάφεραν να ανταγωνιστούν την Nintendo, και θα τα καταφέρει η Microsoft, που δεν μπορεί να τα καταφέρει στα οικιακά συστήματα, που εκεί είχε εμπειρία???? Το θεωρώ πως είναι μεγάλο ρίσκο, που θα είναι μια ακόμα εταιρεία που θα δοκιμάσει την τύχη της στα φορητά, από εκεί και πέρα απλά θα έχει ενδιαφέρον πως θα τα πάει. 32 λεπτά πριν, Volga είπε Αν ηταν απλώς ενα "theme change" Δεν νομίζω οτι χρειαζόταν τοτε να το προωθήσει τόσο "βαρύγδουπα" οτι ετοιμάζει ένα handheld. Θα έδινε απλώς ενα XBOX Theme στο Microsoft Store. Προφανώς και κάπου στοχεύει. Θα το δούμε και θα κρίνουμε. Τα φορητά σε μεγάλη κλίμακα πουλάνε της Nintendo μονο και ο λόγος είναι οτι φτιάνει games που δεν χρειάζονται πολύπλοκους συνδιασμούς πλήκτρων και μεγάλο learning curve. Πέρα από το νέο κοινό που παίζει φορητά σπίτι του, το φορητό το θες οταν είσαι στη στάση λεωφορείου, οταν κάνει 3-4 ώρες πτήση, οταν γενικά βρίσκεις ένα εξτρά χρόνο να ασχοληθείς. Δεν γινεται λοιπον να παίξω... Warcraft σε αυτό το χρόνο. Θέλω να μπω σε 5 δευτερα και να ξεκινήσω να παίζω. Τo Switch ΑΥΤΟ εκανε καλά. Και δεν το κανει ουτε το Steam Deck ούτε κανένα άλλο εκει έξω. (Και από οτι βλέπω δεν στοχεύουν να το κάνουν). Στο Switch δεν χρειάζεται ουτε SAVE να κάνεις. Εκεί που είσαι πατάς το power button και ειναι off. σε 20 λεπτά το ξαναπατάς και είσαι εκεί που ήσουν σαν να πάγωσε ο χρόνος. Συμφωνώ, και μιας και ήμουν σε Nintendo forum, πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν πως τα παιχνίδια στα φορητά Nintendo είναι τέτοια η φύση τους, που το κάνουν το παιχνίδι ακατάλληλο για αυτό. Προσωπικά έχω πολλά Nintendo φορητά, και μου αρέσουν, όμως πιστεύω πως η Nintendo γνωρίζει όπως λες τι παιχνίδι χρειάζεται για τέτοια συστήματα, και πουλάει, οι υπόλοιποι που έβγαλαν φορητό, μόνο η Sony είχε καταφέρει να κάνει την διαφορά μια φορά με το psp, αλλά μετά δεν τα ξανά κατάφερε, και όπως διαβάσαμε πρόσφατα από άτομο τις Sony, το να βγάζει παιχνίδια για δύο συστήματα playstation 4 & ps Vita (τότε), δεν ήταν το πιο εύκολο, οπότε επέλεξαν να επικεντρωθούν στο playstation 4. Επεξ/σία 12 Μαρτίου από ChristosG82
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Μαρτίου Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 22 minutes ago, Volga said: Στο Switch δεν χρειάζεται ουτε SAVE να κάνεις. Εκεί που είσαι πατάς το power button και ειναι off. σε 20 λεπτά το ξαναπατάς και είσαι εκεί που ήσουν σαν να πάγωσε ο χρόνος. Το ίδιο πράγμα κάνεις και στο Deck. Δεν διαφέρουν και τόσο σε αυτό το κομμάτι, ίσα ίσα που στο κομμάτι του UI είναι πολλά βήματα μπροστά η Valve από την Ν. 7 minutes ago, ChristosG82 said: 1. Υπήρχαν παιχνίδια τα οποία δεν είναι συμβατά με το steam deck Ναι, όταν πρωτοβγήκε έτσι ήταν. Πλέον έχει εξαλειφθεί πλήρως το πρόβλημα, δεν υπάρχει τίτλος που να του έχω ρίξει και να μην έχω καταφέρει με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο να τον κάνω να τρέξει. Δεν είναι εύκολο πάντα, αλλά και σε desktop PC χρειάζεται tweaking πολλές φορές, ειδικά για τους αρχαιότερους τίτλους. 