giwrgostr Δημοσ. 13 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου Just now, phanispal said: Είπε ότι πρέπει να του δώσεις χρήματα; Λάθος η λέξη πρέπει. Είπε να του στείλω χρήματα για το λόγος που είπα. Αλλά οκ τώρα η υπόθεση έληξε, απ' ότι φαίνεται δεν υπάρχει η διαδικασία που είχα εγώ στο μυαλό μου για την αστυνομία.
elpenor Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου Θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος νόμος ώστε όποιος απασχολεί την αστυνομία χωρίς λόγο όπως ο ts να πληρώνει πρόστιμο. 2 1
ltodd Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου Αυτό που συνέβη είναι απαράδεκτο. Πρέπει να καλέσεις αμέσως την Interpol και, αν δεν ανταποκριθούν, να ζητήσεις επέμβαση του ΟΗΕ. Δεν γίνεται να αφήνουμε τέτοια εγκλήματα ατιμώρητα. Η κοινωνία μας καταρρέει. 1
phanispal Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου Και να του έδινες τα χρήματα και να σου έλεγε ευθαρσώς ότι δεν πρόκειται να σου τα επιστρέψει, δεν ξέρω αν μπορούσες να του κάνεις κάτι.
Ducatista Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου 5 ώρες πριν, giwrgostr είπε Καλησπέρα παιδιά! Σήμερα ένας γνωστός μου από το ευρύτερο περιβάλλον προσπάθησε να μου αποσπάσει χρήματα μέσω μηνυμάτων, χρησιμοποιώντας μια ψεύτικη πρόφαση που δεν έβγαζε καν νόημα. Μου είπε ότι έχασε την κάρτα του και μου ζήτησε να του στείλω 100€ μέσω IRIS, υποσχόμενος ότι θα μου τα επέστρεφε το βράδυ. Η ιστορία προφανώς δεν στέκει, γιατί αν όντως δεν είχε κάρτα, πώς θα χρησιμοποιούσε τα χρήματα που θα του έστελνα μέσω IRIS; Αν κάποιο κατάστημα δεχόταν IRIS, τότε υποτίθεται ότι είχε ήδη χρήματα στον λογαριασμό του. Επιπλέον, ξέρω ότι είναι τζογαδόρος, οπότε λογικά ήθελε τα χρήματα για φρουτάκια. Αποφάσισα να πάω στην αστυνομία για να κάνω καταγγελία για το γαμότο που είχε το θράσος να προσπαθήσει να κοροιδέψει άτομο που ξέρει. Το έκανα κυρίως για να υπάρχει καταγραφή σε περίπτωση που προσπαθήσει να εξαπατήσει κι άλλους. Όμως, ο αστυνομικός της ασφάλειας αρνήθηκε να κάνει καταγραφεί με εντελώε βαριεστημένο ύφος και σχόλια του τύπου: «Ξέρεις πόσες τέτοιες περιπτώσεις τέτοιων τζογαδόρων έχουμε, ακόμα και αστυνομικούς; Άσ' το, δεν πειράζει, αφού δεν του έδωσες χρήματα, δεν υπάρχει λόγος για καταγγελία.» Παρότι επέμεινα, αυτός συνέχεις τα ίδια. Με εκνεύρισε απίστευτα η αδιάφορη στάση του, λες και τους ενοχλούσα χωρίς λόγο, ενώ όταν μπήκα στο γραφείο δεν έκανε απολύτως τίποτα. Προφανώς δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο, αλλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας και να δω αν έχετε κι εσείς παρόμοιες εμπειρίες με την αστυνομία. Ρε φιλε γενικά δεν θελω να είμαι αγενής με κανένα αλλα σοβαρά τώρα ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ;
giwrgostr Δημοσ. 13 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 1 minute ago, Ducatista said: Ρε φιλε γενικά δεν θελω να είμαι αγενής με κανένα αλλα σοβαρά τώρα ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ; Τι σου φαίνεται τόσο τρελό; Αν διάβασες το νήμα, ο ίδιος στο τέλος παραδέχθηκε ότι έλεγε ψέματα για να πάρει λεφτά γιατί χρωστάει. Οπότε μια χαρά δίκαιο είχα ότι προσπαθούσε να εξαπατήσεί για να πάρει χρήματα. Αλλά πέρα από αυτό, τι το τόσο τρελό έχει η καταγραφή ενός συμβάντος;
NiKoSmile Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου 1 ώρα πριν, poulinos είπε και θα στο πω και χυμα.τσακωθηκαμε με "φιλο" που τον ηξερα κανα 20 χρονια επειδη ηθελε να του δανεισω ενα ποσο το οποιο παιζει να το επαιρνα σε 100 ατοκες δωσεις τα επομενα 5 χρονια. Από Έλληνα είτε φίλο γνωστό συγγενή έχεις από 0-25% πιθανότητες να πάρεις πίσω τα δανεικά. Έχω συγγενείς που παίρνουν 1,5-2 φορές τον μισθό μου και είναι μέσα στην κλάψα όλη την ώρα. Καλύτερα δάνεισε μια μαύρη τρύπα 😂! 2 1
Ducatista Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου 1 λεπτό πριν, giwrgostr είπε Τι σου φαίνεται τόσο τρελό; Αν διάβασες το νήμα, ο ίδιος στο τέλος παραδέχθηκε ότι έλεγε ψέματα για να πάρει λεφτά γιατί χρωστάει. Οπότε μια χαρά δίκαιο είχα ότι προσπαθούσε να εξαπατήσεί για να πάρει χρήματα. Αλλά πέρα από αυτό, τι το τόσο τρελό έχει η καταγραφή ενός συμβάντος; Ωραία ας το πάμε λογικά σου είπε ψέμματα για να σου πάρει χρήματα που τελικά δεν του έδωσες τι θα μπορούσε να κανει η αστυνομια; να τον καλεσει και να τον μαλώσει αφού αδίκημα δεν υπάρχει
giwrgostr Δημοσ. 13 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 24 minutes ago, Ducatista said: Ωραία ας το πάμε λογικά σου είπε ψέμματα για να σου πάρει χρήματα που τελικά δεν του έδωσες τι θα μπορούσε να κανει η αστυνομια; να τον καλεσει και να τον μαλώσει αφού αδίκημα δεν υπάρχει Μα εγώ πουθενά στο νήμα δεν είπα ότι ζήτησα να κάνει κάτι η αστυνομία, γιατί κατι τέτοιο δεν είχε βάση. Εγώ ζήτησα απλά να καταγραφεί ότι πήγα και έκανα αυτή την αναφορά την τάδε ημερομηνια και να γραφεί στο βιβλίο συμβάντων και παραπόνων. Έτσι, αν στο μέλλον κατάφερνε να εξαπατήσει κάποιον, θα υπήρχαν αναφορές ότι το είχε επιχειρήσει ξανά. Βεβαια τα παιδια παραπανω τόνισαν ότι δεν υπάρχει τρόπος να διαστραυρωθεί το ένα με το άλλο. Θα επρεπε καποιος να ξερει οτι εχει γινει το παραπονο για ζητησει αντιγραφο ηλεκτρονικά. Εκεί παραδέχθηκα ότι όντως η σκέψη μου ήταν λάθος που θεώρησα ότι τα συμβάντα καταχωρούνται και ηλεκτρονικά και γίνεται αυτόματη συσχέτηση. Οπότε, ναι αυτό που πίστευα ότι θέλω να κάνω, δεν γινόταν. Ωστόσο, για το κομμάτι της καταγραφής δεν είχα άδικο. Ακομα και αν τελικά δεν είχε χρηστικότητα αυτό που ήθελα να κάνω, είχα δικαίωμα να το κάνω. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να ζητήσουν να καταγραφεί ένα παράπονο τους. Η αστυνομία δεν κάνει κάτι με αυτό, απλά αποτελεί στοιχείο ότι εσύ κάποτε δήλωσες κάτι. Αν είχες ποτέ γείτονες που τσακώνονται, όλη την ώρα καλούν την αστυνομία και καταγράφει χαζά αστικά παράπονα τύπου "πετάει σκουπίδια στον φωταγωγό". Γι αυτο πλεον υπαρχει και ηλεκτρονική υπηρεσία να σου στέλνουν αντίγραφο του παράπονού σου αν θυμάσαι το πότε έγινε. Πολλοί καταλάβατε ότι εγώ ζήτησα να κινηθεί κάποια ποινική διαδικασία, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που όντως ζήτησα. Εγώ ζήτησαν να καταγραφεί παράπονο, με τη λογική ότι αν καποια στιγμή γίνουν και άλλα παράπονα και τελικά όντως κάποιος την πατήσει, να υπάρχει καταγεγραμένο ένα μοτίβο πράξεων. Για να έφτασε στο σημείο να προσπαθεί με τέτοιους τρόπους να πάρει λεφτά από έναν που ξέρει αρκετά λίγο, σημαίνει ότι πριν είχε δοκιμάσει σε πολλούς ακόμα. Και αφού έγινε σε πολλούς, θεώρησα ότι μπορεί ήδη να υπάρχουν ή να υπάρξουν άλλα παράπονα. Επεξ/σία 13 Μαρτίου από giwrgostr
