Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν ανοιξα θερμανση, παρατήρησα ότι το καλοριφερ  ενώ πάνω είναι ζεστό, από την μέση και κάτω είναι κρύο. Μπορεί να μου πει κάποιος τι ακριβώς συμβαίνει; (είμαι εντελώς ανίδεος, αλλά θέλω να μαθω)

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιθανόν εχει αερα μεσα, δοκίμασες να κάνεις εξαέρωση?. Την εξαέρωση να την κανεις οταν δεν θα λειτουργεί η θέρμανση δηλ. να ειναι κρυο το σωμα. Αν δεν εχει αερα μεσα πιθανον να ειναι πρόβλημα της πίεσης, δηλαδη να εχει χαμηλή πίεση.
Εκει πρέπει να ελεγχθεί η πίεση του δικτύου. Ξεκινά με την εξαέρωση και βλεπεις.

Επεξ/σία από Petros Electron
Δημοσ.
Στις 13/3/2025 στις 1:55 ΠΜ, elmario είπε

Οταν ανοιξα θερμανση, παρατήρησα ότι το καλοριφερ  ενώ πάνω είναι ζεστό, από την μέση και κάτω είναι κρύο. Μπορεί να μου πει κάποιος τι ακριβώς συμβαίνει; (είμαι εντελώς ανίδεος, αλλά θέλω να μαθω)

Πέρα ότι μπορεί να έχει αέρα το κύκλωμα . Το κάνει σε ένα σώμα ή σε όλα είναι κρύα ;  Τι θέρμανση έχεις ; 

Έλεγχο πίεση δικτύου , δοχείο διαστολής. Συντήρηση γίνεται ετήσια ; 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, phanispal είπε

Αν είναι κρύα στο κάτω μέρος τι μπορεί να συμβαίνει;

Όλα τα σώματα είναι κρύα στο κάτω μέρος ; 

Τα παραπάνω ή και ο διακόπτης σώματος ακόμη εάν είναι χρόνια η εγκατάσταση.

Δημοσ.

Δεν είναι και παγωμένα, αλλά στο πάνω μέρος είναι πιο ζεστά.

Βέβαια να πω ότι από τότε που τα πρωτοανοίγω έχω το θερμοστάτη σε σταθερή θέση ως επί το πλείστον, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μη ζεσταίνονται στο μέγιστο, κάποιες φορές είναι χλιαρά προς ζεστά. Άλλες φορές μπορεί να ζεσταθούν για λίγη ώρα και εν τω μεταξύ να έχει κλείσει ο θερμοστάτης.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Δεν είναι και παγωμένα, αλλά στο πάνω μέρος είναι πιο ζεστά.

Βέβαια να πω ότι από τότε που τα πρωτοανοίγω έχω το θερμοστάτη σε σταθερή θέση ως επί το πλείστον, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μη ζεσταίνονται στο μέγιστο, κάποιες φορές είναι χλιαρά προς ζεστά. Άλλες φορές μπορεί να ζεσταθούν για λίγη ώρα και εν τω μεταξύ να έχει κλείσει ο θερμοστάτης.

Ο θερμοστάτης χώρου εντολή στη ηλεκτροβανα θα δώσει . Άνοιξε το να δουλέψουν κανονικά και μέτρα με κάμερα να δεις τη θερμοκρασία όλου του σώματος .

Και δες που έχεις ρυθμίσει και το κυκλοφορητή.

Δημοσ.

Έχεις ιδιόκτητη θέρμανση ή κοινόχρηστη σε πολυκατοικία;
Πάνω καίει, αλλά κάτω είναι κρύο;

Επειδή έχουμε αυτή την ηλιθιότητα που δημιουργήθηκε την εποχή των δεινοσαύρων και διατηρείται από τους υπερήλικες καθυστερημένους ή τους κουτοπόνηρους κλεφτοκοτάδες, που πλερώ αλλά δεν ζεστό, που η θέση του είναι στο μουσείο των ηλιθιοτήτων της ιστορίας, που θα έπρεπε να υπάρχει πρόστιμο σε όσους το διατηρούν και δεν διοργανώνουν πάρτυ αφαίρεσής του, θα σου πως ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει κάτσει λάσπη και βρωμιά. Θα πρέπει να καθαριστεί όλο το κύκλωμα και θα δεις ότι θα βγει ένα υπερβρώμικο κατράμι που θα το απεχθάνονταν και οι δεινόσαυροι (οι κανονικοί, όχι οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων). Προσοχή, αυτή η μπίχλα βάφει το σύμπαν.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 2
Δημοσ.

Αυτόνομη με λέβητα/καυστήρα μόνο για το δικό μου διαμέρισμα.

Παράπονο δεν έχω, το σπίτι θερμαίνεται με λίγα χρήματα κάθε χρόνο, αν βάλεις το επίδομα θέρμανσης ζήτημα να δίνω πάνω από 100-150€ απ' την τσέπη μου το χρόνο και έχω συνέχεια ζέστη συν ότι βοηθάει στο ζεστό νερό.

Πολύ πιθανό αυτό που λες καθώς το διαμέρισμα είναι 30+ ετών. Και ο θερμοστάτης είναι αναλογικός και δε μετράει σωστά, σκέψου ότι ενεργοποιείται γυρνώντας το διακόπτη γύρω στους 16-17 βαθμούς, ενώ μέσα έχω τουλάχιστον 20.

Τη δουλειά μου την κάνω και με το παραπάνω πάντως, απλά είχα και έχω την απορία γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό.

Πάντως θεωρώ πως αν το φουλάρω θα κάψουν παντού τα σώματα. Απλά δεν έχω μπει στη διαδικασία να το δοκιμάσω.

Δημοσ.

Πότε το έκανες τελευταία φορά συντήρηση;
Καλό θα ήταν να αλλάξεις θερμοστάτη και να βάλεις κανέναν ψηφιακό της προκοπής. Κάποιοι συνεργάζονται με τον καυστήρα για να κάνουν αντιστάθμιση, άλλοι την κάνουν μόνοι τους (δεν ξέρω περισσότερα, απλά ότι κάνουν μια κάποια οικονομία).

• Like 1
Δημοσ.

Συντήρηση στον καυστήρα έγινε τον περασμένο Νοέμβριο (φέρνει μάστορα ο ιδιοκτήτης) και κάνουμε κάθε δύο χρόνια το αργότερο.

Τώρα τι ακριβώς κάνει, δεν ξέρω, δεν είμαι μπροστά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ναι, τέτοια είναι.

Οκ. Έχει βουλώσει.

Δες post αλλά μην ρωτήσεις τίποτα γιατί θα σε βρίσουν , γιατί δεν γουστάρουν ιδιώτες

https://www.facebook.com/groups/244304190544087/permalink/715945656713269/

Επίσης δες και τους διακόπτες εξωτερικού βρόχου που βουλώνουν που κατά 99% αυτό φταίει.

Φωτό πριν κ μετά.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...