Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωραία, μπορεί κάποιος να μου προτείνει μάσκα/αναπνευστήρα;

Είμαι εντελώς άσχετος με το θέμα και δεν ξέρω με τι κριτήρια να επιλέξω, πέρα από την τιμή βέβαια, μη δώσω μια μικρή περιουσία για μάσκα για μικροδιαφορές.

Το μόνο που (νομίζω πως) ξέρω, είναι ότι θαμπώνουν και ενδεχομένως να χρειάζεται να πάρω και αντιθαμβωτικό σπρέι.

Από εκεί και πέρα δε γνωρίζω ούτε από μάρκες, ούτε από ποιότητες, ούτε από τι βολεύει σαν σχήμα, ούτε αν κάποια των 80€ έχει τρομακτική διαφορά σε σχέση με κάποια των 25€, ούτε αν παίζει ρόλο το βάθος.

Εγώ τη θέλω για απλή χρήση, απλά σήμερα που δοκίμασα μία των 25€ είδα μεγάλη διαφορά σε σχέση με μία από τα Jumbo :-p

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ωραία, μπορεί κάποιος να μου προτείνει μάσκα/αναπνευστήρα;

Είμαι εντελώς άσχετος με το θέμα και δεν ξέρω με τι κριτήρια να επιλέξω, πέρα από την τιμή βέβαια, μη δώσω μια μικρή περιουσία για μάσκα για μικροδιαφορές.

Το μόνο που (νομίζω πως) ξέρω, είναι ότι θαμπώνουν και ενδεχομένως να χρειάζεται να πάρω και αντιθαμβωτικό σπρέι.

Από εκεί και πέρα δε γνωρίζω ούτε από μάρκες, ούτε από ποιότητες, ούτε από τι βολεύει σαν σχήμα, ούτε αν κάποια των 80€ έχει τρομακτική διαφορά σε σχέση με κάποια των 25€, ούτε αν παίζει ρόλο το βάθος.

Εγώ τη θέλω για απλή χρήση, απλά σήμερα που δοκίμασα μία των 25€ είδα μεγάλη διαφορά σε σχέση με μία από τα Jumbo :-p

ας τα παρουμε απο την αρχη.

α.η μασκα των Jumbo και οι μασκες των 5 ευρω δεν ειναι μασκες οποτε λογικο ειναι να βλεπεις διαφορα.

απο εκει και περα υπαρχουν 2-3 διαφορετικα ειδη μασκας τα οποια για νορμαλ χρηση δεν εχουν μεγαλη διαφορα.

υπαρχουν μασκες μικρου ογκου που ειναι για ελευθερη καταδυση με πιο μικρα τζαμακια και μικρο χωρο για αερα να το πω απλα

αναμεσα στην μασκα και στο προσωπο και υπαρχουν και οι μασκες μεσαιου ογκου που ειναι για καταδυση.οι μασκες για καταδυσεις επισης και για snorkelling

βγαινουν σε διοπτικες που η μασκα ειναι χωρισμενη στην μεση  οπως ειναι τα γυαλια σου πχ και ειναι και οι frameless που ειναι ενιαιο το τζαμι.

αυτες με το ενιαιο τζαμι εχουν το καλο οτι εχεις μεγαλυτερο οπτικο πεδιο αλα οπως ειπα για νορμαλ χρηση δεν θα δεις διαφορα.

το υλικο στις καλες μασκες ειναι σιλικονη.υπαρχουν μασκες με μαυρη σιλικονη και με λευκη σιλικονη.

η μαυρη σιλικονη δεν θα αφησει φως να μπει απο πανω ενω η λευκη αφηνει λιγακι.παλι για νορμαλ χρηση λιγο σε νοιαζει.

αυτο που σε νοιαζει ειναι να ταιριαζει στο προσωπο σου.οποτε δεν υπαρχει λογος να πας ουτε σε μασκα των 100 ευρω ουτε σε μασκα των 10 ευρω.20-30-40 ευρω ειναι μια χαρα επιλογη αν μιλαμε για μασκα καταδυσης.

για να δεις οτι ταιριαζει στο προσωπο σου θα κανει το απλο τεστ.την πιεζεις στο προσωπο και ρουφας αερα απο την μυτη.

αν εχει σφραγισει καλα στο προσωπο σου τοτε η μασκα δεν θα πεσει απο το προσωπο σου.το κανεις χωρις να εχεις βαλει το λουρακι πισω

απο το κεφαλι.αν εχεις παραξενο προσωπο τοτε μπορει να θες πιο μικρη μασκα.αλλιως θα εισαι οκ.αν δεν εισαι ξυρισμενος επειδη

οι τριχες αφηνουν να περασει αερας τοτε μπορει να μην μεινει στο προσωπο σου ευκολα με το παραπανω τεστ.οσοι εχουν μουσια ειτε το κοβουν ελαφρως εκει που παταει η μασκα

για να σφραγιζει ειτε βαζουν βαζελινη.

για το θαμπωμα τωρα.

οταν την παρεις εχει καποιο υλικο που την προστατευτει.υπαρχουν διαφοροι τροποι για να βγαλεις αυτο το υλικο απο πανω ωστε να μην θολωνει ευκολα η μασκα.

αλλοι καινε απο μεσα προσεκτικα τα κρυσταλλα θελει προσοχη ομως για να μην καψεις την σιλικονη ενω αλλοι βαζουν οδοντοκρεμα τριβουν την μασκα με οδοντοβουρτσα

και αφηνουν την οδοντοκρεμα αλλειμενη πανω για καποιες ωρες.δυο φορες ειναι αρκετες συνηθως.απο εκει και περα πριν βουτηξεις

για να μην θολωσει η μασκα πρεπει ειτε να παρεις καποιο υγρο αντιθαμπωτικο που το θεωρω Useless ειτε θα κανεις αυτο που μπορει να εχεις δει να κανουν που ειναι να φτυνεις την μασκα λιγα λεπτα πριν μπεις

και το σαλιο το απλωνεις στα κρυσταλλα.οταν μπεις την ξεπλενεις και ειναι ready.

καποια πραγματα γραφει και εδω.

http://blog.seabreaze.gr/2016/05/blog-post_11.html

gia αναπνευστηρα υπαρχουν οι κλασικοι κανονικοι μετα υπαρχουν αυτοι που ειναι σαν σωληνας που λυγιζει με σκπο να διπλωνεις τον αναπνευστηρα οταν δεν τον θες και να τον αποθηκευεις σε καμια τσεπη(καταδυσεις) ενω υπαρχουν και πιο advanced που αν βουλιαξεις  μεσα στο νερο δεν αφηνουν να μπει νερο μεσα στον αναπνευστηρα ωστε να μην χρειαζεται να το βγαλεις.

ενας απλος κανει μια χαρα την δουλεια

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καλυψε το θεμα  μασκα ο Πουλινος εκτενεστατα .

Να πω απλα απο την δικη μου εμπειρια και με δεδομενο πως εχω μουσια πως  παλι δεν παιρνει ουτε σταγονα νερο  και οι 2 μασκες που εχω και δεν βαζω ουτε βαζελινη  γιατι ειμαι και Παναθηναικος :P ουτε τιποτα .

Βεβαια ειναι πολυ ποιοτικες μασκες με πολυ καλα υλικα δεν ξερω αν παιζει αυτο ρολο απλα το αναφερω.

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ και τους δύο, βοηθήσατε πολύ.

Θα κάνω μια ψαξιματική και θα επανέλθω αν έχω άλλη απορία ή αν είμαι ανάμεσα σε κάποιες.

Δημοσ.

Το καλυψε το θεμα  μασκα ο Πουλινος εκτενεστατα .

Να πω απλα απο την δικη μου εμπειρια και με δεδομενο πως εχω μουσια πως  παλι δεν παιρνει ουτε σταγονα νερο  και οι 2 μασκες που εχω και δεν βαζω ουτε βαζελινη  γιατι ειμαι και Παναθηναικος :P ουτε τιποτα .

Βεβαια ειναι πολυ ποιοτικες μασκες με πολυ καλα υλικα δεν ξερω αν παιζει αυτο ρολο απλα το αναφερω.

δεν το ηξερα ουτε εγω για την βαζελινη απλα ειδα καποια ατομα που το εκαναν.δεν εχω πολυ μουσι εγω για να κρινω συν οτι πολλες φορες απλα το εκοβα πριν παω για καταδυση οποτε σε αυτο δεν εχω αποψη.

Σας ευχαριστώ και τους δύο, βοηθήσατε πολύ.

Θα κάνω μια ψαξιματική και θα επανέλθω αν έχω άλλη απορία ή αν είμαι ανάμεσα σε κάποιες.

καλη αγορα να πω και  η διαφορα με του jumbo ειναιδεδομενη

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ηταν ενα ωραιο weekend και μια ωραια κυριακη της επομενης εβδομαδας.

λεωνιδιο σπηλαιο σκορπιων. φωτογραφια στο τελος της καταβασης -208 μετρα περιπου.ακριβως κατο απο τα ποδια εχει και μια πολυ μικρη λιμνουλα καπου 1 χ 1 χ 1 οπως φαινοταν.

δευτερη φωτο

canyoning στους μυλους στο αλεποχωρι.

και τριτη φωτο το περπατημα για να φτασουμε στο σπηλαιο με τα ωραια ropes αγκαλιτσα

και τελευταια το επταστομο.ο νοτιοτερος παγετωνας .στον παρνασσο.

20160619_151615.jpg

canyoning.jpg

walking.jpg

eptastomo.jpg

• Like 3
Δημοσ.

Πουλινε ηταν το τελευταιο weekend σπηλαιολογιας ετσι? Τελειωσες ?

Μυλους δεν εχω κανει .

Παρε και δικες μου απο το τριημερο του Αγ.Πνευματος canyoning ston Ολυμπο .

post-237837-0-73179300-1467212689_thumb.jpg

post-237837-0-02031100-1467212708_thumb.jpg

post-237837-0-21703500-1467212734_thumb.jpg

post-237837-0-10664800-1467212749_thumb.jpg

post-237837-0-08100900-1467212771_thumb.jpg
  • Like 2
Δημοσ.

το επταστομο ηταν το τελευταιο της σπηλαιολογιας.
το canyoning στους μυλους απλα το καναμε after school για να κανουμε καποιο φαραγγι.
και το σπηλαιο των σκορπιων ηταν επισης εκτος μαθηματος σπηλαιολογιας.καναμε και ενα οριζοντιο σπηλαιο που ειχε μεσα νερο εκεινη την ημερα(σπηλαιο μανα)
ολυμπο canyoning εχουν κανονισει για μεσα ιουλιου αλλα δεν νομιζω να παω λογω δουλειας συν οτι μια βδομαδα μετα παιζει να ειμαι ολυμπο για αναβαση σε κορυφη.αν και λενε μαζι με το canyoning να γινοταν και μια αναβαση κορυφη. 
για πες εμπειρια για τον ολυμπο (canyoning)

τελειωσα το μυησης canyoning και των αρχαριων σπηλαιολογιας.σε κανα διμηνο θα γινει των αυτονομων για canyoning.στο ενδιαμεσο θελω να δω αν θα προλαβω να παω για ελευθερη καταδυση :P

Δημοσ.

το επταστομο ηταν το τελευταιο της σπηλαιολογιας.

το canyoning στους μυλους απλα το καναμε after school για να κανουμε καποιο φαραγγι.

και το σπηλαιο των σκορπιων ηταν επισης εκτος μαθηματος σπηλαιολογιας.καναμε και ενα οριζοντιο σπηλαιο που ειχε μεσα νερο εκεινη την ημερα(σπηλαιο μανα)

ολυμπο canyoning εχουν κανονισει για μεσα ιουλιου αλλα δεν νομιζω να παω λογω δουλειας συν οτι μια βδομαδα μετα παιζει να ειμαι ολυμπο για αναβαση σε κορυφη.αν και λενε μαζι με το canyoning να γινοταν και μια αναβαση κορυφη. 

για πες εμπειρια για τον ολυμπο (canyoning)

τελειωσα το μυησης canyoning και των αρχαριων σπηλαιολογιας.σε κανα διμηνο θα γινει των αυτονομων για canyoning.στο ενδιαμεσο θελω να δω αν θα προλαβω να παω για ελευθερη καταδυση :P

Τα εχω ξανακανει αυτα στον Ολυμπο περσι  δεν ηταν πρωτη φορα ,βασικα εκανα 2 τον Ορλια και τον Ενιπεα .

Ο ορλιας ειναι παιδικη χαρα jump ,τσουληθρες το λες και τουριστικο .

Ο ενιπεας ειναι αθλητικο φαραγγι οταν το κανεις απο πανω εχει 2 ωρες πεζοπορια με καλη υψομετρικη για να προσεγγισεις την εισοδο  και 5-6 ωρες αναλογα το  επιπεδο της ομαδας για να το  διασχισεις εχει μεγαλα jump  πολυ νερο και κολυμπες.

Γενικοτερα το κυριο χαρακτηριστικο των φαραγγιων του Ολυμπου ειναι το καραπρασινο περιβαλλον ,το πολυ  και πεντακαθαρο νερο  το οποιο ειναι ποσιμο .

Τα συνιστω ανεπιφυλακτα να τα κανεις μολις μπορεσεις .

Ωραιο το μανα ρε στο στοιχειο μας  με νερο .

Δημοσ.

Τα εχω ξανακανει αυτα στον Ολυμπο περσι  δεν ηταν πρωτη φορα ,βασικα εκανα 2 τον Ορλια και τον Ενιπεα .

Ο ορλιας ειναι παιδικη χαρα jump ,τσουληθρες το λες και τουριστικο .

Ο ενιπεας ειναι αθλητικο φαραγγι οταν το κανεις απο πανω εχει 2 ωρες πεζοπορια με καλη υψομετρικη για να προσεγγισεις την εισοδο  και 5-6 ωρες αναλογα το  επιπεδο της ομαδας για να το  διασχισεις εχει μεγαλα jump  πολυ νερο και κολυμπες.

Γενικοτερα το κυριο χαρακτηριστικο των φαραγγιων του Ολυμπου ειναι το καραπρασινο περιβαλλον ,το πολυ  και πεντακαθαρο νερο  το οποιο ειναι ποσιμο .

Τα συνιστω ανεπιφυλακτα να τα κανεις μολις μπορεσεις .

Ωραιο το μανα ρε στο στοιχειο μας  με νερο .

με βαζεις στην πριζα να κανω τραμπα το προγραμμα μου για να παω ολυμπο.γαμωτο να δω ποτε θα τα προλαβω ολα και θελω να δω και για annapurna εκτος αν σκοπευεις να την κανεις και εσυ οποτε να περιμενω.

Δημοσ.

με βαζεις στην πριζα να κανω τραμπα το προγραμμα μου για να παω ολυμπο.γαμωτο να δω ποτε θα τα προλαβω ολα και θελω να δω και για annapurna εκτος αν σκοπευεις να την κανεις και εσυ οποτε να περιμενω.

Αnapurna oxi φιλε ,γενικα στο θεμα βουνο πλεον    κοιταω μονο πολυ ψηλες κορυφες και  μονο 7 summits .

Δημοσ.

Ναι εσυ παιζεις αλλου σε πιο απαιτητικα πιο χρονοβορα και πιο ακριβα Plans.πολλοι γενικοτερα εχουν βαλει σαν σκοπο τα χ πιο ψηλα summits.

Δημοσ.

Οχι απλα οπως ξερεις   τα μεγαλα υψομετρα  ειναι πολυημερα και θελουν μεγαλο χρονικο διαστημα προετοιμασια ,οποτε  τωρα που ειμαι στο peak  της φυσικης μου καταστασης προτιμω να κανω τα  πιο δυσκολα .

Τα αλλα τα αφηνω για πολυ αργοτερα .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...