aypnia Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, georgiosmag είπε Χαίρομαι που δεν είμαι μόνος μου. Λοιπόν θέλω βοήθεια. Κάποια στιγμή (λογικά λόγο mesh που έβαλα της Huawei) έχασα την πρόσβαση από έξω. Και είμαι πολύ τεμπέλης να κάτσω να διαβάσω τις οδηγίες τους πως να το λύσω. Κάθε φορά που πατάω να αλλάξει πόρτα παίζει για λίγο πράσινο και μετά από λιγότερο λεπτό γίνεται πάλι κόκκινο. Το θέμα είναι ότι πλέον έχω 1000/500 κοσμοτε και άνετα στριμαρει 4κ dovi απομακρυσμένα και έχω σκάσει. Μιλάμε για τεράστια συλλογή 60+ τέρα. Και έχω αδέρφια Αμερική που ως τώρα έβλεπαν ότι ανέβαζα από κινητό η καμία ταινία σε 1080 με τρανσκοντ... Για βοήθησε με λίγο. Φταίνε τα fritzbox ? Η τα χαβαι ? Γιατί το Synology που έχω είναι πάνω στο fritzbox. Αλλά και πάνω στα χαβαι να το ρίξω τα ίδια. Τι στο καλό? Tailscale και ξεμπέρδεψες. Βασικά είναι VPN που δίνει πρόσβαση στο NAS σου ΧΩΡΙΣ να το κάνεις expose στο public internet. Είναι παιχνιδάκι να το στήσεις και δουλεύει πάντα αξιόπιστα. Λειτουργεί χωρίς port forwarding και παρακάμπτει το CGNAT. Οι πάροχοι επιβάλλουν σήμερα συμπεριλαμβανομένης της Cosmote το CGNAT. Η σύνδεση είναι πολύ γρήγορη μέσω του private network και δεν χρησιμοποιούνται relays (QuickConnect, Plex). Αν ορίσεις το NAS σου σε αυτό το private network ως subnet router, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την local IP του NAS σου παντού! Τοπικά και απομακρυσμένα. Επεξ/σία 20 Μαρτίου από aypnia 1
Arkin Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 7 ώρες πριν, koutsis είπε Υπάρχει ακόμα κόσμος που κατεβάζει ταινίες τοπικά από torrents ?? Εδώ και χρόνια με τις υψηλές ταχύτητες internet και τα streaming apps δεν έχει πια νόημα αυτό... Δεν υπαρχει σε streaming BR Remux 4K HDR με bitate 70 80mb. Καλα τα streaming αλλα η ποιοτητα ειναι για το αναθεμα τις περισσοτερες φορες. 1
aypnia Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 3 ώρες πριν, kirileman είπε Η συζήτηση είναι για Plex VS Stremio (για να το κάνω πιο συγκεκριμένο). Κακώς γιατί είναι τελείως διαφορετικά προϊόντα. Η φιλοσοφία του Plex είναι "watch your OWN media". Σε αντίθεση με τη φιλοσοφία του Stremio. Η μόνη σύγκριση που έχει λογική είναι Plex VS Jellyfin vs Emby.
SeaLion Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 17 λεπτά πριν, aypnia είπε Και το TOS του είναι τρισάλθιο, και παρακολουθούν τι βλέπεις (δεν μπορείς να το παρακάμψεις αυτό) και δίνουν το ιστορικό σου σε τρίτους. Έχει opt-out σε αυτά ( εδώ + εδώ ) αν και ναι, το ακούω πως θα έπρεπε να είναι opt-in και στο βασικό ui κι όχι σε μια σελίδα στο site που οι περισσότεροι δεν θα δουν (kinda sneaky...) Και στην βασική ερώτηση, ναι, κάποιοι το έχουμε αγοράσει κάποτε και τόσα χρόνια μετά παραμένει πιο polished experience από άλλα. Το bloat που λες, απλά το κλείνει κανείς (free movies, live tv κτλ) Καλό είναι που υπάρχουν κι άλλες λύσεις στην ίδια φιλοσοφία, για κάθε ενδεχόμενο, αλλά αν δεν χαλάσει κάτι δραματικά δεν υπάρχει λόγος να στήνεις ξανά library. Emby / Jellyfin έχουν κάποιο centralized service που να κρατά τι έχεις δει; Να σου λέει την ταινία Χ την είδες 20 Μαρτίου 2018 ας πούμε (και να το κάνει αυτόματα βέβαια αν την δεις στο app και αν την αφαιρέσεις από το library) 1
aypnia Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 5 λεπτά πριν, SeaLion είπε Έχει opt-out σε αυτά ( εδώ + εδώ ) αν και ναι, το ακούω πως θα έπρεπε να είναι opt-in και στο βασικό ui κι όχι σε μια σελίδα στο site που οι περισσότεροι δεν θα δουν (kinda sneaky...) Και στην βασική ερώτηση, ναι, κάποιοι το έχουμε αγοράσει κάποτε και τόσα χρόνια μετά παραμένει πιο polished experience από άλλα. Το bloat που λες, απλά το κλείνει κανείς (free movies, live tv κτλ) Καλό είναι που υπάρχουν κι άλλες λύσεις στην ίδια φιλοσοφία, για κάθε ενδεχόμενο, αλλά αν δεν χαλάσει κάτι δραματικά δεν υπάρχει λόγος να στήνεις ξανά library. Emby / Jellyfin έχουν κάποιο centralized service που να κρατά τι έχεις δει; Να σου λέει την ταινία Χ την είδες 20 Μαρτίου 2018 ας πούμε (και να το κάνει αυτόματα βέβαια αν την δεις στο app και αν την αφαιρέσεις από το library) Plex tunnels every request from your Client (and that can even be a Webbrowser on the same machine opening localhost) through their APIs. You cannot watch a file without network traffic to plex, even when you use play only within your private home network. https://www.plex.tv/about/privacy-legal/ Το API τους συλλέγει επίσης και δεν υπάρχει τρόπος να δεις κάτι χωρίς τη χρήση του API. Όχι το Emby και το Jellyfin δεν απαιτούν χρήση λογαριασμού και δεν συλλέγουν τίποτα. Αν θες να κρατήσεις online ιστορικό αυτών που έχεις δει σε Jellyfin ή Emby θα πρέπει να κάνεις εγκατάσταση προσθέτων για τη δουλειά αυτή, πχ το Trakt. Ναι εξακολουθούν και έχουν πρόσθετα, σε αντίθεση με το Plex που τα σούταρε και αυτά 1
snapshot- Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 10 hours ago, nick_souvlaki said: Δωρεάν GPU HW transcode. Αυτό μόνο αρκεί. Βέβαια για Samsung TV έχει μια έξτρα δουλειά που θέλει για να το κάνεις sideload, αλλά αξίζει. Hardware Acceleration | Jellyfin Λιγότερο βελτιστοποιημένο, αλλά φτάνει γοργά το Plex. Kαμία απολύτως διακριτή διαφορά εάν υπάρχει διαθέσιμο high-end hardware και ο χρήστης είναι ικανός να κάνει 1-2 tweaks. Η αλήθεια όμως, όσο ασχολούμαι απλά για να υπάρχει, τόσο δε το χρησιμοποιώ. Επεξ/σία 20 Μαρτίου από snapshot-
kirileman Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 1 hour ago, SeaLion said: Οκ, δεν πειράζει, κατάλαβα ό,τι χρειαζόταν. Κρατούσα μια πισινή μήπως και έχεις να προτείνεις κάτι όντως νέο - όχι πως ήξερες τι έχω δοκιμάσει, απλά το debrid+stremio είναι συνδυασμός που έχει προταθεί πολλάκις. Μια χαρά αν δεν έχεις σταθερό PC ή NAS, αν δεν σε ενδιαφέρει ή δεν έχεις τον χρόνο να μανατζάρεις movie library, και θες πηγή για το stremio. Εμένα δεν με βόλεψε μια τέτοια λύση. To Plex είναι ομολογουμένως για πιο... μερακλήδες. Έχω σοβαρή δυσκολία να παρακολουθήσω το σκεπτικό ορισμένων... Εσύ δεν ήσουν που έγραφες για HD ποιότητα κλπ; Ε να! REMUX ποιότητα, άπειρο περιεχόμενο, παλιές και κανούριες, χωρίς διακοπές, χωρίς seeders, χωρίς Plex, χωρίς ταλαιπωρία, με 20 ευρώ παλαιότερα, λίγο πάνω από 30 σήμερα (το χρόνο). Πού διαφωνείς; Στο ότι δεν είναι αρκετά μερακλήδικο όλο αυτό για εσένα; 1 hour ago, Arkin said: Δεν υπαρχει σε streaming BR Remux 4K HDR με bitate 70 80mb. Καλα τα streaming αλλα η ποιοτητα ειναι για το αναθεμα τις περισσοτερες φορες. 56 minutes ago, aypnia said: Η φιλοσοφία του Plex είναι "watch your OWN media". Αφού κάναμε αρκετούς κύκλους, τελικά καταλήξαμε ότι η μοναδική, πραγματική χρησιμότητα του Plex είναι αυτό. 1
Arkin Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 1 λεπτό πριν, kirileman είπε Έχω σοβαρή δυσκολία να παρακολουθήσω το σκεπτικό ορισμένων... Εσύ δεν ήσουν που έγραφες για HD ποιότητα κλπ; Ε να! REMUX ποιότητα, άπειρο περιεχόμενο, παλιές και κανούριες, χωρίς διακοπές, χωρίς seeders, χωρίς Plex, χωρίς ταλαιπωρία, με 20 ευρώ παλαιότερα, λίγο πάνω από 30 σήμερα (το χρόνο). Πού διαφωνείς; Στο ότι δεν είναι αρκετά μερακλήδικο όλο αυτό για εσένα; Να φανταστω ειναι κανα LOTR η κανα Matrix? Γιατι εχω ακουσει οτι απο τις πολυ μεγαλες ταινιες μπορει να βρεις κατι στον τελειο βαθμο αλλα ειναι η εξαιρεση.
SeaLion Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 31 λεπτά πριν, aypnia είπε Plex tunnels every request from your Client (and that can even be a Webbrowser on the same machine opening localhost) through their APIs. You cannot watch a file without network traffic to plex, even when you use play only within your private home network. https://www.plex.tv/about/privacy-legal/ Το API τους συλλέγει επίσης και δεν υπάρχει τρόπος να δεις κάτι χωρίς τη χρήση του API. Όχι το Emby και το Jellyfin δεν απαιτούν χρήση λογαριασμού και δεν συλλέγουν τίποτα. Αν θες να κρατήσεις online ιστορικό αυτών που έχεις δει σε Jellyfin ή Emby θα πρέπει να κάνεις εγκατάσταση προσθέτων για τη δουλειά αυτή, πχ το Trakt. Ναι εξακολουθούν και έχουν πρόσθετα, σε αντίθεση με το Plex που τα σούταρε και αυτά To link που έβαλες έχει checkbox "Send playback data to Plex" που υποτίθεται δεν στέλνει τα πάντα και το άλλο link που έβαλα έχει κι άλλο option τύπου "do not sell my data" --- anyway, τα ακούω τα concerns αυτά και έχουν συζητηθεί και στα σχετικά forums. Τους έκανα ένα request να μου στείλουν όλα τα data που έχουν για μένα... για να δούμε πόσα filenames έχει 😅 1
kirileman Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 3 minutes ago, Arkin said: Να φανταστω ειναι κανα LOTR η κανα Matrix? Γιατι εχω ακουσει οτι απο τις πολυ μεγαλες ταινιες μπορει να βρεις κατι στον τελειο βαθμο αλλα ειναι η εξαιρεση. Όλο για εξαιρέσεις μου λέτε. Πες μου μια άλλη ταινία που τη βρίσκεις σε torr σε REMUX να την ψάξω στο str.
