manapa Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου υποψιν ότι το οροπέδιο του Ολύμπου έχει περίπου 15-18 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία απο το επίπεδο της θάλασσας https://www.mountain-forecast.com/peaks/Mount-Olympus/forecasts/2917 Υπολόγισε ότι τέλη Σεπτέμβρη θα χρειαστείς μακρυμάνικα , κανα down jacket και προαιρετικά σκούφο και γάντια για τον Μυτικα Με καλοκαιρινό sleeping bag μη κάνεις ούτε σκέψη να κοιμηθείς εκτός του καταφυγίου σε σκηνη 2
ribo7 Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου 1 ώρα πριν, majunior είπε Έχει τεράστια σημασία με ποιον θα πας όντας newbie. Αν κάτσει μια στραβή η ποιότητα του guide σου θα σε σώσει ή θα σε κάψει. Ναι συμφωνώ απόλυτα ότι η ασφάλεια που θα παρέχει ο οδηγός είναι αδιαπραγμάτευτη. Απλά το "δεν έχει σημασία" το ανέφερα αν είναι με HikingGreece ή άλλο γραφείο/γκρουπ/οδηγό που ίσως να μη θέλει να αναφέρει.
mike15 Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου 41 λεπτά πριν, manapa είπε υποψιν ότι το οροπέδιο του Ολύμπου έχει περίπου 15-18 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία απο το επίπεδο της θάλασσας https://www.mountain-forecast.com/peaks/Mount-Olympus/forecasts/2917 Υπολόγισε ότι τέλη Σεπτέμβρη θα χρειαστείς μακρυμάνικα , κανα down jacket και προαιρετικά σκούφο και γάντια για τον Μυτικα Με καλοκαιρινό sleeping bag μη κάνεις ούτε σκέψη να κοιμηθείς εκτός του καταφυγίου σε σκηνη 6 βαθμους ελεγε το πρωι μονο στην καμερα που ποσταρε ,φανταζομαι νυχτα θα πεφτει κατω απο 0 σ ενα μηνα?
manapa Δημοσ. 18 Αυγούστου Δημοσ. 18 Αυγούστου 9 ώρες πριν, mike15 είπε 6 βαθμους ελεγε το πρωι μονο στην καμερα που ποσταρε ,φανταζομαι νυχτα θα πεφτει κατω απο 0 σ ενα μηνα? Δεν νομίζω , 5-10 βαθμούς και ανάλογα και με τον αέρα
satsok2 Δημοσ. 18 Αυγούστου Δημοσ. 18 Αυγούστου Χαζή ερώτηση. Κάτι τέτοιο (επίπεδο δυσκολίας 3) δεν προϋποθέτει κάποια προηγούμενη εμπειρία/ικανότητα εκτός από εξοπλισμό για κάποιον που έχει καλή φυσική κατάσταση; Ταΰγετος 2,407m Vol.2 – Hiking Greece
poulinos Δημοσ. 18 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 4 minutes ago, satsok2 said: Χαζή ερώτηση. Κάτι τέτοιο (επίπεδο δυσκολίας 3) δεν προϋποθέτει κάποια προηγούμενη εμπειρία/ικανότητα εκτός από εξοπλισμό για κάποιον που έχει καλή φυσική κατάσταση; Ταΰγετος 2,407m Vol.2 – Hiking Greece Βαθμός δυσκολίας 3 Οι διαδρομές αυτής της κατηγορίας είναι κατάλληλες για όλους όσους έχουν μέτρια φυσική κατάσταση. Συνήθως είναι 10-15 χιλιόμετρα και χρειάζονται 5-6 ώρες για την ολοκλήρωσή τους. Μια τέτοια εκδρομή θα μπορούν να την ολοκληρώσουν όλοι. Όσοι όμως δέν είναι προετοιμασμένοι ή δέν έχουν επαφή με κάποιο είδος γυμναστικής, πιθανότατα θα εξουθενωθούν. πρακτικα τι ειναι δυσκολο για μενα τι ειναι δυσκολο για σενα τι ειναι δυσκολο για τον τριτο ειναι παντα σχετικο. 19 hours ago, mike15 said: αν το επιτρεπει ο καιρος κοιμηθειτε εξω σε σκηνη,ειναι εμπειρια ζωης.και φυσικα το χαραμα εκει πανω,νωρις το πρωι . γενικως θα αυξησει τον βαθμο δυσκολιας ειδικα για καποιον που δεν εχει κανει πολλα βουνα. πιο καλο sleeping bag,υποστρωμα,βαρος σκηνης.. 14 hours ago, Chillguy said: Ως πρώτη φορά που ανεβαίνω μην ξέροντας τον καιρό και τις αντοχές μου προτιμώ να κοιμηθώ στο καταφύγιο από το να κουβαλάω(και να αγοράζω) εξοπλισμό για να κοιμηθώ έξω. Σίγουρα αν το επαναλάβω κάποια στιγμή στο μέλλον θα ήθελα να μείνω και έξω Δεν έχω κλείσει ακόμα, περιμένω από Δευτέρα για να πάρω τηλέφωνα καθώς μεσολαβούσε δεκαπενταύγουστος οσο για τους ηλεκτρολύτες σίγουρα θα πάρω γιατί θα χρειαστούν Ευχαριστώ πολύ Ειναι σίγουρα μαγικά εκεί πάνω. Ότι καιρό και να κάνει θα ευχαριστήσω την διαδρομή στο έπακρο Ναι το crivit πήρα όχι για βασικό σακίδιο ποιο πολύ για τον ασκό και για το καθημερινό τρέξιμο. Έχω ένα σακίδιο 70+10 του πατέρα μου με τα καρτελάκια πάνω ακόμα της Jack Wolfskin που θα τα χωρέσει όλα και θα περισσέψει και χώρος πιστεύω. Μπατον επίσης έχω δανικά από τον πατέρα μου οπότε το μόνο που πρέπει να πάρω μέσα στην εβδομάδα είναι ένα αδιάβροχο καθώς το προηγούμενο έχει φθαρεί αρκετά ειναι πιο safe στο καταφυγιο και θα γλυτωσεις βαρος.και θα το χαρεις περισσοτερο απο το να κουβαλας εξτρα πραγματα. αλλοι παιρνουν ηλεκτρολυτες σε χαπια/σκονη αλλοι βαζουν σε καποιο παγουρι καποιο Lucozade,gatorade και γενικα τετοια. καποιες φορες εβαζα και Monster αν κανεις χαλια καιρο πιστεψε με δεν ειναι ευκολο να το χαρεις. αδιαβροχο αν θες κατι για μελλοντικα εχει η marmot το Precip. αλλα το πανω μαζι με το κατω θα σου πανε κοντα στα 200. βεβαια ειναι διαπνεον κτλ. 11 hours ago, manapa said: υποψιν ότι το οροπέδιο του Ολύμπου έχει περίπου 15-18 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία απο το επίπεδο της θάλασσας https://www.mountain-forecast.com/peaks/Mount-Olympus/forecasts/2917 Υπολόγισε ότι τέλη Σεπτέμβρη θα χρειαστείς μακρυμάνικα , κανα down jacket και προαιρετικά σκούφο και γάντια για τον Μυτικα Με καλοκαιρινό sleeping bag μη κάνεις ούτε σκέψη να κοιμηθείς εκτός του καταφυγίου σε σκηνη και αδιαβροχα 10 hours ago, mike15 said: 6 βαθμους ελεγε το πρωι μονο στην καμερα που ποσταρε ,φανταζομαι νυχτα θα πεφτει κατω απο 0 σ ενα μηνα? το πως θα ειναι σε ενα μηνα ειναι και λιγο σχετικο.μπορει να πετυχεις καλο καιρο αλλα μπορει να πετυχεις και τελειως χαλια καιρο 1 hour ago, manapa said: Δεν νομίζω , 5-10 βαθμούς και ανάλογα και με τον αέρα που ο αερας δυστυχως μπορει να ριξει παρα πολυ το Real feel. 1
satsok2 Δημοσ. 18 Αυγούστου Δημοσ. 18 Αυγούστου 5 λεπτά πριν, poulinos είπε Βαθμός δυσκολίας 3 Οι διαδρομές αυτής της κατηγορίας είναι κατάλληλες για όλους όσους έχουν μέτρια φυσική κατάσταση. Συνήθως είναι 10-15 χιλιόμετρα και χρειάζονται 5-6 ώρες για την ολοκλήρωσή τους. Μια τέτοια εκδρομή θα μπορούν να την ολοκληρώσουν όλοι. Όσοι όμως δέν είναι προετοιμασμένοι ή δέν έχουν επαφή με κάποιο είδος γυμναστικής, πιθανότατα θα εξουθενωθούν. πρακτικα τι ειναι δυσκολο για μενα τι ειναι δυσκολο για σενα τι ειναι δυσκολο για τον τριτο ειναι παντα σχετικο. Οκ σ'ευχαριστώ. Μηπως έχεις να προτείνεις κάποιο μαγαζί για εξοπλισμό, ή να εμπιστευτώ το skroutz; Επίσης αναρωτιόμουν μήπως είναι καλύτερα να ξεκινούσα με μαθήματα (πχ. από Οκτ/Νοε) πριν αρχίσω να επενδύω μόνος μου σε εξοπλισμό. Να έχω μια καλύτερη ιδέα τι μπορεί να χρειαστώ.
poulinos Δημοσ. 18 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου Just now, satsok2 said: Οκ σ'ευχαριστώ. Μηπως έχεις να προτείνεις κάποιο μαγαζί για εξοπλισμό, ή να εμπιστευτώ το skroutz; Επίσης αναρωτιόμουν μήπως είναι καλύτερα να ξεκινούσα με μαθήματα (πχ. από Οκτ/Νοε) πριν αρχίσω να επενδύω μόνος μου σε εξοπλισμό. Να έχω μια καλύτερη ιδέα τι μπορεί να χρειαστώ. εχω παρει εξοπλισμους απο διαφορα καταστηματα. αναφερω μερικα ενδεικτικα. Polo -> εχει ωραια πραγματακια και ξεκιναει απο φτηνες τιμες και παει σε πιο ακριβα. alpamayo pro -> αρκετα advanced καταστημα με αρκετα ακριβα πραγματα.φερνει λιγο πιο εξειδικευμενα θα ελεγα. cdc -> έχει αρκετα μεγαλη γκαμα αν και λιγοτερο σε ρουχα και πιο πολυ σε εξοπλισμο. εξωτερικο παιζει και το bergfreunde που εχει πολυ πραγμα αρκει να ξερεις το νουμερο σου. και δημητριαδης παιζει και αρκετα γνωστα καταστηματα. γενικα παντα θα σου λειπει κατι. πως το εννοω. πριν κανω το χειμερινο σχολειο πηγα και πηρα 5-10 πραγματα. αδιαβροχο μπουφαν ( triclimate).θερμοεσωρουχα, γαντια (fleece μεσα και αν εβρεχε φοραγα απεξω αδιαβροχο) , μπατονς, καλτσες για βουνο (horizon socks-> polo) ,παπουτσια goretex σε ημιμποτακι/μποτακι.) ,γκετες,fleece κτλ.στην αρχη εννοειται δεν πηγαινα να παρω ακριβα πραγματα γιατι ηταν και πολλα να παρω και δεν ηξερα αν θα το συνεχισω. οποτε πχ πηρα ενα απλο ζευγαρι γκετες κτλ. αφου ειδα οτι μου αρεσει και θα το συνεχισω αρχισα να επενδυω σε καλυτερα πραγματα.ταυτοχρονα επειδη ανεβασα το βαθμο δυσκολιας επρεπε να παρω και καθε φορα κατι ακομα(σταματημο δεν εχει). ελα ενα down jacket, ελα ενα Ultralight σακιδιο, ενα sleeping bag πουπουλο για λιγοτερο βαρος και παει λεγοντας. και ακομα και σημερα ολο κατι θα χρειαστω οταν ειναι να παω καπου.αγορασα και καποια πραγματα απο το facebook (ορειβατικα γρουπακια) που τα εδιναν καποια απο καινουρια λογω πχ λαθος μεγεθους μεχρι μεταχειρισμενα. μην δηλαδη νομιζεις οτι θα τα παρεις μια φορα και ολα οκ.στην αρχη πχ παιρνεις παγουρι μετα μπορει να πας σε ασκο. στην αρχη πχ πηρα απλες γκετες μετα πηρα goretex.και σιγα σιγα θα μαθεις και τον ευατο σου τι χρειαζεσαι. αλλα γενικως μαζευονται πραγματα αν θες να εισαι πιο versatile. πηρα down jacket,Πηρα triclimate,Πηρα αντιανεμικο. ολα εχουν να κανουν βεβαια ποσο θα το προχωρησεις και που θες να το πας. 2
poulinos Δημοσ. 18 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου Just now, satsok2 said: Σ'ευχαριστώ πολύ! γενικα λεφτα θα φυγουν.απλα μην πας να το σκισεις απο την αρχη. πχ εβλεπα ατομα που πηγαν και εδωσαν 300-400 ευρω για μποτες κτλ.εβγαλα το σχολειο με salomon που επαιρνε δετα κραμπον.δεν το μετανιωσα.και τα πηρα 100 ευρω. αλλοι θελουν τα παντα σε goretex και σκανε 300 ευρω για αδιαβροχο goretex. υπαρχει καποιο μετρο εκτος αν σε καποιον περισσευουν τα χρηματα. βλεπεις σταδιακα τις αναγκες σου. δεν ειπαμε να παρεις απο τα Lidl αλλα δεν υπαρχει λογος και για τα high end top gear.ακομα και μπατονς ειχα παρει τοτε τον 30 ευρω και οχι των 80.τα εχω ακομα παρεπιμπτοντως σακιδιο πχ αξιζει καποιος να επενδυσει γιατι ειναι κατι που κανει διαφορα. οποτε ενα osprey, gregory σιγουρα αξιζει τα χρηματα του 1
poulinos Δημοσ. 18 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου On 17/08/2025 at 02:30, majunior said: Προσφάτως εγκατεστημένη webcam στα 2700: https://www.meteolive.gr/p/olympus.html?m=1 μια απο της αγαπημενες μου καμερες που εβλεπα πριν παω στο βουνο (triglav) https://www.bergfex.com/sommer/bled/webcams/c15772/ βλεπω οτι κατι πρεπει να ετοιμαζουν ή να φτιαχνουν. βλεπω αρκετα υλικα απεξω.και ειναι ωραια που σιγα σιγα βλεπεις και τα χιονια που θα πεσουν κατα οκτωβρη.
majunior Δημοσ. 18 Αυγούστου Δημοσ. 18 Αυγούστου 3 ώρες πριν, poulinos είπε μια απο της αγαπημενες μου καμερες που εβλεπα πριν παω στο βουνο (triglav) https://www.bergfex.com/sommer/bled/webcams/c15772/ βλεπω οτι κατι πρεπει να ετοιμαζουν ή να φτιαχνουν. βλεπω αρκετα υλικα απεξω.και ειναι ωραια που σιγα σιγα βλεπεις και τα χιονια που θα πεσουν κατα οκτωβρη. Όταν πήγαινα για snb εξωτερικό οι κάμερες ήταν δίκοπο μαχαίρι γιατί πολλές φορές χιόνιζε στο παρατσάκ και εγώ είχα κλείσει εισιτήρια μήνες πριν, οπότε κοίταζα με άγχος κάθε 5 λεπτά 1
poulinos Δημοσ. 19 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 15 hours ago, majunior said: Όταν πήγαινα για snb εξωτερικό οι κάμερες ήταν δίκοπο μαχαίρι γιατί πολλές φορές χιόνιζε στο παρατσάκ και εγώ είχα κλείσει εισιτήρια μήνες πριν, οπότε κοίταζα με άγχος κάθε 5 λεπτά δυστυχως δεν μπορεις να κανεις κατι για αυτο περα απο το να εχεις παραπανω μερες.απειρες φορες εχω παει σε βουνο και μαλιστα καλοκαιρι και την ημερα που θα παω θα ξεσκιστει ο διας με ασχημο καιρο.και το ταξιδι ειναι κλεισμενο ενα μηνα πριν. ρουμανια -> χαλια καιρο. πολωνια -> ολη μερα ψιλοβροχο. γερμανια -> εριξε χιονι το πρωι σλοβενια -> εριξε χιονι το βραδι. που να μην τα ειχα κλεισει και καλοκαιρινο μηνα
wizzy Δημοσ. 19 Αυγούστου Δημοσ. 19 Αυγούστου Everest calling! https://www.in.gr/2025/08/19/sports/othersports/sta-15-000-dolaria-neo-paravolo-gia-everest/ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα