Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχω λόγια απλά.Οτι και να πω…

Φίλε έχεις πρόβλημα σοβαρό,αδύνατο να αναπνέουμε ίδιο αέρα

Σοβαρα δες ενα γιατρό,δεν είσαι καλά σου λέω!!!

😭🤣

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, giwrgostr είπε

Καλησπέρα παιδιά!

Σήμερα ένας γνωστός μου από το μακρινό περιβάλλον προσπάθησε να μου αποσπάσει χρήματα μέσω μηνυμάτων, χρησιμοποιώντας μια ψεύτικη πρόφαση που δεν έβγαζε καν νόημα.

Μου είπε ότι έχασε την κάρτα του και μου ζήτησε να του στείλω 100€ μέσω IRIS, υποσχόμενος ότι θα μου τα επέστρεφε το βράδυ. Η ιστορία προφανώς δεν στέκει, γιατί αν όντως δεν είχε κάρτα, πώς θα χρησιμοποιούσε τα χρήματα που θα του έστελνα μέσω IRIS; Αν κάποιο κατάστημα δεχόταν IRIS, τότε υποτίθεται ότι είχε ήδη χρήματα στον λογαριασμό του. Επιπλέον, ξέρω ότι είναι τζογαδόρος, οπότε λογικά ήθελε τα χρήματα για φρουτάκια.

Αποφάσισα να πάω στην αστυνομία για να κάνω παράπονο. Ξέρω ότι καταγγελία δεν ευσταθεί, οπότε θέλησα απλά να γίνει καταγραφή σε περίπτωση που προσπαθήσει να εξαπατήσει κι άλλους και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο. Όμως, ο αστυνομικός της ασφάλειας μου είπε πως δεν γίνεται με σχόλια του τύπου: «Ξέρεις πόσες τέτοιες περιπτώσεις τέτοιων τζογαδόρων έχουμε, ακόμα και αστυνομικούς; Άσ' το, δεν πειράζει, αφού δεν του έδωσες χρήματα, δεν υπάρχει λόγος για καταγραφή.» 

Με εκνεύρισε απίστευτα η αδιάφορη στάση του, λες και τους ενοχλούσα. Να τονίσω ότι ήμουν αποκύτως ευγενικός και δεν πίεσα καταστάσεις. 5 λεπτά πήρε η συζήτηση. Ακόμα και να είχα άδικο, που νομίζω οτι έχω το δικαίωμα για καταγραφή παραπόνου στο βιβλίο συμβάντων/παραπόνων, μπορούσε να είναι λίγο πιο τυπικός. Το να λέει ότι οι συνάδελφοι του είναι τζογαδόροι και τρώνε και αυτοί λεφτά από άλλους δεν το λες και σωστό για ένστολο.

Προφανώς δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο, αλλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας και να δω αν έχετε κι εσείς παρόμοιες εμπειρίες με την αστυνομία.

Καλά έκανε ο αστυνομικός. Αλλά το επιχείρημα που ανέφερε για να δικαιολόγησει δεν ήταν σωστό. Το σωστό να ήταν να πει πως δεν έχει τελεστεί κάποια παράνομη πράξη από την στιγμή που δεν έδωσες χρήματα. Απόπειρα εξαπάτησης μέσω internet δεν ξέρω αν μπορεί να στοιχειοθετηθει κι αν υπάρχουν ποινές για όλες αυτές τις περιπτώσεις, από την στιγμή δηλαδή που δεν συντελέστηκε η πράξη της κλοπής, απώλεια χρημάτων, απάτης και εξαπάτησης. Να πας δηλαδή στο ΑΤ και να πεις ότι ορίστε κύριε αστυνόμε ο marionik μου έστειλε μήνυμα να βάλω σε αυτό το link τα στοιχεία της κάρτας μου, γράψτε το συμβάν. Και ορθως θα σου πει ο αστυνόμος ότι ο ίδιος χρήστης με άλλο nick θα μπει μετά σε άλλο φόρουμ σε άλλον χρήστη και θα στείλει το ίδιο πράγμα, τι να κάνουμε εμείς;  Δεν θα ασχοληθεί κανένας. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Επισκέπτης
Δημοσ.
12 ώρες πριν, giwrgostr είπε

Καλησπέρα παιδιά!

Σήμερα ένας γνωστός μου από το μακρινό περιβάλλον προσπάθησε να μου αποσπάσει χρήματα μέσω μηνυμάτων, χρησιμοποιώντας μια ψεύτικη πρόφαση που δεν έβγαζε καν νόημα.

Μου είπε ότι έχασε την κάρτα του και μου ζήτησε να του στείλω 100€ μέσω IRIS, υποσχόμενος ότι θα μου τα επέστρεφε το βράδυ. Η ιστορία προφανώς δεν στέκει, γιατί αν όντως δεν είχε κάρτα, πώς θα χρησιμοποιούσε τα χρήματα που θα του έστελνα μέσω IRIS; Αν κάποιο κατάστημα δεχόταν IRIS, τότε υποτίθεται ότι είχε ήδη χρήματα στον λογαριασμό του. Επιπλέον, ξέρω ότι είναι τζογαδόρος, οπότε λογικά ήθελε τα χρήματα για φρουτάκια.

Αποφάσισα να πάω στην αστυνομία για να κάνω παράπονο. Ξέρω ότι καταγγελία δεν ευσταθεί, οπότε θέλησα απλά να γίνει καταγραφή σε περίπτωση που προσπαθήσει να εξαπατήσει κι άλλους και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο. Όμως, ο αστυνομικός της ασφάλειας μου είπε πως δεν γίνεται με σχόλια του τύπου: «Ξέρεις πόσες τέτοιες περιπτώσεις τέτοιων τζογαδόρων έχουμε, ακόμα και αστυνομικούς; Άσ' το, δεν πειράζει, αφού δεν του έδωσες χρήματα, δεν υπάρχει λόγος για καταγραφή.» 

Με εκνεύρισε απίστευτα η αδιάφορη στάση του, λες και τους ενοχλούσα. Να τονίσω ότι ήμουν αποκύτως ευγενικός και δεν πίεσα καταστάσεις. 5 λεπτά πήρε η συζήτηση. Ακόμα και να είχα άδικο, που νομίζω οτι έχω το δικαίωμα για καταγραφή παραπόνου στο βιβλίο συμβάντων/παραπόνων, μπορούσε να είναι λίγο πιο τυπικός. Το να λέει ότι οι συνάδελφοι του είναι τζογαδόροι και τρώνε και αυτοί λεφτά από άλλους δεν το λες και σωστό για ένστολο.

Προφανώς δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο, αλλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας και να δω αν έχετε κι εσείς παρόμοιες εμπειρίες με την αστυνομία.

Το πρόβλημα. Δεν είναι ότι έδωσε τους αστυνομικούς. Είναι ότι δεν σεβάστηκε αυτά που του είπες. Είναι σαν να πάει κάποιος να πει ότι πήγαν να του διαρρήξουν το σπίτι και να του απαντάει "καλά ξέρεις πόσες διαρρήξεις συμβαίνουν; Συνηθισμένο, δεν είναι τίποτα, μη δίνεις σημασία". Απαράδεκτο. 

Εγώ μια φορά βρήκα παιδικά ρουχαλακκια παρατημένα πίσω από ένα παράξενο απόκρημνο μέρος και είπα να το δηλώσω και τότε θυμάμαι μου είχαν πει κάτι γύρω στο ε και; Ούτε να ασχοληθούν λίγο. 

Τώρα που πήγα αστυνομία για να συζητήσω κάτι περίεργο, οι περισσότεροι ήταν τρομερά ευγενικοί και βοηθητικοί και σεβάστηκαν τα πάντα και το απόρρητο μου, που δεν το περίμενα, εκτός από τον πρώτο που θύμωσε που πήγα στο τμήμα και μου έλεγε πως δεν τον έσπρωξα για να σταματήσει. 

Αυτή τη φορά η αστυνομία ήταν 1000 φορές καλύτερη από τους ψυχολόγους-ψυχίατρους των νοσοκομείων. Δεν το περίμενα ποτέ. 

Δημοσ.

Δεν έχω κρατήσει επαφές με κανέναν μόνιμο απο την θητεία μου,ειδικά οι χαμηλόβαθμοι τους θυμάμαι που μια ζωή ζητάγαν δανεικά και αγύριστα.

Τώρα όσο αφορά το θέμα του TS να γράψει τι ακριβώς ο αστυνομικός;,δεν έχει τελεστεί αδίκημα, να σου είχε πάρει λεφτά με δόλο τότε ναι θα μπορούσε να το καταχωρήσει.

Και φιλικά μία συμβουλή, τους τοξικούς ανθρώπους τους κάνεις πέρα απο την ζωή σου.

• Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...