Arkin Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Μόλις τώρα, kirileman είπε Όλο για εξαιρέσεις μου λέτε. Πες μου μια άλλη ταινία που τη βρίσκεις σε torr σε REMUX να την ψάξω στο str. Αυτα τα λιγα και μπορω να σου βαλω αλλα 1000. Ολα σε 4Κ HDR με 60-80mb bitrate. Spoiler Dont Look Now 1973 Yojimbo 1961 Deranged 1974 Little Women 1994 Gojira vs Biorante 1989 The Night Porter
for4 Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου μιας και πιάσαμε αυτό το θέμα, ποιο site προτείνετε για υπότιτλους στα ελληνικά; Μόνο στο opensubtitles βρίσκω πια και αυτούς αρκετά καθυστερημένα και όχι για όλα. Με τα streaming χάθηκε η κοινότητα. Παλιά θυμάμαι για τις hot σειρές μέχρι το πρωί είχαν βγει οι υπότιτλοι. 22 λεπτά πριν, snapshot- είπε Hardware Acceleration | Jellyfin Λιγότερο βελτιστοποιημένο, αλλά φτάνει γοργά το Plex. Kαμία απολύτως διακριτή διαφορά εάν υπάρχει διαθέσιμο high-end hardware και ο χρήστης είναι ικανός να κάνει 1-2 tweaks. Η αλήθεια όμως, όσο ασχολούμαι απλά για να υπάρχει, τόσο δε το χρησιμοποιώ. καλά εύκολο δεν το λες, σε ένα ds216+ II που έχω στήσει jellyfin δεν μπορώ να το φτιάξω με τπτ και έτσι σε κάποιες συσκευές δεν παίζουν τα h265. Πχ δεν παίζει στον firefox και το ανοίγω από το vlc και παίζει. Κατά τα άλλα δεν έχω παράπονο από το jellyfin. Πολύ αξιοπρεπές. Το plex παρότι το είχα και παλιά πλέον με μπερδεύει πιο πολύ με όλα αυτά που έχει, το emby μου φάνηκε το πιο καλοστημένο αλλά γιατί να πληρώσεις όταν έχεις δωρεάν το 95% του emby στο jellyfin; επίσης στο jellyfin δεν μπορώ να φτιάξω τους users. έχω φτιάξει 2 και είτε μπαινω με τον έναν είτε με τον άλλον, το ίδιο πράγμα είναι. 1
WizeMan Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 9 ώρες πριν, manolis940 είπε To netflix σου κλειδώνει όταν κάνει sleep η τηλεόραση; Αν γινόταν αυτό δεν θα κάρφωνες το τηλεκοντρόλ στην τηλεόραση; Είμαστε περίεργοι ότι θέλουμε να πατήσουμε δύο κουμπια και να μπούμε να δούμε την αγαπημένη μας ταινία; Ναι το κάνει. όχι δεν το καρφώνω γιατί έχω παιδί στο σπίτι, έτσι πρέπει να λειτουργεί. 6 ώρες πριν, georgiosmag είπε Χαίρομαι που δεν είμαι μόνος μου. Λοιπόν θέλω βοήθεια. Κάποια στιγμή (λογικά λόγο mesh που έβαλα της Huawei) έχασα την πρόσβαση από έξω. Και είμαι πολύ τεμπέλης να κάτσω να διαβάσω τις οδηγίες τους πως να το λύσω. Κάθε φορά που πατάω να αλλάξει πόρτα παίζει για λίγο πράσινο και μετά από λιγότερο λεπτό γίνεται πάλι κόκκινο. Το θέμα είναι ότι πλέον έχω 1000/500 κοσμοτε και άνετα στριμαρει 4κ dovi απομακρυσμένα και έχω σκάσει. Μιλάμε για τεράστια συλλογή 60+ τέρα. Και έχω αδέρφια Αμερική που ως τώρα έβλεπαν ότι ανέβαζα από κινητό η καμία ταινία σε 1080 με τρανσκοντ... Για βοήθησε με λίγο. Φταίνε τα fritzbox ? Η τα χαβαι ? Γιατί το Synology που έχω είναι πάνω στο fritzbox. Αλλά και πάνω στα χαβαι να το ρίξω τα ίδια. Τι στο καλό? Πρέπει να κάνεις port forwarding από το router σου στο plex server σου στη πόρτα του plex. Αλλιώς θα παίζει με relay.
cornix Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Χρησιμοποιώ το Jellyfin εδώ και ένα χρόνο και, εκτός δικτύου, χρησιμοποιώ το Tailscale. Δεν χρησιμοποιώ το transcoding. Αξίζει η μετάβαση στο Plex με συνδρομή; Τώρα έχει 120€ το ετήσιο πλάνο και κατά καιρούς πηγαίνει στα 95€.
kirileman Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 25 minutes ago, Arkin said: Αυτα τα λιγα και μπορω να σου βαλω αλλα 1000. Ολα σε 4Κ HDR με 60-80mb bitrate. Reveal hidden contents Dont Look Now 1973 Yojimbo 1961 Deranged 1974 Little Women 1994 Gojira vs Biorante 1989 The Night Porter Ναι, έχεις δίκιο. Κάποια τα βρίσκω, κάποια άλλα όχι, πρέπει να τα κάνει πρώτα cached το debrid, μετά τα βλέπεις... Αυτά λοιπόν τα κατεβάζεις από τον private tracker, για να μην περιμένεις. Ό,τι θα κάνεις και με Plex, δηλαδή. Άρα;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα