Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
51 minutes ago, geomrk said:

σε εσενα δεν θα δωσουνε τιποτα. Η "γνωστή" σου πρεπει να μιλησει με την τραπεζα και να ζητησει το βιντεο,σε εσενα γιατι να δωσουν το οτιδηποτε;

Μαλλον δεν υπαρχει γνωστη και απλα το ψαρεμα ηταν για λυσεις πως να χειρηστει την τραπεζα....

• Like 3
  • Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 hours ago, Dinos1973 said:

Καρτα την χρησιμοποιει σπανια!!!! καρτα που εχει τυχαιο PIN τις τραπεζας!!! ΔΕΝ υπαρχει περιπτωσει να μην το ειχε γραμμενο σε χαρτακι!!! ας μην κοροιδευομαστε απλα δεν το λεει για ευνοητους λογους!

Τα ίδια κάνω και εγώ με 2 κάρτες, γιατί επιμένεις ότι είναι απίθανο? 

• Like 1
Δημοσ.

Από ότι ξέρω οι πορτοφολάδες αν δεν βρούν pin βάζουν την ημερομηνία γέννησης στην ταυτότητα, όπως και να έχει δεν μπορει να αποδοθεί ευθύνη στην τράπεζα,θα πρέπει να δηλώσει την κλοπή στην αστυνομία και αυτοί θα ζητήσουν βίντεο απο το ΑΤΜ.

Δημοσ.

δεν παιζει μια

μπουρδες λεει ή απο το μυαλο της. Κάπου το ειχε γραμμένο, την ειδαν πριν να το βαζει κατι τετοιο.

Δεν υπαρχει τιποτα άλλο.

Εκτος και αν το τηλεφωνημα που της καναν ηταν το scam (βλεπε "Τhe Game") και της ειπαν οτι πηραν λεφτα και ζητησαν τα στοιχει και PIN.
Μην ακουσω κανα και που βρήκαν το τηλεφωνο

Δημοσ.
7 hours ago, TROD said:

Το PIN ήταν το αρχικό που είχε η κάρτα όταν την πηρε άρα δεν ήταν

Το pin το αλλάζεις με το που παραλαμβάνεις την κάρτα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, TROD είπε

Σε μια γνωστή μου της έκλεψαν το πορτοφόλι της  μέσα σε ένα ασανσέρ νοσοκομειου. Μέσα είχε την χρεωστική της Εθνικής και την ταυτότητα της. Μετά από 20 λεπτά και πριν ενημερώσει την εθνική της έκαναν ανάληψη από ΑΤΜ μετρητά το όριο της ημέρας. Το PIN ήταν το αρχικό που είχε η κάρτα όταν την πηρε άρα δεν ήταν κάτι που μπορεί κάποιος να μαντέψει

Δηλαδη δεν ειχε αλλαξει το αρχικο pin με αλλο της αρεσκειας της? και υπολογιζεις οτι μπορει με αυτο να εγινε αναληψη?

Τα αρχικα pin καθε τραπεζας ειναι στανταρ και γνωστά?

43 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Το pin το αλλάζεις με το που παραλαμβάνεις την κάρτα 

αν δε το αλλαξεις, ποιο ειναι?

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ.

Και εγω πιστεύω οτι η κοπελα κατι δεν σου λεει καλα για το πως έγινε η ολη ιστορία..
Αποκλείεται να ήξεραν το pin. Αν βρεις μια κάρτα (η σου κλέψουν την καρτα) δεν υπάρχει τροπος να βρεθεί το pin της.
Κάπως το ειχαν μαθει, τωρα το πως ειναι άλλη ιστορία μαντηδες δεν είμαστε..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

α.αναληψη χωρις pin δεν γινεται.

β.το αρχικο pin δεν ειναι default

γ.δεν σε υποχρεωνει να το αλλαξεις εκτος αν δεν μου εχει τυχει σε εμενα

δ.η τραπεζα δεν θα της δωσει τιποτα. βαζω εσενα να πας με την καρτα μου να σηκωσεις λεφτα και λεω μου τα κλεψαν. αν ειχε γινει ανεπαφη συναλλαγη ναι μπορει να επαιρνε τιποτα. τωρα σε αναληψη με pin.... δεν θα παρει.

ε.δεν κανεις τηλεφωνο στην τραπεζα να την μπλοκαρει αλλα για ταχυτητα κανεις use  την εφαρμογη αν δεν σου κλεψουν κινητο.

ζ.αν εκανε 20 λεπτα να παρει τηλεφωνο....

το ε και ζ δεν θα ηταν θεμα αν δεν ειχαν το pin.μαλλον πιστευει οτι αν πει οτι δεν ειχε σημειωσει το pin οτι θα παρει πισω τα λεφτα απο τραπεζα.παιζει το pin να ητσν το ιδιο με pin στο κινητο και καποιος το ειδε. μπορει και inside job

8 hours ago, TROD said:

Καλησπέρα, 

Εχω μια ερώτηση γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ πως μπορεί να γίνει. Σε μια γνωστή μου της έκλεψαν το πορτοφόλι της  μέσα σε ένα ασανσέρ νοσοκομειου. Μέσα είχε την χρεωστική της Εθνικής και την ταυτότητα της. Μετά από 20 λεπτά και πριν ενημερώσει την εθνική της έκαναν ανάληψη από ΑΤΜ μετρητά το όριο της ημέρας. Το PIN ήταν το αρχικό που είχε η κάρτα όταν την πηρε άρα δεν ήταν κάτι που μπορεί κάποιος να μαντέψει. Εννοείται δεν το είχε γράψει κάπου. 

Έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο ή πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; 

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 3
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

Τα αρχικα pin καθε τραπεζας ειναι στανταρ και γνωστά?

αν δε το αλλαξεις, ποιο ειναι?

Είναι απο το 0000 μέχρι το 9999.

• Haha 16
Δημοσ.

Εγώ πάντως όταν άλλαζω κάρτα σε 2 τράπεζες έχουν την ίδια μέθοδο,μου δίνουν προσωρινό πίν,στην πρώτη συναλλαγή μου ζητάει αυτόματα να βάλω δικό μου 2 φορές, μετά πάντα ζητάει αυτο που έχω βάλει εγώ.

Άρα ή το είχε γραμμένο κάπου η προκύπτει απο στοιχεία που τις πήρανε πχ ημερομηνία γέννησης,όπως και να έχει πρέπει να πάει στην αστυνομία και να ακολουθήσει την διαδικασία, κάτι άλλο δεν γίνεται.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Εγώ πάντως όταν άλλαζω κάρτα σε 2 τράπεζες έχουν την ίδια μέθοδο,μου δίνουν προσωρινό πίν,στην πρώτη συναλλαγή μου ζητάει αυτόματα να βάλω δικό μου 2 φορές, μετά πάντα ζητάει αυτο που έχω βάλει εγώ.

Εγω απο την αλλη οσες κάρτες εχω πάρει εχουν το random pin τους που ειναι μέσα στον φάκελο δεν ειναι προσωρινό pin και δεν το ξερει ουτε η τράπεζα που δινει την καρτα, και ουδέποτε μου εχει ζητηθεί απο το ATM να το αλλάξω. Ισως να εχει να κανει απο τραπεζα με τραπεζα αυτο που αναφερεις.

Οταν χασουμε την καρτα μας (ειτε την κλεψουν) το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανουμε ειναι να την μπλοκάρουμε. Τα περισσότερα apps των τραπεζών των κινητών εχουν αυτη την δυνατότητα, Πχ σε αυτη που χρησημοποιω εγω εχει την επιλογη ειτε να μπλοκαρω την κάρτα ειτε την δυνατότατα ανάληψης μεσω αυτης, χρησης κλπ και επίσης υπάρχει και τηλ/νο 24ωρο που καλουμε και την μπλοκαρουν απο την μερια της τράπεζας

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 2
Δημοσ.

Από Πρώτο Θέμα:

Χρηματικό ποσό πάνω από 1.200.000 ευρώ, κατήγγειλε πως έχασε 62χρονη γυναίκα στη Λεμεσό της Κύπρου, η οποία έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης

Σύμφωνα με την κυπριακή αστυνομία, η 62χρονη, κατήγγειλε πως μεταξύ 25 με 28 Φεβρουαρίου, επικοινώνησε τηλεφωνικώς μαζί της άτομο, το οποίο ισχυρίστηκε πως είναι τραπεζικός υπάλληλος.

Ο άγνωστος, σύμφωνα με την 62χρονη, της ανέφερε ότι έπρεπε να μεταφέρει άμεσα χρήματα από τους δύο τραπεζικούς της λογαριασμούς, γιατί όπως της είπε, γίνονταν προσπάθειες παράνομης ανάληψης χρημάτων.

Η γυναίκα πείστηκε από τα λεγόμενα του αγνώστου και του απέστειλε, μέσω 34 διαφορετικών συναλλαγών, σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξένων χωρών που της υπέδειξε, το χρηματικό ποσό των 1.245.466 δολαρίων και 32.459 ευρώ.

Όταν, ακολούθως, η 62χρονη επικοινώνησε με την τράπεζα της, διαπίστωσε ότι έπεσε θύμα απάτης και κατήγγειλε την υπόθεση στο Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος της Κυπριακής Αστυνομίας.

• Haha 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, great είπε

Εκτος και αν το τηλεφωνημα που της καναν ηταν το scam (βλεπε "Τhe Game") και της ειπαν οτι πηραν λεφτα και ζητησαν τα στοιχει και PIN.

Αυτο σκεφτηκα και εγω απο την αρχη. Οτι καποιος θα πηρε τηλ και με καποιο τροπο την εκανε να το δωσει. Ειναι το πιο λογικο σεναριο.

Αυτο που δε μου κολλαει ειναι οτι αν την ακολουθησαν μεχρι το νοσοκομειο για να την παρουν... 

Ενα 2ο σεναριο ειναι να εχει καρτα,ebanking και καποιος αλλος συγγενης της και τα σηκωσε αυτος. και απλα δεν εχει παρει χαμπαρι. 

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν είναι ΑΤΜ καταστήματος (που συνήθως έχουν κάμερες περιμετρικά ή βρίσκονται εντός του καταστήματος-προθάλαμο), υπάρχει πιθανότητα να είναι πειραγμένο το ATM.

https://atmeye.com/blog/atm-skimmer/
https://www.fdic.gov/consumer-resource-center/beware-atm-debit-and-credit-card-skimming-schemes

Υπάρχει και η περίπτωση της ανέπαφης συναλλαγής στο ATM (το οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά - https://www.reddit.com/r/Scams/comments/11sdprx/a_sneaky_new_atm_scam/)

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, csontheline είπε

Αν δεν είναι ΑΤΜ καταστήματος (που συνήθως έχουν κάμερες περιμετρικά ή βρίσκονται εντός του καταστήματος-προθάλαμο), υπάρχει πιθανότητα να είναι πειραγμένο το ATM.

https://atmeye.com/blog/atm-skimmer/
https://www.fdic.gov/consumer-resource-center/beware-atm-debit-and-credit-card-skimming-schemes

Υπάρχει και η περίπτωση της ανέπαφης συναλλαγής στο ATM (το οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά - https://www.reddit.com/r/Scams/comments/11sdprx/a_sneaky_new_atm_scam/)

Σε ανέπαφη συναλλαγή στο ΑΤΜ ζητάει κωδικό PIN.

Τουλάχιστον η Eurobank που χρησιμοποιώ εγώ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...