Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, Malthador said:

Πού το έχεις διαβάσει αυτό;

Αυτή είναι η χρήση του βιβλίου και γι αυτό λέγεται  Αδικημάτων Συμβάντων Συλλήψεων Συστάσεων και Παραπόνων Και όχι μόνο αδικημάτων. Εκεί γράφεται οτιδήποτε παράπονο πάει και δηλώνει ο πολίτης, ακόμα και αν αφορά παράπονο για τη γλάστρα του γείτονα (πραγματικό παράδειγμα από γείτονες μου που τσακώνονταν). Εκεί καταγράφονται τα πάντα σε περίπτωση που κάποτε κάποιος κινηθεί νομικά για μια υπόθεση του. Οχι μόνο πράγματα που είναι αδικήματα.  Βάσει αυτού του βιβλίου γίνονται και οι συστάσεις αν έχεις μικροδιαφορές με κάποιον. 

Επεξ/σία από giwrgostr
  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά γιατί αλλάζετε αυτά που λέω. Εγω δεν είπα ότι έκανε αδίκημα ή πως πρέπει να συλληφθεί, να δικαστεί κλπ. Εγω ζήτησα να γίνει καταγραφή του παραπόνου μου, ώστε όταν κάποιος την πατήσει (γιατί θέμα χρόνου είναι), να υπάρχει απόδειξη ότι η συμπεριφορά του ήταν συστηματική και όχι τυχαίο περιστατικό.  Ο τύπος είναι στρατιωτικός και στέλνει στους πρώην θητείας που ξέρει, για τέτοιο είδος γνωστού μιλάμε. 

Επεξ/σία από giwrgostr
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, giwrgostr είπε

Ρε παιδιά γιατί αλλάζετε αυτά που λέω. Εγω δεν είπα ότι έκανε αδίκημα ή πως πρέπει να συλληφθεί, να δικαστεί κλπ. Εγω ζήτησα να γίνει καταγραφή του παραπόνου μου, ώστε όταν κάποιος την πατήσει (γιατί θέμα χρόνου είναι), να υπάρχει απόδειξη ότι η συμπεριφορά του ήταν συστηματική και όχι τυχαίο περιστατικό.  Ο τύπος είναι στρατιωτικός και στέλνει στους πρώην θητείας που ξέρει, για τέτοιο είδος γνωστού μιλάμε. 

Φίλε μου όντως αν το απαιτούσες έπρεπε ο αξιωματικός υπηρεσίας να το καταγράψει. Ακόμα κ τώρα μπορείς να πας και να το ζητήσεις.

Πάντως δεν ξέρω αν μπορεί α βοηθηθεί κάποιος από αυτό, καθώς πρέπει να αιτηθείς αντίγραφο από το απόσπασμα.

Επεξ/σία από bill999r
  • Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, bill999r είπε

Φίλε μου όντως αν το απαιτούσες έπρεπε ο αξιωματικός υπηρεσίας να το καταγράψει. Ακόμα κ τώρα μπορείς να πας και να το ζητήσεις.

Πάντως δεν ξέρω αν μπορεί α βοηθηθεί κάποιος από αυτό, καθώς πρέπει να αιτηθείς αντίγραφο από το απόσπασμα.

Τι να καταγράψει ότι του ζήτησε χρήματα; 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, fmarkos είπε

Και όμως φίλε μου, ισχύει αυτό που λέει ο φίλος. Η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να καταγράψει οτιδήποτε συμβεί ή τους πεις ότι συνέβη. Από εκεί και πέρα αν θες ζητάς να σου δοθεί αντίγραφο για νομική χρήση. Στην ουσία όμως δεν έχει καμία βαρύτητα μιας κ το μόνο που αποδεικνύει είναι ότι ανέφερες στην αστυνομία για την εκδοχή σου.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 minutes ago, bill999r said:

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου. Αυτό ήξερα και εγώ, πως έχεις δικαίωμα να ζητήσεις την καταγραφή οποιουδήποτε παραπόνου για τυχόν μελλοντική δικαστική χρήση. Η αστυνομία δεν οφείλει να κάνει κάτι με το παράπονο, απλά είναι επίσιμη απόδειξη ότι δηλώθηκε ένα γεγονός αν ποτέ χρειαστεί ως στοιχείο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με αποπείραν τόσο.

9 minutes ago, fmarkos said:

Ότι ζήτησε χρήματα με μια ξεκάθαρα ψεύτικη πρόφαση (δεν ήταν λογική η ιστορία του από τεχνικής άποψης). Από μόνο του προφανώς αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Ωστόσο, αν ποτέ κάποιος χάσει λεφτά και τον πάει δικαστικά, δείχνει ένα μοτίβο, ειδικά αν έχει γίνει πάνω από ένα παράπονο.

Όπως είπα, ο τύπος είναι στρατιωτικός. Προς το παρόν έχει στείλει μόνο σε πρώην άτομα θητείας, αλλά είναι θέμα χρόνου να αρχίσει να το κάνει και σε άτομα που κάνουν τώρα τη θητεία τους. Θεωρώντας ότι αυτό που κάνει είναι τέρμα ανήθικο, ειδικά αν πέσουν θύματα άτομα που είναι άφραγκα και κάνουν τη θητεία σου, θεώρησα ότι είναι καλό να βοηθήσω κάποιο μελλοντικό θύμα που θα την πατήσει.

Έχεις δικαίωμα να ζητήσεις να καταγραφεί οποιοδήποτε παράπονο σου. Κάθε μέρα τα περιπολικά πηγαίνουν για καταγραφές σε χαζά περιστατικά του τύπου με ενοχλεί το φυτό του γείτονα. Δεν σημαινει οτι η αστυνομια θα κάνει κατι γι αυτό, απλά υπάρχει ως καταγεγραμένο γεγονός αν ποτέ πάνε σε δική μεταξύ τους. Δεν ζήτησα κάτι τόσο τρελό.

Επεξ/σία από giwrgostr
Δημοσ.
Μόλις τώρα, bill999r είπε

Και όμως φίλε μου, ισχύει αυτό που λέει ο φίλος. Η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να καταγράψει οτιδήποτε συμβεί ή τους πεις ότι συνέβη. Από εκεί και πέρα αν θες ζητάς να σου δοθεί αντίγραφο για νομική χρήση. Στην ουσία όμως δεν έχει καμία βαρύτητα μιας κ το μόνο που αποδεικνύει είναι ότι ανέφερες στην αστυνομία για την εκδοχή σου.

Οτιδήποτε παρανομό. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει οτιδήποτε παράνομο και ποια η διαφορά του μεταξύ του οτιδήποτε;  Βρες μου λοιπόν τον νόμο που αναφέρει πως είναι παράνομο να ζητήσεις χρήματα και πάμε μετά μαζί να κάνουμε καταγγελία στον αστυνομικό για παράβαση καθήκοντος θα σου δώσω και 100€ να υποβάλεις και μήνυση. 

2 λεπτά πριν, giwrgostr είπε

Ότι ζήτησε χρήματα με μια ξεκάθαρα ψεύτικη πρόφαση.

Την επόμενη φορά που θα μου ζητήσει πρεζάκιας ευρώ για τυρόπιτα θα φωνάξω την αστυνομία με βάση την λογική σου. 

• Like 11
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, giwrgostr είπε

Έχεις δικαίωμα να ζητήσεις να καταγραφεί οποιοδήποτε παράπονο σου. Κάθε μέρα τα περιπολικά πηγαίνουν για καταγραφές σε χαζά περιστατικά του τύπου με ενοχλεί το φυτό του γείτονα. Δεν σημαινει οτι η αστυνομια θα κάνει κατι γι αυτό, απλά υπάρχει ως καταγεγραμένο γεγονός αν ποτέ πάνε σε δική μεταξύ τους. Δεν ζήτησα κάτι τόσο τρελό.

