Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, giwrgostr είπε

Τι δεν βγάζει νόημα; Γνωστός μου από τον στρατό είναι. Ήμασταν στην ίδια επιστασία στο στρατό και κάναμε υπηρεσίες μαζί συχνά, εγώ ως θητείας και αυτός ως μόνιμος. Ξέρω ότι παιζει μανιωδώς φρουτάκια, γιατί στο καρέ μαζεύονταν πολλοί ναύτες, θητείας και μη, και παίζανε σε μόνιμη βάση.  Τη ψεύτικη πρόφαση την είπα στο πρώτο post. Είπε πως έχασε την κάρτα του και δεν μπορεί να βγάλει λεφτά και γι αυτό να του στείλω λεφτά με iris. Αφού δεν έχει κάρτα, τι θα έκανε τα λεφτά που θα έστελνα; Αφού αυτός δήλωνε πως έχει λέφτα στον λογαριασμό και απλά δεν μπορεί να τα βγάλει. Άρα τι θα έκανε τα επιπλέον χρήματα στον λογαριασμό; Τι θα άλλαζε; 

Σκέψου την εναλλακτική να μην απαντάς σε αυτους που ζητάνε δανεικά ή και να τους διαγράψεις τελείως απο τις επαφές σου.Δεν γνωρίζω κανέναν που να έκανε θητεία και να κράτησε τηλέφωνα απο μόνιμους.

• Like 7
  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 minutes ago, giwrgostr said:

Τι δεν βγάζει νόημα; Γνωστός μου από τον στρατό είναι. Ήμασταν στην ίδια επιστασία στο στρατό και κάναμε υπηρεσίες μαζί συχνά, εγώ ως θητείας και αυτός ως μόνιμος. Ξέρω ότι παιζει μανιωδώς φρουτάκια, γιατί στο καρέ μαζεύονταν πολλοί ναύτες, θητείας και μη, και παίζανε σε μόνιμη βάση.  Τη ψεύτικη πρόφαση την είπα στο πρώτο post. Είπε πως έχασε την κάρτα του και δεν μπορεί να βγάλει λεφτά και γι αυτό να του στείλω λεφτά με iris. Αφού δεν έχει κάρτα, τι θα έκανε τα λεφτά που θα έστελνα; Αφού αυτός δήλωνε πως έχει λέφτα στον λογαριασμό και απλά δεν μπορεί να τα βγάλει. Άρα τι θα έκανε τα επιπλέον χρήματα στον λογαριασμό; Τι θα άλλαζε; 

Εχω την εντυπωση οτι μας "παιζεις"...δηλαδη το οτι μπορει να του τελειωσε ο μισθος και το οτι σου ζητησε 100Ε για να παιξει online φρουτακια, ουτε καν σου περασε απο το μυαλο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φαίνεται πως η δουλειά της αστυνομίας είναι να αγνοεί καταγγελίες, εκτός αν κάποιος τους ενοχλήσει πραγματικά, όπως μια γάτα που περνάει στο απέναντι πεζοδρόμιο νιαουρίζοντας.  Άλλωστε, μικρό πράγμα είναι μια απόπειρα εξαπάτησης, σωστά;

Και η απόπειρα δολοφονίας αν την γλυτώσεις δεν είναι ποινικό αδίκημα ε; 😂

Επεξ/σία από NiKoSmile
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, spinemm said:

Εχω την εντυπωση οτι μας "παιζεις"...δηλαδη το οτι μπορει να του τελειωσε ο μισθος και το οτι σου ζητησε 100Ε για να παιξει online φρουτακια, ουτε καν σου περασε απο το μυαλο...

Μου πέρασε και δεν το θεωρώ απίθανό να ισχύει. Αλλά από τη στιγμή που δεν το είπε ευθέως και είπε ξεκάθαρα ψέματα, είναι απολύτως λογικό να θεωρήσω δεν είχε στο μυαλό του να επιστρέψει τα χρήματα. Ο εθισμένος στον τζόγο δεν σκέφτεται πως να ξεπληρώσει, καθώς μπαίνει σε έναν φαύλο κύκλο που παίζει ότι βγάζει. Δεν σκέφτεται λογικά. Αλλά επειδή πάντα υπάρχει η πιθανότητα που λες, δεν ήθελα να τον κατηγορήσω για κάτι. Ήθελα να υπάρχει μια καταγραφη ότι έγινε το συγκεκριμενο συμβαν, ώστε αν ποτέ δεν επέστρεφε χρήματα σε άλλους, να υπάρχει ένα μοτίβο. Αν δεν το έκανε ποτέ, η καταγραφή του συμβάντος δεν θα τον επηρέαζε πουθενά στη ζωή του. Οσο και αν δεν το πιστεύεις, δεν σας παίζω ούτε τρολάρω. Θεώρησα απλά πως αυτό ήταν το σωστό να κάνω γι αυτόν (για να βάλει μυαλό) και για όσους μπορεί να χάσουν χρήματα. 

14 minutes ago, prototypegr said:

Τι εννοείς «να υπάρχει κι άλλος μάρτυρας»; Αν δεν ξέρει ήδη ότι έκανε το ίδιο πράγμα και σε σένα ώστε να ζητήσει να πας αυτοπροσώπως ως μάρτυρας τυχόν σε δικαστήριο, αυτός που θα την πατήσει, δεν πρόκειται να μάθει ποτέ για την καταγραφή που έκανες. Ούτε και κανείς άλλος θα το μάθει. Αλλά ακόμα κι αν ήξερε ότι έγινε καταγραφή, πάλι θα έπρεπε να παρουσιαστείς ως μάρτυρας. 

Σε αυτό έχεις δίκαιο, το είπε και ένας φίλος από πάνω. Θεώρησα πως αφού κάνεις καταγγελία για γνωστό άτομο, θα υπήρχε κάποια αυτόματη συσχέτηση αν ποτέ ανοίξει κάποια υπόθεση. Προφανώς, δεν υπάρχει. Οπότε σε αυτό παραδέχομαι πως ήμουν λάθος και δεν ήταν εφαρμόσιμο αυτό που ήθελα. Ωστόσο, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πολλοί θεωρούν ότι η πρόθεση μου ήταν τόσο τρελή. 

Επεξ/σία από giwrgostr
  • Super Moderators
Δημοσ.

Το πιο παλαβό που διάβασα σε όλη αυτή την ιστορία είναι πως ένας κληρωτός έχει κρατήσει στις επαφές του τζογαδόρο μονιμά.

• Like 3
  • Haha 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, Snoob said:

Το πιο παλαβό που διάβασα σε όλη αυτή την ιστορία είναι πως ένας κληρωτός έχει κρατήσει στις επαφές του τζογαδόρο μονιμά.

Στα πλοία οι ναύτες θητείας είναι απειροελάχιστοι, μέγιστοι 4-5 και πολλές φορές ακόμα λιγότεροι. Παρέα κάνεις με τους μόνιμους ναύτες, αφού αυτοί είναι οι ομόβαθμοί και συνομήλικοι σου και με αυτούς κάνεις τα πάντα. Επισης, δεν ειχαμε καμια ιδιατερη επαφη, απλα έχουμε ο ενας τον αλλον στα social media.

44 minutes ago, Ukforthemoment said:

Σκέψου την εναλλακτική να μην απαντάς σε αυτους που ζητάνε δανεικά ή και να τους διαγράψεις τελείως απο τις επαφές σου.Δεν γνωρίζω κανέναν που να έκανε θητεία και να κράτησε τηλέφωνα απο μόνιμους.

Στα πλοια οι θητείας είναι ελάχιστοι και χωρισμένοι σε διαφορετικά πόστα, με τους μόνιμους ναύτες κάθεσαι και κάνεις παρέες, δεν υπάρχει κάποιος άλλος.  Και δεν είχαμε ανταλλάξει καν τηλέφωνα, στα social είχαμε ο ένας τον άλλον από τότε και μου έστειλε 

Επεξ/σία από giwrgostr
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bill999r είπε

Η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να καταγράψει οτιδήποτε συμβεί ή τους πεις ότι συνέβη. 

Αρα να παω σημερα απο το τμημα της περιοχης μου και να τους πω οτι η γυναικα μου εβρασε μπροκολο και βρωμαγε η κουζινα? 

• Haha 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Αλεξανδρος A.92 είπε

Αρα να παω σημερα απο το τμημα της περιοχης μου και να τους πω οτι η γυναικα μου εβρασε μπροκολο και βρωμαγε η κουζινα? 

Φαντάζομαι πως θα πρέπει να το καταγράψουν. Δεν είμαι αστυνομικός αλλά ξέρω ότι καταγράφουν απίστευτα πράγματα. Ειδικά αν τους καλέσεις πχ στο σπίτι και πεις θέλω να καταγράφει ότι έκανε μπρόκολο θα πρέπει να το κάνουν. Σίγουρα δεν θα έρθουν άμεσα καθώς υπαρχουν πιο σημαντικά πράγματα αλλά θα έρθουν.

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, Αλεξανδρος A.92 said:

Όχι. Αλλά έχεις δικαίωμα να πας να ζητήσεις να καταγραφεί ότι είδες κάποιον να κινείται ύποπτα αργά το βράδυ ή πως είδες κάποιον να κοιτάει περίεργα τα αυτοκίνητα της γειτονιάς ή πως κάποιος σε ακολουθούσε στον δρόμο. Τίποτα από αυτά δεν είναι παράνομο ούτε αποδεικνύει κάποιο έγκλημα, αλλά προφανώς καταγράφεται ως υποψία σε περίπτωση που κάποια στιγμή γίνει κάτι. 

Επεξ/σία από giwrgostr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, giwrgostr είπε

Όχι. Αλλά έχεις δικαίωμα να πας να ζητήσεις να καταραφεί ότι είδες κάποιον να κινείται ύποπτα αργά το βράδυ ή πως είδες κάποιον να κοιτάει περίεργα τα αυτοκίνητα της γειτονιάς ή πως κάποιος σε ακολουθούσε στον δρόμο. Τίποτα από αυτά δεν είναι παράνομο ούτε αποδεικνύει κάποιο έγκλημα, αλλά προφανώς καταγράφεται ως υποψία σε περίπτωση που κάποια στιγμή γίνει κάτι. 

Το οποιο απεχει αρκετα απο το ενας τυπος που μπορει να του χακαραν το FB (και εχει συμβει σε συγγενικο μου προσωπο και μου ζητησε εμενα  λεφτα και επικοινωνησα αμεσα μαζι του στο κινητο για να διαπιστωσω τι παιζει) μου ζητησε λεφτα ή παιζει φρουτακια και δεν εχει λεφτα και μου ζητησε. Τα παραπανω που αναφερεις ειναι οι φοβοι ενος πολιτη για ενα συμβαν που μπορει να συμβει στο μελλον και θα εχουν σχεση με την υποθεση της αστυνομιας. Αυτο που μας περιγραφει ο TS οχι. 

Επεξ/σία από Αλεξανδρος A.92
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, Αλεξανδρος A.92 said:

Το οποιο απεχει αρκετα απο το ενας τυπος που μπορει να του χακαραν το FB μου ζητησε λεφτα ή παιζει φρουτακια και δεν εχει λεφτα και μου ζητησε. Τα παραπανω που αναφερεις ειναι οι φοβοι ενος πολιτη για ενα συμβαν που μπορει να συμβει στο μελλον και θα εχουν σχεση με την υποθεση της αστυνομιας. Αυτο που μας περιγραφει ο TS οχι. 

Το ίδιο πράγμα είναι. Εϊδες μια συμπεριφορά που δείχνει υποψία για κάποιο μελλοντικό έγκλημα. Προφανώς, η πληροφορία αυτή δεν έχει κάποια ιδιαίτερη αξία από μόνη της ούτε αποτελεί από μονη της στοιχείο για κάποιο αδίκημα, αλλά βοηθάει να σχηματιστεί μια υπόθεση αν ποτέ γίνει κάτι. Όπως το να περπατάς περίεργες ώρες με περίεργο τρόπο μπορεί να θεωρηθεί υποψία, έτσι και το να ζητάς λεφτά για ψεύτικους λόγους μπορεί να θεωρηθεί υποψία. Τονιζω το να ζητας λεφτα με ψευτικες ιστοριες, οχι το να ζητάς λεφτά. Πέρα από αυτο, η αστυνομια πρέπει να καταγραφει ακομα και παράπονα που δεν έχουν καμία σχέση με ποινικά αδικήματα, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αστικές διαφορές μεταξύ πολιτων. Μάλιστα, για να έχεις θετική έκβαση σε αστική δικη, θεωρείται αναγκαίο να έχεις φωνάξει 2-3 φορές την αστυνομία να καταγράψει το γεγονός για το οποίο παραπονιέσαι, ώστε να υπάρχει απόδειξη οτι ο αντίπαλος δεν έλυσε το πρόβλημα για το οποίο τον κατηγορείς για μεγάλο διάστημα. Για να το θεσω με το παραδειγμα σου, εχεις δικαιωμα να παρεις την αστυνομια να ερθει να καταγραψει οτι ο γειτονας βραζει μπλοκολο και σε πεθαίνει στη βρωμα. Προφανως μετα θα χασεις στη δικη αν το ταβηξεις, αλλα η αστυνομία οφείλει να το καταγράψει ότι ήρθε και είχες αυτό το παράπονο.

Επεξ/σία από giwrgostr
Δημοσ.

Στο Β.Α.Σ. δεν γινεται μονομερης καταγραφη και ο op προφανως δυσφημει την Αστυνομια και τους "φιλους" του και για αυτο του αξιζει μια επισημη καταγγελια . Get a life 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, fotisdra said:

Στο Β.Α.Σ. δεν γινεται μονομερης καταγραφη και ο op προφανως δυσφημει την Αστυνομια και τους "φιλους" του και για αυτο του αξιζει μια επισημη καταγγελια . Get a life 

Δεν είπα εγώ ότι γίνεται μονομερής καταγραφή. Καλείται από την αστυνομία και το άλλο πρόσωπο να πει τη δική του μεριά της ιστορίας, όπως σε κάθε παράπονο που κατατίθεται στην αστυνομία.

Πραγματικά από πότε το να προσπαθήσει κάποιος να σου κλέψει χρήματα είναι τόσο "απλό" θέμα που όποιος ασχοληθεί δεν έχει ζωή; Επίσης, τονισα οτι δεν ηταν φιλος μου. Ηταν ατομο που απλα γνώριζα και δεν είχαμε καποια επαφή εδώ και πολύ καιρό.

Με την ίδια λογική, όλοι οι δράστες στις τηλεφωνικές απάτες είναι αθώοι αν δεν την πατήσεις; Ή το θεωρούμε κακό μόνο αν το κάνει άγνωστος, αλλά αν το κάνει γνωστός, είναι μια χαρά πρακτική;

Επεξ/σία από giwrgostr
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, giwrgostr είπε

Το ίδιο πράγμα είναι

Διαφωνουμε. Το να ζητησω 100 ευρο στον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ στο ιντερνετ δεν δειχνει υποπτη συμπεριφορα. Μπορει ευκολα  να τα χρειαζομαι και να εχω πραγματικη αναγκη η να ψαχνω για μ@λακες. Τιποτα απο τα δυο δεν ειναι υποπτο ή παρανομο. 

17 λεπτά πριν, giwrgostr είπε

Πέρα από αυτο, η αστυνομια πρέπει να καταγραφει ακομα και παράπονα που δεν έχουν καμία σχέση με ποινικά αδικήματα, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αστικές διαφορές μεταξύ πολιτων.

Συμφωνω αλλα αυτο μπορει να ειναι 2 γειτονες που απλα βριστηκαν και τσακωθηκαν ουτως ωστε να χρησιμοποιηθει στο μελλον οταν καποιος ξεφυγει και κανει καποια παρανομια. Εδω τι παρανομια να γινει? 

Δημοσ.

OP, σου ζήτησε απλά λεφτά, δεν υπάρχει κάτι το μεπτο εδώ. Η οποιαδήποτε αιτιολόγηση σου έδωσε είναι αδιάφορη. Και εγώ σου ζητάω να μου δώσεις λεφτά γιατί έχασα το πορτοφόλι μου πχ. Δεν έχεις υποχρέωση να μου δώσεις 

Απάτη θα ήταν αν σου ζητούσε πχ λεφτά για να σου πουλήσει κάτι και δεν στο πούλησε. Ή, αφού μιλάμε για απόπειρες, να σου ζητούσε λεφτά για να σου πουλήσει κάτι (πχ το αμάξι του) ενώ δεν είναι το αντικείμενο δικό του Ή δεν είναι στην κατοχή του πλέον 

Το να δώσεις λεφτά σε κάποιον είναι αστικό ζήτημα και δεν νοείται καν απόπειρα για αστικά ζητήματα. Φαντάσου να πήγαινες να βγάλεις δάνειο στην τράπεζα και ενω εσύ πριν τον έλεγχο των εγγράφων έλεγες προφορικά στον υπάλληλο πως πληρειςτις προϋποθέσεις, μετά την προσκόμιση απο μέρους σου των εγγράφων η τράπεζα έκρινε πως δεν τις πληρείς. Θα σου έκανε μήνυση για απάτη η τράπεζα ? Φυσικά και όχι 

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...