11 minutes ago, ChristosG82 said: 2. Σκεφτόμουν πολύ την υποστήριξη σε αυτό, πράγμα που από όσο γνωρίζω για το steam deck το στέλνεις πάλι πίσω, νομίζω δεν έχει service στην Ελλάδα, και αυτό το θεωρώ σημαντικό. Η Valve έχει άψογο σέρβις γενικά, αλλά ναι το στέλνεις εξωτερικό. 14 minutes ago, ChristosG82 said: Το steam deck πούλησε μόνο 4 εκ. Το Deck έχει πουλήσει πάνω από 5m αυτή την στιγμή και τα υπόλοιπα της αγοράς (Ally, Legion, Ayaneo, GPD Win, OneX) πρέπει να έχουν πουλήσει όλα μαζί γύρω στα 2,5m, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει όρεξη στην user base για κάποιο πιο δομημένο προϊόν από μια μεγάλη εταιρεία. Το Deck δεν έχει πουλήσει μόνο τόσο, το μηδενίζεις. Το Deck πούλησε τόσο, όντας ανύπαρκτο σε φυσικό κατάστημα. Εάν είχε την σφραγίδα της MS επάνω του και ήταν σε κάθε αλυσίδα, τότε μπορεί να πούλαγε και τα δεκαπλάσια. 2
ChristosG82 Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου 6 λεπτά πριν, Malthador είπε Το ίδιο πράγμα κάνεις και στο Deck. Δεν διαφέρουν και τόσο σε αυτό το κομμάτι, ίσα ίσα που στο κομμάτι του UI είναι πολλά βήματα μπροστά η Valve από την Ν. Ναι, όταν πρωτοβγήκε έτσι ήταν. Πλέον έχει εξαλειφθεί πλήρως το πρόβλημα, δεν υπάρχει τίτλος που να του έχω ρίξει και να μην έχω καταφέρει με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο να τον κάνω να τρέξει. Δεν είναι εύκολο πάντα, αλλά και σε desktop PC χρειάζεται tweaking πολλές φορές, ειδικά για τους αρχαιότερους τίτλους. Η Valve έχει άψογο σέρβις γενικά, αλλά ναι το στέλνεις εξωτερικό. Το Deck έχει πουλήσει πάνω από 5m αυτή την στιγμή και τα υπόλοιπα της αγοράς (Ally, Legion, Ayaneo, GPD Win, OneX) πρέπει να έχουν πουλήσει όλα μαζί γύρω στα 2,5m, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει όρεξη στην user base για κάποιο πιο δομημένο προϊόν από μια μεγάλη εταιρεία. Το Deck δεν έχει πουλήσει μόνο τόσο, το μηδενίζεις. Το Deck πούλησε τόσο, όντας ανύπαρκτο σε φυσικό κατάστημα. Εάν είχε την σφραγίδα της MS επάνω του και ήταν σε κάθε αλυσίδα, τότε μπορεί να πούλαγε και τα δεκαπλάσια. Κοίταξε, δουλεύω πολύ το chatgpt, και σε τέτοια θέματα, στο να βρει πωλήσεις, δεν κάνει λάθος εύκολα λάθος, μιας και πολλές φορές που το έχω δει και από site με πωλήσεις, γράφει ακριβώς, εξάλλου τις πληροφορίες τις παίρνει από εκεί. Για το switch πχ, μου είχε πει πως πούλησε μέχρι το 2024 140 εκ, κάτι που ήταν σωστό. Εγώ αυτό με την συμβατότητα, το βλέπω όταν ανοίγω την εφαρμογή του steam στο pc, και είναι πολλά που έλεγε πως για α το ένας ή το άλλο λόγο δεν είναι συμβατά. Η Nintendo όπως ξέρουμε και στο hardware είναι πίσω, όμως αυτήν επιλέγουν, και τα συστήματα της πουλάνε 80 / 100/ και 140+ εκατομμύρια, οπότε αυτό δείχνει πολλά, όπως και να το κάνουμε, και είμαι ένας άνθρωπος που θεωρεί την Nintendo κακιά εταιρεία από την πολλές πολιτικές που έχει, όμως παίζει μπάλα μόνη της 30+ χρόνια στα φορητά.
NickTG Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου 42 minutes ago, ChristosG82 said: 2. Σκεφτόμουν πολύ την υποστήριξη σε αυτό, πράγμα που από όσο γνωρίζω για το steam deck το στέλνεις πάλι πίσω, νομίζω δεν έχει service στην Ελλάδα, και αυτό το θεωρώ σημαντικό. Αυτό δεν θα το έλεγα πρόβλημα. Πιο γρήγορη διαδικασία από ό,τι έχω φτιάξει εντός εγγύησης εσωτερικά.
ChristosG82 Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου 1 λεπτό πριν, NickTG είπε Αυτό δεν θα το έλεγα πρόβλημα. Πιο γρήγορη διαδικασία από ό,τι έχω φτιάξει εντός εγγύησης εσωτερικά. Δεν διαφωνώ, γιατί έχω ακούσει κάποιες περιπτώσεις, όμως είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει επίσημο service στην χώρα σου, πχ με την apple όταν χρειάστηκε για το iPad, είχε επίσημους συνεργάτες, και πήρα σε δύο, και ο καθένας μου είπε αλλά πράγματα. Μετά είναι η αποστολή, και εκεί υπήρξαν πολλές περιπτώσεις, και το σκέφτεσαι, θα μου πεις και εντός Ελλάδος μπορεί να γίνει, αλλά το βλέπεις διαφορετικά.
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Μαρτίου Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 19 minutes ago, ChristosG82 said: Κοίταξε, δουλεύω πολύ το chatgpt, και σε τέτοια θέματα, στο να βρει πωλήσεις, δεν κάνει λάθος εύκολα λάθος, μιας και πολλές φορές που το έχω δει και από site με πωλήσεις, γράφει ακριβώς, εξάλλου τις πληροφορίες τις παίρνει από εκεί. Κι εγώ το chatgpt ρωτάω πρώτα 22 minutes ago, ChristosG82 said: Εγώ αυτό με την συμβατότητα, το βλέπω όταν ανοίγω την εφαρμογή του steam στο pc, και είναι πολλά που έλεγε πως για α το ένας ή το άλλο λόγο δεν είναι συμβατά. Άσε τι λέει το Steam, αυτά τα verified αναφέρει για τους άσχετους. Πρακτικά τα πάντα τρέχουν σε Deck με το κατάλληλο tweaking. 26 minutes ago, ChristosG82 said: Η Nintendo όπως ξέρουμε και στο hardware είναι πίσω, όμως αυτήν επιλέγουν, και τα συστήματα της πουλάνε 80 / 100/ και 140+ εκατομμύρια, οπότε αυτό δείχνει πολλά, όπως και να το κάνουμε, και είμαι ένας άνθρωπος που θεωρεί την Nintendo κακιά εταιρεία από την πολλές πολιτικές που έχει, όμως παίζει μπάλα μόνη της 30+ χρόνια στα φορητά. Δεν υπάρχει περίπτωση η MS να κυκλοφορήσει φορητό για να κυνηγήσει το NSw2, είναι εκτός πραγματικότητας αυτό το ενδεχόμενο, δεν πρόκειται να πουλήσει 100-120-150m κανένα φορητό μηχανάκι καμίας εταιρείας που δεν ονομάζεται «Nintendo». Αυτό που θέλει η MS είναι να πάρει πίτα από τα handheld PC's και -γιατί όχι- να ορίσει την αγορά με τους δικούς της κανόνες, όπως την όρισε πριν τρία χρόνια η Valve. Τώρα που η αγορά είναι φτασμένη, η MS με τις σωστές κινήσεις μπορεί να φτιάξει μια συσκευή που θα πουλήσει σχετικά εύκολα 30m-40m σε βάθος πενταετίας, ίσως και