Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, ardi21 είπε

Παντα το είχα απορία. Ακόμα και οι χρήστες iOS που έχουν το iMessage, που είναι διαδεδομένο πολλά χρόνια, τι ποσοστό από αυτούς το χρησιμοποιεί συχνα; Γιατί εγώ βλέπω ότι όλοι θα στείλουν σε whats app, viber, messenger και Instagram . Ακόμα και μεταξύ iphone.

Εξαρτάται από τη χώρα. Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικότερα μπορεί να ισχύει αυτό που λες, αλλά στις ΗΠΑ το iMessage είναι de facto στάνταρ και θεωρείται ένας από τους λόγους για να αγοράσεις iPhone σε σημείο που στις νεότερες γενιές νιώθεις παρίας αν έχεις την... πράσινη φούσκα του Android στα μηνύματα. 

Επεξ/σία από panathatube
  • Like 3
Δημοσ.

To RCS θα είναι μια basic rich επικοινωνία σε σχεση με το αστείο SMS

Τα 3rd party messengers (viber, whatsapp κλπ) κατι θα βρουν να ξεχωρίσουν (=ανταγωνισμός)

Η διαφοροποίηση που θα προκύψει είναι δεδομένη, συμβαίνει ήδη, αλλιώς θα επικρατούσε ήδη μόνο ένα 3rd party messenger σε ολο τον πλανήτη

• Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ardi21 είπε

Παντα το είχα απορία. Ακόμα και οι χρήστες iOS που έχουν το iMessage, που είναι διαδεδομένο πολλά χρόνια, τι ποσοστό από αυτούς το χρησιμοποιεί συχνα; Γιατί εγώ βλέπω ότι όλοι θα στείλουν σε whats app, viber, messenger και Instagram . Ακόμα και μεταξύ iphone.

Εγώ χρησιμοποιώ συνεχώς iMessage. Με βολεύει και στο Mac πολύ. Κάνω και Facetime απευθείας από κει, το Whatsapp το θεωρώ ψιλοάθλιο για video κλήσεις.

Viber, Whatsapp, Telegram etc πλέον δεν παίρνουν καν πρόσβαση στις επαφές στο σύνολό τους όπως παλιά αλλά έχω επιλέξει να μοιράζομαι ορισμένες μόνο. Το iMessage το θεωρώ πιο private. To Signal από τις επαφές με Android δεν το χρησιμοποιούν πολλοί δυστυχώς.

Παρατηρώ βέβαια πως επαφές από Αγγλία/Γερμανία/Αυστρία πάντα μου στέλνουν Whatsapp.

Γενικά αν μία κουβέντα την ξεκινήσω εγώ, και είναι διαθέσιμο, προτιμώ το iMessage.

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Εγώ χρησιμοποιώ συνεχώς iMessage. Με βολεύει και στο Mac πολύ. Κάνω και Facetime απευθείας από κει, το Whatsapp το θεωρώ ψιλοάθλιο για video κλήσεις.

Viber, Whatsapp, Telegram etc πλέον δεν παίρνουν καν πρόσβαση στις επαφές στο σύνολό τους όπως παλιά αλλά έχω επιλέξει να μοιράζομαι ορισμένες μόνο. Το iMessage το θεωρώ πιο private. To Signal από τις επαφές με Android δεν το χρησιμοποιούν πολλοί δυστυχώς.

Παρατηρώ βέβαια πως επαφές από Αγγλία/Γερμανία/Αυστρία πάντα μου στέλνουν Whatsapp.

Γενικά αν μία κουβέντα την ξεκινήσω εγώ, και είναι διαθέσιμο, προτιμώ το iMessage.

Με ποιον κάνεις κλήσεις; Με τον εαυτό σου; Στην ΕΕ το iOS δεν έχει το μερίδιο στην αγορά των smartphone που χρειάζεται για να περπατήσουν single-vendor λύσεις όπως το iMessage ως η κύρια λύση ανταλλαγής μυνημάτων (και ευτυχώς), στην ΕΕ (και γενικά εκτός ΗΠΑ-Καναδά) το στάνταρ είναι το WhatsApp. Τώρα αν όλοι στο σόι σου έχετε iOS και κανείς δεν θέλει να πάρει Android, οκ πάω πάσο.

• Like 3
Δημοσ.

Επιτέλους θα έρχονται κρυπτογραφημένα end to end τα σπάμ sms "Έχετε ένα πακέτο ELTA σας περιμένει με αριθμό 56789. Πατήστε εδώ για διεκδίκηση"

• Haha 2
Δημοσ.

Ωραία ανάλυση αλλά επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια να εφαρμοστούν οι αλλαγές σύντομα και οι πάροχοι να συμμορφωθούν 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kurkosdr είπε

Με ποιον κάνεις κλήσεις; Με τον εαυτό σου; Στην ΕΕ το iOS δεν έχει το μερίδιο στην αγορά των smartphone που χρειάζεται για να περπατήσουν single-vendor λύσεις όπως το iMessage ως η κύρια λύση ανταλλαγής μυνημάτων (και ευτυχώς), στην ΕΕ (και γενικά εκτός ΗΠΑ-Καναδά) το στάνταρ είναι το WhatsApp. Τώρα αν όλοι στο σόι σου έχετε iOS και κανείς δεν θέλει να πάρει Android, οκ πάω πάσο.

Νομίζω ήταν σαφές πως έχω και άλλα messaging apps... Αλλά ναι, τυχαίνει πολλοί στον κύκλο μου να έχουν iOS, και γενικά χρησιμοποιώ iMessage πολύ περισσότερο από τα άλλα. Στο κινητό μου τo Messages τρώει GB, το Whatsapp ΜΒ...

Έτυχε, δεν γενικεύω. Ούτε μου φαίνεται ρεαλιστική μια single vendor λύση. Από την άλλη η παντοκρατορία των Messenger/WhatsApp ιδιοκτησίας Meta δεν μου φαίνεται καθόλου ελκυστική και χαίρομαι που δεν είμαι αναγκασμένος να χρησιμοποιώ WhatsApp π.χ. στην δουλειά. Ελλάδα βεβαίως παίζει το Viber πολύ...

Σε άτομα που επικοινωνώ πολύ περιστασιακά προτιμώ να στείλω SMS, οπότε αναμένω το RCS από τους παρόχους εδώ για μια βασική βελτίωση.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δηλαδή εννοούν οτι αν στο sms βάλεις στην ίδια πρόταση λ ευκός ο ίκος και βόμβα, δεν θα πάρουν χαμπάρι τίποτα  ?

Δημοσ.
6 hours ago, SeaLion said:

Νομίζω ήταν σαφές πως έχω και άλλα messaging apps... Αλλά ναι, τυχαίνει πολλοί στον κύκλο μου να έχουν iOS, και γενικά χρησιμοποιώ iMessage πολύ περισσότερο από τα άλλα. Στο κινητό μου τo Messages τρώει GB, το Whatsapp ΜΒ...

Έτυχε, δεν γενικεύω. Ούτε μου φαίνεται ρεαλιστική μια single vendor λύση. Από την άλλη η παντοκρατορία των Messenger/WhatsApp ιδιοκτησίας Meta δεν μου φαίνεται καθόλου ελκυστική και χαίρομαι που δεν είμαι αναγκασμένος να χρησιμοποιώ WhatsApp π.χ. στην δουλειά. Ελλάδα βεβαίως παίζει το Viber πολύ...

Σε άτομα που επικοινωνώ πολύ περιστασιακά προτιμώ να στείλω SMS, οπότε αναμένω το RCS από τους παρόχους εδώ για μια βασική βελτίωση.

Eμενα παντως αν μου στειλει καποιος SMS (εχω χρονια να λαβω) μου παιρνει μερικα δευτερολεπτα να καταλαβω απο ποια εφαρμογη ηρθε το μηνυμα😎

Δημοσ.

Γιατί να υλοποιήσουν οι πάροχοι στην Ελλάδα το RCS αφού χάνουν τα κέρδη από τα sms μεταξύ iPhones και android;🤣🤣🤣

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kpapado είπε

Γιατί να υλοποιήσουν οι πάροχοι στην Ελλάδα το RCS αφού χάνουν τα κέρδη από τα sms μεταξύ iPhones και android;🤣🤣🤣

υποθετω οτι σε επικοινωνια μεταξει διαφορετικου λειτουργικου χρησιμοποιουμε whatsapp,viber,messenger:-)

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, josuts είπε

υποθετω οτι σε επικοινωνια μεταξει διαφορετικου λειτουργικου χρησιμοποιουμε whatsapp,viber,messenger:-)

Εγώ πάντως σε κάτι θείες ή ξαδέρφια που τα λέμε μια στο τόσο δε το ρισκάρω να ξεκινήσω thread στο Viber και να αρχίσουν να μου στέλνουν stickers-καλημέρες οπότε στην ανάγκη sms και πολύ είναι!

Δημοσ.
21 ώρες πριν, TechnoState είπε

...σε Android υπάρχει ήδη, αρκετό καιρό (αν αναφέρεσαι εκεί).

Δεν ξέρω φυσικά αν ενσωματώνει Ε2ΕΕ ... πάντως μετά απο μία πρόσφατη αναβάθμιση (στις πληροφορίες της εφαρμογής, δεν αναφέρει κάτι σχετικό). Παρόλα αυτά υπάρχει σαν υπηρεσία και λειτουργεί σωστά (δεν χάνω μηνύματα - το κατά πόσο είναι κρυπτογραφημένα, δεν γνωρίζω).

Screenshot_2025-03-14-19-42-49-68_0ce57feeccaa51fb7deed04b4dbda235.jpg

Είναι μέσω Google.

Το θετικό σ' αυτήν την περίπτωση είναι ότι σου εμφανίζει τα μηνύματα σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές που θα εγκαταστήσεις την εφαρμογή.

Ακόμα καί στις WiFi only.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, freegr είπε

Ωραία ανάλυση αλλά επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια να εφαρμοστούν οι αλλαγές σύντομα και οι πάροχοι να συμμορφωθούν 

15 ώρες πριν, Jmanol000 είπε

Καλά όλα αυτά αλλά πότε θα έρθει στην ελλαδααααα

Επαναλαμβάνω: Στην Ελλάδα δεν έχουμε την παντοκρατορία του iMessage και χρήστες iOS που δεν θέλουν να ακούσουν για οτιδήποτε άλλο όπως στις ΗΠΑ-Καναδά, δεν το χρειαζόμαστε άμεσα άρα δεν υπάρχει demand για κάτι τέτοιο.

Επεξ/σία από kurkosdr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...