Ducatista Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου 5 λεπτά πριν, giwrgostr είπε Μα εγώ πουθενά στο νήμα δεν είπα ότι ζήτησα να κάνει κάτι η αστυνομία, γιατί κατι τέτοιο δεν είχε βάση. Εγώ ζήτησα απλά να καταγραφεί ότι πήγα και έκανα αυτή την αναφορά την τάδε ημερομηνια και να γραφεί στο βιβλίο συμβάντων και παραπόνων. Έτσι, αν στο μέλλον κατάφερνε να εξαπατήσει κάποιον, θα υπήρχαν αναφορές ότι το είχε επιχειρήσει ξανά. Βεβαια τα παιδια παραπανω τόνισαν ότι δεν υπάρχει τρόπος να διαστραυρωθεί το ένα με το άλλο. Θα επρεπε καποιος να ξερει οτι εχει γινει το παραπονο για ζητησει αντιγραφο ηλεκτρονικά. Εκεί παραδέχθηκα ότι όντως η σκέψη μου ήταν λάθος που θεώρησα ότι τα συμβάντα καταχωρούνται και ηλεκτρονικά και γίνεται αυτόματη συσχέτηση. Οπότε, ναι αυτό που πίστευα ότι θέλω να κάνω, δεν γινόταν. Ωστόσο, για το κομμάτι της καταγραφής δεν είχα άδικο. Ακομα και αν τελικά δεν είχε χρηστικότητα αυτό που ήθελα να κάνω, είχα δικαίωμα να το κάνω. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να ζητήσουν να καταγραφεί ένα παράπονο τους. Η αστυνομία δεν κάνει κάτι με αυτό, απλά αποτελεί στοιχείο ότι εσύ κάποτε δήλωσες κάτι. Αν είχες ποτέ γείτονες που τσακώνονται, όλη την ώρα καλούν την αστυνομία και καταγράφει χαζά αστικά παράπονα τύπου "πετάει σκουπίδια στον φωταγωγό". Γι αυτο πλεον υπαρχει και ηλεκτρονική υπηρεσία να σου στέλνουν αντίγραφο του παράπονού σου αν θυμάσαι το πότε έγινε. Πολλοί καταλάβατε ότι εγώ ζήτησα να κινηθεί κάποια ποινική διαδικασία, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που όντως ζήτησα. Τώρα για την αστυνομία τι να σου πω... εδώ για σοβαρά θέματα περα βρέχει δημόσιοι υπάλληλοι στα χειρότερα τους
poulinos Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου 27 minutes ago, NiKoSmile said: Από Έλληνα είτε φίλο γνωστό συγγενή έχεις από 0-25% πιθανότητες να πάρεις πίσω τα δανεικά. Έχω συγγενείς που παίρνουν 1,5-2 φορές τον μισθό μου και είναι μέσα στην κλάψα όλη την ώρα. Καλύτερα δάνεισε μια μαύρη τρύπα 😂! ακριβως οπως το ειπες.βεβαια ειχα δανεισει και σε ατομο που μου τα επεστρεφε χωρις καθυστερησεις και χωρις να πω τπτ. 1
phanispal Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου 31 λεπτά πριν, giwrgostr είπε Έτσι, αν στο μέλλον κατάφερνε να εξαπατήσει κάποιον, θα υπήρχαν αναφορές ότι το είχε επιχειρήσει ξανά. Όταν κάποιος σου ζητάει δανεικά και του τα δίνεις παίρνεις το ρίσκο να μην τα πάρεις πίσω. Σε αυτή την περίπτωση δεν είμαι σίγουρος αν στοιχειοθετείται εξαπάτηση που να στέκει νομικά. Ηθικά ναι, αλλά πήρες ρίσκο εξαρχής. Και εδώ λοιπόν νομίζω ότι χρησιμοποιείς λάθος έκφραση και κάνεις την τρίχα τριχιά.
JakeKaufman Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου 1 hour ago, giwrgostr said: Μα εγώ πουθενά στο νήμα δεν είπα ότι ζήτησα να κάνει κάτι η αστυνομία, Κυριολεκτικά το ζητάς στον τίτλο του θέματος και σε όλα τα μηνύματα. 2
giwrgostr Δημοσ. 14 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 52 minutes ago, phanispal said: Όταν κάποιος σου ζητάει δανεικά και του τα δίνεις παίρνεις το ρίσκο να μην τα πάρεις πίσω. Σε αυτή την περίπτωση δεν είμαι σίγουρος αν στοιχειοθετείται εξαπάτηση που να στέκει νομικά. Ηθικά ναι, αλλά πήρες ρίσκο εξαρχής. Και εδώ λοιπόν νομίζω ότι χρησιμοποιείς λάθος έκφραση και κάνεις την τρίχα τριχιά. Όντως η έκφραση καταγγελία ήταν λάθος, έπρεπε να πω παράπονο/καταγραφή συμβάντος. Το έκανα και edit γιατί ήταν λάθος διατύπωση. Εμένα με ένοιαζε απλά να βοηθήσω κάποιο μελλοντικό θύμα, ώστε αν την πατήσει, να φαίνεται ότι έχουν δηλώσει κι άλλοι παρόμοια περιστατικά και δεν ψεύδεται. Παράλληλα, ακόμα και μια ενημερωση ότι κάποιος έκανε παράπονο ίσως τον τρόμαζε για να σταματήσει αυτήν την πρακτική. Ο τύπος είναι από το μακρινό περιβάλλον, οπότε υποθέτω ότι είπε τα ίδια σε άπειρους μέχρι να φτάσει σε εμένα και θα στείλει και σε άλλους. Είχα απλά την καλή πρόθεση να σταματήσει μια παραβατική συμπεριφορα όσο είναι νωρίς, αλλά απ' ότι φαίνεται κάνω λάθος. 7 minutes ago, JakeKaufman said: Κυριολεκτικά το ζητάς στον τίτλο του θέματος και σε όλα τα μηνύματα. Το να καταγράψει κάτι στο βιβλίο συμβάντων, δεν σημαίνει πως θα κάνει κάτι η Αστυνομία. Είναι απλά μια καταγραφή των λεγομένων σου. Δεν χρησιμοποιείται κάπου αυτή η πληροφορία από την ίδια την Αστυνομία, εκτός αν κάποιος ζητήσει αντίγραφο για να το χρησιμοποιήσει δικαστικά. Όπως αντίστοιχα, αν καλέσεις την αστυνομία ότι σε ενοχλεί ο γείτονας, δεν θα κάνουν κάτι. Απλά το γράφουν στο βιβλίο, και αν θελήσεις εσύ ποτέ να κάνεις μήνυση, έχεις διακαίωμα να ζητήσεις αντίγραφο για να αποδείξεις επίσημα ότι έχεις κάνει παράπονα ταδε φορές. Επεξ/σία 14 Μαρτίου από giwrgostr
kalmik Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου ¨Ολο αυτό το κατεβατό στερείται νοήματος. Ο νηματοθέτης ας ασχοληθεί με πιο σοβαρά θέματα. Μάλιστα οι συνεχείς απαντήσεις του με επαναλαμβανόμενα τα ίδια και τα ίδια, αν δεν είναι τρολάρισμα, τι είναι δηλαδή....
Προτεινόμενες αναρτήσεις