παραπάνω. Θέλει να προσπαθήσει να κερδίσει μια αγορά σχετικά παρθένα, στην οποία δεν παίζουν άλλοι σοβαροί παίκτες (για τα δεδομένα της MS εννοώ προφανώς), αυτή των gaming PC handhelds. Φτιάχνοντας ένα μηχανάκι που θα παίζει legacy XBOX games, που θα streamάρει άψογα από το xCloud και που θα δέχεται κι άλλους clients (θα μπορεί να παίζει ακόμα και τα games της Sony μέσα από το Steam), τότε φτιάχνει πρακτικά κάτι που δεν μπορεί να χτυπηθεί από καμία άλλη εταιρεία, ούτε καν από την Sony, ακόμα και αν την ενδιέφερε να μπει σε αυτή την αγορά. Και όπως με τις home consoles της, θα είναι το τέλειο μηχανάκι για να πουλήσει συνδρομές. 2
ChristosG82 Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου 5 λεπτά πριν, Malthador είπε Κι εγώ το chatgpt ρωτάω πρώτα Άσε τι λέει το Steam, αυτά τα verified αναφέρει για τους άσχετους. Πρακτικά τα πάντα τρέχουν σε Deck με το κατάλληλο tweaking. Δεν υπάρχει περίπτωση η MS να κυκλοφορήσει φορητό για να κυνηγήσει το NSw2, είναι εκτός πραγματικότητας αυτό το ενδεχόμενο, δεν πρόκειται να πουλήσει 100-120-150m κανένα φορητό μηχανάκι καμίας εταιρείας που δεν ονομάζεται «Nintendo». Αυτό που θέλει η MS είναι να πάρει πίτα από τα handheld PC's και -γιατί όχι- να ορίσει την αγορά με τους δικούς της κανόνες, όπως την όρισε πριν τρία χρόνια η Valve. Τώρα που η αγορά είναι φτασμένη, η MS με τις σωστές κινήσεις μπορεί να φτιάξει μια συσκευή που θα πουλήσει σχετικά εύκολα 30m-40m σε βάθος πενταετίας, ίσως και παραπάνω. Θέλει να προσπαθήσει να κερδίσει μια αγορά σχετικά παρθένα, στην οποία δεν παίζουν άλλοι σοβαροί παίκτες (για τα δεδομένα της MS εννοώ προφανώς), αυτή των gaming PC handhelds. Φτιάχνοντας ένα μηχανάκι που θα παίζει legacy XBOX games, που θα streamάρει άψογα από το xCloud και που θα δέχεται κι άλλους clients (θα μπορεί να παίζει ακόμα και τα games της Sony μέσα από το Steam), τότε φτιάχνει πρακτικά κάτι που δεν μπορεί να χτυπηθεί από καμία άλλη εταιρεία, ούτε καν από την Sony, ακόμα και αν την ενδιέφερε να μπει σε αυτή την αγορά. Και όπως με τις home consoles της, θα είναι το τέλειο μηχανάκι για να πουλήσει συνδρομές. Σκέψου όμως πως το steam deck δεν είναι τυχαίο που πούλησε όσο πούλησε, με την ίδια σου ερώτηση στο chat 5 εκ, και όπως βλέπουμε είναι το φορητό από αυτά που πούλησε περισσότερο, και ο λόγος πως είναι το κορυφαίο στο pc gaming, η Microsoft μπορεί να έχει χρήμα, όμως πάνω σε τι να χτυπηθεί με τους υπόλοιπους, σε software αναφέρομαι, στο να στοχεύει στα επίπεδα πωλήσεων steam deck, άντε και καλύτερα , ναι οκ, όμως στο να μπει πράγματα σε φορητά συστήματα όπως η Nintendo ή η Sony στο παρελθόν,Ε τίποτα, δεν έχει καμία τύχη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα