Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτα δεν ειναι στην εγγυηση δεν ειναι υποχρεωμενη η εταιρεια ή να το φτιαξει ή να το παρει πισω;

Επεξ/σία από elgol
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, great είπε

μαζι σου, οποτε τι φταιει για αυτο που περιφραφουν?

Μπορώ να σου εγγυηθώ ότι από μετασχηματιστές και λοιπές εγκαταστάσεις της ΔΕΗ δεν είναι. Τώρα πιο συγκεκριμένα, πρέπει να γίνει έρευνα με κατάλληλα εργαλέια για να εντοπιστεί η αιτία. Συνήθως παρεμβολές εκεί έχεις από συσκευές που λειτουργούν σε kHz-MHz όπως παλμοτροφοδοτικά, inverter, ότι έχει να κάνει με RF, κτλ.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν θα δούλευαν πολλά άλλα πράγματα άμα υπήρχαν τέτοιες παρεμβολές από το δίκτυο των 50Hz. 

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, kostas_anes said:

Μπορώ να σου εγγυηθώ ότι από μετασχηματιστές και λοιπές εγκαταστάσεις της ΔΕΗ δεν είναι. Τώρα πιο συγκεκριμένα, πρέπει να γίνει έρευνα με κατάλληλα εργαλέια για να εντοπιστεί η αιτία. Συνήθως παρεμβολές εκεί έχεις από συσκευές που λειτουργούν σε kHz-MHz όπως παλμοτροφοδοτικά, inverter, ότι έχει να κάνει με RF, κτλ.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν θα δούλευαν πολλά άλλα πράγματα άμα υπήρχαν τέτοιες παρεμβολές από το δίκτυο των 50Hz. 

σαν ειδικός του κλάδου εχεις καμια ιδεα τι μπρει να φταιει, το εχεις ξανακουσει;

Θα επιμεινω στους έχοντες, το εχετε ψαξει σε forums που ασχολουνται με το θεμα, δεν μπορει να ειστε οι πρωτοι, λογικα θα πρεπει να ειναι μεγαλο θεμα. Επισης την απραγία της αντιπροσωπείας και το οτι το παίζουν κινεζοι μου κανει εντύπωση. Και αυτοί αποκλείετε να μην ειναι στα νούμερα ενα προβλήματά κατι τετοιο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, great είπε

σαν ειδικός του κλάδου εχεις καμια ιδεα τι μπρει να φταιει, το εχεις ξανακουσει;

Όχι και μου έκανε εντύπωση να σου πω την αλήθεια όταν το είδα το post. Τα περισσότερα τέτοια fobs είναι σχεδιασμένα να έχουν καλή αντοχή σε EMI γιατί παντού γύρω μας πλέον γίνεται το σώσε από συχνότητες. 

Κάποια μαλακία πρέπει να έχει γίνει σχεδιαστικά/κατασκευαστικά και είτε είναι σε πολύ επιρρεπές φάσμα, είτε η ισχύς εκπομπής του fob είναι αστεία χαμηλή, είτε συνδιασμός των δύο. Μου φαίνεται πολύ απίθανο όλα τα άλλα ηλεκτρονικά σας να είναι οκ και να μην δουλεύουν μόνο τα κλειδιά για το μηχανάκι, εαν υπήρχαν τόσο σοβαρές παρεμβολές.  

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά σαν πρώην τεχνικός τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρονικός θα σας πω οτι (οπως πολυ σωστά εγραψε και ο ηλεκτρολόγος φίλος ποιο πανω) οτι δεν παιζει το πρόβλημα να ειναι απο Μ/Τ της Δεη τουλάχιστον οχι αυτούς που ειναι της μέσης & χαμηλής τασης.

Τωρα αν μενεις σε κάποια περιοχή που εχεις πυλώνες απο πανω σου μεταφοράς της υψηλης τασης απο πανω σου τοτε εκτος τα ηλεκτρικά πεδια εχουμε και τα λεγομενα μαγνητικά αλλα σε μεγαλύτερο βαθμό απο οτι θα ειναι πχ στην μεση και στην χαμηλή ταση. Οποτε εκει μπορει να υπάρχει καποιο πρόβλημα παρεμβολής. Επισης να αναφερω οτι πολυ δυσκολο να ειναι καποια παρεμβολη απο κεραια κινητής γιατι εκει εχουμε ακομα μεγαλύτερη συχνότητα εκπομπής εκει ειμαστε στα 900MHz or 1800MHz οπου το 900MHz ειναι για το 2G που σπανια πλεον χρησιμοποιείται και για το 5G φτάνουμε και στα  2100MHz ακομα και ποιο ψηλά..
Οι κεραιες κινητής σπανια θα βγαλουν αρμόνικες, καθοτι ειναι ετσι η σχεδιαση τους και τα υλικα που χρησιμοποιούνται καθως ο παροχέας εχει αποκλείσει αυτο το φαινόμενο γιατι αρμόνικες = σπάταλη ισχύος, ζόρισμα του tranceiver της κεραίας και λοιπά. Μια κεραία ΚΤ με βλαβη ή κακο-ρυθμισμένη συνήθως θα διορθωθεί άμεσα απο τον παροχέα γιατι τις παρακολουθουν σε πραγματικο χρονο.. Η ιδια η κεραια στελνει τα δεδομενα της και της μετρησεις της στον παροχεα..

Τώρα σε οτι αφορα το ασύρματο keyless κλειδι, συνήθως αυτα ειναι σε συχνότητες των 433MHz και πολυ σπάνια μπορει να ειναι στους 868MHz ή και στους 315ΜHz (σπάνιο και αυτο). Τι μπορεί λοιπον να μας κανει ενα τέτοιο ασύρματο κλειδι να μην εχει καλη εμβέλεια?.
Όλος ο θόρυβος (συχνοτήτων)  που εχει μια πυκνοκατοικημένη περιοχή απο τις συχνότητες που υπαρχουν.
Επισης οτιδήποτε ονομάζετε κινητήρας, ειτε ειναι ηλεκτρικός ειτε ειναι εσωτερικής καύσεως μοτερ παραγει παρεμβολες. Ακομα και ενα μπουζι απο ενα μηχανάκι που περνάει εκεινη την ωρα μπορεί να κάνει παρεμβολές.
Οταν εργαζόμουν και εκανα έλεγχο ποιότητας σε τηλεχειρισμούς στα 433MΗz ειχα ενα ηλεκτρικό τρυπάνι μπαταρίας διπλά μου. Το ξεκίναγα και το έβαζα λοιπόν διπλά στον πομποδέκτη και έβλεπα στον φασματογράφο το πως επηρέαζε την συχνότητα.

Απο εκει και περα εκανα διάφορα τεστ για να δω πως θα βελτιώσω το σύστημα του ασυρμάτου τηλεχειρισμού.
Τουλάχιστον οταν ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε την τεχνολογία KeeLoq δεν είχαμε φαινόμενα να ανοίξει κατι απο μονο του, πχ γκαραζόπορτα η οτι αλλο έλεγχε ο ασύρματος τηλεχειρισμός. 

Δυστυχώς αυτα τα προβλήματα θα υπαρχουν σε εναν πυκνό κατοικημένο αστικο ιστο και θα υπαρχουν.
Εχει να κανει επισης και με την ποιότητα που πομποδέκτη και την θωράκιση για το πόσο θα επηρεάζετε απο τις οποίες παρεμβολές.

Αυτα ελπιζω να βοηθησα λιγο.

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 7
Δημοσ.

Έχω μηχανάκι με keyless, δουλεύει όπως θα έπρεπε. Κάποιες φορές φαίνεται να αλλάζει η "ευαισθησία" του όσον αφορά την απόσταση αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει εμφανίσει συμπεριφορά σαν αυτές που περιγράφετε.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, hawkpilot είπε

Έχω μηχανάκι με keyless, δουλεύει όπως θα έπρεπε. Κάποιες φορές φαίνεται να αλλάζει η "ευαισθησία" του όσον αφορά την απόσταση αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει εμφανίσει συμπεριφορά σαν αυτές που περιγράφετε.

Έχει το ιδιο μηχανάκι φίλος στο ελληνικό δεν του το είχε κάνει ποτέ! Ηρθε κέντρο να με βρεί και έκανε και το δικό του το ίδιο πράγμα ! 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kleanthis21 είπε

Έχει το ιδιο μηχανάκι φίλος στο ελληνικό δεν του το είχε κάνει ποτέ! Ηρθε κέντρο να με βρεί και έκανε και το δικό του το ίδιο πράγμα ! 

Μήπως εχεις κανένα κυβερνητικό κτήριο κοντά σου, καμιά πρεσβεία κλπ?.
Αν ναι μπορεί να έχουν κάποιο jammer εκει το οποίο να παράγει μεγάλο θόρυβο. Συνήθως τα έχουν για να μπλοκάρουν τα wifi - κινητά και τις ασύρματες κάμερες. 

Δημοσ.

Κι εγώ SH300 έχω με keyless εδώ και 5 χρόνια. Δεν έχει τύχει ούτε μια φορά που να μην έχει "ακούσει" την εντολή.

Δημοσ.

Επειδή και εγώ ενδιαφέρομαι να αλλάξω μηχανάκι κάποια στιγμή, μίλησα με έναν φίλο που έχει επίσημο service Honda, και μου είπε ότι μπορεί να συμβεί αν είσαι κοντά σε μετασχηματιστές ηψηλής τάσης. 

• Like 1
Δημοσ.
13 minutes ago, protathlitis said:

κοντά σε μετασχηματιστές ηψηλής τάσης. 

Βγαζει αφρους τωρα ο ηλεκτρολόγος του Insomnia 😁

• Haha 2
Δημοσ.

Με εγγύηση δεν φταινε οι Υ/Σ ΜΤ-ΧΤ ουτε καλωδια, ουτε τα ακροκιβωτια ΜΤ ουτε τπτ. 

Σε πυλώνες υψηλής τάσης λόγω χωρητικών φαινομένων μπορει να εμφανιστει το φαινόμενο αλλα σε πολη που και αυτα ειναι υπογεια δυσκολο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...