Όταν "το φυτό του γείτονα" περνάει πάνω από τον τοίχο στο οικόπεδο του διπλανού, ναι είναι κάτι που μπορεί να ζητηθεί να καταγραφεί. Αφού μπορεί να ζητήσεις νομικά να κοπεί εκείνο το κομμάτι. Ομοίως και αν "το φυτό του γείτονα" απλώνει ρίζες που μπορεί να σηκώσουν θεμέλια. Δεν πάνε όμως να καταγράψουν κάτι άκυρο όπως "δεν μου αρέσει το φυτό του γείτονα".

Και στην περίπτωσή σου μάλλον είναι φάση του "ο γείτονας πήρε χώμα/λίπασμα/φυτό, άρα ΜΑΛΛΟΝ θα το φυτέψει στο χώμα και αυτό ΜΠΟΡΕΙ να απλώσει ρίζες/κλαδιά που ΙΣΩΣ να δημιουργήσουν θέμα σε κάποιον γείτονα

12 λεπτά πριν, giwrgostr είπε

Όπως είπα, ο τύπος είναι στρατιωτικός. Προς το παρόν έχει στείλει μόνο σε πρώην άτομα θητείας, αλλά είναι θέμα χρόνου να αρχίσει να το κάνει και σε άτομα που κάνουν τώρα τη θητεία τους. Θεωρώντας ότι αυτό που κάνει είναι τέρμα ανήθικο, ειδικά αν πέσουν θύματα άτομα που είναι άφραγκα και κάνουν τη θητεία σου, θεώρησα ότι είναι καλό να βοηθήσω κάποιο μελλοντικό θύμα που θα την πατήσει.

τελικά το Hollywood βλέπει μπροστά

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, haris_216 said:

Όταν "το φυτό του γείτονα" περνάει πάνω από τον τοίχο στο οικόπεδο του διπλανού, ναι είναι κάτι που μπορεί να ζητηθεί να καταγραφεί. Αφού μπορεί να ζητήσεις νομικά να κοπεί εκείνο το κομμάτι. Ομοίως και αν "το φυτό του γείτονα" απλώνει ρίζες που μπορεί να σηκώσουν θεμέλια. Δεν πάνε όμως να καταγράψουν κάτι άκυρο όπως "δεν μου αρέσει το φυτό του γείτονα".

Και στην περίπτωσή σου μάλλον είναι φάση του "ο γείτονας πήρε χώμα/λίπασμα/φυτό, άρα μάλλον θα το φυτέψει στο χώμα και αυτό μπορεί να απλώσει ρίζες/κλαδιά που θα δημιουργήσουν θέμα σε κάποιον γείτονα

τελικά το Hollywood βλέπει μπροστά

Γιατί ειρωνεύεσαι σε τέτοιον βαθμό; Συζήτηση κάνουμε. Θεωρείς τρέλο να θεωρώ πως είναι θέμα χρόνου ένας εθισμένος στο τζόγο, ο οποίος ήδη προσπαθεί να πάρει λεφτά από κόσμο και έπαιζε φρουτάκια μόνιμα μέσα στο στρατόπεδο, πως θα κάνει το ίδιο και στα άτομα που έχει άμεση επαφή;

Και όπως είπα, δεν ζήτησα να κατηγορηθεί για κάτι, γιατί προφανώς δεν έκανε κάτι αδιαμφισβήτητα παράνομο μέχρι το σημείο που έφτασε η συζήτηση. Ζήτησα απλά να καταγραφεί το τι έγινε σε περίπτωση που επαναληφθεί επιτυχώς σε κάποιον, που τότε θα είναι παράνομο, γιατί λεφτά δεν πρόκειται να επιστρέψει. 

Πέρα από αυτό, ο ίδιος νόμος (Νόμος 4619/2019) λέει πως οποιαδήποτε προσπάθεια να αποκομίσεις κέρδος με ψευδή γεγονότα  ή παρασιώπηση αληθινών γεγονότων (η ιστορία του είναι αυταπόδεικτα ψευδής γιατί δεν στέκει τεχνικά) θεωρείται απάτη. Δεν είναι απαραίτητο να είναι άγνωστος ο δράστης. Από τη στιγμή που η αιτιολογία του είναι ψεύτικη, υπάρχει βάσιμη υποψία απάτης. Αλλά πέρα από αυτό, εγώ δεν ζήτησα καν να κατηγορηθεί για κάτι τέτοιο, ζήτησα απλή καταγραφή της υποψίας αδικήματος. 

Επεξ/σία από giwrgostr
  • Moderators
Δημοσ.

Mα πως στοιχειοθετειται η εξαπατηση δηλαδη? Τι εκανε για να σε εξαπατησει? Δηλαδη αν σου ελεγε "δεν εχω λεφτα στον λογαριασμο μου, δανεισε μου 100 ευρω και στα δινω το βραδυ που θα εχω", τι διαφορα θα ειχε?

Η μονη περιπτωση εξαπατησης θα ηταν αν του εδινες τα χρηματα με Iris και το βραδυ σου ελεγε "Φιλε δεν εχω, oυκ αν λαβοις παρα του μη εχοντος" και δεν σου εδινε τα χρηματα σου. Απο την στιγμη που δεν του εδωσες χρηματα, μιλαμε για μια εικασια  οτι θα εξαπατηθεις.

Προσεχε, δεν σου λεω οτι κανεις λαθος και τελικα δεν θα εχανες τα χρηματα σου, μπορει να τα εχανες, μπορει και οχι, αλλα πριν φτασουμε στο χρονικο σημειο που εσυ ζητας τα χρηματα σου πισω και δεν παιρνεις ευρω, δεν εχεις εξαπατηθει. 

• Like 6
Δημοσ.
Just now, stormrain said:

Mα πως στοιχειοθετειται η εξαπατηση δηλαδη? Τι εκανε για να σε εξαπατησει? Δηλαδη αν σου ελεγε "δεν εχω λεφτα στον λογαριασμο μου, δανεισε μου 100 ευρω και στα δινω το βραδυ που θα εχω", τι διαφορα θα ειχε?

Η μονη περιπτωση εξαπατησης θα ηταν αν του εδινες τα χρηματα με Iris και το βραδυ σου ελεγε "Φιλε δεν εχω, oυκ αν λαβοις παρα του μη εχοντος" και δεν σου εδινε τα χρηματα σου. Απο την στιγμη που δεν του εδωσες χρηματα, μιλαμε για μια εικασια  οτι θα εξαπατηθεις.

Προσεχε, δεν σου λεω οτι κανεις λαθος και τελικα δεν θα εχανες τα χρηματα σου, μπορει να τα εχανες, μπορει και οχι, αλλα πριν φτασουμε στο χρονικο σημειο που εσυ ζητας τα χρηματα σου πισω και δεν παιρνεις ευρω, δεν εχεις εξαπατηθει. 

Δεν διαφωνώ ότι είναι μια εικασία και δεν θέλησα να το παρουσιάσω ως αδιαμφισβήτητο fact. Δεν ήθελα να ασκήσω κατηγορία για κάτι, αλλά να γίνει απλά καταγραφή ενός περιστατικού με την υποψία απάτης σε περίπτωση που επαναληφθεί. Όπως για παράδειγμα, το να πάρει ενας περίεργος τύπος από πίσω μια γυναίκα το βράδυ στο δρόμο δεν αποτελεί αδίκημα. Ωστόσο, η γυναίκα έχει δικαίωμα να ζητήσει καταγραφή απο την αστυνομία, ώστε αν ποτέ γίνει κάτι, να υπάρχουν στοιχεία για ένα συγκεκριμένι μοτίβο. Το ίδιο και εδώ, απλά για πολύ πιο ασήμαντο και χαζό παράπτωμα. 

Όπως είπα παραπάνω, ο νόμος ορίζει ως απάτη οποιαδήποτε προσπάθεια να βγάλεις κέρδος με ψευδή γεγονότα  ή παραποίηση αληθινών γεγονότων. Από τη στιγμή που όλη η συζήτηση ξεκίνησε με αποδεδειγμένα ψεύτικες δηλώσεις του, δικαιολογεί βάσιμη υποψία προσπάθειας απάτης. Η δική σου πρόταση που θέτεις ως σύγκριση δεν περιέχει κάποιο ψευδές γεγονός, οπότε έχει μεγάλη διαφορά.

Και πάλι δεν λέω πως ο τύπος θέλησε να κάνει το έγκλημα του αιώνα. Απλά θεώρησα λίγο άδικο να μην μπορέσω να στηρίξω κάποιον που μπορεί να θελήσει να τον κυνηγήσει επειδή κατάφερε να του φάει λεφτά. Οι μικροαπατες είναι συχνές επειδη ακρβώς ποτέ κανεις δεν ασχολείται. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη το κανεις ολο και καλυτερο......γνωστος-->τελικα απο γνωστος εγινε στρατιωτικος-->ενδιαμεσα, αποδεδειγμενη απατη με ψευτικη προφαση, που δεν βγαζει ομως νοημα την οποια ομοιως δεν μας λες-->καταληξαμε σε μεγα τζογαδορο, εμπλεξες και φρουτακια-τζογο.....Σερλοκ, ελα αληθεια τωρα, πεταξε μας και το δρακο στην ιστορια σου να τρελλλλλλαθουμε ολοι μαζι!!!! Χρηματα μεσω IRIS εν τω μεταξυ και το πως θα τα χρησιμοποιησει η ερωτηση των 5cents που περιμενει απανtηση...Ενα εχω να πω..ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον αστυνομικο για τη σταση του....τιποτα αλλο!!!

1 hour ago, giwrgostr said:

Καλησπέρα παιδιά!

Σήμερα ένας γνωστός μου από το ευρύτερο περιβάλλον προσπάθησε να μου αποσπάσει χρήματα μέσω μηνυμάτων, χρησιμοποιώντας μια ψεύτικη πρόφαση που δεν έβγαζε καν νόημα.

Μου είπε ότι έχασε την κάρτα του και μου ζήτησε να του στείλω 100€ μέσω IRIS, υποσχόμενος ότι θα μου τα επέστρεφε το βράδυ. Η ιστορία προφανώς δεν στέκει, γιατί αν όντως δεν είχε κάρτα, πώς θα χρησιμοποιούσε τα χρήματα που θα του έστελνα μέσω IRIS; Αν κάποιο κατάστημα δεχόταν IRIS, τότε υποτίθεται ότι είχε ήδη χρήματα στον λογαριασμό του. Επιπλέον, ξέρω ότι είναι τζογαδόρος, οπότε λογικά ήθελε τα χρήματα για φρουτάκια.

Αποφάσισα να πάω στην αστυνομία για να κάνω καταγγελία για το γαμότο που είχε το θράσος να προσπαθήσει να κοροιδέψει άτομο που ξέρει. Το έκανα κυρίως για να υπάρχει καταγραφή σε περίπτωση που προσπαθήσει να εξαπατήσει κι άλλους. Όμως, ο αστυνομικός της ασφάλειας αρνήθηκε να κάνει καταγραφεί με εντελώε βαριεστημένο ύφος και σχόλια του τύπου: «Ξέρεις πόσες τέτοιες περιπτώσεις τέτοιων τζογαδόρων έχουμε, ακόμα και αστυνομικούς; Άσ' το, δεν πειράζει, αφού δεν του έδωσες χρήματα, δεν υπάρχει λόγος για καταγγελία.» Παρότι επέμεινα, αυτός συνέχεις τα ίδια.

Με εκνεύρισε απίστευτα η αδιάφορη στάση του, λες και τους ενοχλούσα χωρίς λόγο, ενώ όταν μπήκα στο γραφείο δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Προφανώς δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο, αλλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας και να δω αν έχετε κι εσείς παρόμοιες εμπειρίες με την αστυνομία.

Επεξ/σία από spinemm
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, spinemm said:

Επειδη το κανεις ολο και καλυτερο......γνωστος-->τελικα απο γνωστος εγινε στρατιωτικος-->ενδιαμεσα, αποδεδειγμενη απατη με ψευτικη προφαση, που δεν βγαζει ομως νοημα την οποια ομοιως δεν μας λες-->καταληξαμε σε μεγα τζογαδορο, εμπλεξες και φρουτακια-τζογο.....Σερλοκ, ελα αληθεια τωρα, πεταξε μας και το δρακο στην ιστορια σου να τρελλλλλλαθουμε ολοι μαζι!!!!

Τι δεν βγάζει νόημα; Γνωστός μου από τον στρατό είναι. Ήμασταν στην ίδια επιστασία στο στρατό και κάναμε υπηρεσίες μαζί συχνά, εγώ ως θητείας και αυτός ως μόνιμος. Ξέρω ότι παιζει μανιωδώς φρουτάκια, γιατί στο καρέ μαζεύονταν πολλοί ναύτες, θητείας και μη, και παίζανε σε μόνιμη βάση.  Τη ψεύτικη πρόφαση την είπα στο πρώτο post. Είπε πως έχασε την κάρτα του και δεν μπορεί να βγάλει λεφτά και γι αυτό να του στείλω λεφτά με iris. Αφού δεν έχει κάρτα, τι θα έκανε τα λεφτά που θα έστελνα; Αφού αυτός δήλωνε πως έχει λέφτα στον λογαριασμό και απλά δεν μπορεί να τα βγάλει. Άρα τι θα έκανε τα επιπλέον χρήματα στον λογαριασμό; Τι θα άλλαζε; Πέρα από αυτό, ποια η λογική να ζητήσει από εμένα λεφτά σε μια ανάγκη που δεν έχουμε μιλήσει για μήνες; Γιατί δεν έστειλε σε συγγενείς και φίλους; 

Επεξ/σία από giwrgostr
Δημοσ.
1 ώρα πριν, giwrgostr είπε

Έδειξα ακριβώς τη συζήτηση με την ιστορία που δήλωνε και δεν στέκει . Επίσης, είδε που ο άλλος φοβήθηκε και με έκανε μπλοκ μόλις του είπα ότι θα κάνω καταγγελία αν συνεχίσει. 

Εξάλλου εγώ δεν ζήτησα να γίνει μήνυση αλλά καταγραφή, ώστε σε περίπτωση που κάποιος την πατήσει να υπάρχει κι άλλος μάρτυρας. Υποχρεωμένοι είναι να γράψουν στο βιβλίο συμβάντων οποιαδήποτε καταγγελία όσο χαζή και αν τη θεωρούν.

Τι εννοείς «να υπάρχει κι άλλος μάρτυρας»; Αν δεν ξέρει ήδη ότι έκανε το ίδιο πράγμα και σε σένα ώστε να ζητήσει να πας αυτοπροσώπως ως μάρτυρας τυχόν σε δικαστήριο, αυτός που θα την πατήσει, δεν πρόκειται να μάθει ποτέ για την καταγραφή που έκανες. Ούτε και κανείς άλλος θα το μάθει. Αλλά ακόμα κι αν ήξερε ότι έγινε καταγραφή, πάλι θα έπρεπε να παρουσιαστείς ως μάρτυρας. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...