panosena Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Είμαι ιδιοκτήτης ενός επαγγελματικού χώρου που δίνω προς ενοικίαση. Ο νοικάρης θέλει να αλλάξει το ρεύμα σε τριφασικό. Χρειάζεται φωτοτυπία της ταυτότητας μου και το Ε9 (συν μία υπεύθυνη δήλωση που του την έδωσα) για την αλλαγή ισχύος. Με απασχολεί πόσο ασφαλές είναι να του δώσω αυτά τα έγγραφα. Τι λέτε; Επεξ/σία 16 Μαρτίου από panosena 1
andreas1gr Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 12 λεπτά πριν, panosena είπε Είμαι ιδιοκτήτης ενός επαγγελματικού χώρου που δίνω προς ενοικίαση. Ο νοικάρης θέλει να αλλάξει το ρεύμα σε τριφασικό. Χρειάζεται φωτοτυπία της ταυτότητας μου και το Ε9 (συν μία υπεύθυνη δήλωση που του την έδωσα) για την αλλαγή ισχύος. Με απασχολεί πόσο ασφαλές είναι να του δώσω αυτά τα έγγραφα. Τι λέτε; Αφού αγχώνεσαι, πήγαινε μαζί του στον ΔΕΔΔΗΕ.... 3 1
panosena Δημοσ. 16 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου Ο ηλεκτρολόγος του θα πάρει τα έγγραφα. Μπορώ εγώ να τα καταθέσω στον ΔΕΔΔΗΕ αντί να τα δώσω στον ηλεκτρολόγο;
Silverage Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 16 λεπτά πριν, panosena είπε Ο ηλεκτρολόγος του θα πάρει τα έγγραφα. Μπορώ εγώ να τα καταθέσω στον ΔΕΔΔΗΕ αντί να τα δώσω στον ηλεκτρολόγο; Με κούριερ μόνο, ο ηλεκτρολόγος μπορεί να τα καταθέσει επιτόπου.
panosena Δημοσ. 16 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Εδώ έχω και απάντηση από το chatgpt, αλλά φυσικά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν: Φωτοτυπία ταυτότητας: Χρησιμοποιείται για την επιβεβαίωση της ταυτότητας του αιτούντος. Ε9: Χρησιμεύει για να αποδειχθεί η ιδιοκτησία του ακινήτου ή το δικαίωμα χρήσης (π.χ. ενοικίαση, παραχώρηση). Αν δεν είσαι ο ιδιοκτήτης, μπορεί να χρειαστεί και μισθωτήριο ή εξουσιοδότηση από τον ιδιοκτήτη. Ο ηλεκτρολόγος ασχολείται κυρίως με την ΥΔΕ (Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη), που είναι τεχνικό έγγραφο για την ασφάλεια της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Δεν χρειάζεται να δει προσωπικά έγγραφα όπως η ταυτότητα ή το Ε9. Μπορείς να υποβάλεις τα έγγραφα: Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΔΕΔΔΗΕ. Δια ζώσης σε κατάστημα ΔΕΔΔΗΕ ή μέσω ΚΕΠ. Επεξ/σία 16 Μαρτίου από panosena
ATmega Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου Γράψε πάνω στην φωτοτυπία της ταυτότητας και του Ε9 ότι είναι για κατάθεση προς δεδδηε και αφορά την αίτηση για αλλαγή παροχής τάδε σε τριφασικό ή ότι άλλο νομίζεις ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλο λόγο η φωτοτυπία της ταυτότητας σου αν αυτός είναι ο φόβος σου. 3 1
panosena Δημοσ. 16 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, ATmega είπε να χρησιμοποιηθεί για άλλο λόγο η φωτοτυπία της ταυτότητας σου αν αυτός είναι ο φόβος σου Ναι αυτό φοβάμαι. Επεξ/σία 16 Μαρτίου από panosena
SB_1957 Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 23 minutes ago, ATmega said: Γράψε πάνω στην φωτοτυπία της ταυτότητας και του Ε9 ότι είναι για κατάθεση προς δεδδηε και αφορά την αίτηση για αλλαγή παροχής τάδε σε τριφασικό ή ότι άλλο νομίζεις ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλο λόγο η φωτοτυπία της ταυτότητας σου αν αυτός είναι ο φόβος σου. Και τί εμποδίζει τον πιθανό απατεώνα να τα σβήσει και να βγάλει "καθαρές" φωτοτυπίες; 1
panosena Δημοσ. 16 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου Θα πάω στο ΚΕΠ να ρωτήσω. Όχι ότι δεν έχω πάρει λάθος απαντήσεις από ΚΕΠ, αλλά...
meletis_m Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 4 ώρες πριν, panosena είπε Είμαι ιδιοκτήτης ενός επαγγελματικού χώρου που δίνω προς ενοικίαση. Ο νοικάρης θέλει να αλλάξει το ρεύμα σε τριφασικό. Χρειάζεται φωτοτυπία της ταυτότητας μου και το Ε9 (συν μία υπεύθυνη δήλωση που του την έδωσα) για την αλλαγή ισχύος. Με απασχολεί πόσο ασφαλές είναι να του δώσω αυτά τα έγγραφα. Τι λέτε; Στον ΔΕΔΔΗΕ ρώτησες ; Το ρολόι δε θα το πάρει στο όνομα του ; Πήγαινε μαζί του τότε στο κατάστημα . Το ΚΕΠ ως προς τι να σου απαντήσει ;
panosena Δημοσ. 16 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 1 ώρα πριν, meletis_m είπε Στον ΔΕΔΔΗΕ ρώτησες ; Όχι δεν ρώτησα.
mariosnik_ Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Δεν μπορεί ο ενοικιαστής να κάνει τέτοια δουλειά με την ηλεκτρική εγκατάσταση, μόνο ο ιδιοκτήτης. Ο ενοικιαστης μάλλον σου ζητησε και κάποια εξουσιοδότηση για να υποβάλλει αυτός τα δικαιολογητικά εκ μέρους σου. Στον ΔΕΔΔΗΕ όλα γίνονται ηλεκτρονικά πλέον, μπαίνει και τα κάνει ο ηλεκτρολόγος, δεν υπάρχει ούτε αυτοπροσωπη παρουσία ούτε με courier. Αν είναι ζήτησε το τηλέφωνο του ηλεκτρολόγου να σου πει την διαδικασία και τι δουλειά θα κάνουν, χαρτουρες κτλ. Ψαξε το κινητό που θα σου δώσει στο google να δεις αν είναι όντως καταχωρημένο ως επαγγελματίας. Εδώ και κάποιες πληροφορίες. https://deddie.gr/el/upiresies/sundesi-me-to-diktuo/epauksisimeiwsi-isxuos-ufistamenis-ilektrodotisis/ Από ότι φαίνεται, μόνο για την μείωση ισχύος απαιτείται η συναινεση του ιδιοκτήτη, άρα για την επαύξηση μάλλον όχι. Ε9 δεν ζητάνε πουθενά. Επεξ/σία 16 Μαρτίου από mariosnik_
panosena Δημοσ. 16 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε Ο ενοικιαστης μάλλον σου ζητησε και κάποια εξουσιοδότηση Υπεύθυνη δήλωση όπου γράφω: Συμφωνώ να γίνει επαύξηση ισχύος στο κατάστημα επί της ........ με αριθμό παροχής ..........-0.3 από 1×35Α σε 1×63Α.. 1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε Ψαξε το κινητό που θα σου δώσει στο google να δεις αν είναι όντως καταχωρημένο ως επαγγελματίας Για πες λεπτομέρειες, θα πρέπει να τον βρω καταχωρημένο πού ακριβώς; 1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε Ε9 δεν ζητάνε πουθενά Μμμ ...κι αυτός γιατί μου το ζήτησε;
mariosnik_ Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου 3 ώρες πριν, panosena είπε Υπεύθυνη δήλωση όπου γράφω: Συμφωνώ να γίνει επαύξηση ισχύος στο κατάστημα επί της ........ με αριθμό παροχής ..........-0.3 από 1×35Α σε 1×63Α.. Για πες λεπτομέρειες, θα πρέπει να τον βρω καταχωρημένο πού ακριβώς; Μμμ ...κι αυτός γιατί μου το ζήτησε; Γράψε τον αριθμό του τηλεφώνου στο google και δες αποτελέσματα, κάπου θα τον εμφανίσει αν είναι επαγγελματίας. Ρωτα στον ΔΕΔΔΗΕ να σου πουν για τα δικαιολογητικά. Στην σελίδα της εφαρμογής δεν γράφει για Ε9. Αυτό το θες όταν κάνεις δικό σου συμβόλαιο με τον παροχο.
panosena Δημοσ. 17 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου Πήρα τηλέφωνο στον ΔΕΔΔΗΕ και μου είπαν: 1. Αίτηση μικρών εγκαταστάσεων 2. ΥΔΕ (υπεύθυνη δήλωση εγκαταστάτη) Αυτά. Όμως αν για την ΥΔΕ ο ηλεκτρολόγος ζητάει Ε9;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα