SeaLion Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 6 λεπτά πριν, kirileman είπε Έχω σοβαρή δυσκολία να παρακολουθήσω το σκεπτικό ορισμένων... Εσύ δεν ήσουν που έγραφες για HD ποιότητα κλπ; Ε να! REMUX ποιότητα, άπειρο περιεχόμενο, παλιές και κανούριες, χωρίς διακοπές, χωρίς seeders, χωρίς Plex, χωρίς ταλαιπωρία, με 20 ευρώ παλαιότερα, λίγο πάνω από 30 σήμερα (το χρόνο). Πού διαφωνείς; Στο ότι δεν είναι αρκετά μερακλήδικο όλο αυτό για εσένα; Τι να πω, το είπε και άλλος παραπάνω, συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Δεν είπα ποτέ για θέμα ποιότητας (αυτό αναφερόταν σε εμπορικά streaming services τύπου Vodafone TV/Cosmote) αλλά διαθεσιμότητας. 6 ώρες πριν, SeaLion είπε υπηρεσία που να έχει τα πάντα, ... και χωρίς αναμονή Spoiler (μην κολλάς στο remux δεν είναι πάντα ζητούμενο, για μένα τουλάχιστον) Και να το ξαναπώ; Έχω μπει σε debrid services (κάποια που είχα account δεν υπάρχουν καν πια) και όλα καλά μέχρι να το ζορίσεις με κάτι πιο σπάνιο ή χωρίς πολλούς seeders. Δεν είναι rocket science, δεν έχουν κάποιο exclusive περιεχόμενο αυτές οι υπηρεσίες, τα ίδια που μπορώ να κατεβάσω μόνος μου προσφέρουν, απλά τα πιο δημοφιλή τα έχουν cached. Αν θες να δεις top 250 ή τις ταινίες του μήνα, όλα καλά, (ακόμα και χωρίς debrid το Stremio καλά παίζει) Torrent που δεν έχει seeders δεν θα το βρω ούτε εκεί! Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος. Plex δεν έχω προτείνει παρά σε 1-2 άτομα στην ζωή μου, γιατί ξέρω πως δεν είναι για όλους. Κι εσύ "Δεν κατεβάζουμε πια ταινίες" έγραψες νωρίτερα και καλά κάνεις. Δεν κάνεις κάτι πρωτοφανές βέβαια, ο μισός κόσμος έτσι βλέπει... Δεν παύει να έχει εκατομμύρια χρήστες το Plex όμως, άρα για κάποιους κάνει.
kirileman Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, SeaLion said: Τι να πω, το είπε και άλλος παραπάνω, συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Δεν είπα ποτέ για θέμα ποιότητας (αυτό αναφερόταν σε εμπορικά streaming services τύπου Vodafone TV/Cosmote) αλλά διαθεσιμότητας. Reveal hidden contents (μην κολλάς στο remux δεν είναι πάντα ζητούμενο, για μένα τουλάχιστον) Και να το ξαναπώ; Έχω μπει σε debrid services (κάποια που είχα account δεν υπάρχουν καν πια) και όλα καλά μέχρι να το ζορίσεις με κάτι πιο σπάνιο ή χωρίς πολλούς seeders. Δεν είναι rocket science, δεν έχουν κάποιο exclusive περιεχόμενο αυτές οι υπηρεσίες, τα ίδια που μπορώ να κατεβάσω μόνος μου προσφέρουν, απλά τα πιο δημοφιλή τα έχουν cached. Αν θες να δεις top 250 ή τις ταινίες του μήνα, όλα καλά, (ακόμα και χωρίς debrid το Stremio καλά παίζει) Torrent που δεν έχει seeders δεν θα το βρω ούτε εκεί! Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος. Plex δεν έχω προτείνει παρά σε 1-2 άτομα στην ζωή μου, γιατί ξέρω πως δεν είναι για όλους. Κι εσύ "Δεν κατεβάζουμε πια ταινίες" έγραψες νωρίτερα και καλά κάνεις. Δεν κάνεις κάτι πρωτοφανές βέβαια, ο μισός κόσμος έτσι βλέπει... Δεν παύει να έχει εκατομμύρια χρήστες το Plex όμως, άρα για κάποιους κάνει. Ωραία, δεν έχει το stremio+debrid λιγότερο δημοφιλείς ταινίες στην ποιότητα που μπορείς να βρεις σε private trackers. Τις έχει το Plex; Δεν πρέπει να τις κατεβάσεις; Plex=watch your own media, σωστά; Επεξ/σία 20 Μαρτίου από kirileman 1
SeaLion Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 1 ώρα πριν, kirileman είπε Ωραία, δεν έχει το stremio+debrid λιγότερο δημοφιλείς ταινίες στην ποιότητα που μπορείς να βρεις σε private trackers. Τις έχει το Plex; Δεν πρέπει να τις κατεβάσεις; Plex=watch your own media, σωστά; Ναι, σωστά.
manolis940 Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 19 ώρες πριν, koutsis είπε Κι εγω 65" Lg Oled έχω και μια χαρά βολεύομαι δωρεάν με το stremio 😉 Ποιός ο λόγος να κατεβάζω με μtorrent? αυτά τα κάναμε το 2005... Δεν έχουμε όλοι τα ίδια μάτια και τα ίδια αυτιά. Έχω προσπαθήσει σε φίλους να δείξω τις διαφορές δίπλα δίπλα σε ένα 30fps video και ένα 60fps video και κάποιοι δεν μπορούσαν να το αντιληγθούν. Θα καταλάβουν την λεπτομέρεια στο low bitrate 4K με το normal bitrate 4K; Έχει επίσης τεράστια σημασία στο πόσο μακρυά έχει την οθόνη σου. Στα επόμενα μου σχέδια που έχω, θα βάλω την τηλεώραση στο 3 μέτρα. Κάποιους βλέπω σήμερα να έχουν μεγάλα σαλόνια και βάζουν μία 70αρα στα 8 μέτρα που αντίστοιχα είναι να βάζει 27αρα στα 3 μέτρα. (μπορεί να είμαι και λίγο υπερβολικός, δεν έκατσα να κάνω τα μαθηματικά) 19 ώρες πριν, Artman13 είπε Ναι γιατί όπως και το Plex έχει αστοχίες σε ταινίες και κυρίως σε εξώφυλλα. Αν το plex έχει 1 αστοχία το jellyfin έχει 10 οπότε είναι και αρκετή δουλειά. Τι να σου πω. Τα δεδομένα τα παίρνει απ' το imdb αν δεν κάνω λάθος. Μέχρι σήμερα δεν έχω βρει κάποιο πρόβλημα. ίσως να έχει σε κάποιες Ελληνικές ταινίες. Πάντως όσον αφορά το θέμα τον metadata αυτά αποθηκεύονται στον server και ενδεχομένως με μία επανεγκατάσταση του προγράμματος να τα διέγραψες. Πάντως ναι και εγώ θα νευρίαζα αν τόσος κόπος πήγαινε χαμένος. 16 ώρες πριν, dream21 είπε Δεν συγκρίνεται το Plex με το Jellyfin Το ακούω αλλά γιατί το λέτε αυτό. Και το photoshop δεν συγκρίνεται με το Affinity όπως και η Porsche με ένα Audi. Το ζήτημα είναι ότι αν μπορείς να κάνεις ότι χρειάζεσαι δωρεάν γιατί να πληρώσεις το plex; Υπάρχει κάποιο χειροπιαστό παράδειγμα στους περιορισμούς; Γιατί μέχρι τώρα είναι λίγο αυθαίρετα αυτά που ακούω και πολλά από αυτά που λένε κάποιοι δεν ισχύουν. Για παράδειγμα ένα παράπονο που έχω από το jellyfin είναι ότι ψάχνει υπότιτλους μόνο στο opensubtitles. Κάνει κάποια καλύτερη αναζήτηση το Plex ή αυτονματοποιεί την διαδικασία το Plex; 14 ώρες πριν, MikeKata είπε Ερώτηση, μιας και δεν το κατέχω και πολύ το αντικείμενο. Ποια η χρησιμότητα (για local network) να στήσεις Jellyfin/Plex server, αφού θα τρέχει ούτως ή άλλως στο PC τοπικά, αν θες να streamάρεις από το PC στην τηλεοραση, συγκριτικά με το να έχεις π.χ LibreELEC σε RPi και να το συνδέεις σε ένα samba server στο PC; Πέραν του hw transcode, γράφεις scripts για αυτό. Το Kodi κατεβάζει ούτως ή άλλως αυτόματα ο,τι metadata χρειάζονται, με plugin. Και με τις δύο εφαρμογές ή και τις τρεις αν βάλεις μέσα και το Emby σκέψου ότι στήνεις ένα δικό σου streaming service όπως πχ το netflix. Πρέπει να κατεβάζεις το περιεχόμενο βέβαια αλλά κατηγοριοποιόντας του σε φακέλους όλες οι εφαρμογές θα βάλουν μόνες τους τα εξώφυλλα και διάφορα άλλα metadata. Αποτέλεσμα να έχεις ένα ωραίο UI χωρίς τις βλακείες που βλέπεις σε streaming services που προσπαθούν να σου προμοτάρουν όλη την σαβούρα τους. Πχ στο Netflix στην τηλεώραση πριν 6 μήνες για να δω αυτά που είχα βάλει στην βιβλιοθήκη μου έπρεπε να πάω τέρμα κάτω στην λίστα. Στο jellyfin όπως φαντάζομαι και στο plex αυτές οι βλακείες δεν υπάρχουν. 11 ώρες πριν, WizeMan είπε Ναι το κάνει. όχι δεν το καρφώνω γιατί έχω παιδί στο σπίτι, έτσι πρέπει να λειτουργεί. Πρέπει να κάνεις port forwarding από το router σου στο plex server σου στη πόρτα του plex. Αλλιώς θα παίζει με relay. Ο καθένας όπως βολεύεται. Προσωπικά δεν θα άφηνα την τηλεόραση ελεύθερη στο παιδί και θα περιόριζα το χρόνο που περνάει σε αυτή με κάποιο κωδικό για ευνόητους λόγους. Στην δική σου περίπτωση ωστόσο το jellyfin δεν χρειάζεται καν ρύθμιση. Δεν επιλέγεις το αντίστοιχο κουτάκι και είσαι ok:
dream21 Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 2 λεπτά πριν, manolis940 είπε Το ακούω αλλά γιατί το λέτε αυτό. Και το photoshop δεν συγκρίνεται με το Affinity όπως και η Porsche με ένα Audi. Το ζήτημα είναι ότι αν μπορείς να κάνεις ότι χρειάζεσαι δωρεάν γιατί να πληρώσεις το plex; Υπάρχει κάποιο χειροπιαστό παράδειγμα στους περιορισμούς; Γιατί μέχρι τώρα είναι λίγο αυθαίρετα αυτά που ακούω και πολλά από αυτά που λένε κάποιοι δεν ισχύουν. Για παράδειγμα ένα παράπονο που έχω από το jellyfin είναι ότι ψάχνει υπότιτλους μόνο στο opensubtitles. Κάνει κάποια καλύτερη αναζήτηση το Plex ή αυτονματοποιεί την διαδικασία το Plex; Στο Jellyfin μπορεις απο οποιδηποτε σημειο του πλανητη με οποιαδηποτε συνδεση να στριμαρεις απευθειας την βιβλιοθηκη σου που την εχεις πχ σπιτι; Μπορεί να κάνει Automatic transcoding για smooth playback ; Mπορεί να εχει πρόσβαση σε διαδικτυακό περιεχόμενο, τρέιλερ και πρόσθετα ;
MikeKata Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 22 minutes ago, manolis940 said: Και με τις δύο εφαρμογές ή και τις τρεις αν βάλεις μέσα και το Emby σκέψου ότι στήνεις ένα δικό σου streaming service όπως πχ το netflix. Πρέπει να κατεβάζεις το περιεχόμενο βέβαια αλλά κατηγοριοποιόντας του σε φακέλους όλες οι εφαρμογές θα βάλουν μόνες τους τα εξώφυλλα και διάφορα άλλα metadata. Αποτέλεσμα να έχεις ένα ωραίο UI χωρίς τις βλακείες που βλέπεις σε streaming services που προσπαθούν να σου προμοτάρουν όλη την σαβούρα τους. Πχ στο Netflix στην τηλεώραση πριν 6 μήνες για να δω αυτά που είχα βάλει στην βιβλιοθήκη μου έπρεπε να πάω τέρμα κάτω στην λίστα. Στο jellyfin όπως φαντάζομαι και στο plex αυτές οι βλακείες δεν υπάρχουν. Για αυτό ρώτησα, γιατί και σε LibreELEC συνδεδεμενο σε samba server στο PC σου, έχεις ακριβώς τα ίδια (ωραίο UI, αυτόματο κατέβασμα metadata-κατηγοριες-description κλπ) και μου φαίνεται πιο απλό από το να στήσεις ολόκληρο Jellyfin server. Χρειάζεται, μεν, συγκεκριμένο naming scheme και structure, αλλά υπάρχει documentation. Αυτό που ίσως να είναι τροχοπέδη με το samba server, μπορεί να είναι το bandwidth και τα chunks με τα οποία στέλνει, αλλά δεν έχω ιδέα τι παίζει με το Jellyfin εκεί.
manolis940 Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 15 λεπτά πριν, dream21 είπε Στο Jellyfin μπορεις απο οποιδηποτε σημειο του πλανητη με οποιαδηποτε συνδεση να στριμαρεις απευθειας την βιβλιοθηκη σου που την εχεις πχ σπιτι; Μπορεί να κάνει Automatic transcoding για smooth playback ; Mπορεί να εχει πρόσβαση σε διαδικτυακό περιεχόμενο, τρέιλερ και πρόσθετα ; Ναι. Με τις ίδιες με μεθόδους που το κάνεις και στο Plex απ' όσο γνωρίζω. Ναι. Αυτό δεν εννοείς; Ναι μπορείς να δεις trailer όπως και διάφορα άλλα πράγματα που έχουν να κάνουν με την ταινία όπως για παδάδειγμα το casting και πατώντας να μπεις στην σελίδα τους στο IMDB
dream21 Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 1 λεπτό πριν, manolis940 είπε Ναι. Με τις ίδιες με μεθόδους που το κάνεις και στο Plex απ' όσο γνωρίζω. Ναι. Αυτό δεν εννοείς; Ναι μπορείς να δεις trailer όπως και διάφορα άλλα πράγματα που έχουν να κάνουν με την ταινία όπως για παδάδειγμα το casting και πατώντας να μπεις στην σελίδα τους στο IMDB Θα το τσεκαρω το βραδυ που θα ειμαι σπιτι και θα σου πω. 1
manolis940 Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 21 λεπτά πριν, MikeKata είπε Για αυτό ρώτησα, γιατί και σε LibreELEC συνδεδεμενο σε samba server στο PC σου, έχεις ακριβώς τα ίδια (ωραίο UI, αυτόματο κατέβασμα metadata-κατηγοριες-description κλπ) και μου φαίνεται πιο απλό από το να στήσεις ολόκληρο Jellyfin server. Χρειάζεται, μεν, συγκεκριμένο naming scheme και structure, αλλά υπάρχει documentation. Αυτό που ίσως να είναι τροχοπέδη με το samba server, μπορεί να είναι το bandwidth και τα chunks με τα οποία στέλνει, αλλά δεν έχω ιδέα τι παίζει με το Jellyfin εκεί. Το samba πρακτικά δεν κάνει streaming. Δεν θα buffάρει ένα μέρος την ταινίας οπότε αν το δίκτυο σου υπερφορτωθεί ή το wifi σου είναι κάπως ασταθές τότε θα έχεις lag. Το jellyfin και το plex μπορεί αυτές τις περιπτώσεις να τις αποτρέψει. Πέραν το ότι μπορεί να γίνει το κομμάτι του transcoding στον ίδιο το server οπότε αν η συσκευή σου δεν είναι και τόσο ισχυρή τότε έχεις και αυτό το πλεονέκτημα. Όταν έστησα το jellyfin ήμουν ανάμεσα σε Kodi-LibreElec. Δεν θυμάμαι γιατί ακριβώς μου φάνηκε πιο πολύπλοκο το δεύτερο. Το Jellyfin κυριολεκτικά με μία εντολή ήταν έτοιμο. Το μόνο που έμενε είναι είτε να συνδεθώ απ' τον browser μου και να φτιάξω τον νέο μου χρήστη είτε να κατεβάσω το app στο κινητό μου ή στην τηλεώραση μου και να κάνω την παρόμοια διαδικασία. Με κάθε επιφύλαξη βέβαια γιατί ο Server μου έχει ήδη Apache και SMB στημένα και ίσως κάτι από αυτά να ήταν προαπαιτούμενο. Πχ για LibreElec είναι σίγουρα προαπαιτούμενο το να έχεις SMB Server. Για το Jellyfin δεν θυμάμαι.
koutsis Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 59 λεπτά πριν, manolis940 είπε Δεν έχουμε όλοι τα ίδια μάτια και τα ίδια αυτιά. Έχω προσπαθήσει σε φίλους να δείξω τις διαφορές δίπλα δίπλα σε ένα 30fps video και ένα 60fps video και κάποιοι δεν μπορούσαν να το αντιληγθούν. Θα καταλάβουν την λεπτομέρεια στο low bitrate 4K με το normal bitrate 4K; Έχει επίσης τεράστια σημασία στο πόσο μακρυά έχει την οθόνη σου. Στα επόμενα μου σχέδια που έχω, θα βάλω την τηλεώραση στο 3 μέτρα. Κάποιους βλέπω σήμερα να έχουν μεγάλα σαλόνια και βάζουν μία 70αρα στα 8 μέτρα που αντίστοιχα είναι να βάζει 27αρα στα 3 μέτρα. (μπορεί να είμαι και λίγο υπερβολικός, δεν έκατσα να κάνω τα μαθηματικά) Φίλε μου συγγνώμη αλλα για να έχω 60fps αντί για 30 δεν θα καθήσω να κατεβάσω ταινίες από torrents , να τις περάσω στο plex για να καταφέρω να τις δω μετά! Αν έχεις 2 παιδια και 1 ωρα ελεύθερο χρόνο τη μέρα σε ενδιαφέρουν άλλα πράγματα. Μια χαρά είναι το stremio 😊
manolis940 Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 2 λεπτά πριν, koutsis είπε Φίλε μου συγγνώμη αλλα για να έχω 60fps αντί για 30 δεν θα καθήσω να κατεβάσω ταινίες από torrents , να τις περάσω στο plex για να καταφέρω να τις δω μετά! Αν έχεις 2 παιδια και 1 ωρα ελεύθερο χρόνο τη μέρα σε ενδιαφέρουν άλλα πράγματα. Μια χαρά είναι το stremio 😊 Οι ταινίες έτσι κι αλλιώς δεν παίζουν στα 60fps. Γίνεται αλλά με άλλο τρόπο. Τώρα δεν στα έγραψα όλα αυτά για να σου πω τι θα κάνεις εσύ προσωπικά. Την απορία θέλω να απαντήσω στο γιατί κάποιος να ασχοληθεί με plex, Jellyfin και ότι άλλο παρόμοιο. 1
greekboy Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου κακα νεα... χρησιμοποιω το plex καθημερινα για streaming απο την βιβλιοθηκη μου στην τηλεοραση. ειχα δοκιμασει πριν κατι μηνες να κανω μεταβαση στο jellyfin αλλα μου φανηκε αρκετα πιο δυσχρηστο (μπορει απλα να εχω συνηθισει μετα χρονια το plex) και δεν ειχα καταφερει να μπορω να κατεβασω/αλλαξω υποτιτλους την ωρα του stream απο την τηλεοραση, παρα μονο μεσα απο τον server στο λαπτοπ. αναγκαστικα πρεπει να δωσω αλλη μια ευκαιρια ή σε αυτό ή στο emby. Για καποιον χωρις πολλες πολλες απαιτησεις τι θα προτείνατε; απλά αρχεία βλέπω δεν μου χρειάζονται οι πολύ συνθετες ρυθμίσεις, απλα να μπορω να κατεβασω υποτιτλους και να έχει σωστη κατηγοριοποίηση σε movies/tv shows/videos/photos.
WizeMan Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 1 ώρα πριν, manolis940 είπε Ο καθένας όπως βολεύεται. Προσωπικά δεν θα άφηνα την τηλεόραση ελεύθερη στο παιδί και θα περιόριζα το χρόνο που περνάει σε αυτή με κάποιο κωδικό για ευνόητους λόγους. Στην δική σου περίπτωση ωστόσο το jellyfin δεν χρειάζεται καν ρύθμιση. Δεν επιλέγεις το αντίστοιχο κουτάκι και είσαι ok: Αυτό που προτείνεις δοκίμασε να το κάνεις σε τηλεόραση έχοντας πολλαπλούς χρήστες στο Jellyfin.
great Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου Μου αρεσει που σας εντυωσιαζει που εχετε μια ταινια και εχει τραβηξει ολα τα εξωφυλα και χαρακτηρεσ και πατας και σου λεει που εχει παιξει αλλου και τετοια. Αυτα ειναι απο την εποχη της λασπης, για παλιους "the green button" microsoft media center, οτι καλυτερο εχει βγαλει ποτέ μαζι με το WHS (windows home server). Κοdi. Και οσους λενε οτι δεν εχουν χρονο για κατεβασμα ή οτι αλλο θες παιδια να πουμε και τις μαγικες λεξεις sonarr radarr bazarr google them, thank me later 2
kirileman Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου Στο μεταξύ, ακόμα για ταινίες από torrents συζητάτε, όχι για τα "δικά σας" βίντεο, αλλά όταν λέμε ότι η σύγκριση είναι Plex vs Stremio, μας μαλώνετε. Εντάξει, ό,τι πείτε. 🙂 *Για εσάς που απλά θέλετε να βλέπετε ταινίες σπίτι σας με τον πιο απλό και φθηνό τρόπο, η λύση είναι stremio+debrid+trakt. Και για τις πιο extreme καταστάσεις, δηλαδή παλιές ταινίες σε REMUX ποιότητα, αναγκαστικά torrent download. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα